1. Home
  2. Recepten
  3. Chateaubriand

Chateaubriand recepten (58) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Chateaubriand

INGREDIENTEN

2 chateaubriand * peper * zout * 100 gram boter * room.

Bereidingswijze

Snijd de chateaubriand in vier gelijke stukken em wrijf ze in met peper en zout. Verhit de boter en laat deze goed heet worden. Leg de chateaubriand er in en bak ze snel mooi bruin. Houd het vlees voordurend in beweging. Chateaubriand mag niet doorbakken zijn, maar moet van binnen rood blijven. Neem na het bakken het vlees uit de pan en maak de jus af met een scheutje room.

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Chateaubriand

Tegenwoordig wordt een chateaubriand altijd gerekend voor twee personen.Dit mooie stuk vlees dient gesneden te worden uit het midden van de haas en mag niet minder wegen dan 400 g .Meer dan 500 g is ook niet aan te bevelen omdat dan de baktijd te lang zou duren.

INGREDIENTEN

1 chateaubriand van 400 g., 2eetl. olie, 20 g boter, peper en zout, 1 klein glas Cointreau

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  •  
  •  20-30 min.

Chateaubriand

Recept voor 12 personen (maar je kunt de hoeveelheden ook aanpassen voor minder personen. Echt iets voor de Kerst.

INGREDIENTEN

10 gr. boter, 10 gr. bloem, 3 1/2 dl. kalfsfond, 150 gr. geklaarde boter, 1 1/2 a 2 kg. filet de boeuf (middenstuk), zout en witte peper, 1 glas armagnac, *voor de saus:, 3 sjalotjes, 100 gr. boter, 1 flinke eetlepel fijngehakte dragonblaadjes, 3 1/2 dl room, zout en witte peper, *voor het opmaken van de borden:, haricot vert, 12 struikjes witlof, dubbel gefrituurde aardappelen (zie het recept onder bijgerechten)., ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chateaubriand

Exclusief

INGREDIENTEN

2 chateaubriands, 50 g uitgelekte kwark met knoflook, olie, zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Chateaubriand met bearnaisesaus

Chateaubriand wordt uit het midden van de haas gesneden en is twee keer, soms drie keer zo dik als gewone filet. Men zegt dat de naam chateaubriand is ontleend aan de Franse schrijver Chateaubriand, wiens kok Montmirail voor het eerst een biefstuk op deze manier zou hebben bereid. De bearnaise-saus is een afgeleide van hollandaisesaus, genoemd naar de landstreek Bearn in Zuid-Frankrijk.

INGREDIENTEN

1 chateaubriand van ca. 500 gram, peper en zout, 100 gr boter,, Voor de saus:, 4 el dragonazijn, 4 witte peperkorrels, licht gekneusd, 1 el gesnipperde ui, 1 el gesnipperde prei, 1-1/2 laurierblaadje, 4 takjes peterselie, grof gesneden, 1 takje dragon, 4 eidooiers, 200 gr gesmolten boter, zout en cayennepeper, citroensap,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chateaubriand met marchand-de-vin-saus

Chateaubriand is een ouderwets statussymbool. "Wij eten niet alleen de ossenhaas, wij eten alleen het middenstuk van de ossenhaas", zo was vroeger de leus bij de "well-to-do". Het mag misschien een beetje in onbruik zijn geraakt ondertussen, maar het is en blijft een fantastisch stuk vlees! Vroeger zag je het ook in restaurants vaker op de kaart staan; tegenwoordig lopen gerechten voor 2 of meer personen niet zo goed meer. Iedereen komt graag uit voor zijn eigen smaak, en iedereen wil van alles wat proeven. Maar voor een mooi diner thuis is het een uitermate geschikt stuk vlees. Makkelijk, gauw klaar, superlekker! Dit recept is in principe ook niet van de moeilijkste. U kunt een hoop van tevoren doen en even in de magnetron opwarmen. Als u het vlees maar Just-in-time doet komt alles prima in orde! Zorg wel voor vlees van de allerbeste kwaliteit. Ik ga op zeker en koop uitsluitend on-line bij de jongens meerdanvlees.nl

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 4 personen:, , 800 gr chateaubriand, 4 gr grote (pof)aardappels, 16 gedroogde pruimen, 1 kleine selderijknol, 30 gr roomboter, 40 gr geclarifieerde boter, 3 uien, 2 champignons, 100 gr spekblokjes, 100 cl crème fraîche, rucola, zout&peper, 50 cl rode wijn, 1 el cognac, 1 el maizena

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chateaubriand met kruidenboter

Boterzacht, wel niet goedkoop, maar erg lekker!!

