Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

883 carpaccio recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant.

INGREDIENTEN

- 4 eetl olijfolie, - 1,5 eetl. fijne mosterd, - 1 eetl. rode wijn azijn, - 1,5 eetl. honing, - 1 eetl. pesto,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediƫnten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.

INGREDIENTEN

75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een zaaalige Carpaccio volgens recept van een Italiaans restaurant in Calpe.

INGREDIENTEN

Carpaccio voor 2 personen., Een goede kwaliteit Balsamico-azijn., Pijnboompitten., Rucolasalade., Olijfolie., Parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

De lekkerste, met pijnboompitten.

INGREDIENTEN

100 g carpaccio of flinterdunne ossenhaas (per persoon), gemende sla, pijnboompitten, kappertjes, , Voor de dressing:, 2 el wijnazijn, 4 el olijfolie, uitgeperste knoflook, 1 tl mosterd, 2 tl mayonaise, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

OrIginele carpaccio, snel klaar.

INGREDIENTEN

4 porties carpaccio van de ossehaas (150 gr. p/p) gemengde sla, groene pesto, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rode ui.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zeer lekker om iemand mee te verassen

INGREDIENTEN

Carpaccio pijnboompitten, sla parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit is zooooo lekker

INGREDIENTEN

Wat sla, pesto-sladressing, balsamico-azijn, rode wijn-azijn, pijnboompitten, parmezaanse kaas, 175 gram carpaccio, olijfolie, kappertjes, verse peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade van carpaccio met rucola pesto

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 6 dunne(!) plakjes carpaccio van ossenhaas of runderlende per persoon, 50 gram pijnboompitten, 150 gram rucola sla, 50 gram pecorino kaas, , Vinaigrette:, 1,5 el balsamico azijn, 2 el sherry azijn, 6 el zonnebloemolie, 2 el notenolie, 1 kleine ragfijn gehakte knoflookteen, 1 tl Dijon mosterd, 1 tl honing, peper en zout, , Rucola Pesto:, 60 gram vers geraspte pecorino kaas, 25 gram pijnboompitten, 50 gram rucola sla, 1/2 teentje knoflook, 3 el olijfolie, 6 zongedroogde tomaten op olie, snufje zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

120 g carpaccio, gemengde sla, 1,5 eetlepel rode wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel honing, peper, pijnboompitten, verse basilicum, geraspte parmezaanse kaas, mespunt mosterd.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Voorgerecht

INGREDIENTEN

200 gram gemengde sla, 500 gram zeer dun gesneden ossehaas, pijnboompitten, mosterddressing,kersttomaatjes en 4 blaadjes basilicum

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-1998
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gram carpaccio van ossehaas, zakje gemengde frisee salade, scheut olijfolie, klein scheutje rode wijnazijn, theelepeltje mosterd, 1/2 klein uitje heel fijn gesnipperd, 2 tenen knoflook, snufje cajenenpeper, snufje zout, snufje oregano(of naar smaak), snufje basilicum (of naar smaak), 2 a 3 eetlepels pijnboompitten, 20 Gram parmesaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Flinterdunne ossehaas

INGREDIENTEN

200g carpaccio of flinterdunne plakjes ossehaas, 1 zak gemengde sla, 1 potje kappertjes, , 1 zakje pijnboompitten, 1 zakje parmazaanse kaas, Voor de dressing:, 2 eetlepels wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, uitgeperste knoflook, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels mayonaise, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g carpaccio (dungesnden rauw rundvlees vleeswaren), ? 1/2 eetlepel balsamicoazijn, ? 3 eetlepels olijfolie met truffelaroma, ? zout, ? (versgemalen) peper, ? 1 bakje rucola (30 g), ? 50 g Parmezaanse kaas (stukje),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g carpaccio (dungesnden rauw rundvlees vleeswaren), ? 1/2 eetlepel balsamicoazijn, ? 3 eetlepels olijfolie met truffelaroma, ? zout, ? (versgemalen) peper, ? 1 bakje rucola (30 g), ? 50 g Parmezaanse kaas (stukje),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk voorgerecht of gemakkelijk zaterdaggerecht met een lekkere kop soep en stokbrood.

