Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

2.466 chorizo recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een heerlijk tapas-hapje bij de borrel

INGREDIENTEN

225 gr. bladerdeeg, ontdooid ; 100 gr. chorizo, in stukjes ; 50 gr. geraspte kaas (elke harde kaas is geschikt, maar het beste resltaat geeft een milde soort, omdat de chorizo al veel smaak heeft) ; 1 ei, geklopt ; 1 tl paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.

INGREDIENTEN

600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus.

INGREDIENTEN

150 g chorizo, 400 g voorgekookte krieltjes of aardappelblokjes, 300 g tomatenblokjes (een blik), 1 grote prei, 200 ml droge appelcider, 500 g kabeljauwfilet, zout en peper naar smaak, handje verse gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In het precomputertijdperk verzamelde ik recepten in een map, knipte ze uit, plakte ze in etc. Ik kijk hier eigenlijk nooit meer in. Onterecht, want er staan lekkere (vergeten) recepten in. Toch weer eens maken!

INGREDIENTEN

- 200 gram kipfilet, in blokjes;, - 100 gram chorizo, in plakjes;, - 1 ui;, - 2 teentjes knoflook;, - olijfolie;, - 150 gram rijst;, - zout & peper;, - el paprikapoeder;, - een flinke mespunt chilipoeder;, - 1 blik tomatenblokjes;, - 2 kippenbouillontabletten;, - halve citroen;, - lekker veel fijngehakte koriander of platte peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 250 gr gesneden prei, 150 gr sperzieboontjes (in kleine stukjes), 150 gr chorizo, 75 gr feta, 4 zwarte olijven zonder pit, 1 groot blik croissantdeeg, 1 tl majoraan, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel.

INGREDIENTEN

1 pak elleboogjes macaroni, 1 zakje geraspte oude kaas, ¾ kopje parmezaan, ½ kopje buffel mozzarella fijn, 500 gr rundergehakt, Stukje chorizo worst (fijn gehakt), 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 flinke ui (fijngehakt), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 el olijfolie, 2 t oregano, 2 t rozemarijn, 2 t tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 750 gr tomatensaus, 150 ml Kookroom (of koksroom) paar hele flinke scheuten, 1 kopje halfvolle melk, 40 gr roomboter, 40 gr bloem, 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zomerse, pittige maaltijdsalade van krieltjes, tomaat, sla, feta en chorizo. Lekker pittige avondmaaltijd op een zonnige dag. Ook zeer geschikt voor picknicks.

INGREDIENTEN

- pond krieltjes, - zakje eikenbladsla, - 2/3 tomaten, - halve plak Dodoni feta, - ca. 150 gram chorizo in plakjes, - half bekertje creme fraiche, - 2/3 bosuitjes, - teen knoflook, - 2 eetlepels olijfolie, - peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker hartige borrelhapjes.

INGREDIENTEN

130 gram Chorizo Pamplona (in voorgesneden plakjes), 140 gram oude kaas of geraspte pittig, pak à 10 plakken bladerdeeg.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2011
  • Spaans
  •  10-20 min.

Heerlijke maaltijdsoep, lekker met plat brood of een salade

INGREDIENTEN

250 g chorizo (worst), 2 uien, 1 zak paprikamix (3 stuks), 1 tl gemalen komijn (djinten), 800 g kikkererwten (blik), 350 g tomatensaus (tomato frito, pakje), 1 rundvleesbouillontablet, 750 ml kokend water, 1 stokbrood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2015
  • Spaans
  •  10-20 min.

