Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

80 caponata recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een typisch Siciliaanse vegetarische schotel van aubergines, tomaten, rozijnen, kappertjes en pijnboompitten - serveer met geroosterde ciabatta.

INGREDIENTEN

voor de caponata , 100 ml olijfolie, 3 grote aubergines, snijd ze in blokjes van 2 cm, 2 lange sjalotten, fijngesneden, 1 rode peper, zonder zaden, 1 blik tomatenblokjes, 2 t kappertjes, 50 g rozijnen, 4 selderij stelen, in plakjes, 50 ml rode wijnazijn, handvol geroosterde pijnboompitten, basilicum bladeren voor garnering, , 1. Bak de aubergines tot gaar en zacht en haal uit pan., 2. Fruit in bakvet de sjalotjes en rode peper tot zacht., 3. Voeg de tomaten, kappertjes, rozijnen, selderij en 50 ml rode wijnazijn erbij., 4. Doen aubergine blokjes terug in de pan en geur met zout., 5. Breng geheel aan kook en kook op zacht vuur voor 40 min. met de deksel op de pan., 6. Wanneer de caponata gaar is, laat iets afkoelen terwijl je de bruschetta maken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een Siciliaans groentengerecht hetgeen ik voor het eerst heb gegeten in restaurant Case Perotta, op de flanken van de Etna in San Alvio. Het lijkt nog het meest op Ratatouille, maar daarmee doe je eigenlijk tegelijkertijd beide gerechten te kort.

INGREDIENTEN

1 aubergine *** 1 kleine knolselderij *** 1 bosje voorjaarsuitjes *** 1 kleine courgette *** 1 kopje olijf olie *** 4 tomaten *** 1 potje gevulde olijven(12 stuks) *** 1 klein potje kappertjes *** 1 eetlepel tomatenpuree *** 1/2 kopje azijn *** 1 theelepel zout *** 1 theelepel peper uit de molen *** 1 mespunt suiker *** 1 bosje oregano *** 1 eetlepel pijnboompitten

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn vlotte versie van dit klassieke Siciliaanse gerecht, dat je kan eten als lunch, als borrelhapje of als voorgerecht. Caponata is goed (ruim) vantevoren te maken, en het is een heerlijk zoet-zuur gerecht,voornamelijk op basis van aubergine.

INGREDIENTEN

1 aubergine in blokjes van 1-1,5 cm gesneden, 6 eetlepels olijfolie, 1 rode puntpaprika, gesnipperd, 3 lente-uitjes (of een kleine ui), gesnipperd, 1 teentje knoflook (gesnipperd of geperst), 2 romatomaten (of wat tomatensaus, tomatenpuree, tomatenblokjes; net wat je in huis hebt), 3 eetlepels pijnboompitjes, 4 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels kristalsuiker, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 eetlepel appelciderazijn (of een azijn naar keuze), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Klassiek Italiaans voorgerecht, ca. 55 Kcal per portie

INGREDIENTEN

1 middelgrote aubergine (ca. 600 gr), plantaardige bakplaatinvetter, 2 theel olijfolie, 1 stengel bleekselderij, kleingesneden, 1 middelgrote ui, fijngehakt, 75 ml zoutarme kippen- of runderbouillon, zout, versgemalen peper, 200 gr champignons, in plakjes gesneden, 2 in de zon gedroogde halve tomaten (niet op olie), 1 rijpe vleestomaat, kleingesneden (met sap), 1 middelgrote geroosterde paprika * in stukjes gesneden, 10 ontpitte olijven, gehalveerd, afgespoeld en uitgelekt, 2 afgestreken theel fijngehakte verse of 1 afgestreken theel gedroogde oregano, 2 afgestreken theel suiker,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2000
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.

Italiaans mengsel van aubergines,tomaten,olijven enz. als pastasaus of om op brood te smeren.

INGREDIENTEN

2 middelgrote aubergines/ 0,5 kop groene olijven/ 0,5 kop ontpitte zwarte olijven/ 1 grote ui/ 3-4 teentjes knoflook/ 5-6 zongedroogde tomaten/ 0,5 kop tomatenpasta/ 1 kop tomatensaus/ 3-4 ansovisfilets/ 2 theelepels kappertjes/ een handvol peterselie/ oregano naar smaak/ zout en peper naar smaak/ olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

60 ml olijfolie, 2 uien in dunne ringen, 2 tenen knoflook geperst, 6 paprikas (2 rode, 2 gele en 2 groene) geroosterd, schil en zaad verwijderd in plakken

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2006
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 rode ui, 1 aubergine, 3 el olijfolie, 2 rode paprika´s, 2 tenen knoflook, 1 el gezouten kappertjes, 1 el balsamico-azijn, peper en zout uit de molen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2009
  •  
  •  0-10 min.

