Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

43 ceviche recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een authentiek Peruaans recept voor het bekende Latijns-Amerikaanse visgerecht.

INGREDIENTEN

500 gram verse kabeljauwfilet, zonder graten (of een andere witte vissoort), 3 limoenen, 1 citroen, bosje koriander, peper, zout, aji amarillo of gele pepers, 4 tenen knoflook, 1 a 2 rode uien

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijke variatie : gebruik Sint-Jacobsschelpen ipv de vis

INGREDIENTEN

500 g stevige witte visfilets, zoals kabeljauw of schelvis, 1 dl vers citroensap, 1,5 dl olijfolie, 2 voorjaarsuitjes, fijngehakt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels gehakt vers korianderblad, enkele druppels Tabasco, zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

"rauw" vis die gemarineerd wordt in citroensap

INGREDIENTEN

750 gram kabeljauwfilet / 6 grote citroenen / 1 1/2 rode ui / 1 teen knoflook / zout / zwarte peper / 1 eetlepel suiker / tabasco / tomatenketchup / 1/4 bosje peterselie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Mexicaans
  •  > 120 min.

Zuid-amerikaans vis salade

INGREDIENTEN

1) stevige witvis filets, ca. 500 gram, 2) het sap van limoenen en citroenen, minimaal een stuk of 5, zodat de vis geheel bedekt is met sap, 3) een flinke rode ui, 4) een eetlepel fijngehakte koriander en evntueel peterselie, 5) zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Zuid-amerikaans visgerecht

INGREDIENTEN

Stevige witte visfilets, liefst zeeduivel, verse koriander, uien, 2 a 3 citroenen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ceviche komt uit Latijns-Amerika. Het is een fris gerecht dat erg goed met Mini Taco Tubs kan worden geserveerd. Heerlijk als diner, maar ook zeer geschikt als borrelhapje.

INGREDIENTEN

1 pak Santa Maria Mini Taco Tubs, 2 el Santa Maria Hot Red Jalapeño, 2 ontpitte tomaten, in blokjes, 1 pakje verse koriander, 300 g zalm, in blokjes, 1 avocado, in stukjes, Sap van 3 limoenen, 1 teentje knoflook, 140 g maïs

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2014
  •  
  •  60-120 min.

Mexicaans rauw visgerecht

INGREDIENTEN

350 gr. zeebaarsfilet,1 sinasappel,1 citroen,1 rode peper,1 teentje knoflook,1 dl.olijfolie,zout,enkele blaadjes sla.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voorgerecht van rauwe, in limoensap gemarineerde vis

INGREDIENTEN

Verse witte en gekleurde vis, bijvoorbeeld kabeljauwfilet, tongfilet, zalmfilet

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Ceviche (pikante rauwe vis in 't zuur op z'n Peruaans) LEES OOK HET ARTIKEL!!!

INGREDIENTEN

4 tongfilets ca 90 tot 100 gr elk, in dunne repen gesneden, 1,5 dl droge witte wijn, 1,5 dl. limoensap (4 a 5 limoenen), 2 uien, in dunne plakjes gesneden, 1 theelepels zout, 1,5 dl water 1 dl.witte wijnazijn, 2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u het flink heet wilt maken), 2 gekookte bataten (zoete aardappelen), in plakken gesneden slablaadjes zwarte peper. 1 zoete grote maiskolf.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is een recept uit het boek 'Ceviche' van Martin Morales. Hij is schrijver en tevens eigenaar van het restaurant Ceviche in Londen. Zijn persoonlijke noot: 'Dit gerecht is onze specialiteit, en we noemen het zo omdat het de 'vader' van al onze ceviches is en het populairste gerecht dat we hier bij Ceviche serveren. We raden aan dit recept met zeebaars te bereiden, maar u kunt de meest verse vis op de markt nemen €" probeer het bijvoorbeeld met zeebrasem, tong of een andere witte vis met stevig vlees.'

