Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Caesar salad recepten (25) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Populairste salade in noord amerika

INGREDIENTEN

1 "romaine" sla of andijvie alhoewel andijvie een beetje te bitter is, 100 g gesneden champignons, 1 citroen, 3 el mayonaise(gewoon of "light"), 1 -2 el parmesan kaas, 2 grote tenen knofl, croutons, "bacon bits" verkruimelde krokant gebakken spekjes, 1 - 2 tl anjovis pasta (hoort wel, maar hoeft niet), zout, versgemalen peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-1998
  •  
  •  10-20 min.

Trek in Caesar salad? Probeer het zo eens. De lekkerste die ik heb kunnen vinden.

INGREDIENTEN

6 plakken bacon. 1 krop bindsla. (ijsbergsla lukt prima). zeezout. zwarte peper. 25 g parmezaankrullen. 1 dun stokbrood. olijfolie. 1 teen knoflook, gehalveerd. Voor de dressing; 1 eigeel, 2 theelepels dijonmosterd. 1 teen knoflook, fijngehakt. 2 eetlepels citroensap. 3 ansjovisfilets. 25 g fijngeraspte parmezaan. 125 ml zonne-of-olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2004
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Lekker recept voor de klassieke caesar salad met zelfgemaakte dressing en krokante knoflook croutons

INGREDIENTEN

Krop romeinse sla of 2 little gems, Ongeveer 80 gram Parmezaanse kaas, 8 sneetjes brood naar keuze, 2 tenen knoflook, Olijfolie om in te bakken, Optioneel: 3 extra ansjovisfilets p.p., , Ingrediënten dressing:, 2 eieren, 3 tenen knoflook , sap van ½ citroen, klein bosje peterselie, mespunt mosterd, 4 ansjovisfilets + beetje olie, 1,5 dl olijfolie, 40 gr geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2014
  • Frans
  •  20-30 min.

Overheerlijke vegetarische salade

INGREDIENTEN

Zout, vers gemalen peper, drie tenen knoflook, ansjovis, mosterd, ei, Worcestershiresaus, citroensap, wijnazijn, zonnebloem- of lichte olijfolie, (oud) stokbrood, krop sla, geraspte parmezaanse kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

60 ml olijfolie, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1/2 uitgeprste citroen,1/2 theelepel worcestershiresaus, gemalen zwarte peper, krop romaanse sla, 1 hand croutons, geraspte parmensaanse kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke salade met frisse dressing.

INGREDIENTEN

Dressing:, , 2 Teentjes knoflook, 1 Kopje Parmezaanse Kaas, 3 Eieren, 1 Theelepel Dijon Mosterd, Sap van 1 citroen, 3 Ansjovisfilets, 2 Kopjes Olijfolie, Zeezout, , Salade:, , 2 koppen Romeinse Sla (schoongemaakt en in stukjes), 2 Sneetjes ciabatta brood, Olijfolie, 2 Plakjes Pancetta, Ahornsiroop, 4 Ansjovisfilets, 2 Zacht Gepocheerde Eieren, Geschaafde Parmezaanse Kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

In de jaren 20 van de vorige eeuw bedacht Caesar Cardini een salade , die wereldberoemd is geworden. Zo maak je deze klaar....

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood zonder korst, in blokjes van 1 cm, 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd, 4 el olijfolie, naturel, (Ik neem soms ook kant en klare knoflookolie.), 12 st ansjovis filets op olie ( blik of pot), 2 dl magere melk, 10 el mayonaise, 1 tl gladde mosterd, 200 ml zure room, 250 g Parmezaanse kaas ( aan een stuk) of overjarige Hollandse kaas, 2 el bloem, 125 g spekreepjes, 1 grote krop bindsla ( of krop gele krulsla, lolo bianco of little gem), gewassen, Worcestersaus naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Makkelijke variant van deze klassieker

INGREDIENTEN

Twee gekookte eieren, Bakje cherry tomaatjes, Uitgebakken spekjes (kant-en-klaar AH), Geraspte pittige kaas, Caesar dressing van chef's salad, drie-in-een sla (AH), Ui,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Versgemalen peper, 1 teentje knoflook, 1 theelepel Worcestershire-saus, 3 eetlepels rode wijnazijn, 1 zeer zacht gekookt ei (1 minuut), 3/4 theelepel mosterd, 1 krop (medium) Romeinse sla, in stukjes van ongeveer 5 cm. gescheurd, 1/2 kop croutons, 1/2 citroen, parmezaanse kaas,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eieren(M), 4 little gems(sla), 2 eetlepels pijnboompitten, 1 afbakstokbrood, 2 teentjes knoflook, 1dl olijfolie, zout, peper, 4 ansjovisfilets op olie, 2 eetlepels citroensap, 75g parmezaanse kaas een stuk.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lees hier het verhaal over het ontstaan van de enige echte Caesar Salad >>

INGREDIENTEN

- 2 kroppen bindsla (ook bekend als Romeinse sla), - 8-10 druppels Worcestershire sauce, - sap van 2 verse middelgrote citroenen, - 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper, - 1/2 theelepel zout, - 2 zachtgekookte eieren *, - 6-8 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas, - 120 ml olijfolie met knoflookaroma **, - 165 gram croutons ***

