1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladeflan

Chocoladeflan recepten (12) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

chocoladeflan.

Mexicaans nagerecht

INGREDIENTEN

120 gram basterdsuiker,60 gram pure chocolade,2 eetlepelswater,sap ven een halve limoen, 2,8 deciliter melk, 1 kaneelstokje, 2 eieren,2 eidooiers, 60 gram suiker.

Voorbereiding

Verwarm 4 vormpjes voor in 180 graden voorverwarmde oven.

Bereidingswijze

Roer in een steelpan met een dikke bodem 120 gram suiker door het water en het limoensap. Kook zachtjes en roer tot de suiker is opgelost.Breng dan,zonder te roeren,de siroop aan de kook en kook die tot goudbruine karamel. Verdeel de karamel over de hete vormpjes en zorg ervoor dat de zijkanten en bodems egaal bedekt worden. Laatde vormpjes bij kamertemperatuur afkoelen. Hak de chocolade in kleine stukjes en verhit die samen met de melk en het kaneelstokje. Roer nu en dan om de chocolade op te lossen. Klop de eieren en eidooiers samen met de overgebleven suiker enigszins schuimig. Klop geleidelijke de hete chocolademelk erdoor.Verwijder het kaneelstokje. Giet de chocoladecustard voorzichtig in de vormpjes en zet in een braadslede die zover met water gevuld is dat het tot halverwege de zijkant van de vormpjes reikt. Zet de braadslede voorzichtig in de oven en bak de puddinkjes 20-25 minuten,of tot ze gestold zijn en een mes dat erin gestoken wordt er schoon uitkomt. Laat de puddinkjes op kamertemperatuur afkoelen en zet ze enige uren,of een nacht in de koelkast. Maak de puddinkjes los door een mes langs de zijkanten te halen en keer ze op de bordjes om.

  • Mexicaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Mexicaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocoladeflan

Niet alleen de kinderen zullen tevreden zijn......

INGREDIENTEN

6 eierdooiers, 1 dl room, 1/5 dl melk, 150 g suiker, 50 g pure chocolade

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2015
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladeflan

INGREDIENTEN

250 gr pure chocolade, 5 eidooiers, 75 gr suiker, 2 dl slagroom, 3 eetl cacao likeur, boter voor invetten, 5 eetl gemalen kokos

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Chocoladeflan

Een fluweelzachte flan van donkere chocolade als afsluiting van een mooi diner.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers/ 60 gram fijne tafelsuiker/ 6 druppels wierookextract (kruiden- of reformwinkel)/ 30 gram cacao/ 90 gram pure chocolade/ 0,85 deciliter volle melk/ 1/4 liter slagroom.

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Mexicaanse chocoladeflan

Custardpuddingje met chocoladesaus en kaneel.Voorbereidingstijd: 30 minuten. Kooktijd 35-40 minuten. 1 nacht koelen.

INGREDIENTEN

120 gram basterdsuiker, 2 eetlepels water, sap van een halve limoen, 60 gram pure chocolade, 2,8 deciliter melk, 1 kaneelstokje, 2 eieren, e eidooiers, 60 gram suiker., , , ,

  • Mexicaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Mexicaans Nagerecht
  •  30-60 min.

CHOCOLADEFLAN MET KOFFIELIKEUR

Mexicaans nagerecht

INGREDIENTEN

125 g pure chocolade, 1/8 l slagroom, 1/8 l volle melk, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 50 g suiker, 4 eetlepels schenkstroop of koffiesiroop, 1 eetlepel koffielikeur, 1/2 theelepel amandelessence

  • Mexicaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Mexicaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse chocoladeflan

Custardpuddingje met chocoladesaus en kaneel.Voorbereidingstijd: 30 minuten. Kooktijd 35-40 minuten. 1 nacht koelen. ingezonden door Vifke

INGREDIENTEN

120 gram basterdsuiker, 2 eetlepels water, sap van een halve limoen, 60 gram pure chocolade, 2,8 deciliter melk, 1 kaneelstokje, 2 eieren, e eidooiers, 60 gram suiker., , , ,

  • Mexicaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Mexicaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladeflan met hazelnoten

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 1/2dl magere melk, 4 eetl room, 4 eetl suiker, 2 eetl amaretto, 50gr gebrande hazelnoten, 100g geraspte bittere chocolade

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

mexicaanse chocoladeflan

Puddinkje met chocoladesaus en kaneel.

INGREDIENTEN

120 gram basterdsuiker, 2 eetlepels water, sap van een halve limoen, 60 gram pure chocolade, 2,8 deciliter melk, 1 kaneelstokje, 2 eieren, twee eidooiers, 60 gram suiker.

  • Mexicaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-1999
  • Mexicaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Chocoladeflan Met Kaneel

Dit toetje is behoorlijk machtig

INGREDIENTEN

125 gr. pure chocolade, 1/8 l. slagroom, 1/8 l. melk, 1 zakje vanillesuiker, 1 tl kaneelpoeder, 50 gr. suiker, 4 el schenkstroop, 2 eieren, (evt. 1 el koffielikeur), 1/2 tl amandelessence, , ,

  • Mexicaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-1999
  • Mexicaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Chocoladeflan uit Mexico

INGREDIENTEN

250 gr pure chocolade, 5 eidooiers, 75 gr suiker, 2 dl slagroom, ? 3 eetlepels cacaolikeur, boter om in te vetten, 5 eetlepels gemalen kokos (Baukje), ,

  • Mexicaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Mexicaans
  •  60-120 min.

Chocolade'flan' met peer en pistache

Lekker nagerecht met koffie chocolade en peer.

INGREDIENTEN

40 gram suiker, 40 gram bittere chocolade, 2 dl melk, 1 theelepel instantkoffie, 1 ei, 1 peer, 1 eierdooier, 1 eetlepel citroensap, 20 gram pistachenoten

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste chocoladeflan recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top