INGREDIENTEN

-250 g chateaubriand (ossehaas), -100 g boter, -peterselie; basilicum;bieslook; 1 teentje knoflook uit de pers, -1 ui (gesnipperd), -peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chateaubriand met wijnkoopmansboter

INGREDIENTEN

800 g chateaubriand (kleinhoofd), -40 g boter (geklaard), -3 dl wijn (rood), -20 cl porto (rood), -2 sjalotten, -250 g boter (roomboter), -0.5 theelepels citroensap, -0.5 eetlepels peterselie (fijngehakt), -peper, -zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chateaubriand met kruidenboter

Voorbereidingstijd: 75 minuten Bereidingstijd: 10 minuten

INGREDIENTEN

? 2 stuks chateaubriand (a 250 gram, dubbele Biefstuk van de haas), ? 1/3 rode peper, ? 100 gr boter (zachte), ? 2 theel sinaasappelrasp, ? 1? el koriander (verse, fijngehakt), ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen)

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Chateaubriand saus

Heerlijke saus, die eigenlijk steeds een chateaubriand zou moeten vergezellen !

INGREDIENTEN

-4 dl kalfsbouillon, -4 dl droge witte wijn, -4 fijngesnipperde sjalotten, -40 g champignonafval klein gesneden, -tijm, laurier, dragon, -250 g boter, -cayennepeper

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Chateaubriand met peterselieroom

Een lekker stuk vlees met een subtiele saus, oesterzwammetjes  en kroketjes ! 

INGREDIENTEN

1 kg biefstuk chateaubriand, 500 g oesterzwammen, 50 g gerookte spekblokjes, 200 ml kalfsfond (bokaal), 1 sjalot, 1 dl droge witte wijn of Noilly Prat, 2 dl room, 3 eetl. boter, 1 teentje knoflook, 1 bosje peterselie (vers), 1 koffiel. rozemarijn (gedroogd), peper en zout, instantsausbinder

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Chateaubriand Stroganoff

INGREDIENTEN

4 bieflapjes ca. 150 gr - 2 uien - 2 eetl wodka - 1 blikje tomatenpuree ca 70 gr - zout - peper - 1 theel cayennepeper - 1 deciliter rode wijn - 1 tablet vleesbouillon - 3 eetl slagroom - 60 gram boter - 1 deciliter warm water

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chateaubriand met kruidenboter

INGREDIENTEN

2 chateaubriands, a 250 gram,1/3 rode peper100 gr. zachte roomboter2 theel., sinaasappelrasp1 1/2 eetl. verse, fijngehakte korianderzoutversgemalen peper

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chateaubriand met bearnaisesaus

De chateaubriand is het fijnste stuk rundvlees. Het is afkomstig van het middelste, dikste deel van de ossenhaas.

INGREDIENTEN

4 chateaubriands, peper, 75 g boter, zout, 1 tl citroensap, 1 sjalotje, 3 takjes dragon, 2 takjes kervel, 1/2 dl witte wijnazijn, 2 eidooiers, 150 g boter, zout, peper,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Chateau-Briand "Woronov

Klikt lekker moeilijk maar is o zo makkelijk.

INGREDIENTEN

150 gram biefstuk per persoon,gesnipperde uien,ham,champignons,augurken,knoflook,tomaten puree,room,worchester sauce,wodka(of rode wijn),peper,zout.

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2001
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chateaubriand met een overheerlijke rozijnen-portsaus

Deze dubbele biefstuk van ossenhaas dankt zijn naam aan de Franse schrijver Chateaubriand, die leefde aan het begin van de negentienden eeuw. Dit vlees kan op vele manieren worden geserveerd. Bijvoorbeeld met rozijnen-portsaus

INGREDIENTEN

1 chataubian ca 300/400 gram 25 gr rozijnen 4 el rode port 30 gr boter 2 el bessengelei 1 dl vleesfond 1 tl aardappelpuree peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Chateaubriand

INGREDIENTEN

, 2 chateaubriands van elk 400 g(ruim 4 cm dik), 4-6 sjalotjes, 1 theel. olie, 100 g rundermerg, 4 theel. gehakte bieslook, 1 theel. zout, 2 mespunten cayennepeper, 4-6 eetl. kruidenboter,

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Chateaubriand Met Wijnkoopmansboter

INGREDIENTEN

4 chateaubriands van 200 g,40 g geklaarde boter,3,3 dl rode wijn,2 dl porto,25 g gesnipperde sjalotten,250 g boter,1 koffielepel citroensap,2 eetlepels water,1 koffielepel peterselie, peper en zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chateaubriand met wijnkoopmansboter