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2010
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eieren, 8 plakjes rauwe ham, 100 ml olijfolie, 3 eetlepels rode-wijnazijn, 2 teentjes knoflook, geperst, 5 ansjovisfilets, fijngehakt, 4 wraptortillas, 1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (a 200 g), 2 struikjes witlof, blaadjes losgehaald, 2 grote tomaten, in smalle partjes, 75 g geraspte pittige kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de dressing:, 125 ml. olie (naar eigen voorkeur; oorspr. 50% koolzaad & 50% extra vierge), 30 gr. parmezaanse kaas, zeer fijn geraspt (zand"- of stof"-formaat), 6 ansjovisfilets uit olie, drooggedept, eventueel geprakt, 4 grote tenen knoflook, geplet en gepeld, 1 groot eigeel (of 2 kleine), 1 tl. (=5 ml. ) citroenrasp, 2 el. citroensap, 2 tl. dijon mosterd, ½ tl. worcestershiresaus, ¼ tl. zout, ¼ tl. versgemalen zwarte peper, , Ingrediënten voor de salade:, 1 grote krop romaine sla (bindsla), 80 gr. parmezaanse kaas, fijn geraspt, knoflookboter-croutons, zie onderaan

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2013
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ei, 1/2 tl worchestershire sauce, 1 1/2 tl mosterdpoeder, 1 teentje knoflook, 2 anchovis, olie achtergehouden, sap van 1 limoen, 120 ml olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2012
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 2 kroppen romainsla, * 1 gerookte kipfilet, * 40 gr parmezaanse kaas (stukje), * voor de dressing:, * 2 zachtgekookte eieren, * 2 tenen knoflook, * 6 ansjovisfilets, * sap van 0.5 citroen, * 0.5 theel zwarte peper, * 1 theel worcestershire saus, * 1.5 dl olijfolie, * 1 snufje suiker, * 1 snufje zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2010
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Simpel kan zo lekker zijn. Dit is nu al mijn favoriete zomerrecept. Door de bruschetta in stukken te snijden heb je een lekker voorgerecht en/of hapje bij een aperitief, maar kan als onderstaande versie/hoeveelheid ook zeker dienen als lunch of licht hoofdgerecht. Makkelijk, lekker en snel.

INGREDIENTEN

1 ciabatta brood, 4 tomaten, 2 kropjes mini sla, bijvoorbeeld litte gem of baby romaine), 4 eetlepels olijfolie + wat extra, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel milde Franse mosterd, 2 tenen knoflook, wat verse Parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gedkopere varatie op de orginele romeinse chicken caesar salad.

INGREDIENTEN

1 krop ijsberg sla, 2 dubbele kipfilets ( of restjes gegrilde kip, 4 witte boterhammen ( korst verwijderd en in stukjes gescheurt of gesneden ), 100 gram onbijtspek/ bacon ( plakjes ), komkomer, 4 eieren, zonnebloemolie, knoflookpoeder, pepper, zout, zonnebloemolie, Dressing, , fritessaus, peterselie, water, knoflookpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 tenen knoflook in plakjes, 4 dikke sneden witbrood zonder korst, olijfolie, sla, 1 zachtgekookt ei, 16 ansjovisfilets, peper, 50 g parmezaanse kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood in blokjes, 2 lepels olijfolie, boter, 1 teen knoflook doormidden gesneden, 1 krop Romeinse bindsla, 4 lepels Parmezaanse kaas, peper, mosterdpoeder, 3 a 4 lepels olijfolie, sap van 1 citroen, worcestershiresaus, 4 afgespoelde ansjovisfilets, 1 losgeklopt ei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 1 dl olijfolie, 2 eieren, 2 koppen broodcroutons, , 10 ansjovisfilets, 1 eetlepel zout, 2 theelepel Dyon mosterd, ? dl rode-wijnazijn, 4 kroppen bindsla (gewassen en gescheurd), zwarte peper, een paar druppels worcestershiresaus, sap van 1 citroen, 60 g gemalen parmesaanse kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 kroppen cos salade, 75 g knoflookcroutons, 2 eieren, 6 lepels olijfolie, zout, peper, sap van 1 citroen, 1 lepel worcestersaus, 25 g geraspte Parmezaan

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Een supercombinatie van varkensvlees, tapenade en caesar salad

INGREDIENTEN

2 eetlepels mayonaise, 1? eetlepel limoensap, 7 eetlepels olijfolie, zout, peper, 3 plakjes witbrood, ontkorst, 3 teentjes knoflook, geperst, 500 gr. varkenshaasjes of varkensfilet, in dunne plakjes, bloem, 100 gr. tapenade van groene olijven, gedroogd broodkruim, 2 kroppen romaanse sla, 40 gr. parmezaanse kaas, grofgeschaafd.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Salade, 2 kroppen sla, liefst Romeinse sla, in stukjes, Spicy Caesar Dressing (recept volgt), 1/4 blik van elk: zwarte bonen en mais, 1/2 kopje Pompoenzaadjes (gepeld), 1/2 kopje milde kaas, Julliened tortilla chips, , Spicy Ceasar Dressing, 1 eigeel, 1 el gehakte knoflook, 2 tl Dijon mosterd, 2 ansjovisfilets, gehakt, 1 1/2 tl zwarte peper, versgemalen, 1/4 tl zout, 1/2 tl van elk: gemalen koriander en komijnpoeder, 1 tl worcestershire saus, 2 tl koud water, 0,25 l olie, 1 1/2 el sambal, sap van een halve citroen en limoen, 3 el verse geraspte parmezaanse kaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 schaaltje cherry tomaten ( ca 200 gram ), 2 schaaltjes kipfilet fume ( a ca 150 gram ), 2 zakken gemengde friseesla ( a 200 gram ), 2 dozen et TU caesar original caesar salad kit ( 120 gram ), 1 meergranen stokbrood, roomboter.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Oke, het is even werk, maar ze zijn zo lekker.

INGREDIENTEN

2,5 kg varkensribben aan een zij. 150 ml tomatenpuree. 200 g bruine suiker. 60 ml worcestershiresaus. 1 eetlepel wittewijnazijn. 2 theelepels chilipoeder. 2 theelepels paprikapoeder. 2 tenen knoflook,fijngehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top