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Creoolse Jambalaya met chorizo, spek, kip en garnalen

INGREDIENTEN

250 g langkorrelrijst, 1 eetlepel olijfolie, 100 g magere spekreepjes, 250 g garnalen (gepeld), 200 g Spaanse Chorizo, of andere kruidige worst, zoals Andouille, 300 g kipfilet, 2 eetlepels roomboter, 2 grote uien, fijngesneden, 1 selderijstengel, onthaard en in halve ringen gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 rode paprika, in stukjes, 1 groene paprika, in stukjes, 150 g cherrytomaatjes of 2 grote tomaten, in helften of stukken gesneden, 3 bosuitjes, in ringen gesneden, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 6 dl kippenbouillon, 1 mespunt gedroogde, gemalen trassi (gefermenteerde garnalen), 1 mespunt suiker, 1 theelepel paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree (20g), , Kruiden, 2 laurierbladeren, 1theelepel zout, 1 theelepel witte peper, 1 theelepel gemalen zwarte peper, 1 theelepel tijm, 1 theelepel kurkuma (geelwortel), 2 theelepels gedroogde oregano, 2 theelepels cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze tapas kreeg ik laatst in een tapas-bar voorgeschoteld... was zo onder de indruk van het samenspel van smaken dat ik alles meteen heb opgeschreven...

INGREDIENTEN

12 gedroogde Dadels., plakjes chorizo (niet te dik gesneden.), plakjes ontbijtspek., voor de dressing; olie verse citroensap verse blaadjes munt (kleingesneden) verse blaadjes koriander (kleingesneden)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2001
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker pittige andijvie door de sambal en de chorizo. Van de aardappelen dit keer geen puree gemaakt, maar de aardappelen slechts gestampt met een klontje boter. Wij vonden het heerlijk met wat fijn gesneden gember er door, maar zonder gember zal dit ook heel lekker zijn!

INGREDIENTEN

500 gram (gesneden) andijvie, 500 gram kruimige aardappelen, 1 eetlepel zonnebloemolie, 100 gram of meer chorizo aan een stukje (plakjes zelf snijden zodat ze wat dikker zijn), 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, peper, zout, 2 theelepels sambal manis (= gebakken sambal) (of andere sambal die je lekkerder vindt), eventueel 2 bolletjes fijn gesneden gember zonder gembernat, 2 eetlepels gebakken uitjes (Oosterse)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 150 g chorizoworst in blokjes, 500 g vastkokende aardappels, 2 uien in ringen, 1 teentje knoflook in plakjes, 6 eieren, 50 g pittige kaas grofgesneden, 1 rode paprika in stukjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350 g kipfilet, 100 g chorizo, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 5 el olijfolie, 150 g snelkookrijst, ½ el paprikapoeder pikant, 1 mespunt chilipoeder, zout, versgemalen peper, 1 blik tomatenblokjes (400 ml), 2 blokjes kippenbouillon, 1 groene paprika, ½ citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zo simpel en overheerlijk in de vakantie op een warme dag, na een dag hard werken. Je zult verrast zijn.

INGREDIENTEN

, 2 el olijfolie, 2 gesnipperde uien, 1 rode paprika in reepjes, 2 flinke tenen knoflook, fijngehakt, 250 gram pittige chorizo in plakjes ( of verse als je dit kunt krijgen), 1 blik of pot limabonen ( 2 blikken kan ook), 1 blik tomatenblokjes, Zout en peper uit de molen, Fijngehakte peterselie en extra vergine olijfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gram rundergehakt, bio kwaliteit, 75 gram chorizo, aan een stuk, 2 sjalotjes, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels milde chilipoeder, 8 gave blaadjes van spits- of groene kool, 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 2 dl runderbouillon, 8 eetlepels La Trappe Bock, peper uit de molen en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tapas met chorizo en kikkererwten; kan warm en koud geserveerd worden

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 150 gram chorizo, 2 knoflookteentjes, 1 ui, 2 vleestomaten, 1 blikje kikkererwten, evt naar smaak pepers toevoegen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Snel, lekker en voedzaam

INGREDIENTEN

200 g. chorizo, 2 eetl. zonnebloemolie, 1 rode paprika, 2 eetl. bleekselderij, 1 pot kapucijners, 1 blik tomatenblokjes, 2 eetl. zilveruitjes, 2 eetl. cornichons(augurkjes), 1 stokbrood

