Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chocoladetruffels recepten (126) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.

INGREDIENTEN

125 ml room, 250 gram pure chocolade, 75 gram boter, cacaopoeder, , smaakstoffen zoals:, noten, kaneel, likeur, kruiden (tijm of rozemarijn), zwarte peper, kokos, etc.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2008
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

140 gram pure chocolade in kleine stukjes gesneden, 2 eetlepels cointreau, 1 dl slagroom, 1 snufje cacao

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-2011
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Lekker bij de koffie!

INGREDIENTEN

Tartufi al cioccolato, Voor ong. 16-18 truffels, , 300 gr. pure chocolade (het liefst met meer dan 54% cacao), 12 volle eetlepels slagroom, ongezoet en ongeklopt, 20 gr. cacaopoeder, gekonfijte sinaasappelschilletjes, rauwe (ongeroosterde) pistachenoten, amandelen, hazelnoten e.d. om te garneren, , Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendige (Pyrex) kom die je dan boven een pan met ruim heet water plaatst., Roer met een schone - zonder etensluchtjes - houten lepel of met een spatel tot alle stukjes chocolade volledig smelten. Verwarm de slagroom in een pannetje tot deze lauwwarm is en voeg aan de gesmolten chocolade toe. Laat deze ganache licht afkoelen terwijl je af en toe roert. Klop het mengsel met een mixer terwijl het nog redelijk zacht is en laat het mooi luchtig worden. Laat het daarna een tijd in de koelkast goed opstijven. Het mag goed hard worden zodat het draaien van de truffels makkelijk gaat zonder dat de chocolade teveel in je handen smelt., Zeef de cacaopoeder boven een bord en hak noten en sinaasappelschillen niet al te grof., Maak balletjes van het mengsel door ze kort met je handen te draaien en wentel ze door de cacaopoeder of in de gehakte noten. Je kunt ze ook vullen met stukjes sinaasappelschil en hele - licht geroosterde - noten. Garneer met stukjes noten en/of stukjes gekonfijte sinaasappelschil., Laat de truffels in de koelkast opstijven en serveer ze in kleine papieren caisses., TIP: noten voor de vulling rooster je licht in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet te ver gaan en laat ze niet lang in de hete pan liggen. Ook al is deze van het vuur blijven de noten donker worden en kunnen dus verbranden., , Musica!, Een nummer dat perfect bij de chocoladetruffels past is "Rossetto e cioccolato" (Lipstick en chocola) van zangeres Ornella Vanoni, een van de grootste muziektalenten van mijn land. Luister naar dit mooi liedje hier., , En dit was het weer voor vandaag., Ik wens je een mooie week vol muziek, lekker eten en veel liefde!, , Arrivederci! , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Tussendoortje

INGREDIENTEN

200g pure chocolade, 75 ml slagroom, 50 g blue band, 2 eetlepels amandel of sinaas appellikeur, 100g pure chocolade hagelslag.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2005
  •  
  •  0-10 min.

Dit is een recept voor ongeveer 15 stuks.

INGREDIENTEN

200 gram pure chocolade, 75 ml.slagroom, 50 gram margarine, 2 eetl.amandel,appel of sinaaslikeur, 100 gram pure chocoladehagel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Internationaal
  •  > 120 min.

15 stuks

INGREDIENTEN

200 gram pure chocolade, 75 cc (ml) slagroom, 50 gram boter of margarine, 2 eetlepels amandel- of sinaasappellikeur, 100 gram pure chocolade hagelsag, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Frans
  •  60-120 min.

Makkelijk te maken!!

INGREDIENTEN

225 gram chocolade (puur, melk of wit), 100 gram roomboter, 2 eidooiers, 5 eetlepels gezeefde cacaopoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

225 g chocolade melk of puur - 100 g boter - 2 eidooiers - ca 5 el cacaopoeder (gezeefd) - papieren bonbonvormpjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

175 gram poedersuiker, - 125 gram zachte boter, - 250 gram pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram pure chocolade;, 75 milliliter slagroom;, 50 gram margarine;, 2 eetlepels amandel- of sinaasappellikeur;, 100 gram pure chocolade hagelslag.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  •  
  •  > 120 min.

