Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

182 chocoladecreme recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

100 gram extra bittere chocolade - 125 ml slagroom - 2 eierdooiers - 1 eetlepel poedersuiker - 1 eetlepel creme de cacao - 4 chocoladesticks

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker (enigzins klassiek) met chocolade

INGREDIENTEN

100 g extra bittere chocolade125 ml slagroom2 eierdooiers1 el poedersuiker1 el creme de cacao (Gall & Gall)4 chocoladesticks.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g pure chocolade, 2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 ? dl slagroom, 1 theelepel basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  •  
  •  20-30 min.

Een overheerlijk toetje, om je vingers bij op te eten.

INGREDIENTEN

100 g pure chocolade, 2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 ? dl slagroom, 1 theelepel basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Chocolade 115gr 1 liter melk, maizena, suiker en vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Voor 6 potjes: 500 ml volle of halfvolle melk 100 gr. chocolade 1 ei + 5 eidooiers 100 gr. fijne tafelsuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

100 g pure chocolade, 2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 ? dl slagroom, 1 theelepel basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten),

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 g pure chocolade, 2 eetlepels cognac, amandellikeur of sinaasappellikeur, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 ? dl slagroom, 1 theelepel basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (ongezouten),

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker snel nagerecht !

INGREDIENTEN

50 gram pure chocolade - 30 grame gele basterdsuiker - 1 dl slappe koffie - 1 dl vanillevla - 1/8 slagroom - 4 Kanelly's (kaneelkoekjes)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 repen chocolade, 4 eidooiers, 4 eiwitten, 4 lepels melk, rum,enkele lepeltjes suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voo de chocoladecake: 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram witte basterdsuiker, 250 gram boter, 4 eieren, cacao, zakje vanillesuiker, Voor de chocoladecreme: 240 gram suiker, 160 melk, 1 pakje vanillesuiker, 1 eidooier, cacao, Voor de garnering: chocoladevlokken,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 190 gr bittere chocolade, e (100 gr in stukjes, 90 gr grof geraspt), * 2 eetl suiker, fijne, * 70 gr poedersuiker, * 3 gr gelatine (geweekt in koud water), * 5 dl room, * 6 dl koffie, sterke (espresso),

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Lekker bij de koffie!

INGREDIENTEN

3 eieren, 150 g suiker, 150 g boter of margarine, 180 g bloem, 120 g gehakte hazelnoten, 1 zakje vanillesuiker, , voor de creme:, 75 g boter of margarine, 30 g cacao, 75 g poedersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Voedingswaarde per persoon: eiwit 6 gr/vet 23 gr/koolhydraten 50 gr/kcal 460

INGREDIENTEN

5 gedroogde abrikozen, 2 eetlepels sinaasappellikeur, 2 bitterkoekjes of 1 kandijkoekje, verkruimeld, 25 gr extra pure chocolade, in stukjes, 50 gr mascarponecacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 eetl.mascarpone (italiaanse verse kaas), 25 gr vloeibare chocolade, 1-2 eetl.cacaopoeder, enkele druppels chocoladelikeur, 1 snufje vanillesuiker, 1 snufje kaneelpoeder, 1-2 eetl. havervlokken, 4 sneetjes tostibrood, 1-2 eetl. boter of margarine,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2001
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g pure chocolade, 1 1/4 dl water, 50 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 blaadjes gelatine, rum, 1/4 l slagroom, 4 grote of 8 kleine bitterkoekjes,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2001
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk voor de chocoladefans, niet zo'n moeilijke bereiding !

INGREDIENTEN

-500 g bitterkoekjes, -1 glaasje rum, -125 g pure chocolade, -1 eetlepel water, -65 g boter en 65 g suiker, -1 ei en 1 th lepel maizena, -1/4 l melk, -1/8 l slagroom, GARNERING:, -1 dl slagroom en 20 g suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Schuim, , 4 eiwitten, 125 g kristalsuiker, 125 g poedersuiker, 10 g maïzena, Chocoladecrème, , 250 g pure chocolade, 200 g room, 3 el bruine rum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2012
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een zalige pudding met een fris accent

INGREDIENTEN

-1/2l room, -250g bittere chocola, -6 eierdooiers, -150g fijne suiker, -schil van 2 onbehandelde limoenen, -kruidnagelpoeder

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2007
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolade-creme brulee

INGREDIENTEN

? 1 vanillestokje, ? 400 ml slagroom, ? 100 ml melk, ? 100 g pure chocolade (in stukjes), ? 4 eierdooiers, ? 100 g witte basterdsuiker,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

150 g bloem, mespuntje zout, 3 eieren, 200 ml melk, 100 ml koude sterke koffie of espressokoffie, 2 eetlepel cacaopoeder, 250 ml slagroom, 2 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 zakje slagroomversteviger, 12 bokkenpootjes of mokkaschuimkoekjes, 50 g boter, poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Kalorierijk maar de moeite waard

INGREDIENTEN

5 gedroogde abrikozen, 2 eetl. sinaasappellikeur, 2 bitterkoekjes of 1 kandij koekje verkruimeld, 25 gr. extra pure chocolade in stukjes, 50 gr. marscapone, cacao poeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2011
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gram rozijnen - 1 dl lichte rum - 3/4 liter melk - 4 eetlepels suiker - 150 gram bittere chocolade - 50 gram maizena - 3 eetlepels sinaasappelsap - 1/2 liter slagroom - 3 rode bigarreaux kersen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Een frans toetje voor fijnproevers.

