Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

37 chipolatapudding recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

1 vanillestokje - 500 ml melk - 100 gram suiker - 4 mandarijnen - 4 eetlepels sinaasappellikeur - 6 blaadjes witte gelatine - 3 eierdooiers - 1 eetlepel maizena - 250 ml slagroom - 50 gram gewelde blanke rozijnen - 1 ring ananas - 100 gram verkruimelde bitterkoekjes

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 4 dl melk, 50 g lange vingers (koek), 50 g blanke rozijnen, 1/2 dl marasquin (slijter), 1/2 bakje bigarreaux (a 100 g), 6 blaadjes witte gelatine, 3 eierdooiers, 100 g suiker, 250 ml slagroom, 2 theelepels olie om in te vetten

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Een overheerlijk toetje dat het altijd goed doet!!!

INGREDIENTEN

1 stokje vanille, 75 gr kristalsuiker, 2.5 dl melk, 75 gr (blanke) rozijnen, 6 el marasquin (bitterzoete heldere likeur), 4 blaadjes gelatine, 1 el maizena, 3 eieren, 5 dl slagroom, 1 el bigarreux (gekonfijte kersen), 150 gr bitterkoekjes

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  

Het vrolijkste toetje is nog altijd chipolatapudding. Deze traditionele pudding wordt bereid met luxe ingredienten als likeur, gekonfijte kers en lange vingers. Met een toefje slagroom. Bij de serveersuggesties staan nog enkele variatietips beschreven. Schrik niet van de bereidingstijd, dit komt vooral omdat de pudding zo'n anderhalf uur moet opstijven.

INGREDIENTEN

1 vanillestokje; 4 dl melk; 50 g lange vingers; 50 g blanke rozijnen; 0,5 dl marasquin (likeur, bij slijter te koop); 50 g bigarreaux (gekonfijte kersen); 6 blaadjes witte gelatine; 3 eierdooiers; 100 g suiker; 250 ml slagroom; 2 tl olie om in te vetten

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 ml melk, 75 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 4 blaadjes gelatine wit, 1 eetlepel maïzena, 3 eieren, 75 g blanke rozijnen, 6 eetlepels marasquin (likeur, flesje 100 ml, slijter), 500 ml slagroom, 1 eetlepel bigarreaux (gekonfijte vruchtjes, bakje 100 g), fijngesneden, 150 g bitterkoekjes, in kleine stukjes, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  •  
  •  > 120 min.

Heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

*2 pakjes vanille suiker *1 l melk *1/2 l slagroom *4 eieren *8 blaadjes gelatine *1 maatje marasquin *2 ons lange vingers * 10 eetlepels suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-1998
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

De echte !!! Chipolata heeft in de keuken zowel een hartige als een zoete betekenis, een hartige chipolata is een gekruid worstje met ui of een mengsel van uitjes, kastanjes, worteltjes en rookspek, dat als garnituur bij vlees of gevogelte gegeven wordt, deze hartige variatie is hoogstwaarschijnlijk van Italiaanse oorsprong, het Italiaanse woord 'cipolle' betekent namelijk uitje. Ook de zoete chipolata komt uit Italie, want het recept daarvan bracht Catharina de Medici mee bij haar huwelijk met de Franse Koning Hendrik II. Zij was dol op de pudding met de zoete vruchtjes en de marasquin.

INGREDIENTEN

2 el rozijnen, 50 g lange vingers, 5 el marasquin, 6 blaadjes witte gelatine, 25 g oranjesnippers, 100 g bigarreaux, 2 eieren, 1/4 l melk, 75 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1/4 en 1/8 l slagroom

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

½ liter melk, ½ liter room, 115 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eierdooiers, losgeklopt, 1 dl. maraskijn, 30 gr. rozijnen, 30 gr. ananas, 30 gr. pitloze druiven, 30 gr. kersen (zonder pit), 12 blaadjes gelatine, geweekt in water

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2010
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 500 ml melk, 100 g suiker, 4 mandarijnen, 4 eetlepels sinaasappellikeur (slijter), 6 blaadjes witte gelatine, 3 eierdooiers, 1 eetlepel maïzena, 250 ml slagroom, 50 g blanke rozijnen, geweld, 1 schijf ananas (blik), fijngesneden, 100 g bitterkoekjes (zakje a 250 g), verkruimeld

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Het alom bekende nagerecht,heerlijk na elk diner,feestelijk,zeker tijdens feestdagen.

