82 calamares recepten

Calamares de eerste keer dat ik ze at, zal ik nooit vergeten ergens aan de Atlantische kust in Spanje. Het is meer dan hoogzomer gevoel;zon, zee en vrijheid. Dat gevoel probeer ik minstens een keer per jaar bij mij thuis te severen. Op de tuintafel met veel vrienden, veel witte wijn, veel zelfgemaakte tartaarsaus en ja veel calamares.

INGREDIENTEN

1/2 kg schoongemaakte calamares, i dl ijskoud water, 1 ei, 3 el bloem, zout en peper, 2 dl mayonaise, 1 gesnipperde ui, 1 el kappertjes, 2 el augurk in blokjes, 1 el mosterd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Gefrituurde inktvis;(tapas - Andalusie) voor 8 pers.

INGREDIENTEN

Gepaneerde inktvisringen (diepvries of vers); frituurolie;

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.

Krijg je vrienden over de vloer en weet je niet wat gekookt?
Maak er eens een tapasavondje van en serveer je eigen versie van de klassieke calamares fritos (gefrituurde inktvisringen) Warme tapa: Buen provecho!

INGREDIENTEN

1 kg calamares (pijlinktvis in ringen gesneden), Een beetje bloem, Zout, peper, 1 teentje knoflook (geperst), Frituurolie, Citroen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2006
  • Spaans
  •  0-10 min.

Deze Griekse saus, die `skordalia`heet, is super in combinatie met vis. In plaats van inktvisringen kun je ook kibbeling nemen

INGREDIENTEN

2 sneetjes stevig wit brood zonder korst, 50 g blanke amandelen, 1 teen knoflook, grofgehakt, 1 el witte-wijnazijn, 50 ml olijfolie, 500 g calamares (gepaneerde inktvisringen, diepvries), 1 citroen, in partjes, olie om in te frituren

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2008
  • Grieks Voorgerecht
  •  20-30 min.

Echt zomers gerecht, lekker met een glas gekoelde rose. Per portie 315 kcal.

INGREDIENTEN

800 g zo klein mogelijke verse of diepgevroren calamares (inktvissen) , 4 el olijfolie , 4 takjes verse peterselie , 3 kleine bosuitjes , 2-3 limoenen of citroenen , 2 papaja's , 1 kleine rode paprika , 1 kleine rode verse peper , half bosje basilicum , zout, peper uit de molen , cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


voor mijn tapa's colectie

INGREDIENTEN

1,5 kg pijlinkvis(in dunne ringen), 100 ml citroensap, 5 teentjes knoflook(geperst), 150 ml olijfolie, Voor de dressing:75 ml citroensap, 1 dl olijfolie, 2 el verse peterselie(fijngehakt), 2 envelopjes safraanpoeder

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2004
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.



"Calamares rellenos", door zijn vorm vraagt de calamar erom gevuld te worden; in Spanje doet men dat het liefst met een mengsel van de in stukken gesneden tentakels en aan de lucht gedroogde serrano-ham. Op Menorca doet men melk door de vulling, in Tossa aan de Costa Brava neemt men een appel en in het noordoosten gebruikt men vlees.

INGREDIENTEN

4 middelgrote verse pijlinktvissen - 3 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 ui, gesnipperd - 2 el gehakte peterselie - 125 gr gedroogde ham in blokjes - 2 el paneermeel - 1 ei - peper en zout - 1 tl mild paprikapoeder - bloem - 4 el olijfolie - 2 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes - sap van 1/2 citroen - 2,25 dl witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2000
  • Spaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg pijlinktvis, in dunne ringen, 85 ml citroensap, 3 teentjes knoflook, geperst, 1,25 dl olijfolie, , voor de dressing:, , 65 ml citroensap, 1 dl olijfolie, 1,5 el verse peterselie, fijngehakt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 tl dijonmosterd, zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2006
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Snel klaar en erg lekker; zowel koud als warm

INGREDIENTEN

-500 g diepvries inktvisringen, -olie om in te bakken, VOOR DE SAUS:, -3 1/2 dl mayonaise, -1 th lepel mosterd, -2 hardgekookte eieren, -3 augurken (suikerloos) en fijngesneden, -1 eetlepel peterselie en bieslook, -1 sjalotje fijn gesnipperd, -1 eetlepel kappertjes (uitgelekt), -peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Spaanse tapa voor 4 personen

INGREDIENTEN

, 500 gr inktviszakken, bloem, 2 eieren, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

