Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

810 cantharellen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 250 gr bloem, 50 gr boter, 150 ml melk, 2 tl bakpoeder, , Voor de vulling:, , 250 gr cantharellen (of paddenstoelenmelange), 500 gr mager rundergehakt, 2 flinke sjalotten, 50 gr mager gerookt spek (fijn), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el olijfolie, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de topping:, , 250 gr crème fraîche, 250 gr zure room, 1 el maizena, 4 el mayonaise, 200 gr geraspte Parmezaan, 1 sjalotje (fijn), Vers gesnipperde peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Europees
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram cantharellen * citroensap * 25 gram boter * zout * 15 bloem.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Met spek,ui,room,witte wijn.

INGREDIENTEN

300 gr cantharellen - 50 g rookspek - 20 g ui - 20 g boter - 15 g bloem - 0.5 dl droge witte wijn - zout,peper - 1 tak peterselie - 5cl room

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een super lekkere risotto met als thema de herfst die kruidig, zacht en romig smaakt. Geweldig hoe die mooie smaken bij elkaar komen. Een must voor de risotto liefhebber!

INGREDIENTEN

200 gr risottorijst (Arboriorijst), 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook (geperst), 150 gr verse cantharellen, 100 gr kastanje champignons, 600 ml warme bospaddenstoelen bouillon (tablet AH), Scheut droge witte wijn, Klont roomboter, Olijfolie, Scheutje kookroom of slagroom, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Vers gesnipperde peterselie, Vers geraspte grana padano

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder!

INGREDIENTEN

2 sjalotjes -, 200 gram kastanje champignons of cantharellen, 200 gram gerookte zalm -, 300 gram spaghetti -, peper, zout -, 2 el olie -, 2 el Noilly Prat (= droge vermouth) of witte wijn -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie -, 125 ml slagroom -, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250g. (verse) tagliatelle, ca. 100g. cantharellen, 40g. boter, 1 sjalotje, 1/2 dl bouillon of water, 1 eetl. verse tijmblaadjes (of 1 tl. gedroogde),(olijf) olie, zwarte peper uit de molen, evt. geraspte Parmesan.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Cantharellentijd! Hier in Duitsland zie je nu overal prachtige cantharellen in de winkel. Heerlijk! De paddenstoelen zijn zo heerlijk en stevig. Echt geschikt voor een vegetarische maaltijd, waarbij je het vlees echt niet mist. Lekker met wat room en verse tuinkruiden. Je weet niet wat je proeft.

INGREDIENTEN

250 gram pasta (liefst een kleine pastasoort), 250 gram mooie grote cantharellen, 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel roomboter, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 3 flinke eetlepels peterselie, 2 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm, 1 glas witte wijn (of bouillon), 100 ml slagroom, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De cantharellen zijn er weer! Heerlijk! Maar je kunt in dit gerecht ook champignons gebruiken. Ook lekker. Deze pasta is zacht en kruidig van smaak door de kruiden van de saucijsjes. Wij waren verrukt van de combinatie.

INGREDIENTEN

250 gram pasta (ik heb spätzle gebruikt maar spaghetti kan ook goed)-, 1 sjalotje -, 1 teentje knoflook -, 150 gram cantharellen -, 2 saucijzen -, peper, zout -, 125 ml crème fraiche -, 1 glas witte wijn -, 2 eetlepels fijngesneden peterselie -

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes !

INGREDIENTEN

75 gr kastanjechampignons, 75 gr shiitake, 75 gr oesterzwammen, 75 gr cantharellen, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie (blaadjes snipperen), Handje gesneden bieslook (ter garnering), Zwarte peper uit de molen, Zeezout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Heet water en 2 runderbouillon tabletten, (Eventueel wat maggi voor wat extra pit)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Frans
  •  20-30 min.

