Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Char siu recepten (19) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een recept om zelf geroosterd varkensvlees te maken, welke gebruikt kan worden in het recept van de gestoomde broodjes (char siu bau).

INGREDIENTEN

1 1/2 pond varkenstenderloin, schouder of hamlap2 teentjes knoflook, gepeld en gestampt2 eetlepels Chinese rijstewijn of droge sherry2 eetlepels hoisin saus2 eetlepels ketchup1 1/2 eetlepels soja saus1 eetlepel honing, 2 theelepels bruine suiker1/4 theelepel vijf-kruiden poedereen paar druppels rode kleurstof, optioneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Chinees
  •  60-120 min.

Chinees geroosterd varkensvlees dat zowel warm als koud geserveerd kan worden

INGREDIENTEN

-1 kg varkensfilet van de lende (circa 5 cm dik), -1 teen knoflook uit de knijper, -1,5 el chinese sojasaus, -1 el droge sherry of sake, -1 el hoisinsaus, -snufje vers gemalen zwarte peper, -1 el honing, -1 th lepel suiker, -1/2 th lepel vijfkruidenpoeder, -eventueel enkele druppels rode kleurstof, -2 el olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Char Siu

INGREDIENTEN

Faja Lobi Moksie Metie (marinade), mespuntje ve-tsin, stukje Madam Jeanette peper, 2 eetlepels olie (zonnebloem-), 4 eetlepels eetlepels water, 250 gram varkensvlees

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Karbonaad met rijst of gebakken aardappelen

INGREDIENTEN

, 4 varkens-karbonaadjes, rijst og gebakken aardappelen, potje Char Siu sauce (bij toko), 1 blikje chinese mixed pickles (toko), of kleine gemengde vruchten in stukjes (tikje keukenazijn toevoegen), 1 teentje knoflook, zout en zwarte peper ieder 1 theelepel, Oestersaus 1 eetlepel (toko), 1 tomaat, 1 potje Atjar Tjampoer om te garneren. Mag ook gewoon komkommer zijn., plantaardige olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-1998
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 4 varkens-Karbonaadjes, - Rijst of gebakken aardappeltjes 4 tot 6 pers., - potje Char Siu sauce (toko), - 1 blikje chinese mixed pickles (toko), of klein blikje gemengde vruchten in stukjes (tikje keukenazijn bij voegen), - 1 teentje knoflook. zout en zw peper ieder 1 theelepel., - Oestersaus 1 eetlepel (toko), - 1 tomaat., - 1 potje Atjar Tjampoer (toko) om te garneren. Mag ook gewoon komkommer zijn. plantaardige olie., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 x 80g fillets salmon, mid-cut, skin on, olive oil, for frying, , Char Siu Sauce, 1/3 cup honey, 1/3 cup Shaoxing (Chinese rice wine), 2 tbs soft brown sugar, 2 tbs light soy sauce, 2 tbs hoi sin sauce, 2 tbs garlic powder, 1 tsp five-spice powder, A few drops of red food colouring, 2 tbs red bean paste, 1 tbs Chinese black vinegar, , Winter Melon and Wood Ear Mushroom Stir-Fry, 1 tbs hoi sin sauce, 1 tbs light soy sauce, 1/4 cup Shaoxing (Chinese rice wine), 1/4 cup black rice vinegar, 2 tsp caster sugar, 2 tbs peanut oil, 1 tbs grated ginger, 1 tbs finely chopped garlic, 100g winter melon, skin and seeds removed, cut on an angle into 3cm pieces, 2 wood ear mushrooms, root removed, torn into 3-4cm pieces, 1 cucumber, alternate strips of skin peeled off, halved lengthways, seeds removed, cut on an angle 1cm thick, 3 spring onions, sliced into 4cm lengths on the diagonal, 1 bunch garlic chives, cut into 4cm lengths, Handful of mung bean sprouts, 1 tbs sesame oil, 1/4 cup chopped peanuts, 1/2 cup coriander leaves, to serve, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kort in de keuken en toch fantastisch Aziatisch eten.

