45 butternut pompoen recepten

  • Eigen recept

Cake met butternut en lemoncurd topping

INGREDIENTEN

De cake:, 1 kleine butternut (pompoen), 500 ml bloem, 15 ml bakpoeder, 2 ml zout, 2 ml kaneel, 250 ml basterd suiker, 100 ml kokosmelk, 150 ml zonnebloem olie, 3 middel grote eieren, de topping:, 125 ml slagroom, 4 eetlepels lemoncurd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2010
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Staat in een mum van tijd op tafel. Zeer lekker !!!

INGREDIENTEN

1 kleine butternut pompoen, 1 teentje knoflook, 4 takjes rozemarijn, olijfolie, grof zeezout (evt.gerookt)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2010
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kleine butternut (pompoen), 200 g prei, 200 g rundergehakt, zeezout naar smaak, vers gemalen peper, een scheutje olijfolie, eventueel geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hartig-zoete lasagne

INGREDIENTEN

1 kg rundergehakt, 1/2 witte kool, 2/3 butternut pompoen, 2 rode paprika`s, 1 bosje bosui, 2 rode uien, 2 pakjes tomato frito, 5 tenen knoflook, paprikapoeder, peper, kruidenbouillonpoeder maggi, 100gr oude geraspte kaas, , een pakje kant-en-klare bechamelsaus of (soja)melk, bloem, boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een hoofdgerecht dat je grotendeels op voorhand kunt klaarmaken...dus ideaal voor een groot aantal genodigden

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets 4 stronkjes witlof 50 gr boter 400 gr butternut pompoen l wildfond, l gevogeltefond 200 gr boter 8 grote Charlotte aardappelen 1 teentje look, , , Het smaakt nog beter met zelfgemaakte fond !

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk 'zoetig' voorgerechtje in de herfst of winter !

INGREDIENTEN

20 knoflookteentjes - 1 pompoen (het liefst een butternut-pompoen) van minstens 1 kilo (schillen en ontpitten en in blokjes snijden) - 2 eetlepels boter - 4 grote eieren - 2 kopjes creme-fraiche - eetlepel fijngesneden marjorijn - 1/4 teelepel nootmuskaat - 8 kleine takjes marjolijn om het taartje op te fleuren

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk gerecht in de tajine. Kan ook gewoon in een braadpan klaargemaakt worden.

INGREDIENTEN

Half blok feta, 2 zoete aardappelen (die met oranje vruchtvlees zijn het zoetst), 1 kleine winterwortel, butternut squash (ik vond hele kleintjes bij de turk, anders gewoon de helft van een grote ofzo), twee grote tomaten, wat gedroogde abrikozen of ander tuttifrutti fruit, half (tuinkruiden-)bouillonblokje, 1 eetlepel Ras en Hanout (Marokkaans specerijnmengsel), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 2 flinke tenen knoflook. Eventueel een handje geroosterde sesamzaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2006
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Coulis van butternut pompoen en Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

- Rode poon, - Peper en zout, - 1 ei, - Amandelen, - Pompoen (butternut), - Zure room, - Olijfolie, - Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Butternuts met witsous en kaas

INGREDIENTEN

3 butternuts - 1 pakkie gesnyde bacon (swoerdloos) -, 2 pakkies sampioene - 500 gram kaas (of minder) -, sout - peper -, witsous

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een recept van een Kerst DVD van Jamie Oliver, (DVD gekocht toen ik bij mijn vriendin in Engeland was). Het is Butternut squash (fles pompoen ). Het recept is verrassend eenvoudig en VERRASSEND LEKKER! Toen wij de dvd bekeken en het Jamie dus zagen maken dachten we allebei; `dat moeten we proberen` en dat deden wij! Het is zo makkelijk klaar te maken en het smaakt zooooo lekker, de vrij zoete pompoen met de pittige kruiden HEERLIJK!

INGREDIENTEN

1-2 grote butternut squash,(fles pompoen) gehalveerd en zaden verwijderd., 1 of 2 kleine gedroogde rode pepers (wij hebben een grote verse peper gebruikt)., 1 el korianderzaadjes., 1 klein stokje kaneel., Zeezout en vers gemalen zwarte peper., 1/4 van een kleine nootmuskaat., Olijfolie (eerste persing).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2005
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een perfecte schotel om de herfst mee te beginnen.

INGREDIENTEN

1 ui in ringen, 2 tenen gerookte knoflook in plakjes, 2 bosuitjes in grove stukken, 10 cherrytomaten, 1 butternut pompoen in schijvenen geschild, 200 gr. champignons event. doorsnijden, 2 el provinciale kruiden, 1 el tijm, olijfolie, p&z

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 1 middelgrote pompoen, het liefst butternut (lichtgeel en flessenvorm), - 2 tl korianderzaad, of 1,5 gemalen, - 2 tl gedroogde oregano, - 1 tl anijs, gemalen, - 0,5 tl gemalen pepertjes (Turkse winkel), - 1 tl zout, - 0,5 tl zwarte peper (liefst uit de molen), - 1 tl knoflook, - 1 el olijfolie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

De combinatie van pompoen en spruiten is niet de eerste waar je aan denkt maar het duo spruiten en pompoen is heerlijk.