Zoetzure groenteschotel uit Sicilie

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 ui, 250 gr.tomaten, 1 stengel bleekselderij, 3 el.olijfolie, 8 grote olijven zonder pit, 2 el.azijn, 0,5 el.suiker, peper en zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-1998
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een zoetzuur Italiaans groenten gerecht met bijzondere smaak.

INGREDIENTEN

, ui, knoflook, 3 kleuren paprika, aubergine, bleekselderij, (rijpe) tomaten, kappertjes, zwarte olijven, wijnazijn (rood), suiker,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2013
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker als antipasto met crostini

INGREDIENTEN

2 aubergines, 3 stengels bleekselderij, 4 pommedores, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, uit de knijper, 200 gram zwarte en groene olijven, ontpit, 2 el kappertjes, 1 el vloeibare honing, 2 el wijnazijn, olijfolie, peper, zout, verse basilicumblaadjes, 2 eieren, hardgekookt, met een vork fijngeprakt, een halve ciabatta, in sneetjes van ca anderhalve cm dik en ingesmeerd met wat olijfolie, geroosterd in de oven en daarna ingesmeerd met een doormidden gesneden teen knoflook.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 aubergines in stukken gesneden, 1 theelepen opgedroogde oregano, 1 grote rode ui, 2 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden, peterselie, kappertjes, groene olijven, kruidenazijn, blikje tomatenblokjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een siciliaans bijgerecht

INGREDIENTEN

4 el olijolie, 2 uien in ringen, 4 stengels bleekselderij, 2 aubergines, 5 tomaten, 2 knoflookteentje, zwarte olijven, 3 el kappertjes, zout, 3 el verse bladselderie voor garnering,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2009
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een Sicilianns stoofpotje

INGREDIENTEN

5 aubergines, 1 bos selderij ( 4 stengels ), 300 olijven zonder pit, verse kappertjes, tomatensaus, olijfolie, zout/azijn/suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Een Italiaanse ratatouille ... 35 minuten bereiding en 1 uur wachttijd ...heerlijk om van te voren klaar te maken dus.

INGREDIENTEN

** 3 eetlepels olijfolie, ** 1 kleine ui, in ringen, ** 1 stengel bleekselderij, in stukjes, ** 1 aubergine, in blokjes, ** 1 blikje gepelde tomaten van 400 gram, uitgelekt, ** 2 ansjovisfilets, ** 1 eetlepel rode wijnazijn, ** 1 theelepel suiker, ** een dikke plak achterham van 100 gram, in blokjes gesneden, ** 10 groene olijven zonder pit, grof gesneden, ** 1 eetlepel kappertjes, ** 1 eetlepel pijnboompitten, ** zout, ** versgemalen peper, ** 1 takje fijngesneden basilicum,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Siliciaanse groentesoep.

INGREDIENTEN

1 grote ui, fijngehakt, 3-4 stengels bleekselderij (met blad), gehakt, 5 el olijfolie, 1 kg aubergine, in blokjes van 2 1/2 cm, 1 el gezouten kappertjes, 10 minuten inm water geweekt en uitgelekt, 20 groene olijven, ontpit, 1 el suiker, 1 el witte-wijnazijn, 50 gr tomatenpuree, zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Voorgerecht uit italie, een antwoord op de franse ratatouille

INGREDIENTEN

8 el olijfolie 2 rode uien, in dunne halve ringen. 2 teentjes knoflook, fijngesneden, zout peper. 2 rode paprika's in dunne reepjes. 1 kg rijpe verse tomaten, ontveld of 2 blikken gepelde tomaten in stukjes, 5 stengels bleekselderij,fijngesneden. 500 gr aubergines, in blokjes van 2 cm, 1-2 el rode wijnazijn. 75 gr zwarte olijven zonder pit, gehalveerd. 2-3 el kappertjes,uitgelekt, 3-4 el fijngesneden peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 gram aubergine - grof keukenzout - 60 ml olijfolie - 600 gram uien - 2 teentjes knoflook - 150 gram selderij - 120 gram groene olijven zonder pit - 2 blikken tomaten - 1 theelepel zwarte peper - 1 eetlepel suiker - 125 ml rode-wijnazijn - 2 eetlepels kappertjes - 2 eetlepels vers gehakte peterselie - 2 eetlepels vers gehakte basilicum,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een weigh watchers recept

