1. Home
  2. Recepten
  3. Charoset

Charoset recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

charoset

Noord Afrikaanse

INGREDIENTEN

1 handje amandelen 1 handje dadels 1 handje gedroogde vijgen Sap van 1 tros druiven of 2 eetlepels rode wijn 1 lepel kaneel 50 gram suiker

Bereidingswijze

Maak de amandelen, dadels en vijgen klein en mix ze door elkaar. Voeg de andere ingredienten toe meng ze goed. Maak hier nu kleine balletjes van.

  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

israelische charoset

De charoset wordt gegeten als onderdeel van de maaltijd bij de seiderviering tijdens Pesach.

INGREDIENTEN

2 appels, geschild en in kleine stukjes gesneden, 2 bananen, in kleine stukjes, sap en geraspte schil van een halve citroen, sap en geraspte schil van een halve sinaasappel, 15 dadels, ontpit en gehakt, 50 gram gehakte pistachenoten, 50 gram amandelschaafsel, 1 theelepel kaneel, 1 dl ? pesach/kiddoesjwijn (of andere zoete rode wijn), 5 eetlepel matzemeel

  • Joods
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Joods
  •  10-20 min.
Nieuwste charoset recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top