INGREDIENTEN

1 Muskaat pompoen (butternut squash), 1 Zakje spruiten, ca. 250 gram, 16 Salieblaadjes, Olijfolie, 55 gram Boter, Peper & zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2010
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 butternut pompoen (natuurvoedingswinkel), -2 -3 eetlepels olijfolie, -4 takjes rozemarijn, -zout en versgemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 butternut pompoen (natuurvoedingswinkel) -, 2 a 3 eetlepels olijfolie -, 4 takjes rozemarijn -, zout en versgemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een zoete, licht pittige soep die licht verteerbaar is.

INGREDIENTEN

1 butternut squash pompoen, gehalveerd en ontzaad, 2 grote uien, geschild en in vieren, half bolletje knoflook, 1.4L groentenbouillon, 1 laurierblad, 1 theel donkerbruine basterdsuiker, 1 theel currypoeder, 1/2 theel droge oregano, 1/2 theel gemalen kaneel, 1/4 theel nootmuskaat, zout en versgemalen zwarte peper naar smaak, 225g magere yoghurt, (handvol gehakte verse peterselie)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-09-2013
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Een stevige soep voor en herstachtige zondagmiddag, of als amuse

INGREDIENTEN

400 g netto pompoen (het liefst butternut), 1 teentje knoflook, 1 middelgrote ui, 1 tomaat, 15 saffraandraadjes, extra vierge olijfolie, 5 a 6 dl kippenbouillon

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g netto pompoen (het liefst butternut), 1 teentje knoflook, 1 middelgrote ui, 1 tomaat, 15 saffraandraadjes, extra vierge olijfolie, 5 a 6 dl kippenbouillon.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 el milde olijfolie, 2 fijngesneden tenen knoflook, 1 fijngeesneden uitje, 350 gr risotto rijst, 200 ml wiitte wijn, 800 ml groentebouillon, warm, 3 el boter, 250 gr blokjes pompoenvlees, ontpit( butternut pompoen), 200 gr in reepjes gesneden shiitake, 1 tak salie, Peper uit de molen, Parmezaanse kaas, naar eigen smaak!

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 400 ml kokosmelk uit blik, * 1 tot 2 eetlepels gele (of rode) Thaise currypasta, * 350 ml visbouillon, * 3 eetlepels vissaus, * 2 eetlepels Javaanse suiker of fijne kristalsuiker, * 3 stengels citroengras, in drie stukken gesneden en gekneusd met de platte kant van een mes, * 3 limoenblaadjes, van steeltjes ontdaan en in reepjes, * ½ theelepel kurkuma, * 1 kg pompoen (of butternut squash), in grote, hapklare stukken, * 500 g zalmfilet, in grote, hapklare stukken, * 500 g gepelde, rauwe garnalen, * paksoi of een andere groene groente naar keuze, * sap van ½ tot 1 limoen, * naar smaak koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van "ann"

INGREDIENTEN

1 middelgrote butternut squash, 2 theelepels (tl) korianderzaad, 2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl venkelzaad, naar smaak 2 kleine gedroogde rode pepertjes, 1 tl zout, 1 tl peper uit de molen, 1 teen look, 1 eetlepel olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  •  …
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De butternut squash (muskaat pompen) heb ik in NL nog nooit gezien, maar je weet maar nooit... Een heerlijk vegetarisch recept, met een verrassende smaak; zoet, kruidig en romig en dat alles dan ook weer niet. Een mengsel van smaken. Ook mijn kinderen smulden.

INGREDIENTEN

500 gr. Butternut Squash (muskaat pompoen, geschilde en in blokjes, 2 - 3 teentjes Knoflook, verze Rozemarijn, 150 Arbiori Rijst/Risotto, 50 ml Witte Wijn, 700 ml Groenten Bouillon, geraspte Parmezaan (voor het opdienen), Waterkers (voor het opdienen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2009
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Butternut of kokaido-pompoen, ook wel flessenhals pompoen genoemd., 2 teentjes knoflook in kleine stukjes., takjes verse tijm., 2 el honing., 1 ons bacon., olijf olie,zeezout, citroen- peper.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ik ben dus de engelse maaltijden aan het ontdekken. Gisteren voor het eerst zelf een engelse lunch (gegrilde lamsbout, met groenten en aardappels) gemaakt. Vrij eenvoudig.
Alles was erg lekker en de groenten waren een verrassing. Vanavond weer !

