1. Home
  2. Recepten
  3. Catalaanse Kip

Catalaanse kip recepten (23) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Catalaanse Kip

Heerlijk gerecht als je gasten krijgt want het laat zich prima opwarmen. Natuurlijk moet je dan iets meer maken :-)

INGREDIENTEN

2 grote kippenpoten 1 flinke ui 3 tenen knoflook 1 kleine rode paprika 100 gram chorizo (stukje om blokjes te snijden) 2 el olijfolie 1 el bloem halve el paprikapoeder pikant 1 el tomatenpuree klein glas rode wijn 0,3 l kippenbouillon half blik tomatenblokjes of 3 verse pomodori in stukjes 50 gram zwarte olijven peper en zout uit de molen 1 el fijngehakte peterselie

Voorbereiding

Ontvel de kip, snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in kleine stukjes en de chorizo in blokjes

Bereidingswijze

Verhit de olie in de braadpan en bak de kip rondom aan. Haal haar billen uit de pan en laat de ui en knoflook in het braadvet glazig fruiten. Roer er de bloem en paprikapoeder door en laat kort meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Blus af met de wijn en de bouillon. Roer goed en voeg de tomaten en paprikablokjes toe. Doe de kippenpoten terug in de pan en laat ze op een laag vuur, met de deksel op de pan, 20 minuten stoven. Voeg de chorizo en olijven toe en laat alles nog 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Strooi er bij het serveren peterselie over.

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Catalaanse Kip

Dit gerecht is uitstekend geschikt voor een etentje met gasten, omdat het makkelijk wat langer in een op een lage temperatuur ingeschakelde oven kan blijven staan. Het kan ook de dag van tevoren worden beeid en voor het serveren worden opgewarmd.

INGREDIENTEN

, 4 grote kippenpoten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote rode paprika, 200 gram chorizo in plakken, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 glas rode wijn, 0,5 liter kippenbouillon, 1 blikje gepelde tomaten, 100 gram zwarte olijven, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Catalaanse Kip

INGREDIENTEN

250 bakbacon, 2x1/2 liter blik tomaatstukjes, 1/4 liter kippenbouillon, 1 grote ui, 4 kippenbouten, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblaadje, olijfolie.

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Catalaanse kip

INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote rode paprika, 200 g chorizo (knoflookworst) in plakken van 0.5 cm gesneden, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. bloem, 1 eetl. paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 glas rode wijn, 0.5 l kippenbouillon, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 100 g zwarte olijven, zout en versgemalen peper, 2 eetl. peterselie fijngehakte

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Catalaanse kip

Uit de BK Snelkookpan: Catalaanse kip

INGREDIENTEN

4 (scharrel of bio) kippenbouten (met rugstuk), 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel paprikapoeder, versgemalen zeezout en zwarte peper, 250 gram bakbacon (plakken), in stukken, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien, in dikke parten, 2 tenen knoflook, gehalveerd, 2 blikken tomatenstukjes met vocht, 1 pot gevogeltefond (ca. 350 ml), 75 gram ontpitte zwarte olijven, 2 laurierbladeren

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  • Spaans
  •  20-30 min.

Catalaanse kip

Combinatie van de Nederlandse en Spaanse keuken

INGREDIENTEN

* 4 kippenpoten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 4 eetl. olie, * 2 eetl. bloem, * 1 eetl. paprikapoeder, * 1 rode paprika, * 1 blikje tomatenpuree, * 200 g. gepelde tomaten, * 1/4 l. kippenbouillon, * 1 glas rode wijn, * 200 g. chorizo (in plakjes van 1/2 cm. dik), * 200 g. olijven

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Catalaanse kip

INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten -, 2 uien -, 2 teentjes knoflook -, 1 grote rode paprika -, 200 gram chorizo = knoflookworst in plakken van 1/2 cm gesneden -, 4 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels bloem -, 1 eetlepel paprikapoeder -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 1 glas rode wijn -, 1/2 liter kippenbouillon -, 1 blikje gepelde tomaten a 400 gram -, 100 gram zwarte olijven -, zout en versgemalen peper -, 2 eetlepels peterselie fijngehakte, , , , , , , , ,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Catalaanse Kip

Uit de spaanse keuken

INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten, 2uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote rode paprika, 200g chorizo(knoflookworst), in plakken van 0,5 cm gesneden, 4 eetl olijfolie, 2 eetl bloem, 1 eetl paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 glas rode wijn, 0,5 l kippenbouillon, 1 blikje gepelde tomaten(circa 400g), 100g zwarte olijven, zout en versgemalen peper, 2 eetl fijngehakte peterselie

