1. Home
  2. Recepten
  3. Churro

Churro recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Churros

De churros, van origine afkomstig uit Spanje, heeft zijn naam te danken aan een speciaal schapenras dat voorkomt in de Spaanse graslanden. De hoorns van de Churro hebben dezelfde vorm als de snack, die meestal als dipstick gegeten wordt en in chocoladesaus wordt gedoopt.

INGREDIENTEN

100 gr boter 1 dl water 1 dl melk Mespuntje zout 100 gr bloem 4 eieren Olie om te frituren 100 gr suiker 2 theelepels kaneelpoeder Voor de chocoladesaus: 130 gr pure chocolade 1 dl melk

Bereidingswijze

Breng in een pan de boter, water, melk en zout aan de kook. Voeg de bloem toe en laat het deeg al roerend in 4-5 minuten garen. Laat iets afkoelen en roer 1 voor 1 de eieren erdoor. Hak de chocolade. Verhit de melk in een pan en laat de chocolade hierin smelten. Verhit de olie tot 180c. Doe het deeg in een spuitzak en spuit slierten deeg in de hete olie. Frituur ze goudbruin en laat de churros uitlekken op keukenpapier. Meng de suiker met de kaneel en rol de churros door de kaneelsuiker.

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Churros con champurrado

Churros zijn een soort Mexiacaanse oliebollen in een andere vorm. Serveer ze met champurrado, Mexicaanse warme chocomelk. 

INGREDIENTEN

Voor de churros:, 150 ml water, 80 g boter, 150 g zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 1 tl zout, 1 tl vanillesuiker, 5 g kaneel, 50 g suiker, 1 l zonnebloemolie om in te frituren, , Voor de champurrado:, 750 ml water, 75 g maismeel, 75 g bruine suiker, 75 g donkere chocolade, 1 vanilleboon, snufje zout

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2016
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
Nieuwste churro recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top