Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chocolade recepten (10.881) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!!

INGREDIENTEN

2 eieren, 25 gr suiker, zout, 100 gr pure chocolade, 100 gr boter, 30 gr bloem, poedersuiker (strooibus), 1 eetl boter voor invetten, 2 eetl bloem voor bestuiven,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!

INGREDIENTEN

1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Lekker als verjaardagstaart, maar ik eet 'm als toetje!!!!

INGREDIENTEN

1 pak Dickmann's negerzoenen, 250 gr. magere kwark, 1 bekertje (1/4 tot 1/2 liter)slagroom, 1 eetlepel citroensap, een taartbodem met rand

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2004
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke kwarktaart met de volle smaak van witte chocolade en frisse aardbeien

INGREDIENTEN

130 gram biscuitjes, 65 gram boter, gesmolten, 250 ml slagroom, 250 gram roomkaas, op kamertemperatuur, 250 gram mascarpone, 65 gram suiker, 1 tl vanille-aroma, 500 gram witte chocolade, gesmolten, 375 gram aardbeien, in plakjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  •  
  •  10-20 min.

Volgens vrienden de beste tiramisu die ze ooit proefden. Simpel en luchtiger dan de traditionele. Hoe blij kun je worden van tiramisu.

INGREDIENTEN

3 eidooiers, 50 g suiker, 3 eiwitten, 50 g poedersuiker, 100 g mascarpone, 100 g slagroom, 1 pak (Italiaanse) lange vingers, 100 ml espresso, 4-5 el amaretto, 3 el cacao, stuk chocolade, geraspt of geschaafd

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister.

INGREDIENTEN

140 gram boter -, 4 eieren -, 340 gram lichtbruine basterdsuiker -, flinke snuf zout -, 1 theelepel vanille-essence = vanillearoma in van die kleine flesjes of vanillesuiker, 75 gram cacaopoeder -, 140 gram bloem -, 150 gram grof gehakte stukjes chocolade (je kunt zelf bepalen of je witte en/of pure chocolade gebruikt. Ik gebruik van allebei 75 gram).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Engels
  •  60-120 min.

Nigella Lawsons supermakkelijke fudge die iedereen kan maken, en waar iedereen verliefd op wordt. Het is zo gemaakt, maar je moet alleen wel een paar uurtjes wachten op het resultaat!

INGREDIENTEN

1 blikje gecondenseerde melk van friese vlag (te vinden bij de kokosmelk) 2 eetlepels boter, 350 gram pure chocolade, vulling naar keuze. Nootjes, gedroogd fruit of iets dergelijks.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Ik kwam deze via facebook tegen en vond het er zo leuk uitzien dat ik hem toch maar even overgenomen heb.

INGREDIENTEN

- een biscuit van 20 cm (zelf bakken en sommige taartwinkels verkopen ze ook gewoon), - 2 x grote reep melk chocola van 200 gr (mag gewoon Jumbo, AH merk zijn), - bekertje (250 ml) slagroom, - vulling voor de taart naar keuze (bijv. een laagje jam/vlaaifruit en een laag banketbakkersroom, slagroom of botercreme., - 3 x een five-pack KitKat, - 1 pakje (250 gr) lichtroze marsepein

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijke chocolade cheesecake.

INGREDIENTEN

# 2 pakjes Philadelphia Keuken Naturel of Light (à 80 gr), # 200 gr Oreo`s met chocoladevulling, # 50 gr roomboter, # 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet), # 75 gr witte basterdsuiker, # 1 zakje vanillesuiker, # 300 gr goede kwaliteit melk- of pure chocolade (naar wens), # 2 zakjes klopfix (à 8 gr), # 3 dl slagroom, # 150 gr Oreo`s met witte vulling voor de topping

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2009
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Monchoutaart, wie lust hem eigenlijk niet? Altijd goed. Dus probeer ook dit recept eens, smullen! Let wel op: voordat je de vruchten/of vlaaivulling erop doet de taart eerst een hele nacht in de koelkast zetten! Tip van lapaulina: op de bodem van je springvorm bakpapier leggen en de randen goed in smeren.

