Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chilipeper recepten (2.387) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

INGREDIENTEN

600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

.

INGREDIENTEN

* 1 ltr slapp kippenbouillon (half zo sterk als normaal), * 1/4 theelpl safraandraadjes, * 2 eetlpls met knoflook gearomatiseerde olie, * 4 lente-uitjes, in dunne plakjes, * 1 verse rode chilipeper, van pitjes ontdaan en fijngehakt, * 200 gr risottorijst, * 75 ml droge witte wijn of vermout, * 200 gr krabvlees, * geraspte schil en sap van 1/2 citroen plus 1/2 citroen te garnering, * zout en peper naar smaak, * 50 gr rucolablaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious,

INGREDIENTEN

* 600 gram kipfilet, * 3 eetlepels boter, * 2 el olijfolie, * 3 teentjes geperste knoflook, * 1 tl gedroogde chilipeper, * 1 glas witte wijn, * 200 gr crème fraîche, * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie, * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 tl (verse) tijm, * 1tl (verse) oregano, * 1t (verse) rozemarijn, * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes, * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een verrassend lekker voorgerecht.

INGREDIENTEN

1/2 bakje basilicum (a 15 g), 1 rijpe avocado, 2 bollen buffelmozzarella (a 125 g), in plakken, 4 roma tomaten, in plakken, 3 el Italiaanse olijfolie extra vierge (fles 500 ml), chilipeper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 1/2 bakje basilicum (a 15 g), * 1 rijpe avocado, * 2 bollen buffelmozzarella (a 125 g), in plakken, * 4 roma tomaten, in plakken, * 3 el Italiaanse olijfolie extra vierge (fles 500 ml), * chilipeper (molentje 26 g)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  •  
  •  10-20 min.

Snel, en pittig recept

INGREDIENTEN

-1 kg jonge pijlinktvis, -3 el olijfolie, -1 teen knoflook (uit de knijper), -1 rode chilipeper (ontzaad en fijngesneden), -sap 1 citroen, -zout en zwarte peper uit de molen, -gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr brocolli, 5 gedroogde chilipeper, 2el.worcestersaus, 1 blok kippeboullion, 1/2 el.sesamolie, 3 teentjes knoflook, 5 el.water

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2011
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Muffins gekruid met puree van chilipepers of harissa

INGREDIENTEN

120 gram zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel bakpoeder,1 theelepel zout, 225 fijn maismeel, 150 gram geraspte kaas (bv edammer), 50 gram gesmolten boter, 2 grote eieren losgeklopt, 1 theelepel puree van chilipepers of harissa, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 300 ml melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2001
  •  
  •  30-60 min.

Dipsaus of in curry's en wokschotels om het gerecht pittiger en zouter te maken

INGREDIENTEN

4 el vissaus, 1 el limoensap, 1/2 tl palmsuiker, 6 kleine, groene chilipepers in ringen gesneden, 1/2sjalotje fijngehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Thais
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

20 gr boter, 300 gr netto gereinigde ongezouten cashewnoten, 1 Spaans pepertje, 2 koffielepels zout, 2 koffielepels sojasaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Arabisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

20 gr boter, 300 gr netto gereinigde ongezouten cashew-noten, 1 Spaans pepertje, 2 koffielepels zout, 2 koffielepels sojasaus,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Spicy krieltjes die het uitsekend doen op een BBQ of bij een ander spicy gerecht

INGREDIENTEN

-1 kg krieltjes, -2 el olijfolie, -1 ui (fijngehakt), -2 tenen knoflook uit de pers, -1 el tomatenpuree, -1 blik tomatenblokjes (200 g), -1 el rodewijnazijn, -2 a 3 kleine gedroogde chilipepers zonder zaadjes en fijngehakt, -1 th lepel paprikapoeder, -zout en zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Als dipsaus of om wokschotels pittiger en zouter te maken

INGREDIENTEN

2 el vissaus, 1/2 el limoensap, 1/2 tl palmsuiker, 3 kleine groene pepers in ringen, 1/2 fijngehakt sjalotje.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2002
  • Thais
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bocconcini- kleine eenhaps mozzarellaballetjes zijn in de meeste goede kaaswinkels of grote supermarkten en delicatessenwinkels te koop. Snijd anders een grote bol mozarella in blokjes. Een prachtige amuse (borrelhap) om zo te presenteren. (zie foto).

INGREDIENTEN

250 gr bocconcini mozzarella, ¼ tl gedroogde chilivlokken, 1 tl fijngesneden munt, 1 ½ extra vergine olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 500 g coquilles, * 3 teentjes knoflook, fijngehakt, * ½ theelepel vijfkruidenpoeder, * 1 theelepel geraspte verse gember, * 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt, * 2 eetlepels sojasaus, * 1 eetlepel rijstwijn, * 2 eetlepels plantaardige olie, * 30 g mizuna,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2009
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spitskool, veel mensen kopen ze niet of weten niet wat ze ermee moeten doen. Dit groente bijgerecht staat binnen 15 minuten dampend op tafel en smaakt hemels! Dit is een uitstekend bijgerecht bij gebakken kip of vis zoals gebakken zalm, kabeljauw of bij gestoofde witvis uit de oven. Nog een leuk idee; als je de vanille-roomsaus nog een extra twist wilt geven doe er dan wat saffraan draadjes door en je smult op sterrenniveau.