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Catalaanse kip

INGREDIENTEN

* 4 grote kippenpoten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 grote rode paprika, * 200 gr chorizo in plakjes van 0.5 cm, * 4 eetl olijfolie, * 2 eetl bloem, * 1 eetl paprikapoeder, * 1 klein blikje tomatenpuree, * 1 glas rode wijn, * 0.5 lit kippenbouillon, * 1 blikje gepelde tomaten (400 gr), * 100 gr zwarte olijven, * naar smaak zout en versgemalen peper, * 2 eetl fijngehakte peterselie,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Catalaanse Kip

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 250 g bakbacon in plakjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 blikken tomaatstukjes, 1 laurierblad, 1/4 l kippenbouiilon, zout, zwarte peper, 1 dl olijfolie,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Catalaanse kip

INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten -, 2 uien -, 2 teentjes knoflook -, 1 grote rode paprika -, 200 gram chorizo = knoflookworst in plakken van 1/2 cm gesneden -, 4 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels bloem -, 1 eetlepel paprikapoeder -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 1 glas rode wijn -, 1/2 liter kippenbouillon -, 1 blikje gepelde tomaten -, 100 gram zwarte olijven -, zout en versgemalen peper -, 2 eetlepels peterselie fijngehakte, , , , ,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Catalaanse kip

Lekker snel in de Instant Pot/ snelkookpan

INGREDIENTEN

4 (scharrel of bio) kippenbouten (met rugstuk), 1 theelepel chilipoeder, 1eetlepel paprikapoeder, versgemalen zeezout en zwarte peper, 250 gram bakbacon (plakken), in stukken, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien, in dikke parten, 2 tenen knoflook, gehalveerd, 2 blikken tomatenstukjes met vocht, 1 pot gevogeltefond (ca 350 ml), 75 gram ontpitte zwarte olijven, 2 laurierbladen

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Catalaanse Kip

INGREDIENTEN

4 grote of 8 kleine kippebouten, 1 dl olijfolie, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 250 gram plakjes bakbacon, 2 blikken tomaat stukjes, 1 laurierblad, ? liter kippenbouillon (tablet),

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

catalaanse tapas

INGREDIENTEN

1 afbak stokbrood (C1000), 1 C1000 Tapaspakket, Catalonië, 9 eetlepels olijfolie traditioneel (C1000), 125 g pangasiusfilet, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 200 g kipfilet, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 125 g hamlappen, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 1 courgette, 100 g hüttenkäse,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Catalaanse Kippenpoten

INGREDIENTEN

*75 gram gedroogde abrikozen, *1 deciliter sinaasappelsap, *4 kippenbouten, *zout, peper, *3 eetlepels olijfolie, *1 kleine ui, *50 gram chorizo, *1 = deciliter kippenbouillon, *1 eetlepel sinaasappelmarmelade, *2 eetlepels gedroogde Provengaalse kruiden, *2 eetlepels pijnboompitten, *350 gram witte rijst, *1 eetlepel paprikapoeder,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italie: Catalaanse kip

INGREDIENTEN

Grote kippenpoten, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 grote rode paprika, 200 gr. chorizo (knoflookworst) in plakken van ? cm gesneden, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. bloem, 1 eetl. paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 glas rode wijn, ? L. kippenbouillon, 1 blikje gepelde tomaten, 100 gr. zwarte olijven, zout, versgemalen peper, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pollastre a la catalana (catalaanse kip)

Overheerlijke spaanse kip op traditionel manier gemaakt

INGREDIENTEN

100 gr. gedroogde abrikozen, 100 gr blanke rozijnen, 70 ml brandewijn, 1 kip in 8 stukken of 4 bouten elk in 2 stukken, 1 tl zout, 3 el olijfolie, 200 gr ongerookt spek in kleine stukjes, 3 spaanse uien gesnipperd, 1 bol knoflook teentjes gepeld maar heel, 2 grote rijpe tomaten geraspt( doorsnijden en raspen)klein bosje verse tijm, rozemarijn, peterselie en een laurierblaadje samengebonden, 60 gr geroosterde pijnboompitten, 1 dl droge witte wijn, 6-7,5 dl kippenbouillon, knapperig brood voor erbij(naar keuze)

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-01-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kip met reuzengarnalen in een waanzinnige amandelsaus.

Dit gerecht komt regelrecht uit de Catalaanse keuken. De combinatie van kip, garnalen, amandelen en zoete wijn is net zo onverwacht als bijzonder.

INGREDIENTEN

12 reuze garnalen (ontdooid), 1 el olie, 2 sjalotjes, fijngehakt, 200 ml gevogelte fond (pot 380 ml), 100 gr blanke amandelen, 300 gr kipfilethaasjes, kipkruiden, 245 gr boter, 1 teentje knoflook gehakt, 100 ml zoete witte wijn (muscat), 125 ml crème fraiche

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2012
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip uit catalonie

Recept uit een lokale krant. Dit recept schijnt een van de lievelingsgerechten te zijn van El Caudillo, de omstreden generaal Franco te zijn geweest. De spaanse provincie Catalonie munt uit in vindingrijkheid waar het kruiden betreft. Wat wil je ook van een landstreek waar in de lente de geur van muntkruid waart en waar de kip culinair in hoog aanzien staat. Het is goed toeven in het Catalaanse land, waar zon en zee bepalend zijn voor het welbevinden. Johan Cruyff woont er, Salvador Dali leefde en werkte er.

INGREDIENTEN

1 kip van 1 1/2 kilo, zout, versgemalen peper, 6 el. olijfolie, 2 in ringen gesneden uien, 3 grote tenen fijngesneden knoflook, 3 rode paprika's in ringen, 1 kleine zucchini in plakken, 4 tomaten (ontveld en ontpit), 200 gr. champignons in plakjes, 150 gr. gerookte ham in stukjes, 12 olijven zonder pit

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip uit catalonie

Recept uit een lokale krant. Dit recept schijnt een van de lievelingsgerechten te zijn van El Caudillo, de omstreden generaal Franco te zijn geweest. De spaanse provincie Catalonie munt uit in vindingrijkheid waar het kruiden betreft. Wat wil je ook van een landstreek waar in de lente de geur van muntkruid waart en waar de kip culinair in hoog aanzien staat. Het is goed toeven in het Catalaanse land, waar zon en zee bepalend zijn voor het welbevinden. Johan Cruyff woont er, Salvador Dali leefde en werkte er.

INGREDIENTEN

1 kip van 1 1/2 kilo, zout, versgemalen peper, 6 el. olijfolie, 2 in ringen gesneden uien, 3 grote tenen fijngesneden knoflook, 3 rode paprika's in ringen, 1 kleine zucchini in plakken, 4 tomaten (ontveld en ontpit), 200 gr. champignons in plakjes, 150 gr. gerookte ham in stukjes, 12 olijven zonder pit

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofschotel met kip, chorizo en tomaat van Ainsley Harriott

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 4 kippendijen, 2 kipfilets, doormidden gesneden, 2 rode uien, in ringen, 1 grote rode paprika, in plakjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 250 g chorizo, in blokjes, 400 g gehakte tomaten uit blik, 250 ml kippenbouillon, 150 ml droge witte wijn, 1 volle theelepel gerookt paprikapoeder, 1 snuf saffraan (desgewenst), 50 g rozijnen (desgewenst), 2 reepjes sinaasappelschil zonder waslaag, 1 takje verse tijm, ca. 20 gemengde olijven, 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld, 2 eetlepels verse peterselie, gehakt,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2011
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

anti verspilling paella

Officieel mag dit geen paella heten , want er gaat worst in , plus nog wat dingen die er niet in horen. want dan heb je een grote kans dat je Spaanse foodpuristen achter je aan krijgt en dat wil je niet. die beschouwen alles buiten het " traditionele recept " als doodzonde, nou vette pech , ik vindt weggooien namelijk doodzonde. bbq leftovers, vriezer dingetjes en keukenkastjes restjes. je kunt het ook rijst a, la paella noemen natuurlijk

INGREDIENTEN

1 liter kippenbouillon van 1 blokje ( of vis net wat je hebt ), 400 gram rijst naar keuze, 1 gepelde tomaat uit blik, 1/2 eetlepel gerookt paprika poeder mild ( wie heeft er nou standaard saffraan in huis?, werkt prima voor de kleur ), 8 gemarineerde chickenwings paprika ofzo ( bbq leftover ) gegaard, 2 Catalaanse braadworstjes ( bbq leftover ) gegaard, 2 tenen knof, 4 grote tijger garnalen, gekookt ongepeld, 400 gram fruit de mere, diepvries, ontdooit, olie, klein blikje doperwten,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2017
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romesco

Een Catalaanse saus, voor bij de b.b.q of bij koud vlees, kip of vis.

INGREDIENTEN

50 g. gepelde amandelen of hazelnoten, olie voor de schaal, 1 rode peper, 1 rode paprika, 2 tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 takje tijm, 1/8 l olijfolie, citroensap of azijn naar smaak

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Frans
  •  10-20 min.
Nieuwste catalaanse kip recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top