INGREDIENTEN

200 g chocolade- of bastognekoeken, 50 g boter, 120 g witte basterdsuiker, 2 pakjes verse roomkaas Pakjes van 100 gr. per stuk), 400 ml slagroom, 4 blaadjes gelatine, 2 blikjes vlaaivulling (bv aardbei)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke caloriebom,...

INGREDIENTEN

Voor het cakebeslag:, 250 gram boter, 250 gr suiker, 225 gram bloem, 50 gram cacao, 4 eieren, 1 zakje bakpoeder, 1 vanillestokje, 4 eetlepels melk, , Voor de vulling:, 100 gram witte chocolade, 100 gram pure chocolade, 200 gram mascapone, paar eetlepels sinasappeljam, klontje boter, paar druppels liqor46, , Voor de topping:, 300 gram poedersuiker, 100 gram boter, 40 gram cacaopoeder, 40 ml melk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker voor een feest of verjaardag zelfgemaakte frambozencakjes

INGREDIENTEN

225 gram Zelfrijzend bakmeel - gezeefd, 200 gram Suiker, 100 gram Witte chocolade - geraspt, 1 zakje Vanillesuiker, 2 stuk Eieren, 200 gram Boter - gesmolten, 1 bakje frambozen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Maak ik echt alleen maar bij speciale gelegenheden anders kunnen we wel 5 maal per week gaan sporten.. Als nagerecht vind ik deze taart ook heel goed uitkomen.

INGREDIENTEN

275 gr pure chocolade, in stukjes 600 gr roomkaas op kamertemperatuur(bijvoorbeeld Monchou) 200 gr suiker 2 tl vanille-essence 4 eieren op kamertemperatuur 175 ml zure room 1 el cacaopoeder VOOR DE BODEM 200 gr chocoladebiscuittjes verkruimeld 75 gr gesmolten boter ? tl kaneelpoeder.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Makkelijk en feestelijk nagerecht dat bij al de gasten zeker en vast in de smaak zal vallen

INGREDIENTEN

-400 g aardbeien, -2 el suiker, -100 g rauwe rabarber, voor de panna cotta :, -1 l room, -1 dl melk, -75 g suiker, -1 vanillepeul, -4 blaadjes gelatine (in koud water geweekt), -240 g witte chocolade (in stukjes)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

375 gr zo puur mogelijke chocolade, in stukjes, 375 gr roomboter, in blokjes, 500 gr suiker, 6 eieren, merg van 3 vanillestokjes, 225 gr bloem, 1 theelepel zout, 250 gr karamel, 125 ml slagroom, 400 gr pecannoten, 125 gr pure chocolade, grof gehakt, bakblik 20x30, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  •  
  •  30-60 min.

Voor de echte chocoholic! Heerlijke chocolade muffins gevuld met stukjes pure chocolade. Om je vingers bij op te eten!

INGREDIENTEN

200 gram bloem, 200 gram bruine basterdsuiker, 200 gram zachte boter, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren op kamertemperatuur, 1/2 theelepel zout, 100 gram pure chocolade, 30 gram cacao

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250g boter, 200g puter chocolade (70% vaste cacaobestanddelen) in stukjes gebroken, 80g cacaopoeder, gezeefd, 65g bloem, gezeefd, 1 theelepel bakpoeder (zakje baking powder), 350g suiker, 4 eieren

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke zoete cheescake!

INGREDIENTEN

, 100 gr biscuit, 50 gr boter, 150 gr bevroren cranberries (frambozen kan ook!), , Vulling:, 60 ml slagroom, 180 gr witte chocolade, fijn gehakt, 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt), 1 theelepel fijngesneden sinaasappelschil, 110 gr kristalsuiker, 1 ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2007
  •  
  •  30-60 min.

Een lekkere taart, eenvoudig te bereiden. Altijd goed.