INGREDIENTEN

1 spitskool, 1 rode peper (zonder zaad), 1 sjalot, 1 vanillestokje (groot) of 2 kleintjes, 1 bekertje slagroom, Roomboter, Zeezout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2013
  • Fusion
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr.spaghetti., zout., 1 bol knoflook., 2 rode pepers., 1 dl.olijfolie extra vierge., 2 eetl.fijngehakte basilicum., versgemalen zwarte peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Romige maar pittige gele paprikasoep.

INGREDIENTEN

- 3 gele paprikas, - 1 chilipeper, - 125 ml kookroom, - 1 Bouillonblokje (kip), - 3 sprietjes bieslook, - evt. allesbinder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2010
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Grappig voorgerechtje.

INGREDIENTEN

375 gr uitgerold bladerdeeg 1 el olijfolie 200 gr rode uien, gehalveerd en in de lengte gesneden 1 kleine rode chilipeper, zonder zaadjes en dungesneden zout en pepr 2 el rode pesto 2 el pijnboompitten

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

"Merluza a la Bilbaina". Een variant op een bekende Baskische manier van vis bereiden, met nauwelijks meer dan olijfolie, knoflook, tomaten, gedroogde rode chilipeper en heerlijk verse vis. Deze versie van een Baskisch restaurant in Madrid, "Taberna Gaztelupe", voegt een snuifje azijn toe en weekt de chilipeper om hem iets minder scherp te maken.

INGREDIENTEN

2 stukjes van 5 cm gedroogde rode chilipeper, van zaad ontdaan - 900 gr heek of zeeduivel, ongeveer 2,5 cm dik - zeezout - 4 el extra-virgin olijfolie - 4 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden - 2 tomaten - 2 el witte wijnazijn - 2 el fijngehakte peterselie - 4 tl visbouillon of aangelengd vocht van venusschelpen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 citroenen, 1 teen knoflook, 4 eetl. extra vergine olijfolie, 2,5 dl slagroom, zout naar smaak, 500 gr spaghetti, 1 scherpe rode of groene chilipeper in plakjes, 50 gr. geraspte parmazaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gr. vers broodkruim, 6 el. olijfolie, 2 flespompoenen ongeschild, van pitten en vezels ontdaan, in dunne plakken gesneden., 1 middelscherpe rode chilipeper, zonder zaadlijsten, in reepjes., 2 tenen knoflook, in plakjes, 10 hele salieblaadjes, grof gesnipperd, 4 el. versgeraspte pecorino sardo (of parmezaanze kaas), zout en versgemalen zwarte peper.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 komkommers, zout, 2 rode chilipepers of 1 eetlepel met chilipeper gekruide olie, 1 theelepel knoflook, uitgeperst, vers gemalen zwarte peper, witte-wijnazijn, suiker

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, , 125 g pancetta, zuurkoolspek of bacon, in stukjes gehakt, , l blonde ui, gehakt, , l kleine, gedroogde rode chilipeper, fijngemalen, , l teen knoflook, fijngehakt, , groenekool, circa 750 g, in plakken, , 4 eetlepels water, , snufje zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Karbonade anders.

INGREDIENTEN

=4 Schouderkarbonades, =1 eetl.Ketjap manis, =2 eetl.honing, =1 tl.chilipepervlokken, =1 el citroensap = 1 el., olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker eenpansgerecht

INGREDIENTEN

3 el plantaardige olie, fijngeraspte schil van 1 citroen, 2 el gehakte verse gember, 1 chilipepertje fijngehakt, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 600 g kipfilet, 1 tl suiker, 2 el vissaus, 2 el limoen of citroensap, 2 el water, 2tl maizena, 2 handjes tauge, 2 lente-uitjes (in fijne ringetjes, eventueel:peultjes, kool, worteltje, paprika (hoeveelheid naar wens),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels boter of margarine - 1 ui, gesnipperd - 1 knoflookteen, uitgeperst - 300 g gele bakbananen, geschild en in plakjes - 1 grote tomaat, ontveld en in stukjes - 1 kop ma?skorrels - 1 theelepel gedroogde dragon, gekneusd - 1 liter groente- of kippenbouillon - 1 groene chilipeper, zonder zaden en fijngesneden - snufje nootmuskaat -zout en versgemalen zwarte peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 4 schouderkarbonades, * 1 eetl ketjap manis, * 2 eetl honing, * 1 theel chilipepervlokken, * 1 eetl citroensap, * 1 eetl olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een zeer smakelijk recept met broccoli