INGREDIENTEN

4 chateaubriands van het kleinhoofd van elk 200 g, 5 tot 6 cm dik, 40 g geklaarde boter, 1/3 l rode wijn, 2 dl portowijn, 25 g gesnipperde sjalotten, 250 g roomboter, 1 koffielepel cotroensap, 1 koffielepel peterselie, zout, versgemalen peper,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Chateaubriand met wijnkoopmansboter

INGREDIENTEN

4 chateaubriands van het kleinhoofd van elk 200 g, 5 tot 6 cm dik, 40 g geklaarde boter, 1/3 l rode wijn, 2 dl portowijn, 25 g gesnipperde sjalotten, 250 g roomboter, 1 koffielepel cotroensap, 1 koffielepel peterselie, zout, versgemalen peper,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Chateaubriand onder de grill

INGREDIENTEN

800 gram chateaubriand * olie * peper * zout.

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Chateaubriand . een overheerlijk gerecht !!

Stuk tournedos uit het midden van de ossenhaas. Mooi te trancheren voor een ouderwets sjieke dis. Recept: Chateaubriand met marchand-de-vin-saus Chateaubriand is een ouderwets statussymbool.

INGREDIENTEN

800 gr chateaubriand, 4 grote (pof)aardappels, 16 gedroogde pruimen, 1 kleine selderijknol, 30 gr roomboter, 40 gr geclarifieerde boter, 3 uien, 2 champignons, 100 gr spekblokjes

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2011
  •  
  •  20-30 min.

Chateaubriand met warme groentekrans en bearnaisesaus

Een klassieker van formaat, lekker mals vlees , vers gemaakte bearnaisesaus en warme groentjes . We serveren er frietjes of kroketjes bij , wie kan hier aan weerstaan ?

INGREDIENTEN

1 Chateaubriand in zijn geheel voor 4 personen of 4 steaks van de chateaubriand, 300 g broccoli, 300 g bloemkool, 1 bussel groene asperges, 1 bosje jonge wortelen, 4 el gesnipperde sjalot, 1 rode ui, 3 eidooiers, 250 g geklaarde boter, 2 dl droge witte wijn, 2 dl dragonazijn, 10 g kervel, tijm 1 takje, laurier (blaadjes) 2, dragon (gehakt) 1 el, peperbollen (geplet) 5, kervel (+ 1/2 el gehakte kervel) 10 g, dragon (blaadjes, gekneusd) 20 g, cayennepeper, boter, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cha­teau­bri­and met room­pa­té en truf­fel­crou­tons

Mooie presentatie en een echte feestmaaltijd.

INGREDIENTEN

4 plakken speltbrood, 1½ el olijfolie truffelaroma, 100 g roompaté, 325 g chateaubriand (op kamertemperatuur, AH Feestfavoriet), 25 g boter, 20 g radijskiemen (pittige kiemgroenten),

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2016
  • Frans
  •  20-30 min.

Chateaubriand met saus duo

Lekker stuk vlees met twee heerlijke sausjes, geserveerd met frietjes en bonen-spekrolletjes.....

INGREDIENTEN

4 biefstuk (chateaubriand), 400 ml kalfsfond (bokaal), 2 dl room, 1 dl droge witte wijn, 1 eetl. ketchup, 1.5 koffiel. mosterd, 1 eetl. madera, 2 eetl. boter, worcestersaus, tabasco, paprikapoeder, 1.5 koffiel. dragon (gedroogd), peper en zout, instantsausbinder

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrillde Chateaubriand Met Groene Boter

Deze dubbele biefstukken worden gesneden uit de dikste gedeelte van de runderhaas. Ze worden geplet tot een hoogte van 3-4 centimeter

INGREDIENTEN

- 80 gr. roomboter op kamertemperatuur, - 1/2 - 1 eetlepel citroensap, - peterselie, - 1 theelepel gehakte dragonblaadjes, - 2 theelepel geknipt bieslook, - peper, - zout, - worcestersaus, - 2 chateaubriands van elk ongeveer 300 gr., - 2 eetlepels maisolie of andere olie, - gewassen en gedroogde blaadjes waterkers.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

CHATEAUBRIAND, SAUCE BERNAISE

INGREDIENTEN

2 dubbele biefstukken van de haas (300 gram elk), zout, versgemalen peper, 100 gram boter, , Voor de saus:, 2 dl witte wijn, 2 dl dragonazijn, enkele blaadjes dragon en kervel, theelepel gekneusde peperkorrels, zout, 4 eidooiers, 250 gram boter, 4 eetlepels gehakte sjalot, mespunt cayennepeper, ,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Chateaubriand met gevulde portobello

Pasta met ossehaas Hoofdgerecht van Inge

INGREDIENTEN

2 chateaubriands van elk 250 g, op kamertemperatuur, 2 eetlepels balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook, in dunne plakjes, 600 gr wilde spinazie, 4 portobello`s, 100 gr zachte geitenkaas, verkruimeld, 50 gr roomboer, 100 ml droge witte wijn, 100 ml tomatensap

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2013
  •  
  •  30-60 min.

