4.713 cake recepten

Dit is een basisrecept voor cake, die niet kan mislukken. Voor iets meer afwisseling laat u uw fantasie werken en voegt u allerlei ingredienten toe.

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter - 200 gram suiker - 4 eieren (200 gram bij elkaar) - 200 gram bloem - 2 theelepels bakpoeder - 1 zakje vanillesuiker - wat citroenrasp

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker !

INGREDIENTEN

2 kopjes bloem, 1 kopje bruine suiker, 4 eieren, 1 kopje olijfolie, 1 tl zout, 1 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl gember, 2 kopjes geraspte wortel (ongekookt), 1 kopje gemalen walnoot, 140 gr. Philadelphia (kaas), ½ kopje boter, 2 kopjes poedersuiker, 2 tl vanilleessence

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister.

INGREDIENTEN

140 gram boter - 4 eieren - 340 gram lichtbruine basterdsuiker - flinke snuf zout - 1 theelepel vanillie-essence - 75 gram cacaopoeder - 140 gram bloem - 150 gram grof gehakte stukjes chocolade (je kunt zelf bepalen of je witte en/of pure chocolade gebruikt. Ik gebruik van allebei 75 gram).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel.
N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect!

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm, 150 gram suiker, 50 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm, 1 theelepel kaneel, 1 mespunt zout, 200 gram stroopwafels in kleine stukjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit is een recept van mijn vader,(hij was banketbakker) het is een klassiek recept van cake,als je het recept opvolgt lukt het altijd!
Mijn vader drukte mij altijd op het hart om nooit de bloem met de mixer door het mengsel toe doen. Doe ik dus ook nooit en ik volg nog altijd zijn raad op en schep als het ware de bloem door het boter/ei mengsel en ik krijg altijd een luchtige cake.
De laatste keer (februari 2011) heb ik hem weer eens gemaakt en
foto`s geplaatst. De foto`s heb ik toen bewerkt en daarom ziet het beslag er wat `korrelig uit, dat komt door de foto bewerking, volgende keer zal ik betere foto`s maken.
Bij de foto`s staat ook hoe ik de laatste keer deze cake eens gevuld heb met jam en slagroom.
Ik heb dat niet bij het recept vermeld maar de foto`s spreken voor zich.
Voor de vulling heb aardbeienjam genomen -zoveel als nodig was- en door de slagroom wat poedersuiker plus één theelepel vers citroensap. (een natuurlijke slagroomversteviger).

INGREDIENTEN

  • 150 gr boter.
  • 150 gr bloem.
  • 150 gr suiker.
  • wat geraspte schil van 1 (goed gewassen) citroen OF het merg van ½ vanillestokje( ook heel erg lekker) OF 2 pakjes vanillesuiker.,
  • Snufje zout.,
  • 3 eieren(Middegroot)1 ei weegt ongeveer 50-60 gram.
  • Wil je een grotere cake neem je gewoon meer, als je maar altijd gelijke hoeveelheden neemt. (dus bij hoeveelheden van 200 gram neem je 4 eieren enz),
  • 1 theelepel bakpoeder.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit maakt mijn moeder regelmatig, erg lekker!!

INGREDIENTEN

Cake, mascarpone en jam

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Een lekkere cake die ook nog eens gezond is doordat er bijna geen vet inzit.

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram krenten, 100 gram rozijnen, 1 eetlepel gember, 1 eetlepel koekkruiden (Baukje), 175 gram rietsuiker, 1/4 liter karnemelk, Een zakje amandelschaafsel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Dit is een lekkere en zoete gewoonte om te maken in Tsjechië. Daar word deze tulband cake, Bábovka genoemd en er is geen 1 Tsjech die niet weet wat dat is en hoe je het maakt. In Nederland is deze echter nog niet heel bekend.

