Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cassata recepten (63) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

2 eieren - 110 gram poedersuiker - 125 ml slagroom - enkele druppels amandelessence - Tweede laag : 2 gescheiden eieren - 110 gram poedersuiker - 125 ml slagroom - 60 gram gesmolten pure chocolade - 2 eetlepels cacaopoeder - 1 1/2 eetlepel water - Derde laag : 250 ml slagroom - 1 theelepel vanille-essence - 1 geklopt eiwit - 55 gram poedersuiker - 2 eetlepels rode geglaceerde kersen - 2 geglaceerde abrikozen - 2 geglaceerde ananasringen - 1 eetlepel geglaceerde groene kersen - 30 gram geschaafde amandelen

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Ijs waarbij je geen ijsmachine nodig hebt.

INGREDIENTEN

100 gr. pure chocolade*? kopje sterke koffie of koffielikeur*2 eieren*100 gr.suiker*1/8 l.slagroom*1/4 l.slagroom*100 gr. gemengde gekonfijte vruchtjes*1 pak lange vingers*5 eetl.grand marnier*5 eetl. water*50 gr. pistachnootjes

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-06-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Goed gevulde cake met fruitige ricotta. Lekker als toetje, maar ook bij een kopje koffie.

INGREDIENTEN

300 g pure chocolade500 g ricotta100 g suiker2 zakjes vanillesuiker50 g gedroogde vijgen in stukjes50 g gedroogde abrikozen in stukjes50 g dadels zonder pit50 g pistachenootjes grof gehakt1 eetlepes sinaasappelrasp1 cake van 400 g75 ml marsala of dessertwijn75 ml sterke koffie60 g koude boter

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2005
  • Italiaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 cake (400gr), 4el zoete marsala (dessertwijn), 350gr Ricotta, 110 gr suiker, 1/2 tl vanille-extract, 150 gr gekonfijte vruchten, fijngehakt, 50 gr pure chocola, fijngehakt, kleurstof, 200 gr marsepein, 2 el abrikozenjam, , , Versiering:, 300 gr poedersuiker, , vorm 20cm doorsnee, plastic folie

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2012
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

75 gr cake, 6 eetlepels Madera of Marsala, 450 gr ricotta, 125 gr gezeefde poedersuiker, 75 gr pure chocolade in stukjes, 50 gr gekonfijte kersen, 125 gr gekonfijte citrusschil, 50 gr gehakte pistachenootjes, ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

100 gram cake *, 1 1/2 eetlepel marsala, 25 gram pure chocolade *, 75 gram ricotta *, 40 gram witte basterdsuiker *, 1 zakje vanillesuiker *, 40 gram bigareaux.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr. cake, 3 el. Marsala, 50 gr. pure chocolade, 250 gr. ricotta, 75 gr. witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 75 gr Bigareaux,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Eerste laag:, 2 eieren gesplitst, 40 gr poedersuiker, 2 dl room, 50 gr geschaafde geroosterde amandelen, , 2e laag, 130 gr pure chocolade gehakt, 1 el cacaopoeder, 2 eiieren gesplitst, 40 gr poedersuiker, 2 dl room, , 3e laag:, 2 eieren gesplitst, 30 gr poedersuiker, 60 ml room, 125 gr ricotta, 250 gr gemengde gekonfijte vruchten gehakt, 1 tl vanille essence

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Je weet niet wat je proeft

INGREDIENTEN

6 dooiers,175 gr.poedersuiker,zakje vanillesuiker,6 eiwitten,100 gr.gezeefde bloem,75 gr.gezeefde maïzena,ingevette springvorm., 2.5 dl.room,100 gr.suiker,100 gr.geh.chocolade,500 gr.ricotta,dl.maraschino,16 geh.geconfijte kersen., 30 gr.boter,150 gr.poedersuiker,2 eetl.water.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een Italiaanse topper. Heerlijk!

INGREDIENTEN

Voor 8 personen:, , 1 cake van ong. 27x9x7cm.-200g fijne suiker-2 eetlepels water-1 gespleten vanillestokje- 800g ricotta (of verse roomkaas)-100g room- 150g gekonfijt fruit-60g pure chocolade-, schifers-2 eetlepels sinaasappellikeur., , Glazuur: 300g pure chocolade (leifst couver-, ture)-1 kop sterke koffie- 150g boter.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gram gepelde hazelnoten, 8 eidooiers, 300 gram poedersuiker, 1 dl kirsch, 250 gram gekonfijte vruchtjes, 1 liter melk.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 1 liter vanille-roomijs niet schepbaar, - 3 eetlepels amarettolikeur, - 75 gr sukade, - 75 gr gekonfijte rode kersen, - 75 gr amandelen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