INGREDIENTEN

500 g broccoli, 120 ml olijfolie, 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes, 2 milde rode chilipepertjes, in dunne ringetjes, grof zeezout, zwarte peper, evt, geroosterde geschaafde amandelen of flinterdunne plakjes citroen, om te garneren

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2012
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Ontzettend simpel maar heerlijk

INGREDIENTEN

500 gram spahetti, 1,25 dl extra vierge olijfolie, 3 tenen knoflook geperst, 1 rode chilipeper,fijngehakt,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

=4 schouderkarbonade., = 1 el ketjap manis., = 2 el honing, = 1tl.chilipepervlokken., = 1 el. citroensap., 1 el. olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze pastaschotel is fantastisch voor doordeweeks. Vooral 's winters als je zin hebt in een stevig maal. Strooi er flink wat geraspte kaas over voordat het in de oven gaat, zo krijg je een heerlijk, knapperig, goudbruin korstje.

INGREDIENTEN

* 400 gr kerstomaatjes, gehalveerd, * olijfolie, * 500 gr korte, holle pasta b.v. penne of sedanini, * 250 gr salami, in stukjes, * 50 gr bloem, * 60 gr boter, * 1 lt melk, * flinke handvol geraspte Parmezaanse kaas + wat extra, * flinke handvol geraspte pecorino + wat extra, * flink mespuntje versgeraspte nootmuskaat, * 1 theelpl chilivlokken, * 3 eetlpls slagroom, * 80 ml witte wijn, * handvol basilicumblaadjes, gescheurd + extra voor garnering, * knapperig brood voor erbij, * groene salade voor erbij

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 stengels citroengras-bijgesneden en zonder de buitenste bladen, 2 x 4 dl kokosmelk uit blik, 4,75 dl kippenbouillon, 2,5 cm galangawortel, 2 verse rode chilipepers, 10 zwarte peperkorrels-gekneusd, 10 limoenblaadjes-gescheurd, 300 gr kipfilet-in dunne reepjes, 115 gr champignons, 50 gr maiskolfjes-in de lengte gehalveerd, 4 el limoensap, 3 el Thaise vissaus (nam pla), fijngehakte lente-ui en verse korianderblaadjes-voor de garnering.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2005
  • Thais
  •  10-20 min.

Lekkere snack.

INGREDIENTEN

250 gr rundergehakt. 2 verse rode chilipepers in ringetjes gesneden. 3 gehakte lente uitjes. 175 gr nacho's. 3 dl zure room. 50 gr. geraspte belegen kaas. zout en versgemalen peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

De vele groenten zorgen voor een zeer voedzame soep en de chilipepers voor een pikante smaak. Voor 4 personen, ca. 170 calorieen per portie

INGREDIENTEN

1,5 eetl zonnebloemolie, 5 chilipepers, van de steeltjes en zaadjes ontdaan en in reepjes gesneden, 1 kleine ui, fijngehakt, 2 stengels bleekselderij, kleingesneden, 3 middelgrote courgettes, in dunne plakjes gesneden, 75 gr diepvriesdoperwten, ontdooid, 75 gr snijbonen, in plakjes gesneden, 1 liter zoutarme kippenbouillon, 2 kleine tomaten, gepeld en in stukjes gesneden, zout en versgemalen peper, 4 eetl fijngehakte verse koriander of peterselie, 6 eetl creme fraiche,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 theelepels olijfolie, 2 tenen knoflook fijngesneden, 1-2 kleine chilipepers, zaad verwijderd en gesnipperd, ? kleine bloemkool in roosjes, 1? dl kippenbouillon, 1? dl droge witte wijn, 500 g penne (pasta), 50 g kleine ontpitte zwarte olijven, zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g gaar lamsvlees in reepjes, 2 el mint jelly (delicatessenzaak), 2 tl West Indian hot pepper-saus, of een flinke scheut tabasco, zout en versgemalen zwarte peper, 4 vellen filodeeg, klontje boter gesmolten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2006
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

.

INGREDIENTEN

* 60ml olijfolie, * 4 eetlpls versgehakte peterselie, * gesraspte schil en sap van een citroen, * 1/2 theelpl gedroogde pepervlokken, * 1 grote teen knoflook, fijngehakt, * 750 gr gemengde padenstoelen, * zout en peper naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2015
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voorbereiding: 15 minuten,, 2 theelepels olijfolie, 2 tenen knoflook, geperst, 1 a 2 kleine rode Spaanse pepers, zaad verwijderd, fijngesneden, 1/2 kleine bloemkool, in roosjes, 1,5 dl groentenbouillon, 1,5 dl droge witte wijn, 500 gr penne (pasta), 50 gr kleiene ontpitte zwarte olijven, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oregano en chilipeper marinade geschikt voor 500 gr vlees.

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 1eetlepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde chilipepervlokken of poeder, 1 theelepel grof zeezout, 1teentje knoflook, Lekker met kip, rund en varkensvlees.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2013
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top