INGREDIENTEN

1 grote rode ui, in flinterdunne ringen, 600 g zeebaarsfilet (of een andere witte vis), zonder vel en bijgesneden, enkele takjes koriander, blaadjes fijngehakt, 1 limopeper, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 zoete aardappel, gekookt en in kleine, blokjes , fijn zeezout, 1 portie amarillo-tijgermelk. Ingrediënten voor deze tijgermelk:, Verse gemberwortel, Klein teentje knoflook, Koriander (4 takjes), 8 limoenen, 0.5 tl zout, 2 tl amarillopasta

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde tarbot

INGREDIENTEN

150 gr tarbot filet, 100 gr hollandse garnalen, peterselie, 6 limoenen, 1 rode spaanse peper, 1 mespuntje sambal (zonder pitjes), 1 teen knoflook, i dl olijfolie, 1 glas witte wijn,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk in de Zomer,en weer uit Mexico

INGREDIENTEN

2 sinasappelen - 6 limoenen - schil van 1 sinasappel en 2 limoenen - 2 roode uien - 3 groene pepers - 4 vleestomaten - 40g.gladde peterselie - 20 a 30 g.VERSE koriander(naar smaak),maar koriander moet erin - 20 reuzengarnalen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2000
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Dit voorgerecht leren kennen als specialiteit in Ecuador

INGREDIENTEN

-16 gamba's, -sap van 8 limoenen, -1 rode peper, fijngehakt en zonder zaadjes, -1 blik tomaten of een paar verse tomaten, -1 gehakte rode ui, -250 gram watermeloen,`in kleine blokjes, -3 eetlepels klein, -gesneden muntblaadjes, -zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

.

INGREDIENTEN

* 16 Sint-Jakobsschelpen, in de schelp, gewassen, * 1 theelpl geraspte limoenschil, * 60 ml limoensap, * 2 teentjes knoflook, fijngehakt, * 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt, * 1 eetlpl fijngehakte koriander, * 1 eetlpl olijfolie, * hele korianderblaadjes voor garnering

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-10-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

700 g zeewolffilet, 2 kolfjes mais, 4 aardappelen (Charlotte), 8 citroenen, zout, peper, 1 Spaans pepertje (piment), cayennepeper, 2 uien, 4 stengels bleekselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ik vind het vooral leuk als klein hapje, omdat het nogal zuur is zijn grote hoeveelheden wat veel van het goede.

INGREDIENTEN

1 bosuitje ragfijn gesneden, 300 gr kabeljouwfilet en / of pangasiusfilet in blokjes, 1.5 citroen, 2 el platte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2015
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

570 gr. zwaardvisfilet of een andere stevige vis (Ik gebruikte schelvis), in blokjes van 1 cm. gesneden * 225 gr. tomaten * 175 gr. rode ui, in dunne snippers gesneden * 1 dikke teen knoflook, fijngehakt * 10 gr. gehakte, verse korianderbladeren + 1 el om te garneren * 1 el gehakte verse muntbladeren * sap van 6 limoenen * 1 el gembersiroop * versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Deze koude vissalade wordt in heel Latijs-Amerika gegeten. Dit is de Mexicaanse variant, de koriander heb ik vervangen door peterselie.

INGREDIENTEN

500 gram verse kabeljauwfilet zonder graten, 3 limoenen, citroen, bosje peterselie, versgemalen zwarte peper, zout, 1 rode Spaanse peper, 4 teentjes knoflook, 1 rode ui, 4 Roma tomaten, 6 bosuien,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-08-2001
  • Mexicaans
  •  > 120 min.

Het mais gaat weer van het land, waarom zullen we het niet eten.

INGREDIENTEN

4 ons tongscharfilet, Sap van 3 limoenen, 1 limoen in schijfjes, 2 kleine sjalotten, fijn gesnipperd, 3 tomaten, ontveld, in kwarten, Peper en zout, Maiskolven, Boter, Suiker,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2001
  •  
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

500 gr tongscharfilet - sap van 3 limoenen - 1 limoen in schijfjes - 2 kleine sjalotten, fijn gesnipperd - 3 tomaten, ontveld, in kwarten - peper en zout - maiskolven - boter - suiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Mexicaans
  •  > 120 min.

