Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

9 catalaanse mosselen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Mosselen volgens recept van een Spaanse vriendin, met gehakt, knoflook en tomatensaus.

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 2 grote uien gesnipperd, 5 tenen knoflook fijngehakt, flink veel goed gewassen en gehakte peterselie, Vleesbouillonblok, witte wijn, peper en paprikapoeder, twee ons gehakt half om half, een blik tomaatblokjes op sap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een feestelijk voorgerecht 119 kcal per persoon

INGREDIENTEN

Body{background:url(http://home.hetnet.nl/~roelofkeemma/rore nederlands/achtergronden/vissen.jpg) fixed}-->1 eetlepel olijfolie, 1 fijngesneden ui, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 1 rode peper in kleine stukjes (let op: zaadjes verwijderen), snufje paprika, 400 g tomaten in kleine stukjes, 1 kg mosselen, zout en peper, 4 takjes peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ik weet dat er al recepten voor Catalaanse mosselen op Smulweb staan maar ik ken deze wijze van mosselen bereiden al van toen ik nog een kind was. De huishoudster van mijn tante die in Barcelona woonde maakte deze voor ons als we daar logeerden. Zij gebruikte toen altijd van die lekkere verse tomaten. Nu heb ik een kleine variatie hierop gemaakt en serveer het gegratineerd als voorgerecht of als Tapas.

INGREDIENTEN

Voor de mosselen:, 1 kg mosselen, handje vol van ieder; gesneden prei, wortel, knolselderij, 1 dikke teen knoflook, geperst, 2 kleine takjes tijm, 1 glas witte wijn, versgemalen peper en zout naar smaak, Voor de Saus:, 2 sjalotjes, 1 teen knoflook, 1 el olijfolie, 1 blik (400 gr)tomatenblokjes, 100 ml mosselwater, 75 ml witte wijn, snuifje pikante paprikapoeder, zeezout/versgemalen zwarte peper naar smaak, gehakte peterselie, zakje geraspte Parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Spaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg verse mosselen, 2 el olijfolie, 1 ui, 4 tomaten, 1 liter vleesbouillon, 4 geroosterde sneetjes stokbrood, 1 glas cognac (2 cl), 2 teentjes knoflook, zout, peper, kaneel, 1 bosje peterselie, 150 gr geraspte kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Een zacht markant romig visgerecht. Uit de Catalaanse keuken. Houdt het midden tussen een stoofschotel en een soep. Gestampte amandelen als onderdeel van een picada, maken het gerecht samen met knoflook en peterselie heel bijzonder en romig....zonder room.

INGREDIENTEN

, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 75 ml olijfolie, 3 tomaten, 1 grote vastkokende aardappel, 1/2 glas wijn, 10 - 15 draadjes saffraan, 1 reep citroen, 400 gram witvisfilet, Evt. mosselen, garnalen of andere "fruits de mer"., , Voor de picada....., 12 amandelen, teentje knoflook, wat (blad) peterselie, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2012
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1.5 kg verse mosselen, 1 verse inktvis van circa 500 gr, 500 gr visfilet, 125 gr grote garnalen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 100 gr rookvlees, 500 gr vleestomaten, 2 groene paprika's, 40 gr roomboter, 50 gr gemalen amandelen, 1 laurierblad, 1 mespunt saffraanpoeder, 1/4 liter droge witte wijn, 1/4 liter water, 1 blik artisjokhartjes, zout, witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1.5 kg verse mosselen, 1 verse inktvis van circa 500 gr, 500 gr visfilet, 125 gr grote garnalen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 100 gr rookvlees, 500 gr vleestomaten, 2 groene paprika's, 40 gr roomboter, 50 gr gemalen amandelen, 1 laurierblad, 1 mespunt saffraanpoeder, 1/4 liter droge witte wijn, 1/4 liter water, 1 blik artisjokhartjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Recept van een Catalaanse kok en vriend, veel werk maar dan heb je ook wat!

INGREDIENTEN

400 gr. risottorijst (zoals arborio, nodig voor deze manier van koken), 2 liter kippenbouillon, 100 ml. droge witte wijn of droge martini, 100 gr. doperwten, 2 grote wortels, 250-350 gr. garnalen, 100-150 gr. inktvisringen, 3-4 rode uien, 500 gr. mosselen, 2 kipfilets, 1 chorizo-worst (+/- 150 gr.), 4 tenen knoflook, 1 rode paprika, 1 rode peper, 2 zakjes saffraandraadjes, 4 laurierblaadjes, 6 kruidnagels, 1 bos peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 stukken zeeduivel (ongeveer 100 gr p.p.), 4 stukken zeebrasem (ongeveer 100 gr p.p), 4 grote garnalen, 4 langoustines, 20 mosselen, 2 uien, 4 tomaten, 3 knoflooktenen, 50 gram bloem, 1 glas witte wijn, 3 dl olijfolie, paar draadjes safraan, zout en peper, Voor de Picada:, (De picada is een essentiƫle basis in de Catalaanse keuken. Het is geen saus op zich, maar meer een mengseltje dat bestaat uit het malen van verschillende ingrediƫnten in een vijzel en daarna toe te voegen aan een gerecht. Het dient om te binden en een speciale smaak toe te voegen), 2 oras (ronde, beetje zoete Spaanse paprika), wat geroosterde amandelen, wat geroosterde pijnboompitten, 2 knoflooktenen1 sneetje oud brood, peterselie, zout en peper

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-12-2010
  •  
  •  
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top