INGREDIENTEN

400gr. fijn gesneden ui, 1 eetl. olijfolie, 500gr. tomaten, 1kg. aubergines, 400gr. groene selderij, 1 koffiel. marjolein, oregano kruiden (beetje), 50gr. kappertjes, 15 zwarte olijven, 2eetl. ciderazijn, 1eetl. suiker, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 grote aubergines, 1 tl gedroogde oregano, 1 rode ui, 2 tenen knoflook, bosje bladpeterselie, 2 el kappertjes, geweekt en gespoeld, handvol groene olijven zonder pit, 2-3 el kruidenazijn, 5 grote rijpe tomaten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2011
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van het gewicht), olie of boter om af te bakken, zout en versgemalen peper, Voor de caponata:, 3 eetl. rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 g olijven zonder pit, 3 eetl. olijfolie, 2 theel. gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 2 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Caponata is een typisch Siciliaanse specialiteit. 't Is een zoetzure saus die bij vershillende gerechten wordt geserveerd en waarin onder meer tomaten, aubergines, ui, rozijnen en olijfolie zijn verwerkt. (met foto)

INGREDIENTEN

4 kipkarbonadesolie en/of boter om in te bakkenzout en versgemalen peper, Voor de Caponata:3 eetlepels rozijnen2 stelen bleekselderij1 ui2 teentjes knoflook1 kleine courgette1 kleine aubergine50 gram (zwarte) olijven zonder pit3 eetlepels olijfolie2 theelepels gemengde Italiaanse kruiden1 klein blikje tomatenpuree1 blikje gepelde tomaten (ca 400 gram)2 eetlepels rode wijnazijn2 theelepels suiker2 eetlepels fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van het gewicht), olie of boter om af te bakken, zout versgemalen peper, , Voor de caponata:, 3 eetl. rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 g olijven zonder pit, 3 eetl. olijfolie, 2 theel. gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 2 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Maak deze heerlijke caponata van diverse groentes en geef hem de verfijnde smaak mee door het gebruik van olijfolie. In olijfolie blijven gerechten langer vers en versterk je hun natuurlijke aroma. Een smaakmaker bij diverse pasta's.

INGREDIENTEN

Voor 4 potten van 500 ml:, 500 gr aubergine, 1/2 bleekselderij, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 1 teen knoflook, 1 blik a 240 gr gepelde tomaten, 2 witte uien, 5 el olijfolie, 1 rode Spaanse peper, 1,5 el suiker, 30 gr verse groene (pitloze) olijven, 10 gr kappertjes, 30 gr rozijnen, 60 ml rode wijnazijn, 1 tl zout, olijfolie om de caponata in de pot te bedekken,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van het gewicht), olie of boter om af te bakken, zout en versgemalen peper, Voor de caponata:, 3 eetl. rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 g olijven zonder pit, 3 eetl. olijfolie, 2 theel. gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 2 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 kipkarbonades, olie of boter om te bakken, zout, versgemalen peper., , Voor de caponata: 3 eetl. Rozijnen, 2 stelen bleekseldeij, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 gr. olijven zonder pit, 3 eetl. olijfolie, 2 theel. gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten (ca: 400 gr.), 2 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, 2 eetl. fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 tot 8 kipkarbonades, afhankelijk van het gewicht -, olie of boter om af te bakken -, zout en versgemalen peper -, Voor de caponata :, 3 eetlepels rozijnen -, 2 stelen bleekselderij -, 1 ui -, 2 teentjes knoflook -, 1 kleine courgette -, 1 kleine aubergine -, 50 gram olijven zonder pit -, 3 eetlepels olijfolie -, 2 theelepels gemengde Italiaanse kruiden -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 2 eetlepels rode wijnazijn -, 2 theelepels suiker -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Van Siciliaanse origine

INGREDIENTEN

4 ot 8 kipkarbonades(afhankelijk van het gewicht), olie of boter om te bakken, zout en versgemalen peper, Voor de caponata:, 3 eetl rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 g olijven zonder pit, 3 eetl olijfolie, 2 theel gemengde italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten(circa 400g), 2 eetl rode wijnazijn, 2 theel suiker, 2 eetl fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van het gewicht), olie of boter om af te bakken, zout en versgemalen peper, Voor de caponata:, 3 eetl. rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 g olijven zonder pit, 3 eetl. olijfolie, 2 theel. gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 2 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, 2 eetl. fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Maaltijdsalade die van te voren gemaakt kan worden, dus heerlijk in de zomer

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 grote fijngesneden ui, 2 aubergines in blokjes, 1 blik tomatenblokjes (400 g) uitgelekt, peper, 1-2 tl suiker, 1-2 el witte wijnazijn, 8 gehalveerde ansjovisfilets, 2 blikken tonijn (a 185 g) op olie uitgelekt en in stukjes, 2 el uitgelekte kappertjes, 100 g zwarte olijven, 2 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Caponata-Siciliana . Lauwwarm serveren bij gebakken of bbq vis / wit vlees ofwel koud als voorgerechtje met wat geroosterd brood er bij .