INGREDIENTEN

*200 gr. bittere Chocolade (cacaogehalte minstens 70 %), in stukjes, *200 gr. ongezouten Roomboter, *300 gr. fijne Kristalsuiker, *6 Eieren, *100 gr. Bloem

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2007
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Deze gevaarlijke koekjes zijn lekker knapperig en zitten vol chocolade. Heerlijk en gemakkelijk te maken. Uit Tip Culinair nr. 11 - 2003

INGREDIENTEN

75 gr zachte boter - 150 gr lichtbruine basterdsuiker - 1 groot ei (los geklopt) - 1 zakje vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 tl bakpoeder - 25 gr cacaopoeder - mespunt zout - 50 gr pure chocolade in stukjes - 50 gr witte chocolade in stukjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

De deegbodem van deze taart is gemaakt van pasta frolla, en heel anders dan zoet deeg; hij is kruimelig en smelt in de mond. De taart kan eventueel gedoctoreerd worden met ganachekrullen

INGREDIENTEN

(kaas), 350 gr ricotta, 85 gr fijne witte suiker, 3 eieren, Rasp en sap van 1 citroen, Rasp en sap van ? sinaasappel, 60 gr witte amandelsnippers, 60 gr citrus snippers, 4 druppels vanille-extract, 100 gr pure chocolade, geraspt, Poedersuiker om de taart mee te bestuiven, VOOR DE PASTA FROLLA 225 gr bloem, pus extra om het werkblad te bestuiven, Snufje zout, 100 gr boter 1 ei 30 gr witte basterdsuiker, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Dit is absoluut niet gelogen. Heb deze zaterdag bij een High Tea gemaakt. Heerlijk met nootjes en stukjes witte chocolade

INGREDIENTEN

140 gram boter 100 gr walnoten fijngehakt 75 gram witte chocolade in stukjes gehakt 75 gr cacao poeder 140 gr bloem 4 eieren losgeklopt 340 gr lichte bruine basterdsuiker 1 tl vanille essance

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2006
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 115 gram witte chocolade, in stukjes, - 120 ml slagroom- 1 eetlepel rum of vanille-essence- 115 gram boter- 175 gram suiker, - 3 eieren- 225 gram bloem- 2 theelepels bakpoeder- Snufje zout, - 675 gram aardbeien, in plakjes- 1 hele aardbei, ter garnering- 7,5 deciliter slagroom, - 2 eetlepels rum of aardbeienlikeurVoor de moussevulling:- 250 gram witte chocolade, in stukjes, - 3,5 deciliter slagroom-2 eetlepels rum of aardbeienlikeur,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Nat,lekker, bruin

INGREDIENTEN

- chocolade 2 pakjes v 500 gram, - drank, pure rum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Heerlijke lekkernij

INGREDIENTEN

, 50 g pure chocolade, 125 g zachte boter, 1 ei, 1 eigeel, 300 g bloem, 3 tl bakpoeder, 2 tl cacaopoeder, 275 g zure room, 125 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, , , voor de afwerking: , 100 g mascarpone, 100 ml room, 1 el suiker, 1 el cacaopoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2010
  • Engels
  •  30-60 min.

Brownies

INGREDIENTEN

175 gr pure chocolade> 100 gr zachte boter of margarine> 300 gr lichtbruine basterdsuiker> 1 dl melk> 3 eieren> 125 gr bloem> 1 1/2 eetl. cacaopoeder> zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Kijk naar de foto, je gaat vanzelf watertanden. Ik heb 3 nieuwe foto's geplaatst Vandaag heb ik deze heerlijke taart weer gemaakt. ik heb nu ipv witte chocolade vlokken, alleen maar puur chocolade vlokken gebruikt. op de foto zie je de taart die net uit de koelkast komt en nog bestrooid moet worden met vlokken en in punten worden gesneden.  Ik heb nu verse slagroom van Melkan gebruikt (in b.v. de Emte te koop) het is een pakje van 500 ml. de 200 ml. die ik over had heb ik door een stamppotje geroerd. mmm. deze slagroom is veeeel lekkerder dan b.v. de zaanse van AH.

INGREDIENTEN

1 doosje philadelphia light (zit 200 gram in) Je gebruikt 160 gram hiervan., 200 gr bastognekoeken (aldi heeft ze ook, heten alleen anders, zijn goedkoper en smaken exact hetzelfde), 75 gr roomboter, 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet) (van de Aldi), 75 gr witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 gr witte chocoladevlokken, 3 zakjes klopfix à 8 gram, 3 dl (= 300 Ml) slagroom, 75 gr witte en/of donkere chocoladevlokken als topping

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Voor de liefhebbers van chocola. Niet voor de lijners onder ons... Volgens moeders recept!