Het is niet zeker of farnei cantharellen zijn, maar Plinius schrijft wel dat ze op hout groeien, wat op cantharellen zou kunnen duiden. We weten dat de Romeinen cantharellen aten, omdat ze op fresco's staan afgebeeld. Het gerecht is zo simpel dat het geen verdere interpretatie vereist.

INGREDIENTEN

Cantharellen, gemalen peper, garum

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

10 gram cantharellen * 100 gram bacon in reepjes * 1ui.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

500 gr cantharellen - 4 teentjes look - 2 el olijfolie - enkele takjes platte peterselie - versgemalen zwarte peper en fijn zeezout,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie - 2 sjalotjes - 300 gram cantharellen - 3 eetlepels peterselie - zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Volg het basisrecept en voeg cantharellen toe.

INGREDIENTEN

6 eieren, 6 eetl. vocht, zout, peper, 5 eetl. boter of margarine, 2 zakjes gedroogde cantharellen (40 g), paprikapoeder.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een bijzondere groente met een bijzondere paddestoel

INGREDIENTEN

1 koolrabi (let op: GEEN KOOLRAAP!!), 250 gram cantharellen, lepel boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2011
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Voor meerdere personen verdubbel de aantallen

INGREDIENTEN

1/4 gele paprika, 75 gr cantharellen, 1/2 eetlepel boter, 1 theelepel tijm, 1/2 dl medium dry sherry, 1 potje wildbouillon (400 ml), citroensap, 1/2 eetlepel fijngeknipte bieslook, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

2 kleine stokbroden van circa 30 cm (ficelles) - 500 gr cantharellen - 2 uien - 30 gr boter - peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Lekker geheel, dat zich uitstekend leent om pasteitjes te vullen

INGREDIENTEN

-1 kg cantharellen, -50 g boter, -1 dl room, -10 g bloem, -zout, peper en wat peterselie, -1 ui fijn gesnipperd

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker voorgerecht of onderdeel van een buffet.

INGREDIENTEN

600g cantharellen, 100ml kippefond, 30ml madera, 400g kipfilet, 1 eidooier, 50g wittebroodkruim, 200ml slagroom, 1 eetl gehakte kervel, 1 eetl gehakte bieslook, 1 eetl gehakte peterselie, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

300 gram cantharellen, 100 gram ontbijtspek,bloem, 75 gram boter, 1 uitje, snufje tijm, zout, peper, 2 tomaten, peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram cantharellen, , ? citroensap, , ? 1 ui, , ? 75 gram boter, , ? 4 tomaten, , ? paprikapoeder, , ? room, , ? peterselie, , ? 4 plakken rookspek.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 g gemarineerde knoflookteentjes (AH), olijfolie, 200 g cantharellen, 12 zwarte olijven, 2 takjes tijm, 4 sneden landbrood, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gram cantharellen, 100 gram ontbijtspek,bloem, 75 gram boter, 1 uitje, snufje tijm, zout, peper, 2 tomaten, peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gram varkensniertjes -, witte peper -, 250 gram cantharellen -, 1 ui -, 1 40 gram boter -, peterselie -, zout -, 1/8 liter zure room, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

400 gr cantharellen - 1 rode ui - 3 el boter - versgemalen zwarte peper en zout - 4 stevigde sneden 10-granenbrood - 1 el geraspte Parmezaanse kaas - gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Frans
  •  20-30 min.

WW-waarde per portie : 7 points

INGREDIENTEN

1 sjalot, 1 kip van 1 kg, 50 gr mager spek, 2 el olie, 200ml groentebouillon, peper, bindmiddel, 500 gr cantharellen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gram varkensniertjes *, witte peper *, 250 gram cantharellen *, 1 ui *, 40 gram boter *, peterselie *, zout *, 1/8 liter zure room.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke soep .