Peruaanse Ceviche Bereiden: 30 min Wachten: 3 a 4 uur

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 900 gr. kabeljauw of andere stevige witvis (rauw)., 2 theel. zout, vers gemalen zwarte peper, 2 hele Spaanse pepers. Ontpit en in reepjes, 1 eetlepel Chilipeper, 2 grote fijn gehakte uien, sap van 3 citroenen, sap van 4 limoenen, Koriander voor eroverheen, , 1 krop sla, 1/2 kilo zoete aardappelen (bataten), gekookt, in warme plakjes serveren, 4 verse maïskolven, gekookt, in 5 cm dikke plakken, warm serveren.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor 15 stuks:, 15 sint-jakobsschelpen, 1 tl fijngeraspte limoenschil, 2 teentjes knoflook, gehakt, 2 rode Spaanse pepers, zonder zaadjes en gehakt, 60 ml limoensap, 1 el verse peterselie, gehakt, 1 el olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker voorgerecht met heerlijke makreel

INGREDIENTEN

300g. zeer verse rauwe makreelfilet, sap van 1 citroen, peper en zout, olijfolie, ca. 500g rode biet, 1 eetll suiker, 1 eetl balsamicoazijn, 4 kleine vastkokende aardappeltjes, 1.5 eetl mayonaise, 1 fijngesneden zuur augurkje, 1 eetl. gehakte kruiden: bieslook, peterselie, dragon, 1 tl mosterd, zout, om te garneren eventueel: zelf gebakken chips van aardappel of biet, sprietje bieslook

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr rauwe vis met vast vlees, 2 kleine uien, 4 sappige verse tomaten, 4 verse groene chillies naar smaak (eventueel te vervangen door verse groene, paprika), enkele teentjes knoflook, 8 verse limoentjes, een handvol verse koriander, 1 koffielepel olijfolie, zout en (zwarte) peper naar smaak,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Schelpdierengerecht

INGREDIENTEN

3 kg. clams (kokkels), 1 kg. citroenen geperst, 1/2 geraspte ui, 2 avocado`s in stukjes gesneden, 1/2 paprika in stukjes gesneden, 3 groene pepers in stukjes gesneden, zout, peper en sla voor de garnering, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-12-2008
  • Chileens Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ceviches zijn gerechten met vis of zeevruchten die in limoensap gegaard zijn. Je vind ze overal in Latijns Amerika, met name aan de kust uiteraard. De bereidingswijze, ingrediënten en smaak verschillen per land en streek. De ceviches uit Peru hebben inmiddels een grote gastronomische faam verworven. De lokale volkswijsheid is dat ceviches een probaat middel zijn tegen een kater.

INGREDIENTEN

200 gram grijze gepelde garnalen, 2 rode uien in dunne ringen gesneden, Het sap van 10 geperste limoenen, 2 spaanse pepers zonder zaadlijsten en in kleine stukjes gesneden, Verse Peterselie en/of Korianderblad, Zout, Peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2012
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 g rauwe vis met vast vlees, 2 uien, 4 verse groene chillies of groene paprika, enkele teentjes knoflook, 8 verse limoenen, 1 hand koriander, 1 lepel olijfolie, zout, peper, , Eventueel mag u ook een beetje ketchup en worcestershiresauce toevoegen.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

700 g zeewolffilet, 2 kolfjes ma?s, 4 aardappelen (Charlotte), 8 citroenen, zout, peper, 1 Spaans pepertje (piment), cayennepeper, 2 uien, 4 stengels bleekselderij

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Braziliaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse

INGREDIENTEN

4 tongfilets - 1 dl. limoensap - 3 el. ma?solie - zout - tabasco - ? kleine rode ui - 1 Jalopeno-peper - 1 tomaat - 2 takjes koriander - slablaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  •  
  •  20-30 min.

Zeevruchten, limoensap, veel knoflook en pepertjes. Een genot! Kun je mij altijd ?s nachts voor wakker maken. Ook goed middel tegen een kater.