INGREDIENTEN

-2 eidooiers,-3x 25 gr.suiker,-2.5 dl.melk,-8 gr.gelatine[4 blaadjes],2 rode en 2 groene bigarreaux,-3 bitterkoekjes,-1 plakje cake,-2 eetlepels Marasquin,-3 dl.slagroom.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker toetje

INGREDIENTEN

50 gram bitterkoekjes, 1/2 deciliter marasquin(amandellikeur), 25 gram bigarreaus(Franse vruchtjes), 25 gram oranje snippers, 25 gram rozijnen, vanillepudding van 3/4 liter melk,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Chipolatapudding met fruitcocktail ipv gekonfijte vruchtjes (vind ik niet lekker)

INGREDIENTEN

1/4 liter slagroom, 1/4 literblik fruitcocktail, 5 blaadjes gelatine, 2 eiwitten, 80 gr suiker, dopje marasquin aroma, zakje vanillesuiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gram bitterkoekjes of lange vingers, 35 gram rozijnen, 3/4 dl marasquin-likeur, 1/2 vanillestokje, 3 dl volle melk, 8 blaadjes gelatine, 2 eieren, 100 gram suiker, 50 gram franse vruchtjes, 25 gram geconfijte sinaasappelschil, 1/4 liter slagroom, , Voor de saus:, 3 1/2 dl melk, 1 eierdooier, 15 gram ma?zena, 40 gram suiker, 1/2 blad rode gelatine, 1 dl slagroom, 1/2 dl marasquin

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk toetje!

INGREDIENTEN

1 vanillestokje500 ml melk100 g suiker4 mandarijnen4 el sinaasappellikeur6 blaadjes witte gelatine3 eierdooiers1 el maizena250 ml slagroom50 g blanke rozijnen, geweld1 ring ananas (blik), fijngesneden100 g bitterkoekjes (zakje 250 g), verkruimeld

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

300m melk, 1 vanillestokje, 1 sinaasappel, 150 g suiker, 6 blaadjes gelatine, 2 eidooiers, 25 g rozijntjes, 200 ml slagroom, 3 lange vingers, 50 g gedroogd rood fruit,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2012
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Moeilijk?? Welnee, niet volgens dit recept.

INGREDIENTEN

4 gram gelatine, 2 lange vingers, 1 a 2 eetlepels marasquin, 1,5 dl melk, stukje vanille, 1/2 dl slagroom, 4 geconfijte vruchtjes.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300m melk, 1 vanillestokje, 1 sinaasappel, 150 g suiker, 6 blaadjes gelatine, 2 eidooiers, 25 g rozijntjes, 200 ml slagroom, 3 lange vingers, 50 g gedroogd rood fruit,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2012
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

120 minuten wachttijd, 1 vanillestokje, ? 4 dl melk, ? 50 g lange vingers, ? 50 g blanke rozijnen, ? 1/2 dl marasquin (slijter), ? 1/2 bakje bigarreaux (a 100 g), ? 6 blaadjes witte gelatine, ? 3 eierdooiers, ? 100 g suiker, ? 250 ml slagroom, ? 2 theelepels olie om in te vetten,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Luchtige roompudding met vruchtjes.

INGREDIENTEN

2 el rozijnen, 50 gr lange vingers, 5 el marasquin, 6 blaadjes witte gelatine, 25 gr oranjesnippers, 100 gr geconfijte vruchtjes, 2 eieren, 1/4 l melk, 75 gr suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1/4 1/8 l slagroom

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1 vanillestokje, * 4 dl melk, * 50 gram lange vingers, * 50 gram rozijnen, * 1 dopje marasquin-extract, * 75 gram bigarreaux, * 6 blaadjes witte gelatine, * 3 eierdooiers, * 100 gram kristalsuiker, * 250 ml slagroom, * 1 puddingvorm van een liter,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*1 vanillestokje.*4 dl melk.*50 gram lange vingers.*50 gram blanke rozijnen.*1/2 dl marasquin(slijter).*1/2 bakje bigarreaux(a 100 gr. AH).*6 blaadjes witte gelatine.*3 eidooiers.*100 gr suiker.*250 ml slagroom.*2 theelepels olie om in te vetten.*4 puddingvormpjes a inhoud ca. 2.5 dl.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Turbotoetje

INGREDIENTEN

2 perziken * chipolatapudding van 500 gram.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 klein potje kersen zonder pit a 340 g uitgelekt, 6 el aardbeienjam (C1000 Selectie), kaneelpoeder, 1 bak Mona Chipolatapudding,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 klein potje kersen zonder pit a 340 gram, uitgelekt -, 6 eetlepels aardbeienjam -, kaneelpoeder -, 1 bak Mona Chipolatapudding, , , , ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 5 lange vingers, 1½ dl Marasquinlikeur, 20 g rozijnen, 2 eieren, 90 g suiker, 3 dl melk, ½ vanillestokje, 6 blaadjes gelatine, 5½ dl slagroom, ½ potje puddingvruchtjes, 25 g oranjesnippers, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel suiker, 1 à 2 theelepels allesbinder, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Een variant op de bekende pudding.(NB:wachttijd niet meegerekent)