INGREDIENTEN

2 eieren - 2 ons bruine suiker - 1 zakje vanillesuiker - 4 a 5 el cacao - 250 gr diamantvet - 2 ons biscuit

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een smeuige, heerlijke en zeer simpele chocoladetaart.

INGREDIENTEN

200 gr. blok donker chocolade, 100 gr. roomboter, 2 dl suiker, 4 eieren, 1 theel. bakpoeder, 2,5 dl. bloem.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Met noten gevulde chocoladebonbons.

INGREDIENTEN

125 gr. gepelde walnoten250 gr. poedersuiker3 eiwittenbeetje zout125 gr., gemalen hazelnoten200 gr. couverture (chocolade)wat hazelnoten, walnoten, amandelen of pistachenoten voor garneringbakpapier

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Duits
  •  > 120 min.

Een super Franse cake uit de Perigord. De lekkerste notentaarten kwamen van Paul Koeverle, die in zijn mooie bakkrij de prachtigste notentaarten maakte. Ook een plaatje om te zien (zie foto)

INGREDIENTEN

125 gr boter 200 gr poedersuiker 3 eieren 150 gr bloem5 gr bakpoeder20 gr cacaopoeder0.4 dl melk100 gr fijngehakte gepelde walnoten 2 tl geraspte citroenschil.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

Heerlijke simpele cheesecake met een feestelijke uitstraling!

INGREDIENTEN

175 gr chocoladekoekjes (Bijv Sablés tout chocolat. Bonne maman), 60 gr boter (gesmolten), 500 gr roomkaas op kamertemperatuur, 200 ml créme fraiche, 200 gr kristalsuiker, merg van 1 vanillestokje, 4 eieren, 50 ml bailey`s (whiskeylikeur), 150 gr witte chocolade (fijngehakt), 50 gr witte chocolade, 50 gr pure chocolade,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2011
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

Een combinatie van brownies en cheesecake met frambozen, moet ik nog meer zeggen?

INGREDIENTEN

200 g pure chocolade van goede kwaliteit, 200 g ongezouten boter op kamertemperatuur, 400 g fijne kristalsuiker, 5 eieren, 110 g bloem, gezeefd, 400 g verse roomkaas, 1 tl vanillearoma, 120 g frambozen (vers of diepvries)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2010
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Erg simpel nagerecht, maar zo lekker...........

INGREDIENTEN

30g bloem, gezeefd, 50g pedersuiker, gezeefd, 75g gemalen amandelen, 2 eiwitten, licht geslagen, 80g boter, gesmolten, plus extra insmeren, 160g donkere chocolade, gesmolten, 8 x 10g vierkantjes donkere chocolade

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2008
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Gezond: Chocola banaan muffins. Heerlijke "light" muffins met banaan en chocolade snippers

INGREDIENTEN

, 180 gr Bloem, 100 gr Havermout, 150 gr suiker, 1 zakje bakpoeder, mespunt zout, 1 ei, 1 banaan, 1 appel, 1 tl caneelpoeder, 1 el boter, 125 g yogurt, 8 el zonnebloemolie, 100 gr chocolade snippers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke taart, zeker voor witte chocolade liefhebers

INGREDIENTEN

200 g bloem, 50 g witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 75 g koude boter, in blokjes + extra om in te vetten, 1 citroen, schoongeboend, 4 eieren, 1 pak gedroogde linzen of -bonen (steunvulling, 500 g), 4 x 100 g witte chocolade, 4 x 125 g crème fraîche, 2 eetlepels poedersuiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2012
  •  
  •  20-30 min.

WEER EEN WAANZINNIG RECEPT VAN JAMIE OLIVER EN OOK NOG EENS ERG MAKKELIJK!! WAT WIL JE NOG MEER?

INGREDIENTEN

- 120 gr. donkere pure chocola, - in kleine stukjes 35 gr. roomboter. - 1,75 dl slagroom, - 1 groot ei, - 1/2 el amaretto, - 1 el vloeibare honing.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat.

INGREDIENTEN

100 gr witte chocolade, 150 ml slagroom, 2 eiwitten, 30 gr suiker, ± 8-10 Amarene kersen plus wat sap (per glas), Wat Amarettini koekjes (ligt aan je glas),

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2013
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top