Het is een ideaal gezins cake en hij is heel lekker. Je kunt de zoetheid zelf bepalen door er meer of minder poedersuiker overeen te strooien. Je kunt deze cake gebruiken als nagerecht maar natuurlijk ook gewoon als tussendoortje

INGREDIENTEN

*250 gram boter, *200 gram suiker, *1 zakje vanilliesuiker, *4 eieren, *Snufje zout, *Klein beetje geraspe citroenschil, *sap van 1 citroen, *250 gram bloem, *2 theelepels bakpoeder, , wat boter en meel extra voor het insmeren van de vorm.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2012
  • Tsjechisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Basis recept met tips voor het maken van cup cakes

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 12 cupcakes, 125 gram roomboter op kamertemperatuur, 125 gram kristalsuiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk op kamertemperatuur, 2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  •  …
  •  30-60 min.

Eindeloos varieren

INGREDIENTEN

200gr zachte (room)boter, 200gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 grote eieren, 200gr gezeefde bloem, 1 zakje bakpoeder en een snufje zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-12-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Nieuwe (hele lekkere:) hype! Wel veel werk maar het ziet er heel leuk uit voor op feestjes. Dit is het basisrecept maar het is helemaal aan te passen, door andere cake of coating te gebruiken.

INGREDIENTEN

Cake: Boerencake mix, 200 gram boter, 4 eieren, Frosting: 25 gram bloem, 120 ml melk, 100 gram roomboter, 100 gram poedersuiker, Coating: circa 200 gram chocolade, Topping: nougatine, kokos

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-07-2011
  •  …
  •  120 min. <

Dit recept is speciaal voor mensen bij wie de cake niet altijd zo uit de oven komt zoals je zou willen, tenminste dat heb ik altijd. Dit recept is gemakkelijk, snel en de cake lukt altijd. Veel succes.

INGREDIENTEN

250 gram Tarwebloem, 1 eetlepel bakpoeder, 2 theelepels zout, 200 gram suiker, 2 eieren, 1/4 ltr. melk, 2 eetlepels plantaardige (olijf-of maisolie)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Met witte chocolade en pecannoten

INGREDIENTEN

  • 200 g zelfrijzend bakmeel.
  • 1 mespunt zout.
  • 1 eetl. speculaaskruiden.
  • 200 g boter.
  • 200 g basterdsuiker.
  • 4 eieren, op kamertemperatuur.
  • 50 g witte chocolade.
  • 100 g pecannoten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2005
  •  …
  •  20-30 min.

Zelfgebakken cake is toch het lekkerst!

INGREDIENTEN

4 eieren, 200 g suiker, 200 g boter, 200 g zelfrijzend bakmeel, rasp van de schil van een citroen, snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Iets lekker luchtigs voor bij de koffie

INGREDIENTEN

5 eieren, 280 gr suiker, 200 gr boter, 250 gr zelfrijzendbakmeel, 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Recept uit 1933, voor electrisch koken.

INGREDIENTEN

150 g boter, 150 g suiker, 150 g zelfrijzend bakmeel (of 150 g bloem en 1 theelpel bakpoeder), 3 eieren, iets zout, vanille of geraspe citroenschil.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Van cake krijg je nooit genoeg. Dit recept is al 40 jaar in de familie, varieer eens en voeg gekruimelde Amaretti toe.

INGREDIENTEN

Cakevorm, inhoud 1 1/2 liter of 27 cm lengte en 10 cm breedte, 150 gram zelfrijzend bakmeel (of gebruik bloem en 1 theelepel bakpoeder), 150 gram boter, 150 gram suiker, 3 eieren, de geraspte schil van 1 citroen, 2 zakjes vanillesuiker, snufje zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

150 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram zachte boter, 120 gram suiker, 3 eieren, 1/2 theelepel zout, 15 gram vanillesuiker, 2 eetlepels bloem, boter om de vorm in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Naar een recept van mijn ma !