Chocoladetruffels zelf maken is een must!

INGREDIENTEN

100 g pure chocolade, 100 g boter, 100 g Van Gilse Poedersuiker, 25 g cacao, 2 el gemalen hazelnoten, 1 el sinaasappel limonadesiroop, chocoladehagelslag om door te rollen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150g extra pure chocolade,in stukjes1-2el sinaasappellikeur1/8ltr slagroom2el cacaopoedereventueel 3el pure hagelslag of anders iets meer cacaopoeder.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit zijn "echte" truffels met een heel rijke en sterke chocoladesmaak. Dit recept is voor een 30-tal truffels. Je kan het chocolademengsel een nacht laten koelen, maar dan is het moeilijk om de juiste consistentie te krijgen om er balletjes van te rollen. Ik zet het meestal in de frigo tot het voldoende vast is om truffels van te rollen.

INGREDIENTEN

185 ml slagroom, 400 g pure chocolade, 70 g boter, 2 el cointreau (optioneel), cacaopoeder (puur!)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Superlekkere truffels voor fase II van Montignac, uit 'mijn recepten uit de provence'

INGREDIENTEN

150 gram boter, 2 eidooiers, 75 gram fructose, 160 gram cacaopoeder, 80 gram room/vloeibare creme fraiche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Montignac
  •  20-30 min.

Ken ik niet vanaf blijven!

INGREDIENTEN

-Dit recept is voor ongeveer 30 stuks!, -160 gram pure chocolade-1.1dl volle melk., -150 gram zachte boter(op kamertemperatuur)-cacaopoederof eventueel tequila,kokospoeder,rum,bresiliennenootjes).

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 100 gr pure chocolade gesmolten, * 50 gr pure chocolade geraspt, * 50 gr witte chocolade geraspt, * 40 gr pistachenoten, * 350 gr pure chocolade geraspt, * 65 gr boter, * 2 eetl Cointreau, * 1.5 dl slagroom,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Voor 12 truffels zijn dit de ingrediƫnten

INGREDIENTEN

1.5 dl room, 350 g pure chocolade, geraspt, 65 g boter, 2 eetlepels cointreau, 40 g pistachenoten, 100 g pure chocolade, gesmolten, 50 g pure chocolade, geraspt, 50 g witte chocolade, geraspt,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 g extra pure chocolade, in stukjes, 1 - 2 el sinaasappellikeur (Grand Marnier) of sinaasappelsiroop, 1/8 l slagroom, 2 el cacaopoeder, 3 el pure hagelslag

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gr pure chocolade, 4 el slagroom, 2 el sinaasappellikeur, 50 gr zachte roomboter, ca 6 el poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2001
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

125 gr pure chocolade60 gr boterchocolade hagelslagpapieren vormpjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Heerlijke zelfgemaakte truffels.

INGREDIENTEN

1 pak witte chocolade,1 pak melk chocolade of fondant chocolade,bresilliene nootjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Leuk om te maken en heel leuk om te geven!!!

INGREDIENTEN

* 150g echte, Belgische chocolade, meer dan 70% cacao-gehalte, * 150g gemalen amandelen, * 2 el room, * 75g poedersuiker, * evt. 1 el rum, * cacao-poeder om de truffels in te rollen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Voor de echte liefhebbers van chocolade ....

INGREDIENTEN

150 gram pure chocolade, 4 el. slagroom, 2 el. sinaasappellikeur, 50 gram zachte roomboter, ca. 6 el. poedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Lekkere zelgemaakte chocoladetruffels,makkelijk en goedkoop

INGREDIENTEN

125gr boter-250gr zwarte of melkchocolade-2eierdooiers-125gr poedersuiker-1zakje vanillesuiker-50gr cacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2007
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekkerder dan bonbons!!

