Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

40 chinese noedelsoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekkere oosterse oppepper

INGREDIENTEN

300 gr. kipfilet, 250 gr.tauge, 2 uitjes, 4 bosuitjes, 2 teentjes knoflook, 1 paksoi, 1/4 chinese kool, 4 stengels bleekselderij, 1 rode peper, 10 takjes verse koriander, 4 kipbouillonblokjes, pond eiermie, zout/peper, olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2004
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Lekkere noedelsoep met beetgare paksoi

INGREDIENTEN

125 g Chinese eiermie, 1 struik paksoi, 2 el roerbakolie, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 2 rode uien, in dunne partjes, 1 liter kippenbouillon (vers of van tablet), 1-2 el sojasaus, 1/2 limoen, geperst, 2-3 el koriander, grof gesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2008
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

125 gr Chinese eiermie, 1 struik paksoi, 2 el roerbakolie, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 2 rode uien, in dunne partjes, 1 liter kippenbouillon (van tablet), 1-2 el sojasaus, 1/2 limoen, uitgeperst, 2-3 el korianderblad, grof gesneden

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere vegetarische soep met tofu. Deze soep heeft een lekkere smaak.

INGREDIENTEN

8 gedroogde Chinese paddestoelen, 125 gr tofu, 2 el sojasaus, 125 gr Chinese noedels, 1,5 l groentebouillon, 3 theelepels azijn, 1 theelepel fijngesneden gember, 1 theelepel suiker, 3 extra theelepels sojasaus, 1/4 kop gekookte zwarte bonen, 1/4 kop bamboescheuten in repen, 8 el waterkers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2006
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*? pot kippenbouillon, *1 eetlepel Thaise vissaus, *2 eetlepels chilisaus, *1 eetlepel sojasaus, *1 eetlepel Chinese rijstwijn, *100 gram gedroogde shii-take paddestoelen, *125 gram kipfilet of biefstuk, garnalen, *teriyaki marinade, *1 vel nori, in reepjes, *125 gram noedels, *1 ons tauge, *100 gram wilde spinazie of paksoi, *1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringetjes, *1 lente-ui in ringetjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2001
  • Chinees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snel klaar te maken noedelsoep, je kan het voor zoveel mensen maken als je maar wil. Lekker als maaltijd, tussendoortje of als chinees ontbijt.

INGREDIENTEN

1 lenteui, groente bouillon blokje (maar mag natuurlijk ook wat anders zijn zoals kippen bouillon), water, lichte soja saus, scheutje sesam olie, naar smaak gemalen zwarte peper en gemalen szechuan peper toevoegen, per persoon 1 plak gedroogde noedels of verse noedels kan ook natuurlijk., , Als je het voor meer personen maakt vermenigvuldig je gewoon de ingredienten voor 1 persoon, dus voor 3 personen 3 lente uitjes.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2012
  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een gerecht dat in China als ontbijt wordt genuttigd, of als lunchgerecht, of gewoon als smakelijk tussendoortje

INGREDIENTEN

350 g bieflappen, 1 struik paksoi, 2 winterwortelen, 150 g shii-take, 1 blikje bamboescheuten, 75 g taugĂ©, 100 g peultjes, 3 eetlepels donkere soyasaus., 250 g eiermie (of rijstnoedels), Arachide olie, 1 kuipje conimex boemboe voor bahmi goreng., 1 rood pepertje., Sambal brandal, 2 — 3 l runderbouillon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2010
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Makkelijke en lekkere noedels.

INGREDIENTEN

150 g noedels, 2 eieren, 1 paksoi, 250 g kipfilet, 2 el olie, 1 kippenbouillonblokje, 1 zakje mix voor bami (50 g), 2 el ketjap manis, 2 bosuitjes, 2 el gebakken uitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2016
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 1/2 liter kippenbouillon (van tablet), , 2 tenen knoflook, in dunne plakjes, , 1 bakje champignons (250 g), in plakjes, , 1 courgette, in plakjes, , 225 g sperziebonen (diepvries, pak a 450 g), , 125 g Chinese eiermie (pak a 250 g), , 150 g kipfilet naturel (vleewaren), in reepjes, , 2 eetlepels sojasaus, , 1 theelepel sambal (oelek of badjak)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2009
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Een beetje van AH en een beetje van mezelf en lekker slank