INGREDIENTEN

3 1/2 dl room, 1 el instant koffiepoeder, 90 gr bittere chocolade, in stukjes, 4 grote eidooiers, 2 el fijne tafelsuiker, 1 flesje vanille-extract, VOOR DE BOVENKANT:, 2 el rietsuiker, koffieboontjes om te garneren.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2001
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Deze creme smelt je op de tong

INGREDIENTEN

1 pakje chocoladepuddingpoeder, 4 dl. melk, 2 el suiker, 1 el amandellikeur, brandewijn of sanaasappelsap, 6 lange vingers, 1 el boter, 100 gram stevige kersen, 2 eiwitten.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eierdooiers, 1 eetl. suiker, 1 theel. maizena, 100g pure chocolade, 2dl slagroom, 2 eetl. choclade koffiepoeder, slagroom uit een spuitbus en 4 lange vingers.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g bloem, zout, 1/2 theelepel bakpoeder, 1 lepel djinten, 50 g suiker, 50 g koude boter, 30 g pure chocola, 1 dl slagroom, 6 lepels chocoladeroomijs, boter om in te vetten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Is net als een bonbon bij de koffie.

INGREDIENTEN

75gr.pure cchocolade(minstens 70procent)100 ml.slagroom,1,5 eet.hazelnootadvocaat,4 chocoladesticks(garnering)en beetje cacaopoeder.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2007
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- ? ltr room, - 250 gr bittere chocolade, - 6 eierdooiers, - 150 gr fijne suiker, - schil van 2 onbehandelde limoenen, - kruidnagelpoeder,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Chocoladecreme., 50 cl. Crème fraîch, 300 gr. Bittere chocolade., , Cake., 180 gr. Amandelen., 180 gr.suiker, Boter en bloem voor het invetten van de bakplaten., 6 grote eiwitten., 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder om te garneren., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

Dit dessertje heb je zo klaar. Daar kan niemand met z?n (lange) vingers afblijven.

INGREDIENTEN

100 g dessertchocolade * 1 el room * 250 g ricotta * 2 eiwitten * 50 g suiker * 20 boudoirs * 350 g kersen op stroop * Maizena * een scheutje Amaretto

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Verrukkelijke koekjes, die snel gebakken zijn en daarna gevuld met een heerlijke chocoladecreme met grand-marier

INGREDIENTEN

Deeg:, 3 eiwitten - 50 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 2 druppels citroenaroma - 1/8 ltr slagroom - 50 gr suiker - 100 gr bloem, Creme:, 1/8 ltr slagroom - 120 gr chocolade - 1 klein borrelglaasje grand marnier, Dopen:, 1 zakje chocoladeglazuur

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Duits
  •  20-30 min.

Een recept van Josette Demilly/Restaurant les Jardins de Pomplemousse a Roubaix

INGREDIENTEN

Voor de creme, 200 gram (bittere)chocolade, 25 cl melk, 25 cl room, zakje vanille suiker, 4 eieren, , , , Voor de jus, 2 sinaasappels, 1 flink snuifje kaneel, 2 kruidnagels, 4 geplette zwarte peperkorrels, 4 geplette Seschuan peper korrels, 1 zakje vanillesuiker, 5 munt blaadjes, 1 snuifje kardemom poeder, , 1 roze grapefruit voor de garnaring,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 380 gr crème fraîche, * 180 gr goede melkchocolade klein gehakt, * 0.6 dl melk, * 60 gr suiker, * 2 vanillestokjes in de lengte opengesneden, * 1-2 eetl eau de vie van fruit (37-45% alcohol), * 1 dl sterke espresso (ristretto) afgekoeld,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

=100 gr.pure chocolade, = 125 ml slagroom, = 250 gr. vanillekwark, =4 eetl. creamsherry, = 8 chocoladesticks.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gr. pure chocolade / 125 ml. slagroom / 250 gr. vanille kwark / 4 eetl. cream sherry / 8 chocolade sticks en 4 blaadjes munt om te garneren.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gram witte chocolade, 6 eieren, 8 blaadjes gelatine, 1/2 liter slagroom, 1 kilogram aardbeien, 100 gram chokoladecouverture(chocolade voor Bonbons,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Cakjes met vanbinnen en lekkere vulling.. De naam verklapt het al: witte chocolade creme, gemaakt van witte chocolade en geroosterde en gehakte pijnboompitten.. Maar de chocolade proeft u natuurlijk het meeste...

INGREDIENTEN

210 g witte chocolade, 0,6 dl slagroom, 75 g boter of margarine, 60 g suiker, 2 eieren (nr. 2), losgeklopt, 125 g bloem, gezeefd, ? theelepel bakpoeder, gezeefd, 50 g pijnboompitten, geroosterd, gehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een lekker tussendoortje

INGREDIENTEN

Voor de mousse:, 1 lepel maiszetmeel, 6 dl melk, 200 gr geraspte witte chocolade, een snuifje nootmuskaat, een beetje kaneelpoeder, voor de koekjes:, , 250 gr bladerdeeg, 1 lepel cocosnoot(gemalen), 1 lepel fijne suiker, 1 losgekopt ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 ml rice dream chocolade, Eigeel van 2 eieren, 20 gr bloem

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2012
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top