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

We hadden een aantal weken terug logé die vertelde van de super lekkere canneloni die hij altijd at als voorgerecht toen zijn vrouw en hij nog op vakangie gingen naar Spanje. Ik heb op zijn aanwijzingen geprobeerd deze canneloni na te maken. Hij vond het er precies op lijken en vond het heerlijk. In de canneloni heb ik naast het gehakt ook chorizo en gerookt paprikapoeder verwerkt. De saus bestaat uit een tomaten-paprikasaus en om het geheel af te maken een bechamelsaus met manchego-kaas. NB Gebruik in plaats van canneloni's eens verse lasagnevellen uit het koelvak. Minder werk en veel sneller klaar !

INGREDIENTEN

8 pijpjes canneloni of 8 verse lasagnevellen, 300 gram rundergehakt, 100 gram chorizo in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel olijfolie, 1 middelgrote ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), peper, zout, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder of paprikapoeder mild, paar druppels tabasco, 2 theelepels oregano gedroogd, eventueel een scheutje rode wijn (ik had een restje), 1 losgeklopt ei, Saus:, 2 gegrilde paprika's (uit een pot - goed uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1/2 blikje tomatenblokjes, 1 sjalotje (gesnipperd), 1 teentje knoflook (gesnipperd), peper, zout, paprikapoeder, Bechamelaus:, 20 gram boter, 20 gram bloem, plm. 1 dl melk, peper, zout, nootmuskaat, plm. 50 gram geraspte (Manchego) kaas of belegen kaas,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze soep aten wij voor het eerst tijdens een wintesportvakantie in Oostenrijk en we waren direct verkocht. Pittige witte bonen soep met soepgroenten, spek en chorizo. Lekkerder als je hem de dag tevoren al maakt. De gedroogde witte bonen kun je eventueel vervangen door een blik. Deze soep kan heel goed gemaakt worden in de slowcooker

INGREDIENTEN

375 gram witte bonen - 2 liter water - 200 gram reepjes mager rookspek - 2 kleine winterpenen - 1 prei - 1/2 selderijknol - wat selderijgroen (i.p.v. deze groenten kun je ook een pak erwtensoepgroenten nemen) - 250 gram uien - 250 gram aardappelen - 1 blikje tomatenpuree (80-100 gr) - 1 theelepel gedroogde oregano - cayennepeper naar smaak - 1 eetlepel paprikapoeder edelsüsz - zout - 100 gram chorizo in dikkere plakjes gesneden - 1/8 liter zure room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Balkan
  •  20-30 min.

Een pasta carbonara met een pittige bite door het gebruik van Chorizo worstjes.

INGREDIENTEN

4 verse chorizo worstjes of andere pittige saucijsjes, 2 el olijfolie, 4 eierdooiers, 300 ml slagroom, 25 gr Parmezaanse kaas, 400 gr spaghetti of fettucini, 2 el bladpeterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit makkelijke tapasgerecht is aan te passen aan ieders smaak. Je kan de ingredienten heel makkelijk vervangen!

INGREDIENTEN

, 4 vastkokende aardappelen (ca. 500 gram), 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode peper, 100 gram champignons, 100 gram chorizo, 7 eieren, 1/2 dl melk, 75 gram geraspte kaas, peper & zout, 1 tl pikant paprika poeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Een pittig mosselrecept

INGREDIENTEN

2 kg verse mosselen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 100 gr chorizo (stukje), 2 el olijfolie, 1 dl droge witte wijn, tabasco, 1 takje peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 g chorizo (worst), in blokjes, 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, in blokjes, 1 gele paprika, in blokjes, 1/2 eetlepel oregano, 1 pak mix voor pizzabodem, 100 g pittige kaas (bijv. grana padano), geraspt, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 1/2 zakje verse peterselie, fijngehakt, (versgemalen) peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2011
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gr. Chorizo, 4 aardappelen, 1 ui, 6 eieren, zout, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker als de biefstukjes in de aanbieding zijn