Chateaubriand van kabeljauw met zijn tapenade

Chef Jan Hostens van visrestaurant 't Stoveke in Strombeek-Bever.

INGREDIENTEN

1 mooi rugstuk van een flinke kabeljauw (circa 1 kg) * vastkokende aardappelen * tapenade van goede kwaliteit * extra virgin olijfolie * sjalot * citroensap * Noilly Prat * peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

chateaubriand op tiroolse wijze

Een lekker stukje vlees met een afleiding van bearnaisesaus

INGREDIENTEN

Rundsfilet, sjalot, witte wijn, dragonazijn, dragonstengels, geplette peperkorrels, eidooiers, hoeveboter, tomatenpuree.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chateaubriand met gekonfijte sjalotten en rode wijnsaus

Een kanjer van een feestrecept; recept van chef Andre Gillard (La petit table te Rocourt)

INGREDIENTEN

-2 chateaubriands van 500 g, -versgemalen peper, -zeezout, -100 g beendermerg (vooraf bij je slager te bestellen), -16 dikke, mooi ronde sjalotten van gelijke grootte, -sjalot en peterselie, fijngehakt, , DE SAUS :, -2 grote uien, -2 teentjes look, -peper mignonnette (grof gemalen peper) en zout, -80 g bloem, -2 l stevige rode wijn (C?teaux du Languedoc, bijvoorbeeld), -1 l gevogeltebouillon, -1 l kalfsbouillon, -1 lepeltje suiker, -boter en aardnootolie, , , , , , , ,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Chateaubriand met gekonfijte sjalotten en rode wijnsaus

Een toprecept van chef Andre Gillard van La petite table

INGREDIENTEN

-2 chateaubriands van 500 g, -versgemalen peper, -zeezout, -100 g beendermerg (vooraf bij je slager te bestellen), -16 dikke, mooi ronde sjalotten van gelijke grootte, -sjalot en peterselie, fijngehakt, , Voor de saus:, -2 grote uien, -2 teentjes look, -peper mignonnette (grof gemalen peper) en zout, -80 g bloem, -2 l stevige rode wijn (Coteaux du Languedoc, bijvoorbeeld), -1 l gevogeltebouillon, -1 l kalfsbouillon, -1 lepeltje suiker, -boter en aardnootolie,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Chateaubriand boven een bad met Oude Geuze

Lekker stuk vlees  op basis van Oude Geuze en groentenkrans !  Wie kan hier neen tegen zeggen ?    Dit BBQ recept is zalig    , indien geen BBQ met deksel hebt , dan kan je het vlees ook in de oven garen met het bad er onder of er naast  ! Voor de vleesmarinade meng je alle ingrediënten en laat minstens enkele dagen op voorhand trekken.

INGREDIENTEN

1 stuk filet pur, 1 grote fles Oude Geuze, 4 sjalotten, 2 dl kalfsfond, 1/2 fles rode wijn, 1 takje verse rozemarijn, 4 grote aardappelen, 3 dl room, 50 g kruidenboter, groentekruiden voor de barbecue, vleeskruiden voor de barbecue, provençaalse kruiden, groenten om te grillen (bv. worteltjes, boontjes, spruitjes enz€), Voor de vleesmarinade:, , 1/2 l grillolie, 2,5 dl basilicumolie, 2,5 dl Italiaanse kruidenolie, 1 dl walnotenolie, 20 g gedroogde basilicum, 20 g korianderbollen, 20 g zwarte peperbollen, 20 g gedroogde rozemarijn, 6 chilipepers, 10 teentjes look op z'n geheel, 4 takjes gedroogde tijm, 4 laurierblaadjes

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Chateaubriand Rossini op de wijze van de chef

Een super feestelijk recept van chef

INGREDIENTEN

-2 chateaubriands van 500 g elk, -400 g foie gras, rauw in schijfjes van ongeveer 1 cm, -peper, zout, -boter, aardnootolie, , Voor de saus:, -1 verse truffel, -? l kalfsbouillon, -4 soeplepels truffeljus (uit blik), -80 g boter, , , ,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echte steak tartaar (américain preparé)

