5.833 recepten uit de Chinese keuken

INGREDIENTEN

11/2 kg spareribs, in losse ribben., 1 eetl arachideolie., 4 eetl char siu-saus., 2 eetl sojasaus., 2 eetl zoete chilisaus., 2 teentjes knoflook, geperst., 2 theel geraspte, verse gember., 90 gr honing., 75 gr lichte basterdsuiker., 1/4 theel vijfkruidenpoeder., 4 eetl droge sherry.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2011
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

富永海醬 Chinees omelet met als vulling, gaar krab of garnalen of sardines (in tomatensaus) of ham of varkensvlees of rundergehakt.
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR FOO YONG HAI:, 150 g krab, fijn gesneden of kleine garnalen of uitgelekte Pilchards in tomatendsaus uit blik, gevlokt(als Pilchards gebruikt worden, kan de vocht later aan saus toevoegt worden ), 4 eieren, 2 e selderij stengel in kleine blokjes, 3/4 t zout, 1/4 t peper, 2 lente-uitjes in dunne ringetjes, 75 g champignons in blokjes, 40 g hete boter, , VOOR SAUS:, 250 ml kippenbouillon, 3 e tomatenketchup, 1+1/2 t maizena, 1/4 t peper, 1+1/2 e sojasaus, 1+1/4 t gemberpoeder, 1 t suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2005
  • Chinees
  •  20-30 min.

Deze doen het goed bij een drankje bv op een verjaardag, ze zijn het lekkerst als ze een dag van te voren klaar gemaakt zijn.koud serveren

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt halfom half.4 eetlepels melk, 1 ui, 2 zakjes gedroogde nasigroente, wat zout en peper .

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.

Een lekkere hete chinese tomaten soep . Het recept heb ik gekregen van een een vriendin, die het weer gekregen heeft van een chinese vrouw, die in een chinees restaurant werkt.

INGREDIENTEN

Pakje tomatencreme soep, 1 potje bouillon met kip, 1kipfilet, 1 grote ui, 2 tot 3 tenen knoflook, 2 theelepels sambal, 1 flinke scheut ketjap manis, half potje appelmoes, blikje champions, klein blikje tomatenpuree

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Chinees
  •  10-20 min.

Echte tomaten soep zoals bij de chinees

INGREDIENTEN

1 1/2liter water, 1 potje kippeboullon,1 ui fijngesneden, 2 boullonblokjes, 1 blikje tomatenpuree,5 eetl suiker(of meer),1 eetl azijn, 1 eetl ketjap,3 eetl appelmoes,1/2 theel gemberpoeder,3 eetl lichte soyasaus,3 eetl slagroom,zout/peper,maizena om te binden., , , (dunne gesneden preiringetjes, enkele sprietjes tauge, en wat witte rijst)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Chinees
  •  30-60 min.

Deze gerecht heeft weer alle elementen van kruiden en specerijen die zo typisch Chinees zijn.

INGREDIENTEN

VOOR KIP:, 4 kippenbouten, elk in 3 delen verdeeld, 2 e pindaolie of zonnebloemolie, 4 teentjes knoflook, fijn, 2 cm verse gember, fijn, 6 Chinese gedroogde champignons, in water geweekt tot zacht (bewaar weekvocht), 1 steranijs, 5 cm pijpkaneel, 200 ml kippenbouillon, mespunt suiker, een papje van water en maïzena, , 4 gepelde hardgekookte eieren, , VOOR MARINADE:, 2 e Chinese rijstwijn of droge sherry, 4 e lichte Chinese sojasaus, 3 e donkere Chinese sojasaus, 1-2 rode peper, gesneden, 2 t sesamolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 gr witte kool, 50 gr wortel, 300 ml azijn, 150 ml water, 75 gr suiker, 2 theel. kurkuma

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

中國的牛肉蘑菇

INGREDIENTEN

500 g biefstuk, in dunne plakjes gesneden, 2 e sojasaus, 1 e maïzena, 3 e zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 e fijngesneden gember, 1 tot 2 rode pepers, in dunne ringen gesneden, 6 Chinese paddenstoelen, 20 min. in heet water geweekt, 2 e oestersaus, 1 t suiker, 4 lente-uitjes, in plakjes gesneden of witte ui in smalle halve ringen

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.

Dit is de aller lekkerste chinese kippensoep. ik heb al veel recepten van deze soep gemaakt, maar deze is bij ons de absolute topper. wel veel voorbereidend snij en snipperwerk, maar dat verdient de soep 100 procent. Hij is heerlijk pittig!!

