Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Dit was een verrassend lekker kipgerecht met knapperige groenten en lekker pittig door de sambal. De kip wordt in dit gerecht niet gebakken, maar gegaard in bouillon. Pas daarna samen met de kruidenmix even gebakken. Een heerlijk licht gerecht. Ik vond een dergelijk gerecht op internet en heb het helemaal aangepast aan onze eigen smaak. Heerlijk met rijst. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Dit recept is ideaal om van je restjes af te komen, je kan de vulling dan ook eindeloos varieëren naar smaak. Bij dit recept is gekozen voor lap cheong, een Chinese gedroogde worst, en doperwtjes.  Alle producten met een * erachter zijn verkrijgbaar bij een van de filialen van Amazing Oriental of via hun webshop! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

In Frankrijk bestaan er speciale (en populaire) entrecote restaurants. Daar wordt entrecote met frites en saus charmelcia geserveerd. Het recept van charmelcia saus is enige tijd geheim gebleven maar uiteindelijk toch op het Internet (Franse sites) verschenen. Het verrassende ingredient is kippenlever. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Aangezien retro  weer hip is besluiten mijn vrienden ook weer te gaan fonduen met sinterklaas , maar dan gezonder ,namelijk chinees ,das met bouillon dus. ( je kunt gerust ook mini frikandelletjes en slavinkjes toevoegen , en met alle sausjes is het waarschijnlijk niet zo gezond ) maar om in de sfeer te blijven regel ik de hapjes erbij. ze zijn allemaal van te voren te maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Zelf bouillon trekken is makkelijk maar heeft zijn tijd nodig . …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Als je iets anders wilt door middel van een niet alledaags gourmetrecept …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Dit gerecht is voor iedereen die van lekker pittig houd.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees
Populaire Chinese kookboeken:
Top