Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chinees recepten (6.331) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

300 gram Witte rijst, 2 stuk Komkommers, 2 eetlepel Witte wijnazijn, 500 gram Kipfilet - in reepjes, 2 eetlepel Olie, 100 ml Ketjap manis, 50 ml Ketchup, 4 eetlepel Pindakaas, 2 eetlepel Sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart.

INGREDIENTEN

# 1 liter water, # 1 liter tomatensap, # 2 kipfilets, # 2 kippenbouillonblokjes, # 1 ui, # 2 tenen knoflook, # blikje tomatenpuree, # 6 el suiker, # 4 el ketjap (manis), # 2 el azijn, # 1 borrellepeltje sambal, # 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder), # 1 borrellepeltje sereh (citroengras), # 2 el ma?zena, # Handje vol mihoen,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 eieren, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel peper, 1 rode paprika, 50 gram gepelde garnalen, 75 gram champignons, 1 theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 100 gram kipfilet, , Voor saus:, , 1 eetlepel tomatensaus, 1 eetlepel tapiocameel, 200 ml water, 1 gesneden prei (alleen witte deel), 2 teentje knoflook (fijngesneden), 1 rode paprika (gesneden),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

INGREDIENTEN

VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur

INGREDIENTEN

6 eieren, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 gram champignons, 50 gram bamboe spruiten (als je niet van bamboe spruiten houdt, zoals ikzelf (!), dan kun je die met een gerust hart weglaten. maakt voor het recept niet zo veel uit), 50 gram wortelen, 1 paprika, 1 eetl. selderij, 1/2 prei, 1 theel. zout, 2 theel. suiker, 100 gram kip, peper, 500 ml. foe yong hai saus, , RECEPT: SAUS (voor 500 ml.), 200 ml. tomaten ketchup, 200 ml. water, 3 gepelde tomaten uit blik, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 ml. azijn, wat maizena, peper, zout, 5 eetl. suiker, sesam olie, ong. 6 druppels, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.

Een snelle, makkelijke gerechtje.

INGREDIENTEN

500 g kipblokjes zonder vel van de bout gesneden of blokjes kipfilet, 1 ei, bloem, 60 ml pindaolie of zonnebloemolie, 2 e olie voor saus, 1 e sesamzaad als garnering, , VOOR SAUS: , 70 ml kippenbouillon, 1+1/2-2 e suiker, 2 e Chinese witte rijstazijn, 1 e donker Chinese sojasaus, 1 e hoisinsaus, 1 e sesamolie, 1 volle t maïzena, , VERDER: , 3 lente-ui in 3 cm stukjes gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, in dunne reepjes, 1 rode peper als jij van pittig houd

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees!

INGREDIENTEN

, *1 liter water, *2 pakken gezeefde tomaten van 500 gram per stuk, *2 grote kippenbouten, *2 kippenbouillonblokjes, *1 ui, *2 tenen knoflook, *6 eetlepels suiker, *4 eetlepels zoete ketjap, *2 eetlepels azijn, *1 theelepel sambal( of meer naar eigen smaak), *1 theelepel djahe, *1 theelepel sereh, *2 eetlepels maizena, *1 handje vol mihoen, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit keer zonder zakjes of pakjes

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Chinees, met knapperige korst en overheerlijk!

INGREDIENTEN

1 stuk dik uitgebeend buikspek van 1,8 kg (voor lichter of zwaarder moet jij de specerijen daar volgens aanpassen), 1+1/2 e Sichuan peperkorrels, 1+1/2 t zwarte peperkorrels, 2 volle t Chinees vijfkruidenpoeder, 3 t witte basterdsuiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

CHINEES LEKKER MET RIJST

INGREDIENTEN

400 gr tauge, 4 tn knoflook, een klein groen pepertje, 250 gr mager varkensvlees, 1 eiwit, 2 el maizena, ? l plantaardige olie, 1 tl zout, Saus: 1? el suiker, 3 el sojasaus, 3 el Chinese wijn of sake, Garnering: wat fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind.

INGREDIENTEN

500 gr witte rijst, 1 prei, 1 kleine winterpeen, 1 grote ui of 2 middelgrote, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 1 chilipeper, 3 eieren, 100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes), 100 gr fricandeau (plakjes), 1 ½ tl Trassie Oedang, 2 tl korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, 3 el wokolie, Snufje peper, Scheutje ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan

INGREDIENTEN

500 g speklapjes met zwoerd, 1 prei, 1 rode paprika, 1 zakje kruidenmix voor bami, 2 lente/bosuitjes, 1 limoen of citroen, 3 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 2 dl tomatenketchup, 4 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal badjak, 400 g mihoen, 2 eetl. wokolie of zonnebloemolie, 50 g gefrituurde uitjes (potje),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel.

