Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

54 cevapcici recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Kroatische Gehaktrolletjes

INGREDIENTEN

500 g half om half gehakt,1 takje peterselie, 5 teentjes knoflook, 1 lepel bloem, 2¿ theelepels zout, 1 theelepel paprikapoeder, peper, olie, 2 uien.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2003
  • Balkan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pittige gehaktrolletjes.

INGREDIENTEN

750 gr. gehakt (half om half0., 1 ui, gesnipperd., 2 teentjes knoflook,geperst., 2 theel. paprikapoeder., 2 eetl. fijngehakte peterselie., 2 theel. fijngehakte munt., 1 ei,losgeklopt., 1 beschuit,verkruimeld., zout en peper., olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vooral met tartaar errug lekker!

INGREDIENTEN

-500 gr tartaar of mager rundergehakt - bosje peterselie -1 teen knoflook -2 eetlepels boter - 1 flinke eetlepel bloem - theelepel zout - theelepel zwarte peper - theelepel paprikapoeder - 2 eetlepels olie - 4 uien.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  •  
  •  20-30 min.

Dit gerecht is onder verschillende namen in verschillende landen rond de Balkan bekend Kroatische gehaktrolletjes

INGREDIENTEN

750 gram runder- of lamsgehakt, 1 eetlepel bloem, versgemalen zwarte peper, zout, 2 theelepel paprikapoeder, 1 grote rode ui, 9 teentjes knoflook, 8 eetlepels olijfolie, 1 bosje peterselie, 1 rode paprika

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2004
  • Balkan
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

25 g boter, 2 gesnipperde uien, 1 uitgeperst teentje knoflook, 750 g lamsgehakt, 1 eiwit, zout, paprikapoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.

Bereidingstijd:ca. 30 minuten

INGREDIENTEN

500 gr tartaar of mager gehakt - bosje peterselie -1 teen knoflook -2 eetlepels boter - 1 flinke eetlepel bloem - theelepel zout - theelepel zwartepeper - theelepel paprikapoeder - 2 eetlepels olie - 4 uien.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr tartaar of mager gehakt - bosje peterselie -1 teen knoflook -2 eetlepels boter - 1 flinke eetlepel bloem - theelepel zout - theelepel zwartepeper - theelepel paprikapoeder - 2 eetlepels olie - 4 uien.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 gr. rundergehakt., 1 teentje knoflook, 1 ei, zout, peper, 1 tl. edelzoet-paprika, 5 el. olie, 3 uien, elk 2 groene en rode paprika`s, 2 el. wijnazijn, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde tataar

INGREDIENTEN

500 gr tartaar of mager gehakt, bosje peterselie, 1 teen knoflook, 2 eetlepels boter, 1 flinke eetlepel bloem, theelepel zout, theelepel zwartepeper, theelepel paprikapoeder, 2 eetlepels olie, 4 uien.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

--------------------------------------------------------------------------------, 500 gr tartaar of mager gehakt - bosje peterselie -1 teen knoflook -2 eetlepels boter - 1 flinke eetlepel bloem - theelepel zout - theelepel zwartepeper - theelepel paprikapoeder - 2 eetlepels olie - 4 uien.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  •  
  •  0-10 min.

Gehaktrolletjes uit Joegoslavie

INGREDIENTEN

2 uien, 20 g boter, 2 tenen knoflook, 1 eiwit, 150 g rundergehakt, 150 g kalfsgehakt, 2 tl paprikapoeder, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gehaktrolletjes Het recept voor cevapcici kwam ik al diverse malen tegen maar helaas met veel te weinig knoflook. Als er 1 pitje knoflook in zit is het echt geen cevapcici. Na dit recept ben je de nachtmerrie voor elke tandarts, maar het smaakt erg lekker en veel knoflook is gezond

INGREDIENTEN

500 gr. rundergehakt, 5 pitjes knoflook, 2 witte boterhammen, 2 eieren, melk, zout, vegeta (Spaans kruid), olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Deze zelfgemaakte worstjes komen oorspronkelijk uit Servie waar ze in het open veld op kleine houtskoolvuurtjes worden geroosterd.Een eenvoudiger manier is even braden in wat zeer hete olie.De smaak is erg goed en haast niet te onderscheiden van geroosterde worstjes,maar je kunt ze natuurlijk wel grillen bestijk ze dan eerst met wat olie

INGREDIENTEN

300 G. Mager rundergehakt, 300 g. mager varkensgehakt, 120 g. gehakte uien, Peper en zout., 1eetl.paprikaoeder ( zoet ),mespunt paprikapoeder ( scherp )wat bloem om te rollen en enkele lepels olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  •  
  •  10-20 min.

