Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.550 champignon recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."

INGREDIENTEN

Varkenshaas (1 voor 2 personen), VOOR VULLING:, ongekruid varkensgehakt, zout, peper, gedroogde oregano, tijm (weinig), knoflook, fijn, zongedroogde tomaten uit olie, fijn, zwarte olijven, fijn, kleine blokjes mozzarella, balsamicoazijn, ontbijtspek of bacon, aluminiumfolie, 3 e olijfolie, 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen., 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door., 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas., 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon., 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen), 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn), 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een snel en eenvoudig gerecht, wat heerlijk te combineren is met rijst (lekker licht) of pasta en een groene salade.

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, 300 gr. kip/kalkoenfilet of 300 gr. rundergehakt (om kleine balletjes van te draaien), bakboter/olie, 1 blikje champignon creme soep (bijv. Unox), 1 pakje Boursin (met knoflook en kruiden) of slanke variatie: pakje halfvolle Paturain (Delinesse), , (eventueel verse tuinkruiden toevoegen), , Variaties:, plakjes champignons meebakken of tauge op het laatst toevoegen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Salade met ham en doperwtejes

INGREDIENTEN

200 gr. champignons, 1 dikke plak gekookte ham zonder vet, 100 gr. (diepvries) doperwtjes, 1 uitje 4 lepels slasaus, scheutje sinaasappelsap, sinaasappelrasp en peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk.

INGREDIENTEN

Plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - los geklopt ei (de hoeveelheid van alle ingrediënten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Potje champignons uitgelekt, ½ Pakje boursin, 150 Gr reepjesham, 10 Pl bladerdeeg, 1 Ei, Oven op 220 graden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijke tapas met champignons

INGREDIENTEN

250 gr (kleine)champignons - knoflook - olijfolie - witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-1999
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke champignons en supersimpel te maken

INGREDIENTEN

Grote champignons of portobello`s, Boursin met knoflook en kruiden, Pijnboompitten, beetje olie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een lekker romige vegetarische ragout.....

INGREDIENTEN

1 ui, 200 g kastanjechampignons (of gemengde champignons), 1 of 2 tenen knoflook, verse peterselie, olijfolie, klontje boter,2 el bloem, 1(groente) bouillonblokje, melk, 50 g ongezouten gemengde noten, zwarte peper, 2 pasteibakjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere rijke champignonroomsaus. Ideaal voor bij biefstuk en aardappelvarianten.

INGREDIENTEN

150 gr. Champignons (plakjes of blokjes) of andere paddestoelen, 1 ui (gesnipperd), 125 ml creme fraiche, 75 ml water, 30 gr. boter, zout en peper, 1 el allesbinder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Gebonden champignon soep

INGREDIENTEN

Bouillonblokjes of verse bouillon, champignons,50gram boter en 50 gram bloem, beetje koffiemelk en peterselie, gebakken uitjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Champignonsaus

INGREDIENTEN

Champignon snijden in plakjes smoren in boter bouillon toevoegen binden met bloem maizena

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-01-2014
  • Europees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een eigen creatie van restaurant De Echoput (Hoog Soeren),die al sinds het begin van de 60-er jaren op de kaart staat. EEN ECHTE TOPPER!!!!!!!

INGREDIENTEN

- half gehakte ui, - 2 gehakte knoflookteentjes, - 2 tl Echoput-Champignon-Dordogne-kruiden, - 1 scheut witte wijn, - 1/4 liter room, - 1 tl bloem, - water, - 200 gr kleine champignons, , , Het bierbeslag:, - 6 el bloem, - 1 ei+ 1 extra dooier, - 1/2 flesje bier (pils), - zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit recept is voor 1 steelpan met Champignon roomsaus, goed voor zeker wel 10 personen

INGREDIENTEN

1 bakje Champignons/kastanjechampignons, 1 grote ui, bloem, peper, zout, 250 ml. koksroom, 250 ml. halfvolle melk, 100 gram boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Champignon escalope met risotto

INGREDIENTEN

-1 pak tuinboontjes (diepvries, 300 gram), , -2 zakken risotto ai funghi (a 165 gram), , -2 eetl. boter of margarine, , -1 vegetarische escalope champignon (a 150 gram), -1 bakje romaatjes (mini romatomaten, 250 gram),

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Verras je gasten eens hier mee!!