INGREDIENTEN

75-100 gr chocolade (puur of extra bitter), 2 eetlepels slagroom, 1 eierdooier, 1/2 eetlepel boter, 1 eetlepel noten- koffie- of sinaasappel likeur (niet vereist), chocoladehagelslag, poedersuiker, cacao

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  •  
  •  0-10 min.

LEKKER BIJ DE KOFFIE!

INGREDIENTEN

200 GR. BITTERE CHOCOLADE, 100 GR. BOTER, 100 GR. SUIKER, 1 EIDOOIER, ORANJELIKEUR, 50 GR. CACOU, EEN HALVE DL. SLAGROOM.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Is lekker bij de koffie of thee.

INGREDIENTEN

100 gram pure chocolade;, 4 eetlepels cacaopoeder;, 50 gram poedersuiker;, 50 gram roomboter;, 1 groot ei;, 2 eetlepels melk.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-2012
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijke chocoladetruffels in twee kleuren op een schaaltje serveren. Recept is voor ongeveer 50 stuks.

INGREDIENTEN

, 300 gram pure chocolade, 1/8 liter slagroom, 25 gram boter, 1 reep witte chocolade met rice krispies (100 gram), 75 gram witte chocolade, 75 gram pure chocolade,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  •  
  •  30-60 min.

Chocoladetruffels,MMmm Lekker!

INGREDIENTEN

Je hebt nodig:, 125 g pure chocolade *, 60 g boter *, chocoladehagelslag *, papierenvormpjes *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 g extra bittere chocolade, 7 eetlepels slagroom, 60 g cacaopoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2009
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 150 g pure chocolade * 4 el slagroom * 2 el sinaasappellikeur * 50 g zachte roomboter * 6 el poedersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 g pure chocolade*, 100 g boter, 100 g Van Gilse Poedersuiker, 25 g cacao, 2 el gemalen hazelnoten, 1 el sinaasappel limonadesiroop*, chocoladehagelslag om door te rollen,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

125 gram pure chocolade * 10 gram boter * 1 eierdooier * 100 gram poedersuiker * 30 gram amandelen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Voor de echte chocolade-liefhebber!!

INGREDIENTEN

150 g extra pure chocolade, in stukjes1 - 2 el sinaasappellikeur (Grand Marnier) of sinaasappelsiroop1/8 l slagroom2 el cacaopoeder3 el pure hagelslag

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 reep pure chocolade a 200 gram, 4 eetl. slagroom, 2 eidooiers, 1 eetl boter, 2 eetl kersenwijn (Cherru Kiss), 3 eetl. chocoladehagelslag, 3 eetl gemalen kokos, 1/2 flesje krokant (Baukje), 2 eetl. cacaopoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300g pure chocolade (in stukjes), 90g boter, 1,25 dl slagroom, 2 eetlepels cognac, cacao

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gr. bittere chocolade, 2 zeer verse eierdooiers, 2 tot 3 eetl. poedersuiker, 100 gr. zeer verse boter, 1 tot 2 eetl. creme fraiche, 1 theel. rum (desgewenst), 4 eetl. cacaopoeder, 32 papieren bonbonbakjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Frans
  •  30-60 min.

Lekkere zelfgemaakte bonbons.

INGREDIENTEN

-100 gram verschillende soorten chocolade (bv wit en melk of puur en mocca)1 soort kan natuurlijk ook., -75 ml slagroom, -een scheutje likeur, bijvoorbeeld baily's of tia maria., -15 gram boter, ongezouten, -4 eetlepels cacaupoeder of hagelslag of poedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g pure chocolade, 1/2 bekertje slagroom (a 125 ml), 50 g zachte roomboter, 1 theelepel Chinese kruiden (vijfkruidenpoeder), cacao (om te bestrooien)

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2009
  • Frans Tussengerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top