50 gram gepelde hazelnoten, 8 eidooiers, 300 gram poedersuiker, 1 dl kirsch, 250 gram gekonfijte vruchtjes, 1 liter melk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

( Glace Cassata) van "moesje2"

INGREDIENTEN

50 gram gepelde hazelnoten - 8 eidooiers - 300 gram poedersuiker -1 dl, kirsch - 250 gram gekonfijte vruchtjes - 1 liter melk,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 gram gepelde hazelnoten - 8 eidooiers - 300 gram poedersuiker -1 dl kirsch - 250 gram gekonfijte vruchtjes - 1 liter melk

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, Cassata (ijs) voor ? personen., , Ingredienten:, , 50 gram gepelde hazelnoten, 8 eidooiers, 300 gram poedersuiker, 1 dl kirsch, 250 gram gekonfijte vruchtjes, 1 liter melk, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 5 eieren, * 3 eiwitten, * 325 gr suiker, * 150 gr zelfrijzend bakmeel gezeefd, * 2 theel bakpoeder, * 1 citroen, * 1 sinaasappel, * 0.5 dl sinaasappelsap, * 2 dl slagroom, * 75 gr pure chocolade in stukjes, * 350 gr ricotta, * 1 dl limoncello, * 100 gr fijne kristalsuiker, * 45 gr poedersuiker Gezeefd

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2011
  • Russisch Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gr ricotta - 70 gr suiker - 1/2 glas rhum - 120 gr gekonfijte appelsien- en citroenschil - muntblaadjes, Voor de saus : 3 bakjes bosvruchten -braambessen, bosbessen, frambozen - 60 gr suiker - 1/2 glas rhum

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Dit heerlijke Italiaanse nagerecht ben ik aan het bereiden op de foto op mijn eigen pagina. Het was een 'Toprecept' uit de Allerhande. Goed voor een culinair orgasme...

INGREDIENTEN

? 2 sinaasappels, ? 50 g suiker, ? 50 g pistachenoten, ? 150 g pure chocolade, ? 1/2 bakje bigarreaux (a 100 g), ? 1 roombotercake (450 g), ? 100 ml Marsala (of sinaasappellikeur, slijter), ? 2 bakjes ricotta (a 250 g), ? 2 eetlepels poedersuiker, ? 1/2 bakje sukade (a 100 g), ? 20 g boter, ? 50 ml espressokoffie, ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Deze cassata moet een nacht in de koeling dus begin een dag van te voren met dit recept.

INGREDIENTEN

75 gr amarettikoekjes, 75 gr biscuitjes, 150 gr pure chocolade, italiaanse likeur, 125 gr suiker, 125 gr ongezouten boter, zacht, 3 eieren,gesplitst, 1pak lange vingers, cacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250gr ricotta 70gr suiker 1/2glas rum 120gr gekonfijte appelsien-citroenschil muntblaadjes VOOR DE SAUS:3bakjes bosvruchten(bos-braambessen,frambozen 60gr suiker 1/2glaasje rum

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-05-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Iedereen heeft wel eens van Cassata Siciliana gehoord, nu kun je met dit recept deze Siciliaanse lekkernij zelf maken.

INGREDIENTEN

- 1 biscuitbodem (doorsnede 22 cm, hoogte 7 cm), - 4 eetlepels Marsala of sinaasappellikeur of siroop, - 600 gram ricotta, - 100 gram suiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 30 gram gekonfijte sinaasappelschil, grof gehakt, - 30 gram gekonfijte Franse vruchtjes (bigarreaux) in stukjes, - 30 gram sukade, grof gehakt, - 30 gram pure chocolade, grof gehakt, - 1 eetlepel groene pistaches of hazelnoten, grof gehakt, - 200 a 250 gram witte marsepein, - gekonfijte vruchten voor de garnering, - springvorm doorsnede 22 cm, deegroller, Fondant:, - 1 eiwit, - 200 a 300 gram poedersuiker, - sap van een citroen,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-07-2004
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Wachten 45 minuten

INGREDIENTEN

1 bakje ricotta (250 g), 4 grote eieren, 200 g suiker fijne, 200 g boter op kamertemperatuur, 1 sinaasappel schoongeboend en geraspt en geperst, 200 g zelfrijzend bakmeel gezeefd, 50 g poedersuiker, 2 eetlepels kersenlikeur (slijter), 250 g pure chocolade in stukjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2009
  • Italiaans
  •  30-60 min.