INGREDIENTEN

1 verpakking Chinese eiermie (Conimex), 1 chilipeper, 1 grote ui (of twee middel), 1 kleine winterwortel, 2 stengels prei (kan ook met paksoi, maar was niet in huis), Klein bosje verse selderij, 2 knoflookteentjes, 1 el ketjap manis, 1 tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl gemberpoeder, 3 eieren, 2 plakken dik gesneden ham, Wokolie, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

450 gr witte kool, 50 gr wortel, 300 ml azijn, 150 ml water, 75 gr suiker, 2 theel. kurkuma,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zien ook mijn recept: Variatie op nasi van de chinees en Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR BAMI GROENTE EN VLEES:, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de Bami zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden of zoals bij deze recept van mij op de foto, een stukje schouderham in blokjes gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snelle Mihoen, Sonja Bakker proef en lekker.

INGREDIENTEN

200 gram mihoen, 200 gram kipfilet, 2 prei stengels, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 200 gram taugé, 2 eieren, 1 teentje knoflook, stukje verse gember, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel groene currypasta, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ik heb het geheim van de smit ontdekt: Bami van de Chinees!

INGREDIENTEN

Baminestjes (1 per persoon), schouderham (vleeswaar, dunne plakken), prei (of lente-ui), ei, kopje sherry, een flinke lepel sesamolie, gewone olie (arachide), vijfkruidenpoeder (mespuntje), zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een lekkere zoetzuur gerechtje die binnen een 1/2 uur op tafel zijn. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

INGREDIENTEN

VOOR KIP: , 300 g kipfilet, in stukjes gesneden, olie voor bakken, zout, zwarte peper, 3 e bloem, 4 middelgroot Chinese paddenstoelen, 20 min. in heet water geweekt en erna word elk paddenstoel in 4 delen verdeeld, 1 ui, in stukjes gesneden, 1 cm verse gember, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, bieslook, fijn (voor garnering), , VOOR SAUS: , 1 e chilisaus, 2 e Maggi (flesje), 1/2 t chilivlokken (of verse chili, fijn gesneden), 1 e honing, 1 e citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Chinees
  •  20-30 min.

Gevulde, gestoomde deegpakjes met dipsaus.Een Chinese traditie is, dat alle familieleden samen de Jiaozi maken op oudejaarsavond.Gewoon onder het praten en het tv kijken door.De Jiaozi worden pas op Nieuwjaarsdag gegeten.

INGREDIENTEN

500 gr. gezeefde bloem, 300 gr. zeer mager varkensgehakt, 1 eetl. zout, of zout naar smaak, 2 stronken Chinese kool, heel erg fijngehakt, 100 gr. bosuitjes, zeer fijn gehakt, 2 theel. gemberwortel, heel fijn gehakt, 1/8 theel. vijfkruidenpoeder= Wu Xiang Fen in het Chinees

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Chinees
  •  > 120 min.

Dit is een traditioneel rijst gerecht uit de chinese keuken. Ik heb dit recept uit het Grote Chinese Kookboek van Ken Hom. Gebakken rijst met ei, doperwten, ham en sesamolie

INGREDIENTEN

350 g rijst 3 el doperwten uit diepvries 1 ons gesneden gekookte ham in kleine vierkantjes gesneden 1 ons garnalen 2 teentjes knoflook geperst 2 geklopte eieren een scheutje sesamolie 1 lenteui in ringetjes2 el arachideolie peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Echt overheerlijk, slanke bijgerecht.

INGREDIENTEN

VOOR GROENTEN: , 150 g sperziebonen, in 2 cm stukjes, 150 g witte champignons, elk in helft verdeeld, 2 lente-ui, in ringetjes, 3/4 e oestersaus, , VOOR KIPFILET: , 300 g kipfilet in blokjes, 3 cm verse gember, in reepjes, zout, zwarte peper, 2 t lichte Chinese sojasaus, 1 t rijstwijn of droge sherry, iets suiker, 1 t mushroom flavored sojasaus voor extra smaak en geeft een iets donkere kleur aan het gerecht (kopen bij toko), olie voor roerbakken,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2013
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke bami zoals ik het altijd maak. Simpel en lekker!