Joegoslavische gehaktworstjes

INGREDIENTEN

Halfom gehakt (grof gemalen) Kan ook lam/rundgehakt nemen., , vegeta, knoflook, ui, zwarte peper(gemalen), beetje paneermeel (niet veel),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een Kroaties streekgrecht

INGREDIENTEN

500 gram gehakt half om half, 1 ui, 1 ei, paprikapoeder, zout, peper, knoflook (vers of poeder), glutenvrije paneermeel of fijngemaakte cornflakes.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-1999
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 g half om half gehakt, 1 takje peterselie (evt.), 5 teentjes knoflook, 1 lepel bloem, 2½ theelepel zout, 1 theelepel paprikapoeder, peper (snufje), olie, 2 uien,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2005
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 1 kg half om half gehakt, 1 geklopt ei, 8 druppels tabasco, 2 tl oregano, 1 tl zout, 2 tl paprikapoeder, 3 grote tenen knoflook, fijngehakt, 3-4 el bouillon, 2 eetlepels vegeta, scheut spa rood, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 20 g boter, 2 tenen knoflook, 1 eiwit, 150 g rundergehakt, 150 g kalfsgehakt, 2 tl paprikapoeder, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gram lamsgehakt, 500 gram rundergehakt, 1 geklopt ei, 5-6 druppels tabasco, 1 tl oregano, 1 tl zout, 1 tl paprikapoeder, 1 grote teen knoflook, fijngehakt, 3-4 el bouillon

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2011
  • Joegoslavisch
  •  0-10 min.

Joegoslavisch gehaktgerecht

INGREDIENTEN

750 gr. rundergehakt, 4 uien, 1 teentje knoflook, olijfolie, zout en peper, paprikapoeder

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Joegoslavische worstjes. In Joegoslavie gebeurt dit op de barbeque.

INGREDIENTEN

600 gram kalfslappen, 3 teentjes knoflook, 1 kleien ui, 1/2 theelepel parikapoeder, snufje cayennnepeper, zout, 1 theelepel oregano. 1/2 theelepel tijm.

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Internationaal Tussengerecht
  •  20-30 min.

Joegoslavische gehaktworstjes

INGREDIENTEN

300 g rundergehakt, 300 g varkens- of lamsgehakt, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 1 el paprika (zoet), zout, peper, olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  •  
  •  10-20 min.

Een recept uit de Kroatische keuken.Lekker als aperitief.

INGREDIENTEN

500 gr mooi kalfsgehakt-4 teentjes knoflook-1 ui(niet te groot)-1/2 koffielepel paprikapoeder--wat cayennepeper,zout-1 koffielepel oregano-1/2 koffielepel tijm.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 20 g boter, 2 tenen knoflook, 1 eiwit, 200 g rundergehakt, 200 g kalfsgehakt, 2 tl paprikapoeder, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1200 gram kalfslappen (of 600 gram kalfsvlees en 600 gram rundvlees) - 6 tenen knoflook - 1 ui - snuf cayennepeper - 2 tl oregano - 1 tl paprikapoeder ? 1 tl tijm ? iets zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig worstje uit de Balkan

INGREDIENTEN

1 1/2 pounds ground pork, 1 pound lean ground beef, 1/2 pound ground lamb, 1 egg white, 4 cloves garlic, minced, 1 teaspoon salt, 1 teaspoon baking soda, 2 teaspoons ground black pepper, 1 teaspoon cayenne pepper, 1/2 teaspoon paprika,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Balkan Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr rundergehakt, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel bloem, peterselie, zout, paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gr rundergehakt, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel bloem, peterselie, zout, paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker gekruid gerecht met pure smaak van aubergine en paprika. Het lijkt ingewikkeld, maar valt eigenlijk erg mee.

INGREDIENTEN

3 tenen knoflook, 1 kleine ui, 200 gr rundergehakt, 30 ml bruisend mineraalwater of spa rood, 2 rode paprika's, 1 kleine aubergine, olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde majoraan, 1/4 tl cayennepeper, versgemalen peper, zout, pitabroodjes, zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2008
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een recept wat mijn tante ooit heeft gekregen van een kennis uit Joegoslavie.

