Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

21 catalaanse kip recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijk gerecht als je gasten krijgt want het laat zich prima opwarmen. Natuurlijk moet je dan iets meer maken :-)

INGREDIENTEN

2 grote kippenpoten 1 flinke ui 3 tenen knoflook 1 kleine rode paprika 100 gram chorizo (stukje om blokjes te snijden) 2 el olijfolie 1 el bloem halve el paprikapoeder pikant 1 el tomatenpuree klein glas rode wijn 0,3 l kippenbouillon half blik tomatenblokjes of 3 verse pomodori in stukjes 50 gram zwarte olijven peper en zout uit de molen 1 el fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht is uitstekend geschikt voor een etentje met gasten, omdat het makkelijk wat langer in een op een lage temperatuur ingeschakelde oven kan blijven staan. Het kan ook de dag van tevoren worden beeid en voor het serveren worden opgewarmd.

INGREDIENTEN

, 4 grote kippenpoten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote rode paprika, 200 gram chorizo in plakken, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 glas rode wijn, 0,5 liter kippenbouillon, 1 blikje gepelde tomaten, 100 gram zwarte olijven, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 bakbacon, 2x1/2 liter blik tomaatstukjes, 1/4 liter kippenbouillon, 1 grote ui, 4 kippenbouten, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblaadje, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote rode paprika, 200 g chorizo (knoflookworst) in plakken van 0.5 cm gesneden, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. bloem, 1 eetl. paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 glas rode wijn, 0.5 l kippenbouillon, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 100 g zwarte olijven, zout en versgemalen peper, 2 eetl. peterselie fijngehakte

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uit de BK Snelkookpan: Catalaanse kip

INGREDIENTEN

4 (scharrel of bio) kippenbouten (met rugstuk), 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel paprikapoeder, versgemalen zeezout en zwarte peper, 250 gram bakbacon (plakken), in stukken, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien, in dikke parten, 2 tenen knoflook, gehalveerd, 2 blikken tomatenstukjes met vocht, 1 pot gevogeltefond (ca. 350 ml), 75 gram ontpitte zwarte olijven, 2 laurierbladeren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  • Spaans
  •  20-30 min.

Combinatie van de Nederlandse en Spaanse keuken

INGREDIENTEN

* 4 kippenpoten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 4 eetl. olie, * 2 eetl. bloem, * 1 eetl. paprikapoeder, * 1 rode paprika, * 1 blikje tomatenpuree, * 200 g. gepelde tomaten, * 1/4 l. kippenbouillon, * 1 glas rode wijn, * 200 g. chorizo (in plakjes van 1/2 cm. dik), * 200 g. olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten -, 2 uien -, 2 teentjes knoflook -, 1 grote rode paprika -, 200 gram chorizo = knoflookworst in plakken van 1/2 cm gesneden -, 4 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels bloem -, 1 eetlepel paprikapoeder -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 1 glas rode wijn -, 1/2 liter kippenbouillon -, 1 blikje gepelde tomaten a 400 gram -, 100 gram zwarte olijven -, zout en versgemalen peper -, 2 eetlepels peterselie fijngehakte, , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 4 grote kippenpoten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 grote rode paprika, * 200 gr chorizo in plakjes van 0.5 cm, * 4 eetl olijfolie, * 2 eetl bloem, * 1 eetl paprikapoeder, * 1 klein blikje tomatenpuree, * 1 glas rode wijn, * 0.5 lit kippenbouillon, * 1 blikje gepelde tomaten (400 gr), * 100 gr zwarte olijven, * naar smaak zout en versgemalen peper, * 2 eetl fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Uit de spaanse keuken

INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten, 2uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote rode paprika, 200g chorizo(knoflookworst), in plakken van 0,5 cm gesneden, 4 eetl olijfolie, 2 eetl bloem, 1 eetl paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 glas rode wijn, 0,5 l kippenbouillon, 1 blikje gepelde tomaten(circa 400g), 100g zwarte olijven, zout en versgemalen peper, 2 eetl fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten -, 2 uien -, 2 teentjes knoflook -, 1 grote rode paprika -, 200 gram chorizo = knoflookworst in plakken van 1/2 cm gesneden -, 4 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels bloem -, 1 eetlepel paprikapoeder -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 1 glas rode wijn -, 1/2 liter kippenbouillon -, 1 blikje gepelde tomaten -, 100 gram zwarte olijven -, zout en versgemalen peper -, 2 eetlepels peterselie fijngehakte, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 250 g bakbacon in plakjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 blikken tomaatstukjes, 1 laurierblad, 1/4 l kippenbouiilon, zout, zwarte peper, 1 dl olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker snel in de Instant Pot/ snelkookpan

INGREDIENTEN

4 (scharrel of bio) kippenbouten (met rugstuk), 1 theelepel chilipoeder, 1eetlepel paprikapoeder, versgemalen zeezout en zwarte peper, 250 gram bakbacon (plakken), in stukken, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien, in dikke parten, 2 tenen knoflook, gehalveerd, 2 blikken tomatenstukjes met vocht, 1 pot gevogeltefond (ca 350 ml), 75 gram ontpitte zwarte olijven, 2 laurierbladen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 grote of 8 kleine kippebouten, 1 dl olijfolie, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 250 gram plakjes bakbacon, 2 blikken tomaat stukjes, 1 laurierblad, ? liter kippenbouillon (tablet),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 afbak stokbrood (C1000), 1 C1000 Tapaspakket, Catalonië, 9 eetlepels olijfolie traditioneel (C1000), 125 g pangasiusfilet, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 200 g kipfilet, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 125 g hamlappen, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 1 courgette, 100 g hüttenkäse,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*75 gram gedroogde abrikozen, *1 deciliter sinaasappelsap, *4 kippenbouten, *zout, peper, *3 eetlepels olijfolie, *1 kleine ui, *50 gram chorizo, *1 = deciliter kippenbouillon, *1 eetlepel sinaasappelmarmelade, *2 eetlepels gedroogde Provengaalse kruiden, *2 eetlepels pijnboompitten, *350 gram witte rijst, *1 eetlepel paprikapoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Grote kippenpoten, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 grote rode paprika, 200 gr. chorizo (knoflookworst) in plakken van ? cm gesneden, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. bloem, 1 eetl. paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 glas rode wijn, ? L. kippenbouillon, 1 blikje gepelde tomaten, 100 gr. zwarte olijven, zout, versgemalen peper, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Overheerlijke spaanse kip op traditionel manier gemaakt

INGREDIENTEN

100 gr. gedroogde abrikozen, 100 gr blanke rozijnen, 70 ml brandewijn, 1 kip in 8 stukken of 4 bouten elk in 2 stukken, 1 tl zout, 3 el olijfolie, 200 gr ongerookt spek in kleine stukjes, 3 spaanse uien gesnipperd, 1 bol knoflook teentjes gepeld maar heel, 2 grote rijpe tomaten geraspt( doorsnijden en raspen)klein bosje verse tijm, rozemarijn, peterselie en een laurierblaadje samengebonden, 60 gr geroosterde pijnboompitten, 1 dl droge witte wijn, 6-7,5 dl kippenbouillon, knapperig brood voor erbij(naar keuze)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-01-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit gerecht komt regelrecht uit de Catalaanse keuken. De combinatie van kip, garnalen, amandelen en zoete wijn is net zo onverwacht als bijzonder.

INGREDIENTEN

12 reuze garnalen (ontdooid), 1 el olie, 2 sjalotjes, fijngehakt, 200 ml gevogelte fond (pot 380 ml), 100 gr blanke amandelen, 300 gr kipfilethaasjes, kipkruiden, 245 gr boter, 1 teentje knoflook gehakt, 100 ml zoete witte wijn (muscat), 125 ml crème fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2012
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept van Sander van Dongen,sous chef van Brasserie van Baerle,is een eerbetoon aan de eerlijke Franse boerenkeuken.Het laat goed zien hoe verfrissend eenvoudig een mooi gerecht kan zijn...

INGREDIENTEN

30-35teentjes knoflook,gepeld2dl olijfoliezout en pepertijmrozemarijn2(franse)scharrelkippen1kg.stevige aardappels met schil(roseval)in stukken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 4 kippendijen, 2 kipfilets, doormidden gesneden, 2 rode uien, in ringen, 1 grote rode paprika, in plakjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 250 g chorizo, in blokjes, 400 g gehakte tomaten uit blik, 250 ml kippenbouillon, 150 ml droge witte wijn, 1 volle theelepel gerookt paprikapoeder, 1 snuf saffraan (desgewenst), 50 g rozijnen (desgewenst), 2 reepjes sinaasappelschil zonder waslaag, 1 takje verse tijm, ca. 20 gemengde olijven, 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld, 2 eetlepels verse peterselie, gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2011
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Officieel mag dit geen paella heten , want er gaat worst in , plus nog wat dingen die er niet in horen. want dan heb je een grote kans dat je Spaanse foodpuristen achter je aan krijgt en dat wil je niet. die beschouwen alles buiten het " traditionele recept " als doodzonde, nou vette pech , ik vindt weggooien namelijk doodzonde. bbq leftovers, vriezer dingetjes en keukenkastjes restjes. je kunt het ook rijst a, la paella noemen natuurlijk

INGREDIENTEN

1 liter kippenbouillon van 1 blokje ( of vis net wat je hebt ), 400 gram rijst naar keuze, 1 gepelde tomaat uit blik, 1/2 eetlepel gerookt paprika poeder mild ( wie heeft er nou standaard saffraan in huis?, werkt prima voor de kleur ), 8 gemarineerde chickenwings paprika ofzo ( bbq leftover ) gegaard, 2 Catalaanse braadworstjes ( bbq leftover ) gegaard, 2 tenen knof, 4 grote tijger garnalen, gekookt ongepeld, 400 gram fruit de mere, diepvries, ontdooit, olie, klein blikje doperwten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2017
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top