INGREDIENTEN

Benodigdheden per champignon: 1 grote champignon(min. 2 cm. doorsnee), een klein beetje geraspte kaas, 1 tl. gezouten roomboter, 1 tl. zoute soyasaus, 1/2 tl. citroensap, 1 tl. gesnipperd sjalotje, 1/2 teentje knoflook, peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2001
  •  
  •  10-20 min.

Champignon gevuld met kruidenkaas, voor op de BBQ.

INGREDIENTEN

1 grote kastanjechampignon, 25 gram zachte kruidenkaas (boursin)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Champignon ragout vind ik een van de makkelijke gerechten om klaar te maken voor bijv een wat luxere lunch

INGREDIENTEN

75 gram champignons, 75 gram kastanjechampignons, 1 glas droge witte wijn, 50 gram boter, 50 gram bloem, 250 ml groentenbouillon, nootmuskaat (gemalen), Zwarte Peper (vers gemalen)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

Een heerlijk sappig gehaktbrood

INGREDIENTEN

9 ons gehakt(naar keuze)1 bakje champignons2 sneetjes witbrood1 kleine ui120 ml.ketchup2 eierenzout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor 1 persoon; 240 Kcal p.p. (of 1 V., 2 E., 2 G. EN 40 Kcal.)

INGREDIENTEN

200 gr champignons, in plakjes, 2 theel sherry, 1 theel maizena, 0,5 dl magere melk, zout en peper, 2 eieren, 2 theel fijngehakte bieslook, 1 theel dieetmargarine,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2003
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Een feestelijk gerecht, erg lekker en gemakkelijk klaar te maken. Kan ook heel goed met varkenshaasje

INGREDIENTEN

500 g kipfilet ( of varkenshaasje ), 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 rode peper, in ringetjes, roerbakgroenten naar keus, 1 blikje romige champignonsoep van unox, peper & zout, 1 kuipje boursin cuisine, 1 tl sambal, scheutje ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2008
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gefrituurde champions in bierbeslag met een frisse bramen saus(warm voorgerecht)

INGREDIENTEN

Bloem, champignons, bier(krieklambik of ander bier met vruchten smaak), eiwitten(mag geen spoortje dooier in zitten), peper,zout,paprikapoeder,knoflookpoeder,cayennepeper., suiker, creme de Cassis, citroen, bramen, jus d?orange, maizena

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 eetlepels margarine - 10 grote champignons, gekuist en steel verwijderd - 60 ml water - 180 ml champignons in stukjes - 1 sjallot, fijngesnipperd - 1 teentje knoflook, geperst - 15 ml slagroom - 1 theelepel peterselie - zout - peper - 10 vellen filodeeg (bladerdeeg)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-1999
  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.

Risotto,knoflook, uien, 2 theelepels tijm, champignons, craime fraise, groenteboulion,

INGREDIENTEN

Uien,tijm, risotto,knoflook, boullion(halve liter per 2 mensen), craime fraise, champignons,je kunt het eventueel aanvullen met prei en allerlei soorten paddestoelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 stuks rode paprika, 1 stuks sjalotten, 150 gram kastanjechampignons, 2 eetl. olie, 1 theel. paprikapoeder, 1 snufje zout, versgemalen peper, 2 eetl. tomatenketchup, 2 eetl. koksroom

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een snackje uit de magnetron.

INGREDIENTEN

Champignons zonder steeltje plakjes bacon of ontbijtspek rode paprika

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Montignac op kompen

INGREDIENTEN

250 gr. kleine champignons, steeltjes eraf en in vieren snijden, 250 gram kleine grotchampignons, steeltjes eraf en in vieren snijden, ? gele paprika, in stukjes, ? rode paprika, in stukjes, ? komkommer, in stukjes, ? eetlepel olie, 10 plakjes kaas naar keuze.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Montignac Bijgerecht
  •  10-20 min.

Feestelijke vleesvervanger: champginons in bladerdeeg.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg: voor 4 flapjes 8 vellen, Eigeel (1-2 eierdooiers), 500 gr gemengde champignons, 2 uien, 1-2 teentjes knoflook, Peper en kruidenzout, Olijfolie, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150gr champignons 300gr verse pasta 100ml kookroom 3 eetlepels pesto 5 a 6 stukjes kip.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Simpel champignongerechtje. Ook te gebruiken als vulling voor een wrap.

INGREDIENTEN

* half bakje kastanjeschampignons, * driekwart middeldikke prei, * 1 grote trostomaat, * 75-100 gram geraspte leerdammerkaas, * bakboter of olie, * peper, * 2 of 3 theelepels pesto

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 zachte ronde broodjes,1 doosje champignons,2 eetlepels margarine,uitje,1 ons ham of magere spekblokjes,1 tomaat,1 eetlepel bloem,peterselie en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Een alternatief voor de gewone kaasfondue (een oud recept uit het boekje fondue en bbq)

INGREDIENTEN

200gr. champignons,4dl.water,50gr.boter,50gr.bloem,50gr.zeer fijn gesneden ham,50gr. zeer fijn gesneden kernhem kaas,150gr zeer fijn gesneden goudse kaas,zout en peper,teen knoflook, peterselie,stokbrood.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept meegenomen vanuit zuid-afrika:

INGREDIENTEN

1 kip - 1 grote ui in halve ringen - zout - grof geplette peperkorrels - stukje folie - 3 piment korrels - 200 ml witte wijn 3 e citroensap - 1 potje champignons in plakjes - 1 potje asperges, in stukjes - 2 gekookte eieren in blokjes - 200 g ham in blokjes of reepjes - 4 e boter - 1 kop bloem(verhoudingen van meel en vet doen zoals je gewend bent witte saus te maken) - 1 blokje voor kippenbouillon maken - wat koffiemelk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de puree:, 15 champignons in plakjes; 1 kleine ui; 3 eetlepels peterselie; 3 tenen knoflook, , 200 gr bospaddestoelen in plakjes; 6 basilicum blaadjes; 40gr talegio; 40 mozzarella; 75gr geraspte mozzarella

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Grote gevulde grotchampignons (20 stuks voor vier personen)

INGREDIENTEN

20 grote grotchampignons, tomaat, kervel, basilicum, peper, zout, creme fraiche, gorgonzola, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1Boursinkaasje, 4sneden ham, 250g champignos, 4vellen bladerdeeg, 1eigeel, boter,peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200gr witte champignons, 200gr kastanje champignons, 100gr boter, 3dl koksroom, 1 ui, 150gr bloem, 250ml kippenbouillon, grove paneermeel (panko-japans), eiwit van 5 eieren, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2010
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Ik kwam dit gerecht tegen in een groep op Facebook voor de de Crockpot/dutchoven. Het recept leek mij zo lekker dat ik de plaatser heb gevraagd of ik het recept mocht maken en in eigen woorden mocht opschrijven maar dan voor op het fornuis i.p.v voor in de dutchoven. Hij vond het geen probleem. Mijn dank nog daarvoor Roel Osfa Duysserinck! Dit is hem geworden. Ik vond het recept heer-lijk! Als avondeten hebben wij twee Italiaanse bollen per persoon gegeten. Als lunch is één per persoon meer dan voldoende en dan is het dus geschikt voor 4 personen.

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, 4 Italiaanse bollen (bovenkap eraf en uitgehold), 400 gram champignons (in plakken), 175 gram kleine champignons (borstelen en heel laten!), 150 gram baconreepjes, 3 sjalotjes (klein gesnipperd), 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 1 grote tomaat (in blokjes), 75 gram roomboter, 350 ml kookroom, 150 ml crème fraiche, 500 ml water (om de bouillon van te maken), 1 kippenbouillonblokje, 1 groentebouillonblokje, 2 kleine blokjes ouderwetse bouillon (rood gele verpakking), zwarte peper uit de molen, eventueel snoeptomaatjes voor garnering maar dat hoeft niet per se,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Amuse voor 2 personen.

INGREDIENTEN

2 grote champignons, 1 eetlepel roomkaas met tuinkruiden, peper en zout., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een "amuse" soepje met een bijzonder verfijnde smaak. Wel bewerkelijk, maar is het werk absoluut waard! Oude en daarmee soms afgeprijsde champignons hebben een sterkere smaak. Dit recept heb ik per ongeluk twee keer geplaatst. Het verwijderen van één versie, bracht met zich mee dat het recept nu weggeschreven staat onder "orphan", maar het is dus door mij geplaatst: http://www.smulweb.nl/recepten/1363200/Champignon-cappucino

INGREDIENTEN

1 kilo ( oude) champignons, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 1 liter gevogelte bouillon, 2 dl room, 200 gr koude boter in kleine blokjes, peper, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Fusion
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top