INGREDIENTEN

800 g vastkokende aardappelen (in blokjes), 400 g cantharellen, 1 stengel preiwit (in reepjes), 800 ml runderbouillon, 3 el zonnebloemolie, peper, zout, 2 el dille (fijngehakt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2017
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 dl cognac -, 1 pot wildfond -, 2 doosjes cantharellen -, 1 sjalotje -, 100 gram koude boter -, 4 hertenbiefstukjes a 125 gram -, zout en vers gemalen peper, , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en lekker smeuig

INGREDIENTEN

-200 g verse cantharellen (of uit potje), -50 g peterselie, -200 g bacon (in reepjes), -3 tomaten, -8 eieren, -2 el mineraalwater, -3 el melk, -zout en peper, -4 sneetjes boerenbrood, -2 el boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Gebakken cantharellen

INGREDIENTEN

400 gr cantharellen,1 rode ui, 3 el boter, zout, zwarte peper, 4 plakken (duits)brood, boter, 1 el geraspte parmezaanse kaas, peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukken van elk circa 150 gram, 250 gram schoongeborstelde cantharellen, 3 tot 6 eetlepels vleesjus, 1 tot 2 glazen rode port, 2 fijngesneden sjalotjes, grove zwarte peper en wat zout, 30 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250gr. cantharellen, 2 el. vloeibare boter of olijf olie., 1 el. citroensap, 2 el. bloem, 1 dl. bouillon, 0,6 dl. droge witte wijn, peper uit de molen, zout, 3 el. zure room., royaal fijn gehakte peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2007
  • Oostenrijks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Recept uit de Kerst Allerhande 2002

INGREDIENTEN

? 3 sjalotjes, ? 2 kruidenbouillontabletten, ? 4 eetlepels olijfolie, ? 400 g risottorijst, ? 2 1/2 dl droge witte wijn, ? 1 envelopje saffraan, ? 330 g cantharellen of kastanjechampignons, ? 50 g gepelde walnoten, ? (versgemalen zee)zout, ? (versgemalen) zwarte peper, ? 1/2 bakje mascarpone (a 250 g), ? 100 g Parmezaanse kaas (of grana padano stukje)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gr kipfilet, 1 ui, 1 el olijfolie, 1 blikje (klein) cantharellen, zout, versgemalen peper, 1 mespuntje tijm, 2,5 dl instant-jus, 1,25 dl slagroom, gehakte peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zeer apart

INGREDIENTEN

1 krop eikebladsla - 200 gr cantharellen - 75 gr ontbijtspek - 10 gr boter - 1 sjalotje - 3 eetlepels citroensap - 6 eetlepels noteolie - zout - peper - scheutje azijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet van 300 g, zout, vers gemalen zwarte peper, 1/4 tl piment, , 100 g cantharellen of gemengde paddestoelen, 1 dl rode wijn, 2 el balsamicoazijn, 1 el bruine suiker, verse tijmblaadjes om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr. Kalfsbiefstuk (polsdikte en heel laten), 100 gr. Cantharellen, 1 x. Sjalotje, 20 gr. Boter, Zout en versgemalen peper, 1½ dcl. Gevogeltefond, 4 eetl. Slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor 4 pers.;geurige paddestoelen in duo met tongfilet

INGREDIENTEN

8 tongfilets; 500 g cantharellen; 1 sjalot; 100 g boter; 10 cl droge witte wijn; 10 cl room; peterselie; peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bij dit wildgerecht dronken we een Roero wijn. De druif die ze voor deze wijn gebruiken is de Nebbiolo. Deze gebruiken ze ook voor de Barolo. Stevige ronde wijn, met dierlijke aroma\'s. Hierdoor is het een perfecte combinatie met deze wildragout.

INGREDIENTEN

600g Hertenvlees in blokjes gesneden, 100g doorregen spek in dobbelsteentjes gesneden, 2 el braadboter, 3 uien, zout, versgemalen zwarte peper, 8 jeneverbessen, theel. piment poeder, theel. kruidnagel, 1 laurierblad, 1 el gehakte tijmbladen, 200g cantharellen, 3 afgestereken el maizena, 4 el rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-2005
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top