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

800 gram mager rundsvlees van zeer goede kwaliteit (bij voorkeur van een "luxe"-runderras zoals de Black Angus, het Argentijnse rund of de Wagyu). Vooral ossenhaas (ook wel filet pur genoemd waaruit de chateaubriand en de tournedos worden gesneden) en kogelbiefstuk zijn hiervoor zeer geschikt omdat deze delen mals zijn en vrijwel geen vet of bindweefsel bevatten., 1 eierdooier (of 4 kleine kwarteleierdooiers), 3 eetlepels kappertjes (de kleine soort non-pareilles van 5-7 mm), 3 eetlepels heel fijngesnipperde sjalot, pijpajuin of verse bieslook, 2 eetlepels verse bladpeterselie, 3 theelepels verse marjolein, 3 theelepels verse dragon, 3 theelepels paprika doux, 1 theelepel gemalen nootmuskaat, 3 eetlepels versgemaakte mayonaise, 2½ eetlepels ketchup, 1½ eetlepel goede mosterd, 2 eetlepels Worcestershiresaus (Lea & Perrins), 1½ eetlepel goede balsamicoazijn, 10 druppels tabasco, 4 kleine opgelegde augurkjes (cornichons) als garnering, Peper, Zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Rosbief in mosterd-kruidenkorstje

Hoofdgerecht voor 4 pers; Het lekkere korstje van dragon, peterselie, kervel en mosterd geeft uw rosbief eens een heel andere smaak. bereiding 45 min.; Uw rosbief past ook uitstekend in een koud buffet. Het korstje geeft een pittige smaak aan het vlees.

INGREDIENTEN

- 1 rosbief chateaubriand (? 1 kg), - 1,5 dl rode wijn, - 1 bolletje kervel (diepvries), - 2 eetl. fijngesnipperde peterselie, - 2 eetl. zachte mosterd, - 2 eetl. boter, - 1 eetl. olijfolie, - 1/4 koffiel. dragon, - peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ossehaas breuer

INGREDIENTEN

, , 500 gram chateaubriand (ossehaas), 1 glaasje cognac, 2 dl slagroom, 50 gram boter, 1 dl sherry, tijm, zout. peper, , , ,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Rosbief Met Pestokorstje En Tomatencoulis

De pesto geeft een fijn kruidenaroma aan het vlees.U kunt dit recept ook gebruiken voor koude rosbief in een buffet (zonder de saus)

INGREDIENTEN

-1 kg rosbief chateaubriand-3 a 4 eetl.pesto-1.5 dl tomatenpuree-1.5 dl kippenbouillon-1 dl room-1 eetl. olijfolie-peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Goulash van Rundvlees (2,5 weight watchers points)

Recept dat past binnen het flexipoints programma van de weightwatchers.

INGREDIENTEN

400g rundvlees (chateaubriand), 1 KL paprikapoeder, 1 KL kerriepoeder, 20 cl witte wijn, 10 cl gevogeltebouillon, 10 koffielepels light room (8%), Peper/Zout,

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2008
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

gebraden biefstuk

Gebraden biefstuk

INGREDIENTEN

Boter, peper, zeezout; bij voorkeur een ossenhaas of chateaubriand van een mooie dikte, zijnde 3 of 4 centimeter.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rosbief op zijn Zwitsers

Makkelijke ovenschotel, die snel klaar is

INGREDIENTEN

-1 kg rosbief (chateaubriand), -2 tomaten, -6 sneden raclettekaas, -2 el boter, -peper en zout

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Chateaubriand

Chateaubriand

Het Franse gerecht chateaubriand is vernoemd naar een Franse politicus en schrijver, François René de Chateaubriand. Er wordt vermoed dat diens kok het gerecht als eerste heeft gemaakt. Chateaubriand is een runderbiefstuk van ongeveer drie centimeter dik. Iedereen die wel eens biefstuk eet weet hoe lekker deze vleesspecialiteit is. Chateaubriand is als biefstuk daarnaast goed te combineren met diverse maaltijden. De bekendste combinatie is die met aardappels en groenten. Bij deze maaltijd wordt vaak een rode wijn gedronken. Een goede chateaubriand bereiden is overigens niet moeilijk. Je kunt zelf dan ook tevens een heerlijke chateaubriand bereiden. Kijk hieronder voor de lekkerste chateaubriand-gerechten!

Nieuwste chateaubriand recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top