INGREDIENTEN

Olijf-olie - 2 aubergines - 1 ui - 3 tomaten - 2 eetlepels kappertjes - 50 gram zwarte ontpitte olijven - 2 stengels bleekselder of minder naar believen - 2 teentjes knoflook - 3 eetlepels wijnazijn - 1 eetlepel suiker - peper en evt. zout - peterselie om te garneren .,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2007
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Caponata is een typisch Siciliaanse specialiteit. Het is een zoetzure saus die bij verschillende gerechten wordt geserveerd en waarin onder meer tomaten, aubergines, ui, rozijnen en olijfolie zijn verwerkt.

INGREDIENTEN

8 kipkarbonades, olie of boter om te bakken, zout versgemalen peper, 3 eetlepels rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 gram olijven zonder pit, 3 eetlepels gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten van 400 gram, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gram aubergines500 gram tomaten50 gram groene olijven zonder pit3 stengels bleekselderij1 ui1 eetlepel kappertjes4 eetlepels wijnazijn1 eetlepel suikerolijfolie, zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Siciliaans voorgerecht van diverse groenten, garnalen en mosselen.

INGREDIENTEN

1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 1/2 aubergine, 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika, 2 aardappels, 1 courgette, 30 gram suiker, 6 eetlepels rode wijnazijn, 1 blik tomaatblokjes, uitgelekt, 1 tl gedroogde oregano, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 el kappertjes, 10 groene olijven, 100 gram verse garnalen, gekookt, 100 gram mosselen, gekookt, 6 grote gamba`s, peterselie, fijngehakt,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van gewicht);, olie om in te bakken;, zout en peper;, 3 eetl. rozijnen;, 1 ui;, 2 tenen knoflook;, 1 kleine courgette;, 1 kleine aubergine;, 50 gr. olijven zonder pit;, 3 eetl. olijfolie;, 2 theel. gemengde italiaanse kruiden;, 1 klein blikje tomatenpuree;, 1 blikje gepelde tomaten (ca. 400 gr);, 2 eetl. rode wijnazijn;, 2 theel. suiker;, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 tot 8 kipkarbonades (afhankelijk van het gewicht), olie of boter om te bakken, zout en versgemalen peper, 3 eetl. rozijnen, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 50 g olijven zonder pit, 3 eetl. olijfolie, 2 theel. gemengde Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 2 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De basis van dit recept komt van Albert Heijn, eerlijk is eerlijk. Maar voor mijn lief heeft 'gewoon caponata' het nét niet. Daarom kwam hij op het idee om te starten met het smelten van de ansjovisjes in de olie, altijd goed voor een pittig begin van een gerecht. En het toevoegen van de tonijn bleek ook een goed idee. Voor de vegetariérs onder ons: de ansjovis en tonijn kun je ook toevoegen op het laatst, voor als je 'niet-vegetarische' huisgenoten hebt.

INGREDIENTEN

4 ansjovisjes, 1 blik tonijn in olie of water, 1 aubergine, 5 stengels bleekselderij, 2 uien, 2 el pijnboompitten, 6 el olijfolie, 400 g tomatenblokjes, 4 el groene olijven zonder pit, 4 el rode wijnazijn, 1 el suiker, 2 el rozijnen, 2 el kappertjes, 15 g basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kan warm of koud opgediend worden

INGREDIENTEN

2 kleine aubergines, 6 eetl. olijfolie, 1 gele, 1 groene en 1 rode paprika, 1 grote in dunne plakken gesneden ui, zout, 2 stengels bleekselderij, 8 gepelde tomaten zonder zaad, 50g in plakjes gesneden olijven, 1 eetl. kappertjes, 1 theel suiker, 4 eetl. azijn, aroma, peper uit de molen,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit gerecht is heerlijk en doet denken aan tropische sferen... Prima vegetarisch groente bijgerecht voor bij de barbecue of op de camping. Dit is voldoende voor 2 personen.  

INGREDIENTEN

2 el koudgeperste olijfolie, plus extra voor eroverheen, 1 grote aubergine, in grote blokjes, 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in grote vierkanten gesneden, 2 tl gedroogde oregano, ½ tl chilipoeder, 2 tenen knoflook, in plakjes, 1 ui, gesnipperd, Handje peterselie, fijngesneden, Handje muntblaadjes, fijngesneden, 4 rijpe tomaten, in grote blokjes, 250 g groene olijven zonder pit, 4 el kappertjes, uitgelekt, 2 el ciderazijn,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2015
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top