Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

24 caldo verde recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Portugese soep van kool

INGREDIENTEN

* 3 middelgrote aardappelen, * 0,75 liter water, * 2 eetlepels olijfolie, * 250 gram fijn gesneden kool, * zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Portugese groene koolsoep...

INGREDIENTEN

2 uien in dunne ringen, 1 geperst teentje knoflook, 2 el olijfolie, 1 l groentebouillon, 200 gr aardappelen in stukken, zout, peper, 300 gr jonge groene kool in dunne reepjes, 200 gr chorizo in dunne plakjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Portugees
  •  30-60 min.

Caldo Verde,portugeese soep

INGREDIENTEN

2 uien in dunne ringen, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 300 gram aardappelen in stukken, 1 liter groentebouillon, zout, peper, 300 gram jonge groene kool in dunne reepjes, 200 gram Chorizo (Spaanse worst) in plakjes.,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Portugees Voorgerecht
  •  60-120 min.

Portugese soep.

INGREDIENTEN

650 gram krulboerenkool-, 650 gram aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes gesneden-, 4 teentjes knoflook, gepelt en dan dun gesneden-, 100 ml olijfolie-, 225 gram worst, dun gesneden-, zout en (versgemalen) zwarte peper.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Portugees
  •  0-10 min.

Soep met aardappelen en boerenkool

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, olijfolie, bouillontabletten, 350g boerenkool of groene kool

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  • Portugees
  •  30-60 min.

Deze Portugese boerenkoolsoep leert ons dat met boerenkool meer mogelijk is dan onze stamppot. Uit nl.culinair

INGREDIENTEN

300 gr. aardappelen 2 teentjes knoflook olijfolie, 150 gr. gesneden boerenkool 1 lt. water zout, , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Portugees
  •  20-30 min.

Portugese boerenkoolsoep

INGREDIENTEN

300 gram aardappels (kruimige soort), 4 teentjes knoflook, olijfolie extra vierge, 250 gram schoongemaakte boerenkool, 1 liter water, zout of bouillonblokje naar wens, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Portugese groene soep.

INGREDIENTEN

2 uien in dunne ringen, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 300 gram aardappelen in stukken, 1 liter, groentebouillon, zout, peper, 300 gram jonge groene kool in dunne reepjes, 200 gram Chorizo (Spaanse worst) in plakjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Portugees
  •  30-60 min.

Portugese groene soep.

INGREDIENTEN

2 uien in dunne ringen, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 300 gram aardappelen in stukken, 1 liter groentebouillon, zout, peper, 300 gram jonge groene kool in dunne reepjes, 200 gram

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2001
  • Portugees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 uien in dunne ringen, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 300 gram aardappelen in stukken, 1 liter groentebouillon, zout, peper, 300 gram jonge groene kool in dunne reepjes, 200 gram Chorizo (Spaanse worst) in plakjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Portugees
  •  30-60 min.

Portugese boerenkoolsoep met chorizo

INGREDIENTEN

500 gr. aardappels, 200 gr. chorizoworst (in blokjes gesneden), 2 vleesbouillontabletten, olijfolie, (versgemalen) zwarte peper, 250 gr. gesneden boerenkool, zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Portugees
  •  30-60 min.

Groene aardappelsoep

INGREDIENTEN

250 gr snijbiet of romeinse sla,150 gr.chorizo-worst,500 gr.aardappelen,1 l water, 1.5 tl,zout,mesp.zwarte peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardappels, 1/2 dl olijfolie, 1-2 bouillontabletten, 350 g ongesneden groene kool, stukje chorizo,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Portugees
  •  20-30 min.

De beroemde soep uit noord Portugal; heerlijk, stevig en voedzaam. Met een stuk brood een heerlijke maaltijd. De kool die in Portugal wordt gebruikt is hier niet te krijgen. Boerenkool is de een perfecte vervanger.

INGREDIENTEN

1 kl. groen kool ( boerenkool), 500 gr aardappelen, 1 kleine chourizo, 3 teentjes knoflook, 4 el olijfolie, 1.5 l water, 2 blokjes kippenboullion, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2012
  • Portugees
  •  20-30 min.