INGREDIENTEN

1 1/2 liter kippenbouillon (van tablet), 2 tenen knoflook, in dunne plakjes, 1 bakje champignons (250 g), in plakjes, 1 courgette, in plakjes, 225 g sperziebonen (diepvries, pak a 450 g), 125 g Chinese eiermie (pak a 250 g), 1 dubbele kipfilet even aanbraden,afkoelen in reepjes, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel sambal (oelek of badjak), 1 ei gebakken afkoelen en in reepjes, stuk komkommer in reepjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2008
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels gebakken uitjes, 450 g gebroken sperziebonen, 300 g kabeljauwfilet in plakjes, 3 visbouillontabletten, 125 g Chinese eiermei,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Thaise noedelsoep

INGREDIENTEN

1 bakje Thaise roerbakolie & kruiden (100 g), ? 300 g kipfilet in blokjes, ? 1 zak Thaise groentemix (400 g), ? 1 pak Chinese mie (250 g), ? 2 a 3 eetlepels Thaise vissaus (flesje),

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zie voor meer recepten twitter.com/ThuisKokRS, ik zal regelmatig daar delen wat ik hier doe.

INGREDIENTEN

, Pot kippenboullion, 125 - 150 gr woknoedels of eiermie, 2 eetlpl zoete chilisaus, 1 eetlpl ketjap manis, zak Chinese wokgroenten, 1 liter water,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2010
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr paksoi, 200 gr cherry-tomaatjes, 400 gr rauwe grote gambas(gepeld), 10 el woksaus Chinese Five Spice ( Conimex), 1 1/2 visbouillon (=3 tabletten), Dunne bami/noedels, Wokolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2010
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 2 kipfilets a 150 g * 1 dl teryakisaus * 300 g Chinese eiernoedels * 12 shii-take, steeltjes verwijderd, 1 el olie * 16 grote spinaziebladeren * 3 lente-uitjes, ragfijn gesneden * 2-3 rode chilipepers, in dunne schuine ringen * stukje gemberwortel van 4 cm, in dunne reepjes *, Voor de bouillon:, 1? l kippenbouillon (van tablet) * 2-3 el chilisaus * 2 el sojasaus * 1 el azijn.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bakje Thaise roerbakolie & kruiden (100 g), ? 300 g kipfilet in blokjes, ? 1 zak Thaise groentemix (400 g), ? 1 pak Chinese mie (250 g), ? 2 a 3 eetlepels Thaise vissaus (flesje),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Thais
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 125 g Chinese eiermie, ? 1/2 schaal kipfiletreepjes (a 350 g), ? 5 eetlepels olie, ? 2 dunne preien, in ringen, ? 2 pakken Thaise soep (diepvries, 250 g), ? 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt, ? 125 g tauge, ? 2 eetlepels ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

375-400 gr tahoe naturel (blok), 4 eetlepel teriyakimarinade (Kikkoman), 3 cm verse gember, 2 eetlepels miso* of 3 kruidenbouillontabletten, 1 struik paksoi, 100 gr peultjes, 1/2 gele paprika, 12 kastanjechampignons, 2 bosuitjes, 1 pak Chinese eiermie (? 250 gr), zout, peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Thaise noedelsoep

INGREDIENTEN

? 1 bakje Thaise roerbakolie & kruiden (100 g), ? 300 g kipfilet in blokjes, ? 1 zak Thaise groentemix (400 g), ? 1 pak Chinese mie (250 g), ? 2 a 3 eetlepels Thaise vissaus (flesje),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snelle oosterse maaltijdsoep met lekker veel groenten. Caloriearm en voedzaam!

INGREDIENTEN

3 tabletten kippenbouillon, 1,5 l kraanwater, 1 teen knoflook, 250 gr kastanje champignons, 1 courgette, 450 gr gebroken sperziebonen, 250 gr chinese eiermie, 150 gr plakjes gerookte kipfilet, 2 el sojasaus, 1 tl sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kook voor 2 personen, 1ltr. water. Maak hier een lekkere bouillon van. Kook in een andere pan 1,5 ltr. water en blancheer hier in 2 min.: In reepjes gesneden paksoy, in reepjes gesneden chinese kool, taugeh, en de mie. Mie uit laten lekken in een zeef en de groenten even in schalen doen. Neem een grote soepkom. Leg er eerst de taugeh in, dan de gare mie, vervolgens de groenten. Als laatste kan je er in dunne plakjes gesneden gebraden biefstuk op leggen. Kan ook kip ect. of garnalen gebruiken. Schenk nu de kokende bouillon erbij en serveer. Doe aan tafel er wat gedroogde chilipepers (1/2 tl.) over en evt. wat citroensap. Eet smakelijk P.s. Wij eten dit met stokjes en de bouillon met en chinees lepeltje.

INGREDIENTEN

Noedels, groenten en vlees

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De Vietnamese keuken is rijk aan verschillende heerlijke gerechten. Aan de vele soorten, zoals soepgerechten en tropische vruchten, kun je zien dat de Vietnamezen gezonde eters zijn. Ook kent de Vietnamese keuken Franse invloeden, zoals het gerecht Banh Mie Sandwich, een baguette met vlees of tofu, reepjes komkommer, chilipeper, gepekelde groenten, korianderblaadjes, sojasaus en mayonaise. Overal op straat is eten te koop en wordt gegeten. In de stalletjes en kraampjes waar een "Live Cooking" maaltijd wordt bereidt ruik je de heerlijke gerechten die op houtskool vuurpotten staan zoals o.a. BBQ beef `Bo Tung Xeo`, loempiaatjes `Nem Ran` en pruttelende Pho, een noodlesoep met mals rundvlees of kip.

INGREDIENTEN

Voor de soep:, - 4 runder/kalfsschenkel, - 3 stukjes gember van ca. 5 cm, geschild en gekneusd, - 2 uien, gepeld, - 3 teentjes knoflook, - Specerijen; 1 kaneelstokje, 5 steranijs, 7 kruidnagels, - 3 eetlepels suiker, - Zout naar smaak, , Voor de vulling:, - 1 pak brede of dunne voorgekookte rijstnoodles (verkrijgbaar bij de Chinese supermarkten)., - 500 gram biefstuk, in hele dunne plakjes gesneden, - 1 klein pakje gedroogde Chinese paddenstoelen, voorgeweekt, - 100 gram taugé, - 1 pak-soi, in stukjes gesneden, - Blaadjes van 2 takjes Thaise Basilicum (bai hohrapha), - Blaadjes van 2 takjes koriander, - 2 lente-uitjes, grof gesneden, - 1 limoen, in 4 partjes gesneden, - Vissaus en hoisinsaus

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  •  
  •  > 120 min.

Een noedelsoep kan met alle soorten bouillon worden gemaakt: vis-, groente-, kruiden-, vlees- en zelfs wildbouillon. De vulling kun je aan de soort bouillon aanpassen. Bijvoorbeeld bij visbouillon passen garnalen, mosselen en stukjes vis. Noedelsoep met paksoi: Vervang de spinazie door paksoi. Kleine stronkjes met blad kun je heel houden, grote kun je kleinsnijden.

INGREDIENTEN

250 gram kerstomaatjes, 1 kleine (ca. 125 g) gerookte kipfilet, 2 liter kippenbouillon (van 1 tablet), 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Bahmi, 1 zak Conimex Chinese Eiermie, 1 zak (300 g) gewassen spinazie, sesamolie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Conimexrecept

INGREDIENTEN

? 400 g kipfilet, ? 1 (ca. 600 g) Chinese kool, ? 6 lente-uitjes, ? Conimex Wok Olie, ? 100 g geraspte wortelreepjes, ? 1 ? l kippenbouillon, ? 1 pak Conimex Wok Noedels, ? Conimex Woksaus Chili Gember,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

250 g hamlapjes, 1 teentje knoflook, 2 eetl. sojasaus, 1-2 theel. sambal badjak, 2 tomaten, 100 g shii-take paddestoelen, 1 bosje lente-uitjes, 1 klein struikje (ca. 200 g) paksoi of Chinese kool, 3 eetl. zonnebloemolie, 1/2 l vleesbouillon, 100 g eiermie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes Chinese gedroogde noedels - 110 gram kippenvleugels - 6 plakken ham - 12 peulen - kleine uitjs - 2 liter kippenbouillon van 3 tabletten - 2 theelepels Chinese rijstwijn - zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Chinees
  •  30-60 min.

Omdat deze soep een heel licht karakter heeft, worden e balletjes gemaakt van kippengehakt

INGREDIENTEN

200 gram kippengehakt, halve theelepel chinese kruiden, 2 theelepels bloem, 1 prei, 150 gram sperzieboontjes, 1 theelepel groene Thaise currypasta (potje), halve eetlepel olie, 1 theelepel suiker, 1 kippenbouillontablet, 1oo gram mihoen, 1 dl. kokosmelk, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel fijngehakte verse munt, 1 sjalot

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

P.P. 455 kcal.