INGREDIENTEN

500 gram bami (Tai Ming Mie is het allerlekkerst, verkrijgbaar bij o.a Jumbo), 4 lente uitjes, Rood pepertje, Teentje knoflook fijngehakt, Halve theelepel djahe of geraspte verse gember, Ham in blokjes, 2 eieren, Kippenbouillon, Olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

350 gr.magere hamlappen,5oogr. haricots verts,2 eetl.zonnebloemolie,2 eetl. sojasaus,2 eetl.sherry,2eetl. suiker,4 eetl. kippebouillon van blokje

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-1999
  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 middelgrote gedroogde Chinese paddestoelen, 500 gr runderfilet, 2 eetlepels soja, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel maïzena, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 150 gr bamboescheuten (uit blik), 150 gr taugé, 2 eetlepels olie, 1/4 liter hete vleesbouillon, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Calorie-arm. Een gerecht dat volkomen zonder vet wordt gemaakt en ook nog voortreffelijk smaakt.

INGREDIENTEN

** 500 gr. varkensvlees ** 2 tenen knoflook ** 1,5 theel. chinese kruiden (5-kruidenpoeder) ** 1,5 theel. zout ** 6 eetl. sherry ** 6 eetl. sojasaus ** 1 grote ui ** 1/2 blikje bamboespruiten ** 1 blik papaja ** 3 bolletjes stemgember ** 100 gr. champignons (vers) ** 100 gr. tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

200 gr. ossenhaas, in dunne plakjes van ca. 1/2 cm.100 gr. rundergehakt200 gr., varkenshaas, dunne plakjes van ca. 1/2 cm.1 pakje wontonvelletjes2 1/2 l. bouillon, 1 dl. Hoisinsaus1 lenteuitje1 1/2 eetl. sesamolie1 1/2 eetl. vijfkruidenpoeder, 1 dl. sojasauszout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2004
  • Chinees
  •  0-10 min.

Heerlijke marinade gekregen van Leo Lugtenburg

INGREDIENTEN

*1 teentje knoflook, *3 schijfjes gemberwortel, *2 dl soja, *1 EL suiker, *1 EL sherry, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-07-1999
  • Chinees
  •  > 120 min.

Chinees fondue is een fondue waarbij geen vet of olie maar een sterke bouillon gebruikt wordt en waarin lichte vleessoorten gaar gemaakt worden.

INGREDIENTEN

- 2 l water, - 5 kruidenbouillonblokjes, - 1 ui, in ringen gesneden, - 2 teentjes knoflook, geperst, - 200-250 gram vlees per persoon (bijv. biefstuk, kalfshaas, fricandeau, varkenshaasje, kipfilet, kalkoenfilets, gehakt), - Evt. peulen, paprika reepjes, champignons, uiringen, shii-takes, wortel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Chinees
  •  30-60 min.

Erg goedkoop en makkelijk gerecht.

INGREDIENTEN

4 eieren, scheut ketjap, 1 ui, 2 knoflook, lepel sambal, kerrie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2000
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 g. mager varkensvlees, 1 eetl. honing, 1 eetl. cognac, 2 lente uitjes, 1/2 ui, 3 teentjes knoflook, 1 stuk gember (1 cm), 4 eetl. mushroomsaus, 4 lepels olie, mesp. zout, enkele druppels sesamolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moet wel een nachtje marineren.

INGREDIENTEN

*2 varkenshaasjes*80 gr lenteuitjes*1 teen knoflook*6 el sojasaus*5 el sherry(medium)gemberpoeder*zout*2 el honing*2 el bruine suiker*2 el olie*

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk

INGREDIENTEN

Chinese kool, een mooie grote;, 5 a 6 grote aardappelen;, Sucadelappen ( 700 gram );, 20 gr boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Chinees

Chinees

Voor een heerlijke Chinese maaltijd hoef je met deze recepten voortaan niet meer naar een Chinees restaurant. Maak zelf de lekkerste foe yong hai, tjap tjoy of een andere Chinese klassieker. Of ga voor een recept van een iets hoger niveau zoals peking eend. Ook kun je voor een wat onbekender Chinees gerecht gaan, want die staan er ongetwijfeld ook tussen. Het is ook mogelijk om van een aantal gerechten die je lekker lijken een kleine hoeveelheid te maken, kook er een pan rijst bij en zet eenvoudig een heerlijke rijsttafel op tafel. Dat wordt smullen voor jong en oud.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top