De cassata Siciliana originale is een bijzonder smakelijke gevulde cake. Sommige mensen denken dat een cassata een Italiaans ijsgerecht is dat in ons land in de jaren zeventig vrij populair was. Dat ijsgerecht is afgekeken van de Siciliaanse cake want die is ook opgebouwd in verschillende lagen. Precies zo als de cake van vandaag. U kunt er zelf een cake voor bakken naar eigen beproefd recept en dat is wel gemakkelijk want dan kan de Siciliaanse cake in dezelfde bakvorm worden opgebouwd. Kiest u voor een cake van de banketbakker dan moet u er wel een passende cakevorm bij zoeken.

INGREDIENTEN

1 flinke (ca. 24 cm. lange) zelfgebakken cake;, 100 gram bittere chocolade (repen);, 150 gram gemengde gekonfijte vruchten;, 450 gram ricotta;, 125 gram poedersuiker, gezeefd;, 1 dl liquori limonarancio of gelijke delen citroen/limoen- en sinaasappellikeur;, 1/8 liter slagroom;, 1/2 dl cr?me fra?che;, 1 eetl. suiker;, 4 eetl. geschaafde amandelen, licht geroosterd.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-01-2006
  •  
  •  > 120 min.

Een snel maar heel lekker en origineel nagerecht.

INGREDIENTEN

2sinaasappels50g suiker50g pistachenootjes150g pure chocolade1/2bakje bigarreaux a100g1roombotercake a450g100ml marsala of sinaasappellikeur2bakjes rocotta a250g2el poedersuiker1/2bakje sukade a100g20g boter50ml espresso-koffie.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Lekkere siciliaanse taart

INGREDIENTEN

1 biscuitbodem (doorsnede 22 cm, hoogte 7 cm), - 4 eetlepels Marsala of sinaasappellikeur of siroop, - 600 gram ricotta, - 100 gram suiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 30 gram gekonfijte sinaasappelschil, grof gehakt, - 30 gram gekonfijte Franse vruchtjes (bigarreaux) in stukjes, - 30 gram sukade, grof gehakt, - 30 gram pure chocolade, grof gehakt, - 1 eetlepel groene pistaches of hazelnoten, grof gehakt, - 200 a 250 gram witte marsepein, - gekonfijte vruchten voor de garnering, - springvorm doorsnede 22 cm, deegroller, - Fondant:, - 1 eiwit, - 200 a 300 gram poedersuiker, - sap van een citroen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2004
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Wereldberoemde laagjestaart van Sicillie van cake, ricotta, stukjes gekonfijt fruit en chocolade.

INGREDIENTEN

2 sinaasappels, 50 g suiker, 50 g pistachenootjes, 150 g pure chocolade, 1/2 bakje bigarreaux (a 100 g), 1 roombotercake (450 g), 100 ml marsala of sinaasappellikeur, 2 bakjes ricotta, 2 el poedersuiker, 1/2 bakje sucade (a 100 g), 20 g boter, 50 ml espressokoffie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Siciliaanse cassata

INGREDIENTEN

, Becel Voor koken, (roer)bakken en braden, 2 eieren, 100 g Becel Dieet, 100 g zelfrijzend bakmeel, 100 g basterdsuiker, 1 dl halfvolle melk, 2 blaadjes gelatine, 220 g magere kwark, 20 g slankroom, 1 el suiker, 1 perzik, 75 g aardbeien, 75 g frambozen, 2 el Grand Marnier, cacaopoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 bakje ricotta, 4 grote eieren, 200 gr fijne suiker, 200 gr boter op kamertemperatuur, 1 sinaasappel schoongeboend, geraspt en geperst, 200 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 50 gr poedersuiker, 2 eetlepels kersenlikeur, 250 gr pure chocolade, in stukjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2008
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 sinaasappels, 50 g suiker, 50 g pistachenoten, 150 g pure chocolade, 1/2 bakje bigarreaux (a 100 g), 1 roombotercake (450 g), 100 ml Marsala (of sinaasappellikeur, slijter), 2 bakjes ricotta (a 250 g), 2 eetlepels poedersuiker, 1/2 bakje sukade (a 100 g), 20 g boter, 50 ml espressokoffie

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 sinaasappels, 50 g suiker, 50 g pistachenoten, 150 g pure chocolade, 1/2 bakje bigarreaux (a 100 g), 1 roombotercake (450 g), 100 ml Marsala (of sinaasappellikeur), 2 bakjes ricotta (a 250 g), 2 eetlepels poedersuiker, 1/2 bakje sukade (a 100 g), 20 g boter, 50 ml espressokoffie