INGREDIENTEN

2 kipfilets a 150 g , 1 dl teriyakisaus (kikkoman), 300 g chinese eiernoedels , 12 shii-take, steeltjes verwijderd , 1 el olie , 16 grote spinaziebladeren , 3 lente-uitjes, ragfijn gesneden , 2-3 rode chilipepers, in dunne schuine ringen , stukje gemberwortel van 4 cm, in dunne reepjes , Voor de bouillon: , 1 1/4 l kippebouillon (van tablet) , 2-3 el chilisaus , 2 el lichte japanse sojasaus , 1 el azijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  • Japans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gr shii-take of kastanjechampignons, 3 bosuitjes, 1 preitje, 2 visbouillontabletten, 100 gr sugarsnaps of peultjes, 200 gr victoriabaarsfilet, 80-100 gr chinese eiermie, 50 gr tauge, 2 el japanse sojasaus, 2 el rijstwijn of droge sherry, zout en peper, 200 gr grote gepelde garnalen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

375-400 gram tahoe naturel, blok, 4 el. teriyakimarinade (Kikkoman), 3 cm verse gember, 2 el. miso (of 3 kruidenbouillontabletten), 1 struik paksoi, 100 gram peultjes, ? gele paprika, 12 kastanjechampignons, 2 bosuitjes, 1 pak chinese eiermie (250 gram), zout, peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Japans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g biefstuk, ? 2 rode pepers, ? 3 bosuitjes, ? 1 stengel sereh (citroengras), ? 3 vleesbouillontabletten, ? zout, ? 250 g udon-noedels (of 8 mienestjes), ? 3 struikjes Shanghai paksoi, ? Japanse sojasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g biefstuk, ? 2 rode pepers, ? 3 bosuitjes, ? 1 stengel sereh (citroengras), ? 3 vleesbouillontabletten, ? zout, ? 250 g udon-noedels (of 8 mienestjes), ? 3 struikjes Shanghai paksoi, ? Japanse sojasaus,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Japans
  •  30-60 min.

Vegetarische, Oosterse soep met tofu, spinazie, tomaten en Chinese kool.

INGREDIENTEN

175 gram SoFine Tofu Basis1 Chinese koolwokolie1? liter groentenbouillon ( van 1 tablet )? pak Conimex Wok Noedels250 gram kerstomaatjes300 gram spinazie ( zak )Conimex Woksaus Knoflook Koriander

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Chinees
  •  10-20 min.

Bron:Conimex

INGREDIENTEN

400 g kipfilet, 1 (ca. 600 g) Chinese kool, 6 lente-uitjes, Conimex Wok Olie, 100 g geraspte wortelreepjes, 1 ? l kippenbouillon, 1 pak Conimex Wok Noedels, Conimex Woksaus Chili Gember, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2003
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kippenbouillonblokjes, 2 kipfilet(ca.400g), 150g biefstuk, 200g cocktailgarnalen, 1/2 Chinese kool, 200g champignons, 300g broccoli, kant en klare sausjes bijv. sojasaus, zwarte bonensaus, Chilisaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Maleisische noedelsoep met kokos en garnalen.

INGREDIENTEN

6 rauwe gambas of Chinese garnalen, ontdooid, 1 stengel sereh, grof gehakt of geraspte schil van 1 limoen, stukje verse gember van 2 cm, grof gehakt, 2 eetlepels olie, 200 gram kabeljauwfilet, in repen, 2 theelepels kerriepoeder, 3 dl visbouillon, 1 blik kokosmelk (200 ml), 100 gram Chinese mie (noedels), 1 rode Spaanse peper, 15 gram verse koriander, grof gehakt, 6 teentjes knoflook, gepeld,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 400 g kipfilet, ? 1 (ca. 600 g) Chinese kool, ? 6 lente-uitjes, ? Conimex Wok Olie, ? 100 g geraspte wortelreepjes, ? 1 ? l kippenbouillon, ? 1 pak Conimex Wok Noedels, ? Conimex Woksaus Chili Gember,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Goedkoop en snel Tussengerecht
  •  10-20 min.

Noord-Chinese Fondue

INGREDIENTEN

500 g magere lamslende, vet afgesneden 300 g stevige tofoe, 250 g kleine champignons, 250 g peulen, 250 g rode paprika, 200 g Chinese kool, fijngeschaafd 150 g spinazieblaadjes, 3 lente uien, 2 tenen knoflook, uit de knijper 1 cm verse gemberwortel, 2 el. gehakte verse koriander 125 gr rijstnoedels, Chinese kippebouillon, 750 g kip, 30 g verse gemberwortel, 3 voorjaarsuien, 6 takjes verse koriander, 3 dl rijstwijn, Dipsaus:, 6 el shoyu, 11/2 theel. Chinese kristalsuiker of ruwe rietsuiker, 3 voorjaarsuien, 2 cm verse gemberwortel, 2 tenen knoflook, Tabasco

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-06-2006
  • Chinees
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top