INGREDIENTEN

* 100 gr dunne rijstnoedels of mihoen, * 2 bosjes broccolini of bimi, onderkant verwijderd, * 1 eetlpl zonnebloemolie, * 400 gr rundergehakt, * 2 tenen knoflook, fijngesneden, * 2 cm verse gemberwortel, geraspt, * 4 eetlpl Chinese rijstwijn (Shaosing), * 4 eetlpl char siu-saus (Chinese barbecuesaus), * 50 gr ongezouten geroosterde pinda's, grof gehakt, * 1 rode peper, in ringetjes, * korianderblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Char Siu is met de komst van de Chinezen in Suriname geintroduceerd, maar het heeft een eigen Surinaams karakter gekregen. Dit recept is afkomstig van een van de beste Surinaaamse restaurants, een aanrader van jewelste!

INGREDIENTEN

Faja Lobi Moksie Meti, Mespuntje Ajo-No-Moto, Stukje Madam Jeanette peper, 2 el zonnebloemolie, 4 el water, 250 gram varkensvlees,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chinese `Geblakerde` Char Siu Varkenshaas

INGREDIENTEN

400 g Varkenshaas of schouderkarbonade, 3 tenen knoflook, Koriander om te garneren, 150 g Jasmijnrijst (pandanrijst), MeiAsia ingrediënten, 1 pakje MeiAsia Woksaus voor Chinese Varkenslapjes (Char Siu)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Chinees
  •  > 120 min.

Gestoomde broodjes met Chinees geroosterd varkensvlees (dim sum).

INGREDIENTEN

DEEG2 eetlepels suiker1 1/2 theelepel droge gist300g bloem1 eetlepel plantaardige olie1/2 theelepel sesamolie1 1/2 theelepel bakpoeder, Vulling1 theelepel plantaardige olie250g Chinees geroosterd varkensvlees, fijngehakt (te krijgen in een Cantonees restaurant)2 eetlepels oestersaus2 theelepels suiker2 theelepels rijstwijn (sherry kan ook)1 theelepel sesamolie1 theelepel sojasaus (zoute variant!!)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-08-2004
  • Chinees
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 tl olie, 250 gr gegrild varkensvlees, in plakjes, 3 tl Shaoxing rijstwijn, 1 tl sesamolie, 2 el oestersaus, 2 tl lichte sojasaus, 3 tl suiker, 1 portie basisgistdeeg (zie recept asisgistdeeg), chilisaus

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Char Siu (Surinaams-Chinees varkensgerecht)

INGREDIENTEN

Faja Lobi Moksie Metie (marinade), -mespuntje ve-tsin, -stukje Madam Jeanette peper, -2 eetlepels olie (zonnebloem-), -4 eetlepels eetlepels water, -250 gram varkensvlees

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als jij van zoet houd, zal jij deze gerechtje beslis lekker vinden.

INGREDIENTEN

500 g varkenslappen of schouderlappen of speklappen, 2 e hoisinsaus, 1 e donker Chinese sojasaus, 1 e droge sherry, 1 t sesamolie, 1 t honing, 1 t suiker, 1/2 t knoflookpoeder, 1/4 t vijfkruidenpoeder, 1/4 t gemberpoeder, zout, sambal oelek, rode kleurstof, naturel (je kan het ook weglaten, maar dan is het niet meer een typische Char Siu, honing voor bestrijken van vlees,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Mmmm…. Dit is toch wel het lekkerste vlees dat er is als je lekker Chinees wilt eten en is voor iedereen makkelijk te maken met ingredienten die overal te koop zijn. Geen gekke dingen zoals flesjes rode kleurstof want die kleur komt er op natuurlijke wijze toch wel. Ik had nog 2 varkenshaasjes over, heb ze gisterenavond gemarineerd en vanmiddag bereid. Laatste feestmaal met onze Duitse vrienden die over waren en net weer 800 km op weg naar huis zijn. Dit is voldoende voor 4 personen. Dit is zo lekker om je vingers bij op te (vr)eten!