500 gram inktvisringen, bloem, 2 eieren, zout, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Heerlijke in de wijn gestoofde inktvis

INGREDIENTEN

1 kilo inktvis, 1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 2 teentjes knoflook, 2 glazen witte wijn, 1 eetlepel tomatenpure, olijfolie, bosje peterselie, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snel, makkelijk en overheerlijk

INGREDIENTEN

-250 g chorizo, -500 g ongepaneerde inktvisringen (diepvries), -60 g bloem, -4 eetlepels olijfolie, -1 theelepel zoet paprikapoeder, -zout, , Voor de salade:, -1/2 ijsbergsla, -1 blik witte bonen, uitgelekt, -1/2 zoete ui, in ringen, -1 wortel, geraspt, -partjes citroen, , Voor de dressing:, -1 dl mayonaise, -1/2 theelepel zoet paprikapoeder, -1 eetlepel citroensap

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo calamares (vers bij de vishandel), zout, bloem, paprikapoeder (pikant), knoflook, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2012
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een W.W. recept; voor 2p = 6 pt /pp

INGREDIENTEN

- 200g spaghetti, - 1 teentje look, - 120g calamares, - 2 koffielepels olijfolie, - 4 tomaten, - 1 eetlepel gehakte peterselie, - Peper/Zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 dl ijskoud water -, 1 ei -, 3 eetlepels bloem -, peper en zout -, 2 dl mayonnaise -, 1 ui -, 1 eetlepel kappertjes -, 2 eetlepels augurken in blokjes -, 1 eetlepel mosterd -, 1/2 kg calamares,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

200 g schoongemaakte calamares (inktvis), 500-600 g aardappelen, 100 g erwtjes, 3-4 soeplepels sherry-azijn, 2-3 teentjes knoflook, olijfolie, peper en zout, een beetje saffraan

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

In dit recept worden de inktvisjes, in hun geheel, gestoofd in olijfolie waardoor de inkt vrijkomt en de saus donker kleurt.

INGREDIENTEN

1 kg. kleine calamares, 100 ml. olijfolie, 1 kleine ui, 3 teentjes knoflook, 1 rood pepertje, 1 theel. paprikapoeder, 100 ml. witte wijn, 2 eetl. peterselie, zout, peper, citroensap, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Toch eenvoudig te maken!!!

INGREDIENTEN

1 dl ijskoud water, 1 ei, 3 el bloem, pezo, 2 dl mayonaise, 1 ui, 1 el kappertjes, 2 el augurk, 1 el mosterd, halve kilo schone calamares in ringen, olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Een gerecht waar je italie proeft

INGREDIENTEN

500 gram grote calamares, 500 gram spaghetti, 2 el olijfolie, 1 prei,fijngesneden, 2 tenen knoflook,geperst, 1-2 tl gehakte chilipeper, 1/2 tl cayennepeper, 1 blik gepelde tomaten (425 gr ), 1,25 dl visbouillon, 1 el basilicum,gehakt, 1 tl verse salie,gehakt, 1 tl verse marjolein,gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 4 handvol gemengde sla (Treviso, krulsla, andijvie), , 4 sjalotten, , 3 soeplepels fijngehakte bladpeterselie, , 40 g tarwebloem, , 250 g schoongemaakte kleine calamares, , 4 teentjes knoflook, , 5 cl wijnazijn, , 125 ml olijfolie, , zout, , versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voorbereidingstijd 15 minuten + 2 uur marineertijd. Grilltijd 6 minuten.

Maak de Calamares niet schoon als je zat bent. Waarom niet? Daar kom je volgende dag dan wel achter. De kans is groot dat je hele keuken onder de inkt zit. Is mij dus overkomen. Lol.

INGREDIENTEN

18 kleine Calamares vers van de markt., 2 theelepeltjes fijngeraspte, citroenschil of limoenschil., ong. 60 mililiter citroensap of limoen., 60 mililiter olijfolie Tarragona ., 2a3 tenen geperste knoflook., 1/4 kop vers gehakte, peterselie., 1 eetlepel milde paprikapoeder.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2009
  • Spaans
  •  > 120 min.

Römertopf
Erg populair in de jaren zeventig en inmiddels zo goed als in onbruik geraakt. Een prachtige uitvinding. Deze lemen pot werkt als een tajine. Zet hem even in het water voor dat u hem gebruikt. In de oven kan hij hoge temperaturen aan en door ze unieke bouw blijven de gerechten smeuïg. Dus ga op zoek, op zolder bij Oma, of in de kringloopwinkel! Een goed alternatief is een tajine, in dit geval een ongeglazuurde!!