INGREDIENTEN

Dun gesneden Rauwe ossehaas, ( bij AH is rond de feestdagen kant en klaar gekruide carpaccio te koop) rauwkost naar smaak ( ik gebruik altijd koolsalade, wortelsalade en komkommersalade voorgesneden) olie (b.v knoflook of walnootolie), azijn, suiker, peper, pesto, mayonaise en kruidenmix ( Duyvis),parmenzaanse strooikaas en pijnboompitten.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Verukkelijk italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

50 gr ruccola,veldsla of waterkers240 gr Diviande Carpaccio (DIEPVRIES)Versgemalen vier-seizoenen-peper zout 50 gr oude kaaspijnboompitten4-5 el eekhoorntjesbrood & truffelolie(Drogheria&Alimentari)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Carpaccio van ossenhaas

INGREDIENTEN

100 gr. ossenhaas flinterdun, 25 gr. parmezaanse kaas(geschaafd), 10 gr. pijnboompitten geroosterd, sap van halve citroen, olijolie, halve stengel bleekselderij fijngehakt, basilicum fijn gescheurd, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ossehaas, De klassieke dressing voor carpaccio bestaat uit drie delen olijfolie en een, deel citroensap; je kunt ook balsamico-azijn nemen in plaats van dat ene, deel citroensap. Verder bestrooien met parmezaanse kaas of pardano en geroosterde, pijnboom pitten. Event. rucola.,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Eenvoudige carpaccio maar wel erg lekker van smaak

INGREDIENTEN

400 g runder carpaccio, *5 el extra vergine olijfolie, *2 el grof zeezout, *300 g knolselderij, *sap van een ? citroen, *3 el walnotenolie, *200 g veldsla, *zout, *versgemalen zwarte peper, , Voor de dressing, *1 eierdooier, *2 el dijonmosterd, *1 el witte-wijnazijn, *2 tl bruine basterdsuiker, *6 el arachideolie, *1 el verse dille, fijngeknipt, *50 g Gorgonzola,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zakje gemengde sla (lollo rosso, bionda, rucola, eikenblad), 2 porties carpaccio van ossehaas (of rosbief), 1 blikje artisjokharten, enkele blaadjes verse basilicum, lente ui, pijnboompitten, knoflookolie (olijfolie met knoflook), olijfolie, truffelolie, groene pesto, balsamico azijn, zout, peper, gedroogde tomaatjes naar smaak eventueel geraspte parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dun gesneden Ossehaas met salade & mosterd-dressing

INGREDIENTEN

50 gr. Dun gesneden ossehaas (diepgevroren), verse sla, 1 dl. azijn, 3 dl. olie, zout & peper, mosterd, bieslook, parmezaanse kaas, pijnboom pitten (geroosterd).,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Niet goedkoop maar wel heeeeel lekker

INGREDIENTEN

200 gr. ossehaas, 6 el olijfolie, 1 el balsamico, 1/2 el gembersiroop, bieslook, pijnpitten, parmezaanse kaas (optioneel), zout, peper, knoflook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Italiaans voorgerecht met parmensaanse kaas en pijnboompitten

INGREDIENTEN

1 plak carpaccio(zie handleiding), pijnboompitten, parmensaanse kaas, ijsbergsla, 1 slaroos

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Flinterdun gesneden ossehaas op een salade bedje

INGREDIENTEN

Ingredienten : 300 gr ossehaas,30 gr pijnboompitten,30 gr parmesaansekaas (stuk), ijsbergsla, eikebladsla, bieslook, ciabattabrood,boterballetjes., Ingredienten dressing: balsamico azijn, olijf-olie extra virgine, peper-zout, citroen schil, citroensap, bladselderij,1 theel. honing.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een verrukkelijke caprpaccio, die ik laatst gegeten heb in een restaurant.

INGREDIENTEN

150 gr carpaccio, dressing naar eigen keuze, meloenbolletjes, diverse soorten sla, enkele zwarte olijven zonder pit, gedroogde tomaatjes, pijnboompitten, artisjok

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2008
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Anders maar heel lekker!