INGREDIENTEN

2 grote uien (gesnipperd); 2 MIDDELGROTE appels (golden delicious, want die zijn zoet en zacht; appels geschild, klokhuis verwijderd en zeer klein gesnipperd); 2 grote,uitgeperste teentjes knoflook; 1 stukje verse gember van 28 gram, heel fijn geraspt; 2 eetlepels olie (olijf of zonnebloem enz.); 1 bosje van 6 stuks lenteuitjes (in ringetjes gesneden); 1 half blikje tomatenpuree (blikje van 70 gr.); 1 ½ eetlepel tomaten ketchup; 1 blikje ananasstukjes (560 gr.- je hebt niet alles nodig, de rest kun je evt. als toetje gebruiken); 2 liter kippenbouillon van 3 kipbouillon blokjes-; 300 gram kipfilet; 1½ eetlepel ketjap manis (zoet); evt. nog wat zout en vers geraspte peper naar smaak.; 50 gram bloem (gezeefd)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2008
  • Chinees
  •  30-60 min.

Een zalig Oosters kipgerecht wat ik graag door wil geven. Heerlijk met rijst.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet - 6 lente-uitjes - 2 cm verse gember - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels sojasaus - 2 theelepels maizena - 1/2 kippenbouillontablet - 1 theelepel sambal oelek - 1 eetlepel bruine suiker - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels sherry - 100 gram gepelde walnoten - 3 eetlepels arachideolie - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het komt wel eens voor dat men geen zin heeft en het eten snel klaar moet zijn. Probeer dan dit eens! Een snelle en verantwoorde maaltijd die snel klaar is en ook niet zoveel kost. Bovendien is dit erg lekker en nog héél gezond ook!

INGREDIENTEN

750 gr. kipfilet (in blokjes}, 400 gram witte rijst (één kopje droge rijst p.p. is genoeg), Verse broccoli roosjes, 4 lente uitjes (gesneden), 2 teentjes knoflook (fijn), Sesamzaadjes, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, ¼ t chilipoeder, 2 ½ el sesamolie, 6 el kippenbouillon, 2 ½ el hoisin saus, 3 el oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Chinees
  •  20-30 min.

Als jij van zoet houd, zal jij deze gerechtje beslis lekker vinden.

INGREDIENTEN

500 g varkenslappen of schouderlappen of speklappen, 2 e hoisinsaus, 1 e donker Chinese sojasaus, 1 e droge sherry, 1 t sesamolie, 1 t honing, 1 t suiker, 1/2 t knoflookpoeder, 1/4 t vijfkruidenpoeder, 1/4 t gemberpoeder, zout, sambal oelek, rode kleurstof, naturel (je kan het ook weglaten, maar dan is het niet meer een typische Char Siu, honing voor bestrijken van vlees

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-06-2012
  • Chinees Bijgerecht
  •  120 min. <

Ik at 2 weken geleden in Amsterdam in een restaurant voor het eerst Chow Mein. Ik vond het flauw en wat smakeloos. Ik vroeg de mede eters of Chow Mein zo moest smaken en ja dit smaakt zo maar ze vonden het zelf ook wat flauw. Had ik sojasaus erbij besteld en flink wat witte peper bij gedaan en het smaakte al veel beter. Hier is mijn versie van Chow Mein.

INGREDIENTEN

500 g gaar koud gespoelde en uitgelekte Chinese eier mie, 400 g kipfilet, in dunne plakjes gesneden, 200 g middelgroot garnalen, , VOOR VLEESMARINADE:, 1 e lichte Chinese sojasaus, 1 e droge sherry, 1/2 e sesamolie, 1 t zout, 1/2 t witte peper, , 1. Verdeel marinade over 2 kommetjes. (3/4 voor kip en 1/4 voor garnalen), 2. Doen garnalen en kipfilet in aparte kommetjes., 3. Laat voor 15-30 marineren., , VOOR CHOW MEIN:, 2 uienh, in dunne halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 cm verse gember, geraspt of heel fijn gesneden, 3 rode pepers, fijn, 200 g peultjes, in diamant vormpjes gesneden, 200 g pak soi in dunne reepjes gesneden, 200 g wortel in reepjes gesneden, 100 g gaar maïskorrels uit blik, 100 g taugé, 3-4 bosuitjes in dunne plakken, VERDER:, pindaolie voor het bakken van vlees en groente, 1 e sherry, 1 e lichte Chinese sojasaus, 1 e donker Chinese sojasaus (of Chinese sojasaus met champignon geur, bij toko`s te koop), 1/2 e sesamolie, 1 e oestersaus, 1/4 t vijfkruidenpoeder, klein mespunt ve-tsin (kan ook weggelaten worden als je allergisch ervoor bent), zout, witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Als vlees of als borrelhapje.


INGREDIENTEN

24 kippen vleugels kleine drumstickjes kan ook // 6 sjalotjes heel fijn gesnipperd // 10 el ketjap // 2 tl sambal // scheutje sherry //1 el kandij suiker //peper // 2 tl maizena // 25 gr boter.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Rijstnoedels voor 4 personen., Voor het vlees//, 400 gram biefstuk of vlees of kip naar keuze in dunne kleine plakjes gesneden / 2 el japanse sojasaus /1 tl.geraspte gemberwortel /2 teentjes uitgeperste knoflook / 2 tl bruine basterd suiker / 2 el olie //rijstnoedels voor 4 personen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

20.2.2002 gegeten; echt heel lekkerTilapia is een van de lekkerste vissen om in zijn geheel te serveren: weinig graten, smakelijk vlees en maar helaas de vis is (vind ik) nogal duur. Het is een orientaalse vis en de Chinese keuken pas daar uitstekend bij.

INGREDIENTEN

4 middelgrote tilapia, panklaar, 4 grote lente-uien, fijngehakt, stuk van 4 cm verse gember, geschild en geraspt, 1 milde rode peper, van zaad ontdaan, gehakt, 1 el sojasaus, 1 el rijstwijn of droge sherry, 1 el sesamolie, zout en zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echt overheerlijk, slanke bijgerecht.

INGREDIENTEN

VOOR GROENTEN:, 150 g sperziebonen, in 2 cm stukjes, 150 g witte champignons, elk in helft verdeeld, 2 lente-ui, in ringetjes, 3/4 e oestersaus, , VOOR KIPFILET:, 300 g kipfilet in blokjes, 3 cm verse gember, in reepjes, zout, zwarte peper, 2 t lichte Chinese sojasaus, 1 t rijstwijn of droge sherry, iets suiker, 1 t mushroom flavored sojasaus voor extra smaak en geeft een iets donkere kleur aan het gerecht (kopen bij toko), olie voor roerbakken

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2013
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een eenvoudig en makkelijk te maken gerechtje uit de Chinese keuken.

INGREDIENTEN

8 drumsticks, uitgebeend en in kleiner stukjes gesneden (bewaar botten voor bouillon) of als jij de uitbenen niet zo zien zitten, gewoon drumsticks (2 per persoon), olie voor bakken, 4 sjalotten, in halve ringetjes gesneden, 4 Chinese gedroogde paddenstoelen, geweekt in warm water en in plakjes gesneden, zoveel pandanrijst benodigd, gewassen, kippenbouillon om rijst te koken (voeg minder vocht bij rijst dan normaal benodigd zijn om rijst te koken, want de kipmarinade zorgt ook voor vocht), , KIP MARINADE:, 1 e donkere Chinese sojasaus, 2 e lichte Chinese sojasaus, 1 e oestersaus, 1 /2 e sesamolie, 1 e droge sherry, witte peper, 1 t suiker, , SMAAKMAKERS VOOR RIJST:, donkere Chinese sojasaus, zout, indien nodig

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

" you come, we cook noodles"

INGREDIENTEN

14/10/11, Mijn buurman en vriend en zijn Chinese vrouwtje Qin was weer vanochtend hier bij mij op visite. Dit was heel leuk en ik kon Qin vragen hoe zij bepaalde Chinese ingrediënten gebruiken die ik in mijn voorraadkast heeft. Was weer heel leerzaam allemaal, zo eerstehands van een insider te horen. Toen ze weg ging zei Qin aan mij " you come, we cook noodles" . Ja, en dit slaan ik natuurlijk niet af, niet alleen omdat ik weet dat zij heerlijk kunt koken, maar ook dat ik o.a. weer een nieuwe recept kon bijleren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2011
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

五香紅燒豬肉 Deze eten we met Nieuwjaarsdag 2011

INGREDIENTEN

500 g speklappen in 3-4 cm blokjes gesneden, 1/2 prei in dikke ringen gesneden of 3 lente-uien, 4 cm. gemberwortel in plakken gesneden, 1 e olie, 1 e droge sherry, 1 vol t suiker, 4 e sojasaus, 1 steranijs, 1 kaneelstokje van 5 cm., 1 t zout, kippenbouillon

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  120 min. <

Stoofschotel met rundvlees en wortelen.