INGREDIENTEN

6 calamares tubes van ca. 200 g , 500 g roze garnalen , 6 el. witte wijn , zout & peper uit de molen , 6 el. olijfolie en roomboter half om half , 300 g broodkruim , 3 tn. knoflook , 2 middelgrote uien , 6 el. gehakte verse peterselie , 4 el. gehakte verse basilicum , sap van 1,5 lime ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  •  
  •  20-30 min.

Gestoofde pijlinktvis in sherry

INGREDIENTEN

750 gram kleine pijlinktvissen, 4 eetlepels olijfolie, 4 tenen knoflook, 2 uien, 4 tenen knoflook, 16 gepelde amandelen, zakje saffraan, 1 dl Fino sherry, 3 eetlepel fijn gehakte verse peterselie, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8-12 kleine pijlinktvisjes, 1 kleine rode paprika, 1 uitje, 1 knoflookteentje, 10 groene olijven zonder pit, olijfolie, tomatenketchup, droge sherry, zout, peper, ca. 1/2 dl slagroom, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde inktvis
TAPAS

INGREDIENTEN

1 kilo inktvis middelmaat, 500 gram half runder half varkens gehakt, 3 eieren., saus:, :1 grote ui, :500 gram tomaat, :150 gram amandelen, :300 gram garnalen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

750 g pijlinktvisjes, 4 el olijfolie, 2 fijn gehakte uien, 4 teentjes knoflook, 16 gepelde amandelen, zakje saffraan, 1 dl droge sherry, 3 el fijn gehakte peterselie, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gefrituurde inktvisringen. Dit is wel een van de meest populaire recepten hier in Spanje. En nog snel en makkelijk te maken ook. Als hoofdgerecht of ook als tapa

INGREDIENTEN

500 gram inktvis, 100 gram meel, 2 eieren, 1 citroen, mayonaise, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Inktvis van het huis ! Uit de lekkerste studentenkeuken van de Maasstad !

INGREDIENTEN

- inktvisringetjes - vlaamse frieten - salade

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

?SE NOS HAN QUEMADO LOS CALAMARES?
de inktvis verbrand?

INGREDIENTEN

1 grote inktvis(12 ringen), 4 eetlepels de tempura (dragon blue), 1 zakje inktvisinkt, 3 el water, olijolie om te frituren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1.2 kg. pijlinktvis, -400 gr. peper, groene, -6 stuks tomaten, rijpe, -5 tenen knoflook, -Olijfolie, -Zout, -Peper, -Cayennepeper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg niet schoongemaakte calamares, een grote ui, bloem, knoflook, peterselie en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gefrituurde calamares, spaanse tapa

INGREDIENTEN

225 gram zo klein mogelijke, schoongemaakte calamares (pijlinktvis), bloem om te bestuiven, olie om in te frituren, 2 eieren, losgeklopt, zout, citroen in puntjes gesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg niet schoongemaakte calamares, een grote ui, bloem, knoflook, peterselie en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

200 gr calamares, zwarte en witte tagliatelle, 12 scampi's, 1 venkel, 1 courgette, 1 paprika, olijfolie, groene kruiden, notenolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gr calamares, zwarte en witte tagliatelle, 12 scampi's, 1 venkel, 1 courgette, 1 paprika, olijfolie, groene kruiden, notenolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Grieks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr calamares, Zwarte en witte tagliatelle, 12 scampi's, 1 venkel, 1 courgette, 1 paprika, Olijfolie, Groene kruiden, Notenolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een tapas onderdeel, heerlijk, echt snoepen. Bakken of frituren. Combineer met andere tapas gerechten.

INGREDIENTEN

450 gr schoongemaakte kleine, dunbevleesde Pijlinktvis (met tentakels), (Zee)Zout, Olie om te bakken/frituren, bij voorkeur milde olijfolie, 1 Citroen, in puntjes gesneden, - beslag;, 1 Ei, losgeklopt, 12 el Bier, 110 gr Bloem, 1 teentje Knoflook, fijngeprakt, 1 el fijngehakte Peterselie, Zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2008
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spaanse tapas

INGREDIENTEN

1000 gr inktvis, 200 gr bloem, 4 eieren, 2 citroenen, Mayonaise, Olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies