Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Omdat veel van mijn collega part-timers studenten zijn, en die wilden wat lekkers snel , simpel en goedkoop. nou dat kan, maar je kunt dit ook zo ingewikkeld en duur maken als je zelf wilt. ik heb voor de tussen weg gekozen , andere opties staan onder op. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Lekkere en makkelijke soep  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Het is een klassieker bij menig afhaalchinees: Foe Yong Hai. Het eiergerecht met de zoete rode saus preikt altijd wel op Chinese menukaart . Je kunt Foe Yong Hai ook heel makkelijk zelf maken; kost je waarschijnlijk net zoveel tijd als een ritje op en neer naar de plaatselijke afhaalchinees. ? Dit is mijn eigen versie: ik heb het 'oorspronkelijke' recept ooit eens geplukt van het wereldwijde web en daarna naar eigen smaak aangepast, 'verbeterd' en gecombineerd met andere recepten zodat het mijn eigen recept werd. Succes gegarandeerd! By the way, wie trouwens denkt dat hij of zij met Foe Yong Hai écht Chinees eten eet, komt bedrogen uit. Het gerecht is in de jaren '30 ontwikkeld in de Verenigde Staten en daarna door Chinese en Indonesische immigranten doorontwikkeld naar de smaak hun Nederlandse klanten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Soto Ajam met gebakken uien, rijst, spitskool en ei. Makkelijk in de slowcooker! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus, een heerlijk recept klaar gemaakt in de slowcooker! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Het was een tijdje rustig hier op de blog qua slowcook recepten. Ik gebruik mijn  coleslaw.Het geheim van overheerlijke spareribs? Zonder vocht voorzien van kruidenrub langzaam garen in de slowcooker. Daarna op de bakplaat, aflakken met marinade en nog even onder de grill. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Deze komkommeralade smaakte heerlijk bij mijn Ajam ketjap die ik vorige week maakte. Maak de salade een paar uur tevoren zodat de smaken goed zijn doorgetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ik ben gek op Chinese tomatensoep maar ik vind het niet lekker als hij TE zoet is. Dit is mijn recept geworden.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees
Populaire Chinese kookboeken:
Top