INGREDIENTEN

400-500gr rundergehakt 1 Chinese kool,125 ml creme fresh, aardappelen (voor aardappelpuree), 1 thl zout, 1 thl peper, 1 thl knoflook, 1thl paprikapoeder, 1 thl suiker en 1/4 thl nootmuskaat, paneermeel en boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2012
  • Balkan
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 g gehakt (half-om-half), 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 theel. paprikapoeder, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 theel. fijngehakte, (gedroogde) munt, 1 ei, losgeklopt, 1 beschuit, verkruimeld, zout en peper, 2 eetl. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2010
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Turks getint diner voor fase 1

INGREDIENTEN

75 g cevapcici (magere rundvleesrolletjes, gekruid, van de Aldi, diepvries), 30 g (biogarde) yoghurt, 60 g komkommer, geraspt, 50 g tomaat, in blokjes, 15 g rode paprika, in blokjes, 1 el slasaus halfvol of calve yoghurtdressing komkommer, 250 ml ijsbergsla, fijngesneden, zout, peper, munt (gedroogd),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Turks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Doet terugdenken aan de vakantie!!

INGREDIENTEN

750 gr. gehakt, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 theel. paprikapoeder (kan ook sambal zijn, dan 1/2 theel.), 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 theel. fijngehakte munt, 1 ei, losgeklopt, 1 beschuit, verkruimeld (of paneermeel), zout en peper, 2 eetl. olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2008
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Koken op de camping.

INGREDIENTEN

125 gr. rundergehakt125 gr. lamsgehakt1 geraspt uitje1 teentje knoflook geperst1/2-1 el paprika poederzout en peper1 eiwit1 el. bloem

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2003
  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.

Ik had verschillende kruiden mengsels in de traditie van Cevapcici uitgeprobeerd en tot deze mengsel gekomen. (afgestemd op persoonlijk smaak)

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 500 g mager half om half gehakt, 500 g lamsgehakt, 1 ui, heel fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 snij witte brood grof verkruimeld, 1 eiwit, 1 t paprikapoeder, 1 volle t koeksoda (baking soda) / natriumbicarbonaat (anders bakpoeder om vlees luchtig te maken), 1 t gemalen komijn, 1 t gemalen korianderzaden, 1/4 t geraspt nootmuskaat, 1 t cayennepeper, 2 t zout, 1 t zwarte peper, , olijfolie voor grillen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-2013
  • Balkan
  •  > 120 min.

Recept dat me doet denken aan vroeger. Bijzondere combinatie met rauwe uien, maar erg lekker. Ćevapčići`s van de BBQ zijn erg lekker met stokbrood en (aardappel-)salade, zelfgemaakte satésaus en een glaasje rosé. Maar wij eten ze ook met kerst op de gourmet.

INGREDIENTEN

500 g kalfsgehakt, of rundergehakt (niet te mager), 2 theelepels gedroogde oregano, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 eetlepels bloem, 2 theelepels zout, 2 theelepel paprikapoeder, peper (snufje)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2012
  • Joegoslavisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram lamsgehakt, 500 gram rundergehakt, 1 geklopt ei, 5-6 druppels tabasco, 1 tl oregano, 1 tl peterselie, 1 tl zout, 1 tl paprika, 1 grote teen knoflook, fijngehakt, 3-4 el bouillon

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Deze bekende spiesjes worden bij voorkeur boven houtskool geroosterd, maar in een hete oven of in een koekenpan worden ze ook heerlijk.

INGREDIENTEN

1-2 uien, 1 teentje knoflook, 500 gr. gehakt half-om-half, 1 eiwit, 1 eetl bloem, 1 eetl paprikapoeder, mespunt cayennepeper, mespunt kaneelpoeder, (1 theel majoraan), vers gemalen peper, zout, 3 eetl olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Balkan
  •  20-30 min.

Cevapcici met salade en knoflookyoghurt

INGREDIENTEN

400gr. tartaar, 1 ei, 1 sjalotje gehakt, 2 tenen knoflook gehakt, 4 eetl. gehakte (platte) peterselie, 1 eetl. olijfolie, 1 klein blikje mais, 1 ui in ringen, 4 tomaten in partjes, 5 zoetzure augurken in stukjes, 1 zak ijsbergsla, 8 pitabroodjes, 2dl. magere yoghurt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2007
  • Turks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 gr rundergehakt ---, 1 grote ui ----, 2 tenen knoflook ---, 1? el paprikapoeder ----, 2 eiwitten---, 2 el bloem ---- zout ---, vers gemalen peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  •  
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top