INGREDIENTEN

4 eieren, 250 gr zelfrijzende bloem, 250 gr fijne witte suiker, 250 gr boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 ons cakemeel, 2 ons bakgraag (van een bekend merk) 2 ons witte basterd, 4 eieren, zout en ciroenaroma.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-1998
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 gram bleu band boter, 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram gezeefde bloem.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Ouderwetse oma cake

INGREDIENTEN

2 ons suiker2 ons boter2 ons cakemeel1 zakje vanillesuiker4 middelgrote eiereniets zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een lekkere cake volgens moeders recept

INGREDIENTEN

2 ons boter, 2 ons suiker, 2 ons cakemeel, 4 eieren, zakje vanillesuiker en een ietsje zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*2 eetlepels vloeibare honing, *150 g zachte boter of margarine, *2 handperen, *1 zakje walnoten (45 g, Baukje), *125 g bruine basterdsuiker, *2 eieren, *125 g zelfrijzend bakmeel, *2 theelepels koekkruiden, *springvorm ca. 24 cm, *bakpapier,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een cake voor bij de koffie

INGREDIENTEN

4 eieren, 200 gram suiker, 140 gram boter, 1 pakje vanillesuiker, 200 gram zzelfrijzende bloem.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een gewone hotel cake zoals ik hem maak

INGREDIENTEN

180 gr boter, 180 gr suiker, beetje rasp citroen, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 90 gr bloem, 90 gr zelfrijzenbakmeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Recept van Tupperware voor de magnetron, uitgaande van een vermogen van 700/750 watt. Door in het midden van de schaal een hittebestendig glas te plaatsen (7,5 cm. doorsnee) verkrijgt u een tulbandvorm voor de cake. U kunt met het basisrecept eindeloos varieren door geraspte chocolade, stukjes appel, koekkruiden, geprakte banaan, krenten en rozijnen, kokos e.d. toe te voegen. Snij de cake doormidden of in 3 lagen en besmeer deze met jam, banketbakkersroom, slagroom en vruchtjes e.d.

INGREDIENTEN

200 gr. suiker, 4 eieren, 150 gr. boter, 200 gr. cakemeel, 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Gewoon cake

INGREDIENTEN

200 gr echte boter (zacht), 200 gr suiker, 1 zakje vanille suiker, 4 eieren, 200 gr bloem,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  •  …
  •  60-120 min.

Een recept van mijn overgrootmoeder

INGREDIENTEN

2 ons roomboter, 2 ons suiker, 3 (grote) eieren, 1 1/2 ons bloem

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 gram zachte boter, 190 gram suiker, 1 theelepel geraspte citroenschil, 2 zakjes vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2011
  •  …
  •  60-120 min.

Basisrecept voor cake

INGREDIENTEN

200 gr zacht boter of margarine, 200 gr witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gr bloem, snufje zout, boter of margarine om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Cake zonder poespas.

INGREDIENTEN

6 eieren, 350 gr.bloem, 350 gr.boter (op kamer temperatuur), 350 gr.suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 4 grote eieren, - 200 gr suiker, - 125 ml olie, - 1 tl bakpoeder, - snufje zout, - 125 gr bloem, - geraspte schil van 1 citroen, - geraspte schil van 1 sinasappel,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  •  …
  •  60-120 min.

Cake alla Tamara

INGREDIENTEN

250 gram Boter, 250 gram suiker, 1 zakje vanilie suiker, 5 eieren, 250 gram cakemeel, 1.5 eetlepel cacao

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gram zachte Blue Band, 200 gram bloem, 200 gram witte basterdsuiker, 4 eieren, zout, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 gram boter * 200 gram bloem * 200 gram suiker * 3 eieren * beetje melk * zakje vanillesuiker * 5 gram bakpoeder * beetje zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.


Basis recept voor een heerlijke luchtige cake

INGREDIENTEN

200 gr suiker, 200 gr boter, 200 gr honing cake-meel, 4 eieren, 2 pakjes vanillesuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overheerlijk en heel simpel met ingredienten die je altijd wel in huis hebt.

INGREDIENTEN

1 pak droge koekjes 1 eetlepel cacaopoeder bruine basterd suiker 1 ei pakje roomboter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2008
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Dit is een recept voor 1 cake.

INGREDIENTEN

170 gram boter, 200 gram suiker, 1 pakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzende bloem.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Internationaal
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies