Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

77 chocomousse recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Dit is voor lijners en personen met hoge cholesterol die niet aan chocomousse kunnen weerstaan

INGREDIENTEN

Magere opgeklopte kaas (aldi, delhaize, carrefour) eiwit en pure chocolade, indien je witte chocomousse wilt neem je witte chocolade, maar deze is niet zo goed voor lijners en de cholesterol.ik neem per persoon gewoonlijk 100 gram kaas, 50 gram chocolade en 1 eiwit aub geen eidooiers of suiker toevoegen indien je toch zoet wil neem dan een beetje vloeibare fructose

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-05-2005
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke chocomousse. Dit recept is met geklopte room en dus niet met geklopte eiwitten. Dat maakt het behoorlijk zwaar maar des te intenser!

INGREDIENTEN

250 g pure chocolade, 3 eieren, 60 g basterdsuiker, 250 ml slagroom, geklopt

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Een recept van Ria Tummers. Snel klaar, maar het moet wel 12 uur opstijven (minstens)

INGREDIENTEN

200gr chocolade 70% geraspt of in kleine blokjes gehakt, 3 eetlepels water, 3 gesplitste eieren, 1 theelepel sinaasappelrasp, nootmuskaat, peper en zout

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2000
  • Montignac Nagerecht
  •  0-10 min.

Deze kan gewoon niet mislukken, gegarandeert succes

INGREDIENTEN

1 ei, 50gr. chocola (ikzelf neem enkel melkchocolade omdat dat minder sterk smaakt dan fondant, maar de echte chocolade-eter wil dat natuurlijk niet), 20 gr. bloemsuiker, klontje boter

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Net ietsjes anders door de toblerone

INGREDIENTEN

400 gr toblerone, 4 eieren, 4 eetlepels suiker, 1/2 dl room

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

De lekkerste

INGREDIENTEN

150 gram extra bittere chocolade, 2 eieren, 30 gram suiker, 2 dl slagroom, 2 eetlepels cognac of vieux

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 g chocolade (puur), 2 eieren, 30 g suiker, 2 cl grand-marnier, 2 dl room, 1 eetlepel cacaopoeder, , , , , , ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Een lekker chocomousse lekker makkelijk en snel klaar ook

INGREDIENTEN

150 gr pure chocolade, 4 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels boter, 1 dl slagroom, 45 gr poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere snelle chocomousse die ook nog minder vet bevat

INGREDIENTEN

200 gram pure chocola (zo bitter mogelijk)/ 2 flesjes finesse opkloppen blue band

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

375 gr. (Cote d'or) melkchocolade, 3 eidooiers, 3 eiwit, 9 dl. slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Een kan niet mislukken recept

INGREDIENTEN

4 repen fondant chocolade; 4 eetlepels stijfgeklopt slagroom(met 2 lepels bloemsuiker);4 stijfgeklopte eiwitten;2 eigelen(eventueel klein smaakje drank..)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Vlug klaar

INGREDIENTEN

150gr melkchocolade, 225gr verse platte kaas, enkele druppels vanille-essence

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Korte bereiding, maar wel minimaal 2 uur in de koelkast!

INGREDIENTEN

350 gr (pure) chocolade / 45 gr boter / 1,75 dl slagroom, stijfgeklopt / 1 eetl vanillesuiker / 4 gesplitste eieren / 1 sinaasappel

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Lekker en vlug klaar

INGREDIENTEN

200 ml koude melk - 2 zakjes klop klop - 2 soeplepels cacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Moussachtig

INGREDIENTEN

Eieren,chocolade,suiker.(chocolade puur gebruiken is lekkerder,dan melkchocolade)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 g pure chocolade, 100 g melkchocolade, 2 eieren, 1/2 liter slagroom, 1 tas melk, 80 g bloemsuiker, , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Luchtig toetje.

INGREDIENTEN

250 gram pure chocolade, , 1/2 liter slagroom, , 3 eieren, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Chocalede

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200gr zwarte chocolade van goede kwaliteit, 4eieren, 70gr suiker, 1pakje vanillesuiker, 400ml room(40%vet), klontje goede boter,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2009
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocomousse voor mensen met een lactose-allergie.

INGREDIENTEN

300 g fondant chocolade (70% cacao) - 6 eieren - 3 eetlepels suiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 g chocolade (puur), , 2 eieren, , 30 g suiker, , 2 cl grand-marnier, , 2 dl room, , 1 eetlepel cacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 g chocolade (puur), 2 eieren, 30 g suiker, 2 cl grand-marnier, 2 dl room, 1 eetlepel cacaopoeder,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

700ml room-halve kilo pure chocolade-10eieren-1pakje poedersuiker-klontje boter

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2011
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

200 gr. witte of pure chocolade,10 gr. boter, 1 ei geel,2 ei wit, 40 gr. suiker, 5 gr. vanillesuiker en 2,5 dl. room, (enventuul zesdes van een halve sinasappel)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 g chocolade (puur), -2 eieren, -30 g suiker, -2 cl grand-marnier, -2 dl room, -1 eetlepel cacaopoeder,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

150 g chocolade (puur), 2 eieren, 30 g suiker, 2 cl grand-marnier, 2 dl room, 1 eetlepel cacaopoeder,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, , , , , 5 eieren.4 blaadjes gelatine.300g dekchocolade.1/2 liter slagroom.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ongeveer 200 gram pure chocolade, 50 gram roomboter, 0,25 liter slagroom, 1 eiwit (snufje zout), 3 eetlepels melk, 2 eetlepels suiker, (eetlepel) Grand Marnier,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Dit recept is ideaal voor mensen die lijnen en toch graag een toetje lusten.Men bereid dit best een dag vooraf.

INGREDIENTEN

2 eiwitten,2 zakjes klop-klop(light),160 ml melk,20 gr cacaopoeder.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Ongeveer 200 gram pure chocolade, 50 gr. roomboter, 0,25 liter slagroom, 1 eiwit, (snufje zout), 3 el melk, 2 el suiker, (el) Grand Marnier,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolademousse gemengd met sinaasappelsap en gember(siroop)

INGREDIENTEN

200 gr chocolade puur, 2 sinaasappels, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels gember(stukjes), 2 eetlepels gemberstroop, 3/8 ltr slagroom, een borrelglas Grand Marnier,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Let op dat je de chocola en eiwit als eerst doet en daarna de slagroom

INGREDIENTEN

720gr pure chocolade., 1 liter slagroom(ongezoet)., 350gr eiwit., 250gr suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

INGREDIENTEN

VOOR DE WITTE MOUSSE., * 400 gr witte chocolade., * 1 scheutje melk., * 1 scheutje Grand Marnier., * 1 blaadje gelatine,geweekt in koud water., * 6 eiwitten., * 325 ml room., VOOR DE DONKERE MOUSSE., * 250 gr slagroom., * 150 gr pure chocolade., * 20 gr cacaopoeder., * 50 gr suiker., * 3 eieren., EN VERDER., * 150 gr walnoten., * 4 eetlepels acaciahoning.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 g bittere chocolade, 6 eieren, 100 g boter, 200 g fijne suiker, 1 borrelglaasje rum, 1/4 l room, 2 kruidnagels, muskaatnoot.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekker

INGREDIENTEN

200 Gram witte chocolade, 2 Borrelglaasjes rum,100 Gram pure chocolade,10 Bitterkoekjes, 1/4 Liter slagroom,75 Gram suiker,250 Gram mascarpone,cocaopoeder

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

SUPERLICHTE CHOCOMOUSSE VOOR WIE OP DE LIJN LET EN TOCH GRAAG DESSERTS EET

INGREDIENTEN

2 ZAKJES KLOP-KLOP (= 1 doosje), CACAOPOEDER NAAR SMAAK GEWONE OF LIGHT (CANDEREL), MAGERE MELK 250ML, VERSIERING NAAR KEUS: chocoladeschilfers, hagelslag, snoepjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

75g fondantchocolade, 75g witte chocolade, 4 eiwitten, 2 eidooiers, 100g fijne suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

75 gram slagroom, 1/2 stokje vanille, 1 gram lavendel, 25 gram honing, 200 gr witte chocolade, in kleine stukjes, 200 gram slagroom,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Makkelijk te bereiden,i.p.v.espresso een eetl.oploskoffie door de room kloppen

INGREDIENTEN

3 eieren,60 gr.suiker,250 gr.bittere couverture,1 espresso of eetl.oploskoffie,500 gr.opgeklopte room.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top