INGREDIENTEN

Vlees en marinade:,  , 500 gr varkenshaas, 3 e donkere sojasaus, 5 e lichte sojasaus, 5 e honing, 3 e bruine basterdsuiker, 1 t chinese five spices poeder, 3 e hoisinsaus, Half glas Shaoxing Chinese rijstwijn of droge sherry, 2 cm verse gember, fijngehakt, 4 teentjes knoflook, fijngehakt,  , Glazuur:,  , 1 e donkere sojasaus, 2 e honing, 1 e zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2014
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram varkenshaas., , Voor de marinade:, 2 tenen knoflook, geplet en fijngesneden., 2 eetl vers geraspte gemberwortel., 1/2 dl lichte sojasaus., 1/2 dl rijstwijn., 3 eetl bruine basterdsuiker., 1 eetl hoisinsaus., 1 eetl gele bonensaus., 1 eetl plantaardige olie., 4 eetl vloeibare honing., 1 bosui in ringetjes., zout en vers gemalen peper., , Voor de zoete sinaasappelsaus:, sap van 3 sinaasappels., scheutje lichte sojasaus., 3 eetl vloeibare honing., snufje kaneel., 1 eetl maizena, glad geroerd met 2 eetl koud water., 400 gram paksoi.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2011
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik gekregen van mijn Chineese vriendin Bee Yinn Low die tegenwoordig in Amerika woont. De geheime ingrediënten om de beste char siu (char siew) ooit te maken zijn: Keuze uit vlees - als je houdt van char siu (char siew) mals, sappig, sappig, en een beetje vet, gebruik varkensvlees buik. Als je liever een vlezige char siu (char siew) wilt, ga dan voor varkenslende. Maltose - genaamd "麦芽糖" in het Chinees, moutsuiker is het geheime ingrediënt dat char siu (char siew) zijn kleverig zoete smaak en textuur geeft. Honing is gewoon de kers op de taart. Chinese rose wijn - Deze wijn is zeer geurig en geeft een zeer mooie smaak aan deze BBQ varkensvlees of char siu (char siew) recept. Vijfkruidenpoeder

INGREDIENTEN

1 groot stuk varkensvlees (gesneden in 4 stukken), 3 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 1/2 eetlepels olie, , Char Siu (Char Siew) Saus:, , 1 1/2 eetlepels moutsuiker, 1 1/2 eetlepels honing, 1 1/2 eetlepels hoisinsaus, 1 1/2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel Chinese rose wijn, 3 mespuntjes witte peper, 3 druppels rode kleurstof (optioneel), 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder, 1/2 theelepel sesamolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-05-2013
  • Chinees
  •  > 120 min.

Char Siu is een geroosterd varkensgerecht. Kenmerkend aan dit gerecht is dat het vlees een rode kleur krijgt. Er is wat honing, pinda en sesam aan de Char Siu toegevoegd voor een extra lekkere smaak.

INGREDIENTEN

3 lente-uitjes, 250 g hamlappen, 300 g broccoliroosjes, zout en peper, 250 g Noedels, 1 pakje MeiAsia Chinese Char Siu Woksaus, 1 EL Wokolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijke marinade voor varkensvlees op de BBQ, en na het marineren kan je het vlees ook natuurlijk in de pan bakken.

INGREDIENTEN

2 el. bakolie, 6 el. char siu saus, 3 el. sojasaus/ketjap, 3 el. chilisaus, 1 teen knoflook, 1 tl. gember, 3 el. honing, 2 el. bruine basterd suiker, 1 tl. vijfkruidenpoeder, hamlappen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit is een snel en makkelijk tjauw min recept, de smaak is er echter niet minder om.

INGREDIENTEN

300 gram fijngesneden kipfilet., 1 pak eiermie, 1 paksoi, 1 bos lente-ui, 4 tenen knoflook, 1 grote ui, 1 rode paprika, 1 stronk broccoli in roosjes, beetgaar., 200 gram tauge, de fijne variant., 1 flesje sesamolie, 3 eetlepels oestersaus (lee kum kee), 5 eetlepels hoi sin sauce ( lee kum kee), 3 eetlepels plumsauce- pruimensaus (lee kum kee), 2 lepels char siu poeder, aromat, ve-tsin, witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top