"De soep " van de Portugezen

INGREDIENTEN

8 koppen water., 1 el. grof zout., 450 gr.geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen., 120 gr.Portugese knoflookworst of chorizo,in plakken (in noodgevallen evt. met knoflook ingewreven en gebraden verse worst,in plakken gesneden)., 450 gr.portugese groene kool,fijngesneden in dunne repen., (evt.boerenkool,fijngesneden), vers gemalen zwarte peper., 4 el.Olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2001
  • Portugees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr. aardappel, 1 klein chorizo, 1 teen knoflook, 1 kg. groene kool, gesneden, 4 el. olijfolie, extra vergine, 1.5 l. water, 1 snufje zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2001
  • Portugees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram aardappel -, 1 klein chorizo -, 1 teen knoflook -, 1 kilo gesneden groene kool -, 4 eetlepel olijfolie, extra vergine -, 1 1/2 liter water -, 1 snufje zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Portugees Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr. aardappel, 1 klein chorizo, 1 teen knoflook, 1 kg. groene kool, gesneden, 4 el. olijfolie, extra vergine, 1.5 l. water, 1 snufje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Portugees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g geschilde aardappels afkokers, 2 teentjes knoflook, olijfolie, 150 g gesneden boerenkool, 1 l water, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Portugees
  •  0-10 min.

4 Personen; Van: "jantenkate"

INGREDIENTEN

1 l Bouillon of water met, - bouillonblokjes, 1 T olijfolie, 2 Geschilde aardappelen, Enige boerenkoolbladeren, - (gestroopte boerenkool, - dus), Peper, Zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  •  
  •  20-30 min.

Bron: Wereldkeuken

INGREDIENTEN

1,5 liter water, 250 g Portugese kool of boerenkool, 0,5 kg aardappelen, 0,5 dl olijfolie, 1 ui, 1 worst (chorizo), ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2001
  • Portugees
  •  30-60 min.

Voor wie eens wat anders wil‚€¶ Portugese boerenkool soep, leuk idee voor de wintermaanden, maar ik maak het ook in de zomer, zonder de aardappelen, om de soep licht te houden. Als op de boerenmarkt een boerin zeer fijn gesneden kool verkoopt dan koop¬†ik het en maak de caldo verde,¬†de soep is heel lekker en heeft een typische eigen smaak.¬†Het is in Portugal misschien wel het populairst van alle soepen. Mede daarom waarschijnlijk ook uitgeroepen tot een van de zeven¬†wereldwonderen van de gastronomie. Oorspronkelijk uit het noorden des lands, tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Portugese keuken!Hoewel oorspronkelijk afkomstig uit de Minho, is de Caldo Verde door de jaren heen uitgegroeid tot √©√©n van Portugal¬īs bekendste nationale gerechten. Koolsoep klinkt nou niet echt bijzonder appetijtelijk, maar je zult merken dat het absoluut beter smaakt dan het klinkt! Het volgende recept voor een basis uitvoering van de Caldo Verde is zeer eenvoudig te maken. Centraal staat de kool die de Portugezen¬†couve galeganoemen. Dit wordt in het Nederlands vertaald naar boerenkool, maar het is toch net even wat anders. Maar bij gebrek aan de¬†couve galega¬†is boerenkool heel geschikt om te gebruiken. Leuk om eens te serveren in plaats van de standaard stampot boerenkool!

INGREDIENTEN

700 gram aardappels, 400 gram boerenkool, 1 bouillonblokje groente, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, olijfolie, 1 chouriço (bij voorkeur een Portugese), snufje zout, snufje peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2016
  • Portugees
  •  20-30 min.

"De" Portugese soep. Je ziet er zelfs overval soepkommen van. Natuurlijk een paar van die kommen gekocht op de Portugese markt. Ons smaakte de soep prima. Ik heb e.e.a. aan het originele recept veranderd. Een beetje naar eigen smaak, maar dat zullen de Portugese koks ook wel doen denk ik?

INGREDIENTEN

¬Ĺ groene kool (plm. 500 gram gesneden groene kool of boerenkool!), 3 aardappelen, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 250 gram chorizo (hele chorizo zelf in plakjes snijden!), 1 liter vleesbouillon of groentebouillon (kan van tabletten), 100 ml slagroom, 1 theelepel karwijzaad, 1 eetlepel olijfolie, peper, zout, , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2013
  • Portugees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie; 250 gram chorizoworst (stukje), in blokjes; 1 grote ui, grofgesnipperd; 500 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes; 1 zak panklare boerenkool (300 gram); 1 ¬Ĺ liter kippenbouillon (van tablet)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2011
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top