INGREDIENTEN

750 g runderstooflappen in blokjes van 1x1 cm, 2 e olie, 2 knoflookteentjes gepelt en geplet, 1 plakje gemberwortel, geschild en gehakt, 2 lente-uitjes, gehakt, 5 e sojasaus, 1 e suiker, 1+1/2 e rijstwijn of droge sherry, 1/2 t vijf-specerijen-poeder, 450 g winterwortel, schoongemaakt, diagonaal in plakjes gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-01-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Dit gerecht uit de Kantonese keuken is waarschijnlijk het oudste recept met kippenvleugels. Het is een eenvoudig recept en super lekker!!!

INGREDIENTEN

-1 kg kippenvleugels, - 0,5 kop gezouten sojasaus, -3 eetlepels honing, -een klein kopje water, -vegetarische olie, -4 grote tenen knoflook, -2 theelepels geraspte, verse gember, , , , , , .

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2006
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GEWOON EEN KEER THUIS CHINEZEN

INGREDIENTEN

500 gr hamlappen of kipfilet in reepjessnufje peper en zout6 el olie2 uien,fijngehakt4 el chilisaus1 tl citroensap1/2 vleesbouillontablet2 1/2 dl tomaten(gezeefd uit pak)1 tl laos3 tl gemberpoeder5 el ketjap manis1 pot atjar tjampoer(zonder vocht)3 teentjes knoflook(geperst)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2005
  • Chinees
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon, 2 grote blikjes tomatenpuree (2 x 140 gram), 250 gr kipfilet, 1 tl gemberpoeder, 1 el Chinese sojasaus, 30 tot 50 gr suiker, 75 tot 100 gr appelmoes, 2 tl maizena, 75 gr mihoen, enkele ringetjes groen van bosui, evt mespuntje ve-tsin

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Chinees
  •  30-60 min.

Alvast voor de barbecue;
de zomer komt er straks weer aan !!!

INGREDIENTEN

1 nacht marineren !!!,, 2 kg varkensribbetjes met veel vlees, 1 eetlepel zout, versgemalen Szechuanpeper,,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Als het vlees eendag van te voren in de marinade gezet wordt, is het zo klaar en erg lekker

INGREDIENTEN

500 gram kippenvlees of varkensvlees in reepjes,sesam olie,2 eetlepels hoisin saus(toko),2 eetlepels ketjap,1 theelepel 5 kruidenpoeder(toko),1 afgestrepen eetlepel bruine suiker,1 rode en 1 groene paprika,2 uien,1 klein blikje ananas,1/4 liter bouillon(kip),1 dl tomaten ketchup, zout en peper,Mayzena om te binden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Szechuan is een streek in China waar een bepaalde kookstijl zijn naam aan ontleent.
In deze keuken worden veel specerijen gebruikt.

INGREDIENTEN

85 gr. geblancheerde amandelen, 450 gr. rundergehakt, 1 theel. gemberwortel, geraspt, 1 teentje knoflook, geperst, 1/2 grote, groene paprika, zonder, zaadjes en fijngehakt, scheutje szechuan saus, 2 eetl. lichte, sojasaus, plantaardige olie om te frituren, 3 eetl. donkere, sojasaus, 1 1/4 dl. groentebouillon, 1 eetl. rijstwijn of wijnazijn, , 2 theel. honing, 1 eetl. droge sherry, 1 eetl. maizena, 4, lente-uitjes, diagonaal gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Spitskool of chinesekool, Knoflook, Ketjap, Kerrypoeder, peper,zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2001
  • Chinees
  •  0-10 min.

Pikant varkensvlees met bamboe is een geliefd Chinees gerecht.

INGREDIENTEN

500 gram mager varkensvles, 250 gram bamboe (uit blik) 6 gemberbolletjes, 8 eetlepels maisolie, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 sjalotten, gembersiroop, snufje zout, krulpeterselie., , Voor de marinade:, 6 eetlepels zoete ketjap, 2 eetlepels maisolie, 4 eetlepels droge sherry, 1/4 eetlepel chilisaus, 1 teen knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Telkens wanneer ik dit gerecht proef, lijkt het alsof ik bij de Chinees aan tafel zit.

INGREDIENTEN

2 pakjes Heinz Tomato Frito, 1 potje kippebouillon, 4 eetlepels gembersiroop, 1 scheutje sojasaus, 1 mespuntje cayennepeper, 2 theelepels fijngesneden peterselie, 4 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 kopje water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Chinees
  •  20-30 min.

Babi Pangang vlees en de bijbehorende saus. Trek wel tijd uit.
Saus is voor 8 a 10 personen.