INGREDIENTEN

50 gr. tauge, 1 teentje knoflook, 2 el. ketjap manis, 1 el. (sesam)olie, 1 el. (witte wijn)azijn, 150 gr. rosbief, zout, peper, 1 el. sesamzaad.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-1999
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke ossehaas met pesto en pijnboompitten

INGREDIENTEN

500 gr vlinterdun gesneden Ossenhaas, Pure olijfolie, Potje Pesto van Buitoni, Pijnboompitten, Parmasaanse kaas en geraspte oude kaas.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300g carpaccio(dungesneden rauw rundvlees),? el balsamicoazijn,3 el olijfolie met truffelaroma(flesje,Monini),zout,versgemalen peper,1 bakje rucola,50g Parmezaanse kaas(stukje).

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Ossehaas met pesto en pijnboompitten

INGREDIENTEN

150 gram ossehaas,2 el rode pesto,2 elolijfolie,2 el pardanokaas(geraspt),2 el pijnboompitten(geroosterd en gehakt),zout,peper,sla.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ossehaas met pesto

INGREDIENTEN

150g ossenhaas, 2 el rode pesto, 2 el hazelnootolie, 2 el pardanokaas (geraspt), 2 el hazelnoten (geroosterd en gehakt), zout, peper (uit de molen)., Voor de garnering: kerstomaatjes en rucola.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 ansjovisfilets, 1 dl. olijfolie, 1 tl. citroensap, zout, peper, 100 gr. parmaham, 50 gr. salami, 50 gr. oude kaas aan 1 stuk, 20 kappertjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk Italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

400 gram ossenhaad - 120 gram geraspte Pecorino Romano (kaas)- 50 gram pijnboompitten - mosterd - mayonaise - olijfolie - citroensap - basilicum - peper - zout - 1 carambole - 4 cherry-tomaatjes - 1 doosje Alfalfa (Albert Heijn)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram (rauwe) runderfilet (heel dun gesneden), olijfolie, klein blokje verse parmezaanse kaas, vers gemalen zwarte peper, zout (naar keuze), schijfjes citroen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ongtwijfeld al vaak beschrevn Maar ik kan het niet laten. Drie ideeen voor dressing, ter inspit=ratie.

INGREDIENTEN

Per persoon;, , -60 gram dungesneden ossenhaas of rosbief ( vargen aan de slager om het zo dun mogelijk te snijden), -eetlepel geroosterde pijnboompitjes, - iets peper, - wat geschaafde parmesaan, , Dressing 1:, , 1 eetlepel goede olijfolie, 1 theelepel truffelolie, 2 theelepels balsamicoazijn, , Dressing 2:, , 1 eetlepel goede olijfolie, 2 theelpels balsamico-azijn, 2 theelepels pesto, , --, , Dressing 3:, , 1 eetlepel goede olijfolie, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel zeer fijn gesneden zwarte olijven, 1 theepel gepureerde anjsovis, 1 eetlepel ( balsamico) azijn, , Dressing 4 :, , eetlepel goede olijfolie, eetlepel balsamicoazijn, theelepel honig, mespunt gedroogde thijm,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

ZESPRI? GOLD Carpaccio

INGREDIENTEN

, ? 6 ZESPRI? GOLD kiwi?s, ? 200 g frambozen, ? Sap van 2 limoenen, ? 3 koffielepels acaciahoning, ? 4 koffielepels walnootolie, ? 4 eetlepels fijngehakte pistachenoten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Duits Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 ons ossenhaas (flinterdun gesneden), 100 gram gemengde sla (bijvoorbeeld rucola en/of veldsla), 4 el olijfolie, extra vergine, verse peper en zout, 1 el citroensap, ? rode paprika, ? groene paprika, ? komkommer, 25 gram verse Parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio met gemarineerde courgettes

INGREDIENTEN

1 courgette, zout, peper, 6 el olijfolie, 3 gedroogde tomaten, 2 el kleine basilicumblaadjes, 1 reep citroenschil, 2 el citroensap, 100 gram gemengde sla, 250 gram ossehaas(carpaccio), 3 grote champignons, 4 el pijnboompitten.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Italiaans voorgerecht met slechts 125 kcal.

INGREDIENTEN

50 gram rauwe ossehaas zeer dun gesneden, (slager laten doen), ? eetlepel citroensap, ? eetlepel olijfolie, 25 gram parmezaanse kaas (1 klein plakje), Peterselie, ? citroen, Zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 350 gram flinterdunne plakjes ossehaas, - 4 eetlepels mayonaise, - 4 eetlepels melk, - sap van 1 citroen, - zout, - peper, - worcestersaus,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top