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g eiwitten (5 a 6 middelgrote eieren), 100 g acacia-honing, 50 g griessuiker, 4 dl slagroom, 50 g gepelde pistachenootjes, 50 g pijnboompitten, 150 g gemengd geconfijt fruit.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

De Cassata Siciliana is het beroemdste regionale nagerecht van Sicilië en heeft een zeer oude oorsprong. Het is ook een complex dessert, verrijkt met veel sterke en zeer zoete smaken, zoals gemengde gekonfijte vruchten, chocolade, pistachenoten, abrikozengelatine, sultanarozijnen, oranjebloesemwater en maraschinokersen. Het mengsel werd in de tijden steeds complexer, toe te schrijven aan de invloed van verschillende culturen, hoofdzakelijk de oriëntaalse. Welk mengsel je ook kiest, het meeste belangrijke is de versheid van de ricottakaas. Dit is echter een eenvoudige variant, zodat het recept door iedereen te maken is.

INGREDIENTEN

1 (ronde) cake, 400 gram ricottakaas, 75 gram suiker, 50 gram maraschinokersen, gehakt, 50 gram bittere chocolade, geraspt, 200 gram bittere chocolade, 5 eetlepels Grand Marnier, 5 eetlepels room, 1 deciliter zeer sterke koffie, 150 gram (room)boter

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een hemels nagerecht

INGREDIENTEN

4 zakje garneeramandelen, 200 gram poedersuiker, 3 el. groene likeur, 3 el. zonnebloemolie, 1 sinaasappel, 1 citroen, 250 gram suiker, ? dl. bruine rum, 6 blaadjes witte gelatine, 100 gram grootmoeders cake, 3 dl. slagroom, 250 gram verse roomkaas op kamertemperatuur, 1 bakje ricotta

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 zakjes garneeramandelen (a 45 g), ? 200 g poedersuiker, ? 3 eetlepels groene likeur (bijv. Pisang Ambon slijter), ? 3 eetlepel zonnebloemolie, ? 1 sinaasappel, ? 1 citroen (Biologisch), ? 250 g suiker, ? 1/2 dl bruine rum (slijter), ? 6 blaadjes witte gelatine, ? 100 g grootmoeders cake (a 400 g), ? 3 dl slagroom, ? 250 g verse roomkaas (op kamertemperatuur), ? 1 bakje ricotta (250 g),

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Eerste laag:, 2 eieren, gesplitst, 40 g poedersuiker, 2 dl room, 50 g geschaafde amandelen, geroosterd., Tweede laag:, 130 g goede pure chocolade, gehakt, 1 el pure cacaopoeder, 2 eieren, gesplitst, 40 g poedersuiker, 2 dl room., Derde laag:, 2 eieren, gesplitst, 30 g poedersuiker, 60 ml room, 125 g ricotta, 250 g gekonfijt fruit (ananas, abrikoos, kersen, vijgen en perzik), fijngehakt, 1 tl vanille-essence.,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

1 dag laten rusten

INGREDIENTEN

4 zakjes garneeramandelen (à 45 g), 200 g poedersuiker, 3 eetlepels groene likeur (bijv. Pisang Ambon slijter), 3 eetlepel zonnebloemolie, 1 sinaasappel, 1 citroen (Biologisch), 250 g suiker, 1/2 dl bruine rum (slijter), 6 blaadjes witte gelatine, 100 g grootmoeders cake (à 400 g), 3 dl slagroom, 250 g verse roomkaas (op kamertemperatuur), 1 bakje ricotta (250 g)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2009
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 cake, 400 gr ricotta, 75 gr suiker, 50 gr gekonfijte kersen, 50 gr geraspte chocolade, 5 eetlepels grand marnier, 5 eetlepels koffieroom, 200 gr bittere chocolade, 1 dl zeer sterke koffie, 150 gr boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een flinke hoeveelheid werk, maar ik vond het de moeite waard.

INGREDIENTEN

4 zakjes garneeramandelen (à 45 g), 200 g poedersuiker, 3 eetlepels groene likeur (bijv. Pisang Ambon), eventueel iets groene kleurstof, 3 eetlepel zonnebloemolie, 1 sinaasappel, 1 citroen, 250 g suiker, 1/2 dl bruine rum, 6 blaadjes witte gelatine 100 g cake, 3 dl slagroom, 250 g verse roomkaas (op kamertemperatuur), 1 bakje ricotta (à 250 g)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-2010
  • Fusion Nagerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top