INGREDIENTEN

4 bitterkoekjes(50 gr.), 2 eetl. rozijnen, 2 1/2 eetl. marasquin, 50 gr. gekonfijte kersjes, 5 blaadjes witte gelatine, 1/2 vanillestokje, 2 dl. melk, 2 eieren, 60 gr. suiker, 1/4 l. slagroom, 1 /12 eetl. olie, rode cocktailkersen en groene cocktailkersen.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Je kunt de puddinkjes ook in éénpersoonsvormpjes of in kopjes maken. Breek de lange vingers dan in stukjes, anders passen ze niet. Gebruik vormpjes met een inhoud van 175-200 ml, die je voor het vullen even omspoelt met koud water. Invetten is niet nodig.

INGREDIENTEN

1 liter melk; geraspte schil van 1 (liefst biologische) sinaasappel; 8 eetlepels suiker; 4 eieren; 4 eetlepels maïzena; 1 pak lange vingers; 1 pot boerenjongens (à 350 gram); 300 ml slagroom

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

De enige echte,overheerlijke chipolatapudding (recept marasquinsaus separaat)

INGREDIENTEN

0,5 liter melk, 1 vanillestokje, 1 afgestreken eetlepel custard, 125 gram suiker, 2 eieren, 16 gram gelatine (waarvan 1/2 blaadje rode), 1/4 liter slagroom, 1/2 dl marasquin, 100 gram franse vruchtjes, 50 gram lange vingers

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* 2.5 dl melk, * 1 zakje vanillesuiker, * 25 gr lange vingers, * 0.5 dl marasquin, * 5 blaadjes gelatine, * 2 eieren, * 50 gr suiker, * naar smaak bigarots, * naar smaak oranjesnippers, * 50 gr rozijnen, * 125 ml slagroom

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-12-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Als kind mochten we een verjaardagsgerecht kiezen. Steevast koos ik chipolatapudding.

INGREDIENTEN

2 vanille suiker, 1 liter melk, 6 eieren (gesplitst), 10 blaadjes gelatine, 1 kopje suiker, 1 volle eetlepel custard, 500 ml slagroom, geconfijte vruchtjes naar smaak, half pak lange vingers, Marasquino naar smaak

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke taart die je op eigen wijze kunt versieren naar wens van je kind

INGREDIENTEN

80 gram bloem, 20 gram custardpoeder, 6 eierdooiers, 125 gram suiker, 3 eiwitten, 1 bak chipolatapudding, 1ro marsepein (notenkraam op de markt), jam

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Europees
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram aardbeien, 2 eetlepel(s) suiker, 4 plak(ken) cake, 1.20 deciliter(s) slagroom, 1 stuk(s) kiwi's, 1 stuk(s) peren, 1 stuk(s) chipolatapudding, 1 bakje(s) chocolademousse, 4 bolletje(s) pistache roomijs,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-1998
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Je hebt soms van die toetjes en die zijn letterlijk machtig lekker. Zo ook dit dessert.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 150 g cake, 150 g kokosmakronen, 1 pak chipolatapudding (290 g), 2 el citroensap, ? l slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 40 g pure chocolade (reep)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Simpel en heel eenvoudig te maken. Zelfs voor iemand die nog nooit heeft gekookt. Ikzelf heb hier al menig complimentje over ontvangen door diverse disgenoten. PROBEER ZELF MAAR EENS !!

INGREDIENTEN

Per persoon:, 1 pannekoek, 2 a 3 el chipolatapudding, poedersuiker, eventueel wat kaneel en, verse mint voor de garnering.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor de flensjes:, 8 eieren, 2 ons zelfrijzend bakmeel, 4 dl. melk, 1 eetlepel basterdsuiker, zout, slaolie., Voor de vulling:, 1 pakje kookpudding Chipolata, vocht van de boerenjongens., Garnering:, 3 eetlepels boerenjongens, wat slagroom.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/4 l slagroom, 1 zakje vanillesuiker, poedersuikerm 1 literblik gemengd tropisch fruit, stuk chocoladecake, zoete sherry, 1 bak chipolatapudding(Mona)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2000
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

=2 el.Zonnebloemolie., =250 gr.Varkenschipolataworst-, jes, =8 Kant en klarepannekoeken, =[naturel], =1oo gr.verse Roomkaas., =1 Zak familiesla, =250 gr.Verse fruitsalade., =4 el. slasaus.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  •  
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top