INGREDIENTEN

** -Vlees- **, 1 kilo schouderkarbonade, aan een stuk, zonder bot;, 3 eetlepels ketjap manis;, 1 eetlepel zout;, 1 eetlepel ve-tsin;, 1 mespunt spice-powder., , ** -Saus- **, *A*, 2 citroenen (met schil) ontpitten en harde stukken eruit halen;, 8 stukjes stemgember;, 1 blik ananas (Plm. 425 gram);, 3 dl. azijn;, 1 glas (droge) sherry., , *B*, 3 grote uien;, heel bolletje knoflook (echt heel bolletje);, 1 gember wortel;, 1 pakje margarine;, 1 eetlepel zout;, halve kg. suiker;, 1 eetlepel sambal oelek;, 2 grote blikjes (Plm. 140 gr. netto) tomatenpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wedden dat je dit nog nooit had en de smaak ook nog niet kent?

INGREDIENTEN

Voor kip, 1 kg kippenbouten met vel, 100 ml vissaus (nam pla), 50 ml lichte sojasaus, 1+1/2 t knoflookpoeder, 3 t uienpoeder, 1 t cayennepeper, 1-2 e gefermenteerde rode tofu pasta (dit verkrijgt je door rode tofu blokjes fijn te prakken met olie uit tofu potje), 1/2 t Chinese vijfkruiden, , voor saus, 6 g pitloze tamarindepulp aangemaakt met hete water tot dik papje, 1-2 e suiker, 2 t vissaus

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2013
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk zoetzuur kool bijgerecht waarbij chilisaus de hoofdrol speelt.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

INGREDIENTEN

VOOR KOOL:, 250 g Chinese kool in grove stukken gesneden, 60 g wortel in plakjes, 4 grote of 8 kleine Chinese paddenstoelen, 2 teentjes knoflook, fijn, lente-ui, in diagonale plakjes, 2 e zonnebloemolie, , VOOR SAUS:, 2 e chilisaus (van goede kwaliteit), 2 e witte rijstazijn, 2 e suiker, 1/2 t zout, maïzena papje (maïzena aangemaakt met vocht waarin paddenstoelen zijn geweekt)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2013
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

牛肉丸Een snelle roerbak bereiding van gehaktballetjes met een unieke smaak door de combinatie van Chinese vijfkruidenpoeder en sojasaus..

INGREDIENTEN

450 g rundergehakt, 1 teentje knoflook, fijn, 2 e sojasaus, 1/4 t Chinese vijfkruidenpoeder

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2009
  • Chinees Tussengerecht
  •  10-20 min.

Lekker makkelijk, snel klaar. Eventueel al de avond tevoren voor te bereiden.

INGREDIENTEN

250 kipfilet (of kipdijen), 50 gr. aardappelzetmeel; 5 eetl. arachideolie;, Marinade: 2 tenen knoflook gehakt, 1 eetl. lichte sojasaus, ½ eetl. chinees vijfkruidenpoeder, 1 theel. sesamolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g kipfilet , 1 lente-ui of stukje prei , 1 plakje verse gember, 2 knoflooktenen , 1 kleine komkommer , 1/2 krop ijsbergsla, 100 gr.wortel, pale medium dry sherry, pindakaas, sojasaus, sambal oelek, sesamolie, suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2006
  • Chinees
  •  10-20 min.



Een lekker pittig gerecht heerlijk op basmati rijst of mie

INGREDIENTEN


, 400 gr kipfilets in niet te dikke reepjes geknipt
, bloem
, 2 gesnipperde teentjes knoflook
, 1 th.l geraspte gember
, (Kant en klaar te koop bij de toko in potje)
, 1/2 groene paprika in dunne reepjes
, 1/2 rode paprika in dunne reepjes
, 1 ui in dunne halve ringen gesneden
, 1 grote rode peper met zaadjes in hele dunne ringetjes geneden
, handje vol tauge
, 3 chinese shi takes paddestoelen in reepjes
, 1/2 blikje bamboe shoots in smalle reepjes
, 1 bouillon tablet
, 1 1/2 dl water
, 3 lente uitjes in ringetjes
, arachide olie
, grof gemalen zwarte peper en zout
, Scheutje zoute sojasaus
, 1 el bruine suiker
, 1 plastic zakje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een gemakkelijk recept met kip, heel apart van smaak.

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet/ kipkruiden / 1 ui / 1 eetlepel bruine suiker / 1 eetlepel ketjap (sojasaus zoet) / 1 heel potje atjar tjampoer / 1 fles tomatenketchup (niet de dikste) / 1 theel. ve-tsin (als je hier niet tegen kan, kun je hem weglaten) / 1 theel. djahe / 1 theel. knoflookpoeder., Mie of nassie of bamie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bijzonder lekker Chinees hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

450 gram magere bieflapjes*, 15 gram paprikapoeder*, 50 gram suiker*, 15 gram vijfkruidenpoeder*, zeezout naar smaak*

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies