Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

440 chocoladetaart recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een lekkere taart, eenvoudig te bereiden. Altijd goed.

INGREDIENTEN

*200 gr. bittere Chocolade (cacaogehalte minstens 70 %), in stukjes, *200 gr. ongezouten Roomboter, *300 gr. fijne Kristalsuiker, *6 Eieren, *100 gr. Bloem

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2007
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Engels
  •  60-120 min.

Een eindeloze chocoladetaart waar tenminste chocola in zit.

INGREDIENTEN

360 gram pure chocolade in stukjes,150 gram boter, 150 gram suiker, 6 gescheiden eieren, 50 gram gezeefde bloem., Voor de glazuur: 100 gam pure chocolade geschaafde chocolade, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 115 gram witte chocolade, in stukjes, - 120 ml slagroom- 1 eetlepel rum of vanille-essence- 115 gram boter- 175 gram suiker, - 3 eieren- 225 gram bloem- 2 theelepels bakpoeder- Snufje zout, - 675 gram aardbeien, in plakjes- 1 hele aardbei, ter garnering- 7,5 deciliter slagroom, - 2 eetlepels rum of aardbeienlikeurVoor de moussevulling:- 250 gram witte chocolade, in stukjes, - 3,5 deciliter slagroom-2 eetlepels rum of aardbeienlikeur,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Heel luchtige cakeskes

INGREDIENTEN

125gr chocolade (melk-puur), 125 gr boter, 125 gr kristalsuiker, 50 gr bloem, 3 eieren

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Een smeuige, heerlijke en zeer simpele chocoladetaart.

INGREDIENTEN

200 gr. blok donker chocolade, 100 gr. roomboter, 2 dl suiker, 4 eieren, 1 theel. bakpoeder, 2,5 dl. bloem.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik vond het recept van chocoladetaart op smulweb (van "dupke"). Ik heb het uitgebreid met een laagje creme beurre en afgestreken met chocoladeglazuur.

INGREDIENTEN

Voor de Chocoladetaart, , 125 g Bloem, 125 g Boter, 250 g Suiker, 1 plak chocolade, 4 eieren (witten en dooiers scheiden), 1/2 zakje gist, , Voor de creme beurre, eidooier, suiker, boter, sterke koffie, de verhouding is ongeveer: 1 eidooier, 30 g suiker, 70 g boter, heel klein beetje koffie., , Chocoladeglazuur, melk of room, chocolade (puur), beetje water, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Bram Bokkepoots chocoladecake uit het boek Mathilda van Roald Dahl. Errug lekker.....

INGREDIENTEN

Voor de chocoladecake: 6 eieren - 225 gram pure chocolade - 170 gram boter - 225 gram poedersuiker - 4 eetlepels bloem, Voor het chocoladeglazuur: 225 gram pure cholcolade - 225 gram creme fraiche

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  •  
  •  60-120 min.

Mijn man is een echte 'Choco-holic'. Hij is vooral gek op deze chocoladetaart. Hoewel je deze taart prima bij de koffie of thee kunt serveren, komt hij bij ons meestal op tafel na een heerlijk etentje.

INGREDIENTEN

125 gram boter, op kamertemperatuur, 185 gram chocolade (liefst puur, van een goede kwaliteit), 100 gram bitterkoekjes, 150 gram (fijne) suiker, 4 grote eieren, cacaopoeder, boter om in te vetten,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2004
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Chocoladetaart, 200 gram pure chocolade, 200 gram melk chocolade, 180 gram roomboter, 180 gram suiker, 6 eieren, 75 gram bloem, Voor het glazuur, 20 g boter, 75 gr donkere chocolade, 25g chocolade met nootjes, 2 zakjes vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2006
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 gr suiker, , 150 gr zelfrijzende bloem, , 150 gr boter, , 6 eieren, , 3 el cacaopoeder, , 75 gr pure chocolade, , 3 eiwitten, , 3 el suiker, , 2 pakjes chocoladecouverture., ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladetaart, ook heerlijk als dessert met een bolletje ijs.

INGREDIENTEN

135g boter185g chocolade(puur of melk)van goede kwaliteit100g bitterkoekjes150g fijne tafelsuiker4grote eierencacaopoeder of poedersuikermascarpone of slagroom.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Deze o-zo-heerlijke taart kun je het beste even een dag van te voren maken.

INGREDIENTEN

Ingredi?nten voor de bodem:, 1 rol digestive koekjes, 100 gram suiker, 200 gram boter, Ingredi?nten voor de vulling:, 125 gram witte basterd suiker, 3 eieren, 3 ei dooiers, 350 gram boter, 450 gram donkere chocolade

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2006
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een feestelijke taart voor verjaardagen, feestdagen of zo maar.

INGREDIENTEN

, 125 g Bloem, 125 g Boter, 250 g Suiker, grote plak chocolade, 4 eieren (witten en dooiers scheiden), 1/2 zakje gist, voor de crème beurre:, 100 g boter, 2 eidooiers, 45 g suiker, heel sterke koffie, , voor de chocoladelaag:, chocola, kookroom, boter,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

10 g boter voor insmeren van de springvorm, 125 g boter, 185 g chocolade (puur of melk, van goede kwaliteit), 100 g bitterkoekjes, 150 g fijne tafelsuiker, 4 grote eieren, cacaopoeder of poedersuiker, mascarpone of slagroom.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke chocolade-fudge taart met gekarameliseerde pecannoten en kaneelroom

INGREDIENTEN

* voor de fudge:, 250 gr. pure chocolade / 125 gr. boter of margarine / 4 eieren / 100 gr. bruine basterdsuiker / 100 gr. zelfrijzend bakmeel, , * voor de karamelnoten:, 150 gr. pecannoten / 1/2 eetl. zonnebloemolie / 150. gr. suiker, , * voor de kaneelroom:, 200 ml. slagroom / 2 eetl. suiker / 2 theel. kaneel / cacaopoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Heerlijke schocoladetaart met noten

INGREDIENTEN

- 200 g boter, - 300 g pure chocolade, - 100 g melkchocolade, - 4 eieren, - 200 g donkere basterdsuiker, - 1/2 tl zout, - 150 g zelfrijzend bakmeel, - 200 g pecan- of walnoten, - 125 ml slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Een chocoladetaart van patissier Pierre Herme

INGREDIENTEN

250 g chocolade (Guanaja de Valrhorna of desnoods Lindt), 250 licht gezouten boter op kamertemperaruur, 200 gram suiker, 4 grote eieren, 70 g bloem

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

- 200 gram boter, - 200 gram pure chocolade, - 400 gram basterdsuiker, - 4 geklopte eieren, - 200 gram bloem, - 1 theelepel bakpoeder, - 200 gram gehakte wlanoten, - zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

225gr pure chocolade / 170gr boter / 225gr poedersuiker /4 eetl bloem / 6 eieren

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Voor 8 porties, 150 kcal en 0,2 gr voedingsvezel per portie (V) = Een recept met een laag vetgehalte (minder dan 30% van de kilocalorieen). (N) = Een recept met een laag natriumgehalte (minder dan 400 mg natrium)

INGREDIENTEN

100 gr patentbloem, 1 theel bakpoeder, 4 eieren (op kamertamperatuur), 70 gr kristalsuiker, 2 1/2 dl magere yoghurt, 1 zakje mix voor chocoladepudding (Saroma),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2011
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Kijk uit... eet niet je vingers erbij op.

INGREDIENTEN

125 gr boter, 185 gr chocolade (puur of melk, van goede kwaliteit), 150 gr bitterkoekjes, 150 gr fijne tafelsuiker, 4 grote eieren, cacaopoeder of poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Makkelijk te maken

INGREDIENTEN

10 gr boter voor insmeren springvorm, 125 g boter, 185 g chocolade (puur of melk), 100 g bitter koekjes, 150 g fijne tafelsuiker, 4 eieren, cacaopoeder of poedersuiker, mascarpone of slagroom.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Machtig lekker gebak.

INGREDIENTEN

300 gram pure chocolade (4 repen van 75 gram) 2 pakken lange vingers 125 gram bruine suiker 2 pakjes vanille suiker 125 gr bloem 150 gram boter 3 eieren,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Verbluffend lekker en snel klaar: met chocolade, sinaasappellikeur en bitterkoekjes!

INGREDIENTEN

300 gram amaretti's (kleine Italiaanse bitterkoekjes), verkruimeld6 eetl. sinaasappellikeur500 gram bittere chocolade, in stukjes125 gram zachte boter of margarine2 grote eierdooiers3 1/4 dl slagroompoedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker taart voor de "chocojunks" onder ons.

INGREDIENTEN

* 150 gr. boter, * 200 gr. basterdsuiker, * 1 snufje zout, * 1 zakje vanillesuiker, * 6 eieren, * 200 gr. melkchocolade, * 125 gr. gemalen amandelen, * 125 gr. paneermeel, * 1 theel. bakpoeder, * 200 gr. poedersuiker, * 2 eetl. kirch, * 30 gr. cacao

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  •  
  •  60-120 min.

Verbluffend lekker en snel klaar

INGREDIENTEN

300 gram amaretti's, verkruimeld, 6 el. sinaasappellikeur, 500 gram bittere chocolade, in stukjes, 125 gram zachte boter, 2 grote eidooiers, 3? dl. slagroom, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekkere taart, ook lekker als toetje

INGREDIENTEN

150 gr pure chocolade, 3 eieren, 1 snuifje zout, 100 gr fijne suiker, 75 gr boter, 75 gr bloem, 1/2 zakje bakpoeder, Glazuur :, , 150 gr chocolade, 100 gr room,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Chocoladetaart met cranberries en gemengde noten

INGREDIENTEN

Roomkaasbeslag, 125 gr ricotta, 50 gr monchou, 2 zakjes vanillesuiker, 1 ei, 1 eetlepel creme fraiche, 1 eetlepel bloem, zeef, , beslag, , 200 gr extra pure chocolade, 250 gr roomboter, 50 gr extra pure chocolade met noten, fijngehakt, 3 eieren, 1 eierdooier, 300 gr witte basterdsuiker, 75 gr bloem, 60 gr cacaopoeder, 1/2 theelepel bakpoeder, 100 gram cranberries,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-08-2011
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Warm of koud een lekkernij bij de high tea

INGREDIENTEN

450 gr suiker, 1 1/4 kop bloem, 1 kop zelfrijzend bakmeel, 1/2 kop cacaopoeder, 1/2 tl zuiveringszout, 4 geklopte eieren, 2,5 dl karnemelk, 1 tl vanille essence, snufje zout, 300 gr gesmolten boter, 300 gr pure chocolade in stukjes, witte chocola ter garnering, , GLAZUUR:, 200 gr pure chocolade, 0,7 dl room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-1999
  • Engels
  •  60-120 min.

Heerlijke chocoladetaart met een beetje zachte binnenkant.

INGREDIENTEN

- 200 gram pure chocolade, - 200 gram suiker, - 200 gram boter (op kamertemperatuur of iets gesmolten), - 100 gram bloem, - 5 grote eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2012
  •  
  •  30-60 min.

Voor 1 taart Voorbereidingstijd: 10 minuten Baktijd: 20 minuten

INGREDIENTEN

3 eieren, gescheiden, 3 koppen basterdsuiker, 1 kop zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 60 gr chocolade, gesmolten, 3 eetl water,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Dessert

INGREDIENTEN

125 g Bloem, 125 g Boter, 250 g Suiker, 1 plak chocolade, 4 eieren (witten en dooiers scheiden), 1/2 zakje gist

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.

Eindelijk een chocoladetaart die vlug klaar is.

INGREDIENTEN

175 gr. bloem, 1 zakje bakpoeder, 150 gr. poedersuiker, 4 eieren, 200 gr. room, 75 gr. gesmolten boter, 150 gr. gesmolten chocolade, 15 gr. boter en 15 ml. paneermeel voor de vorm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Tegen (liefdes)verdriet

INGREDIENTEN

300 gr. pure chocolade, 100 gr. boter, 4 eieren, 100 gr. suiker, 200 gr. zelfrijzende bloem, 0,5 dl. room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2001
  •  
  •  30-60 min.

Een heerlijk romige taart

INGREDIENTEN

Deeg: 4 eieren, 150 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 volle el cacao, 125 gr. bloem 40 gr. maizena, 1 tl bakpoeder, zout, creme de cacao, Garnering: 200 gr. poedersuiker, 250 gr. zachte boter, 4 el cacao, 3 el melk, 1 pakje chocofix, chocolade koffieboontjes, hagelslag,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram pure chocolade (70% cacao)/ 125 gram boter/ 8 eieren/ 180 gram fijne tafelsuiker/ 50 gram bloem., , Voor de caramel: 100 gr. fijne tafelsuiker., , Voor de garnering: 12 halve walnoten/ poedersuiker/ cacao.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*300 gram pure chocolade, *100 gram boter, *4 eieren, *100 gram suiker, *200 gram zelfrijzende bloem, *1/2 deciliter room,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

De frisse smaak van granaatappelvruchtjes en de zoete smaak van chocola zullen samensmelten tot een hemelse lekkernij.

INGREDIENTEN

150 gram bloem, 150 gram suiker, 40 gram boter, een snufje zout, 2 eieren, 1 zakje gist voor zoete recepten, rum, abrikozenconfituur, 1 plak smeltchocolade, poedersuiker, 1 granaatappel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
Chocoladetaart

Chocoladetaart

Bijna iedereen is gek op chocoladetaarten. Op verjaardagen is deze vaak het eerste op en wordt er het meeste van gesmuld. Hoewel ze vaak erg machtig zijn en zwaar op de maag liggen is het vaak toch verleidelijk om een groot stuk te nemen. Chocoladetaarten zijn er in allerlei soorten. Je hebt hele machtige chocoladetaarten die vrijwel alleen maar uit chocolade bestaan. Maar er zijn ook chocoladetaarten die slechts een chocoladetopping hebben. Er zijn talloze variaties op de klassieke chocoladetaart, probeer uit welke jij het lekkerste vindt en ga lekker de keuken in. Geniet na het kokkerellen van je heerlijke eigen gemaakte chocoladecreatie.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top