INGREDIENTEN

200 gram surimi in stukjes gescheurd, 100 gram rivierkreeft, 100 gram fruit de mer, 4 a 5 tenen geperste knoflook, halve spaanse rode peper zaadlijsten verwijderd en in hele kleine stukjes gesneden, 2 eetlepels fijngehakte verse jalapenos peper, halve fijngehakte rode ui (van te voren een uurtje in lauw water geweld), flinke tomaat in blokjes, fijngehakte verse peterselie (liefhebbers voegen verse koriander toe), peper, zout en sap van 4 limoenen, fijngsneden ijsbergsla, vier schijven citroen.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 blikje krab, 2 tomaten, 1 uitje, olijfolie, koriander, citroensap, peper, zout, tabasco, azijn, , In plaats van een blikje krab kan je natuurlijk ook garnalen, echte zeevis of een whatever mix gebruiken.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Serveer met de garnalen met spekjesmayonaise, oesters met aziatische dressing en krabkoekjes met dillemayonaise als zomeretentje. Recepten staan op smulweb in mijn viskookboek!

INGREDIENTEN

1/2 stokbrood, in dunne sneetjes, 4 eetlpls extra vergine olijfolie, 12 grote sint-jacobsschelpdieren, in blokjes van 1 cm, 4 eetlpls tequila, 4 eetlpls limoensap, 1/2 rode ui, fijngesneden, 1 tomaat, zaadjes verwijderd, in stukjes, 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden, 1 kleine of 1/2 grote komkommer, zaad verwijderd, in stukjes, 1/2 bosje koriander, blaadjes grofgehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2014
  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 Gr. rauwe tongfilet, 3 Rode uien, Limoensap (van ongeveer 12 limoenen), 2 Rode Spaanse pepers, Sla (eikenbladsla geeft extra smaak en staat leuk), Zout, Peper

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2009
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pond heilbotfilet, 2 rijpe avocado in blokjes gesneden, 18 rode gehalveerde kerstomaatjes, 18 gele gehalveerde kerstomaatjes, Een klein bosje koriander (bewaar een paar takjes voor de decoratie), 6 kleine kroppen Romeinse sla, , Marinade:, Sap van 2 limoenen, Sap van 2 Florida grapefruits, 2 kleine rode uien in dunne plakjes gesneden, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1 eetlepel extra vergine olijfolie, 1 hete chili peper fijn gehakt, Zout en peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2011
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 1 sachet Patak`s Korma Kruidenpasta van 80g, - 250ml crème fraîche, - 1 venkelknol, groene uiteinden verwijderen en apart bewaren, - 1 rode ui, - 1 rode chilipeper, schoongemaakt, - 600g verse rauwe zalmfilet, zonder huid, schoongemaakt en bijgesneden, - 2 limoenen, uitgeperst, - Snufje suiker en zeezout, - 4 dunne sneetjes zuurdesembrood,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2011
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Een heerlijk voorgerechtje met Omegabaars. Je waant je zo terug in de zomer of op vakantie. Geproefd op een receptie van Dochters van de Jaegher.

INGREDIENTEN

4 Omegabaars filets van ± 100 g stuk, ontveld, Sap + rasp van 1 limoen, 180 à 200 ml kokosmelk, ½ rode chilipeper, fijngehakt, 1 kleine rode ui, in fijne ringen, klein stukje verse gember, geraspt, olijfolie, peper, zout, verse koriander of bieslook of bladpeterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2016
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

20 gamba's -, 10 eetlepels citroensap -, 150 gram tarbotfilet -, 250 gram zalmfilet -, 200 gram gemengde sla -, 1/2 dl. visfumet -, 1 blaadje verse basilicum -, 1/2 bosje verse grofgehakte koriander -, 0.2 dl. ginger ale -, 6 draadjes saffraan -, 2 eetlepels olie -, 100 gram zeespinazie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

6 tongfilets in dunne repen, 1 kop droge witte wijn, 1 kop citroensap van scherpe citroenen, 3 uien in dunne plakken, 2 theelepels zout, 1 kop water, 1/2 kop azijn, 2 gehakte spaanse pepers, 3 gekookte zoete aardappels in plakken, slablaadjes, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

6 personen

INGREDIENTEN

6 tongfilets, in dunne repen gesneden, 1 kop droge witte wijn, 1 kop citroensap van scherpe citroenen, 3 uien, in dunne plakjes gesneden, 2 theelepels zout, 1 kop water, 1/2 kop azijn, 2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u het flink heet wilt, maken), 3 gekookte bataten (zoete aardappelen), in plakken gesneden, slablaadjes, zwarte peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top