INGREDIENTEN

Twee biefstukjes, 50 gram gesneden chorizo

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker als tapas, als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade

INGREDIENTEN

1 ui, 100 g chorizo, 500 g aardappelen (vastkokend), 300 g gehakte spinazie (diepvries), 80 g gemalen emmentaler, 4 eieren, zout, olijfolie, bakpapier,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemakkelijk en snel klaar

INGREDIENTEN

Per persoon: kabeljauw 200 gram . 20 plakjes chorizo

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

IS OOK ERG LEKKER MET STUKJES KIP(VOORAL GEROOKTE)

INGREDIENTEN

, , 450 gram spinazie met room, 325 gram voorgekookte aardappelschijfjes, 75 gram fijngeraspte oude kaas, 50 gram chorizo, 10 zwarte olijven zonder pit, 0,5 deciliter melk, 3 eetlepels olijfolie, 3 eieren, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2005
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker als tapas bij een glas wijn of sherry. Voor 20 broodjes.

INGREDIENTEN

10 sneetjes bruinbroodolijfolie150 gr. chorizo2 eetl. fijgehakte peterselie, 1/4 fijngehakte rode paprika1 eetl. olijfoliepeterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg spruiten, 100 g chorizo, 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook, peper, zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Eenpansgerecht van Penne Rigate,chorizo en broccoli

INGREDIENTEN

Penne Rigate, stronk broccoli, 2 ons chorizo (niet te dun gesneden), 1,5 - 2 dl slagroom, 1 paprika

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker als tapas bij een glaasje wijn of sherry.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , 10 sneetjes bruin brood, olijfolie, 150 g chorizo, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1/4 fijngehakte rode paprika, 1 eetlepel olijfolie, peterselie, , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Plakjes Chorizo; knoflook-olijven.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Spaans
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

1 blikje chilibonen (400 g), 1 zakje geraspte cheddar (100 g), 4 bloemtortilla's (pak a 340 g, Casa Fiesta), 2 eetlepels Jalapalenopepers (potje, Casa Fiesta), 50 g chorizo (plakjes), 2 tomaten, 4 eetlepels zure room, aluminiumfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaans tapasgerecht. Warm of koud te serveren.

INGREDIENTEN

300 gr. chorizo2 eetl. olijfolie500 gr. kleine champignons2 teentjes knoflook, zoutzwarte peper1 dl. droge sherry1 eetl. sherryazijn1 bosje peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

(tapas - Andalusie) voor 8 pers.

INGREDIENTEN

1 stokbrood; wat olijfolie; plakjes tomaat en plakjes chorizo (rode worst gekruid met chilipeper)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 8 basistostadas, 2 eetlepels olijfolie, 2 Chorizo worstjes, , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
Chorizo

Chorizo

De bekende, misschien wel bekendste, Spaanse worst chorizo is een veelgebruikt ingrediënt in de Spaanse keuken. Ook in Nederland wordt deze worst veel gegeten. Je kan chorizo op brood, als beleg doen maar je kan het product ook grillen of frituren. Chorizo wordt meestal gemaakt van varkensgehakt en vet. Als kruiden worden er veelal gerookte paprika en zout toegevoegd. Daarna worden het gehakt, de kruiden en het vet gemengd en samen wordt het mengsel in een eetbaar stuk koeien- of varkensdarm geperst. Na dit proces wordt de worst enige tijd gedroogd. Chorizo is op zijn lekkerst als de worst licht gerookt is maar je kan natuurlijk je vers gemaakte worst ook koken en meteen eten. Gebruik je creativiteit en ontdek zelf wat je allemaal kan doen met deze (zelfgemaakte) pittige worst.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top