1. Home
  2. Recepten
  3. Carbonade Flamande

Carbonade flamande recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Carbonade Flamande

Je zou kunnen zeggen dat carbonade flamande de Belgische variant is van hachee. Langzaam gestooft vlees in Belgisch bier en smaakmakers. Natuurlijk lekker met frites en mayo! 

INGREDIENTEN

1500 g runderlappen, in stukken versgemalen peper en zout 4 el boter 3 uien, in halve ringen 3 el bloem 500 ml runderbouillon 330 ml trappistenbier, bijv. Chimay rood 1 bouquet garni 1 el grove mosterd 1 el (bruine) suiker 1 plak kruiidkoek, in kleine stukjes (optioneel)

Bereidingswijze

1. Dep vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. 2. Verhit helft van boter in de braadpan op hoog vuur. Laat goed heet worden. Bak vlees snel rondom bruin. Schep uit de pan op een schaal. 3. Draai het vuur naar middelhoog. Voeg resterende boter toe en bak hierin de ui in 10 minuten lichtbruin en zacht. Schep om en bak bloem enkele minuten mee. 4. Giet bouillon en bier erbij en roer eventuele aanbaksels op de bodem van de braadpan los. Voeg vlees en eventuele vleessappen toe, samen met bouquet garni en wat peper en zout. Leg deksel schuin op de pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 2 1/2 uur stoven. Roer af en toe door. 5. Roer mosterd en suiker erdoor en laat nog 30 minuten stoven. 6. Haal bouquet garni uit de pan. Proef de saus en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Wil je de saus wat meer binden, voeg dan kruidkoek toe en laat 5 minuten meestoven. Lekker met frites

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-09-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Carbonade flamande

De traditionele Belgische `carbonade'is niet van varkens- maar van rundvlees. Recept: Tip.

INGREDIENTEN

1 kg. magere rundlappen in blokjes van 3 cm, *zout en versgemalen peper, *100 gr boter/margarine, *1 grote ui, fijngesneden, *2 el mosterd, *1 flesje donker bier a 3 dl, *1 el honing, *1 el rode wijnazijn, *3 takjes tijm, *2 kruidnagels, *1 laurierblad

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Carbonade flamande

De traditionel Belgische 'carbonade' is niet van varkensvlees maar van rundvlees. Heerlijk met vlaamse frieten.

INGREDIENTEN

* 1 kilo magere runderlappen, in blokjes van 3 cm * zout en versgemalen peper * 100 gram boter * 1 grote ui, fijngesneden * 2 el mosterd * 1 flesje donker bier van 3 dl * 1 el honing * 1 el rode wijnazijn * 3 takjes tijm * 2 kruidnagels * 1 laurierblad * 2 el lichte basterdsuiker

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

carbonade flamande

INGREDIENTEN

1 kg magere runderlappen, in blokes van 3 cm; zout; peper; 100 g boter; 1 grote ui, fijngesneden; 2 el mosterd; 1 flesje donker bier; 1 el honing; 1 el rode wijnazijn; 3 takjes tijm; 2 kruidnagels; 1 laurierblad

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste carbonade flamande recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top