INGREDIENTEN

- 2 uien, - 4 teentjes knoflook, - olijfolie, - een beetje bak & braad of boter (tegen het aanbranden), - 75 ml honing, - 200 gr. wortels, grof gesneden), - 1 Butternut Squash (Kalebas ? een soort pompoen), schoongemaakt, geschild en grof gesneden, - 200 gr. Parsnip (Pastinaakwortel ?), - Zout, peper en Rozemarijn (vers)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2010
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk soepje dat in no time op tafel staat.

INGREDIENTEN

Butternut pompoen, kokosmelk 300 ml, 500 ml kippen- of rundvleesbouillon,klontje boter of el olijfolie, 1 teentje knoflook uit de pers, 1 ui, 1 tl sambal, 1 tl sereh, mespunt gemberpoeder, 1 el groene pesto,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2013
  • Wereld
  •  20-30 min.

Feestelijke soep

INGREDIENTEN

4 coquilles in plakjes gesneden, 1 kleine courgette in blokjes gesneden, 1/2 butternut in blokjesgesneden (pompoen soort), 2toastjes in soldaatjes gesneden, 1 snede gekookte ham fijn gesneden, 4 eetlepels geraspte parmazaan kaas, olijfolie, 12 kleine blaadjes basilicum fijn gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 halve Walnoot, 1 eetl. Pijnboompitten, 1 klein teentje Knoflook, 12 grote Salieblaadjes, 15 gram platte Peterselie, 1 eetl. Extra Vierge Olijfolie, 1 eetl. vers Broodkruim, 2 eetl. geraspte Parmesan Kaas, 750 Butternut Pompoen, Wortel en Pastinaak, 1 middel grote Ui, 1 a 2 eetl. Extra Vierge Olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2009
  • Engels
  •  30-60 min.

Een heerlijke smeuïge lasagne met een notige smaak.

INGREDIENTEN

200 gram butternut pompoen, 200 gram (winter)wortel, een hand geroosterde amandelen, 10 gram porcini secchi (Italiaanse gedroogde paddestoelen), 250 gram lasagne verdi (groene lasagne), Margarine, 25 gram bloem, 1/4 liter melk, geraspte kaas, Nootmuskaat, Peper, Zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

HALLOWEEN

INGREDIENTEN

1 kleine venkelknol, 4 el extra vergine olijfolie, 1 grof gehakte ui, 150 gr gewassen linzen, 1 el venkelzaad, 1 L. water, 250 gr rauwe pompoen in blokjes (bv. butternut), zout, versgemalen peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

60 gr. boter, 10 verse salieblaadjes, gehakt, 1.5 kg. pompoen( butternut) geschild en in stukken van ca. 2 cm., flinke snuf gemalen chilipeper, 40 gr. parmezaan, grof geraspt., 6 el. creme fraiche, zout en zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een lauwwarme salade van pompoen......

INGREDIENTEN

, 1/2 Butternut squash(muskuskalebas), 1 bakje alfalfa, 100gram feta, olijfolie, citroen, ca 4 volle eetl pijnboompitenzout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pittige soep, snel klaar in de snelkookpan!

INGREDIENTEN

-3 el olijfolie, -1 gesnipperde ui, -4 tenen knoflook (fijn gehakt), -1 grote butternut pompoen (geschild, zaden verwijdert en in kleine stukken gesneden), -800 ml hete groentebouillon, -1 th lepel tamari, -wat tabasco, -sap 1/2 citroen, -zout en versgemalen zwarte peper, -1 el mangochutney, -3 el korianderpesto

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Dit is de lekkerste groentequiche die ik ooit heb gemaakt. Echt een aanrader!

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 2 el boter, 5 kleine rode uien, gepeld en in kwarten, 3 kleine witlofstronkjes, in kwarten., 250 gr ( butternut) pompoen, geschild en in schijfjes van 1 cm, 250 knolselderij, geschild en in kleine staafjes, 2 el vloeibare honing, 1 glaasje witte wijn, 1 el vrse tijm, 200 ml hete groentebouillon, 1 el balsamico, Versgemalen peper en zout, 100 gr verse cranberry's, 150 gr tallegio-kaas, in blokjes, 300 gr bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2008
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr. hokkaido of butternut, één grote ui, 1 rode paprika, 4 tenen knoflook, 1 Spaanse peper, olijfolie, 300 gr. zure room, 200 gr. slagroom, zout, peper, 1 tl. kerriepoeder, 1/2 tl. nootmuskaat, liefst vers, 1 tl. paprikapoeder, 150 gr. feta, 50 gr. Emmentaler of Goudse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

Basisrecept Pompoensoep:, Voor het maken van soep kun je vele soorten pompoen gebruiken. Soorten als, Blue Hubbard, Butternut en Hokkaido types kan ik erg aanbevelen., 1 a 2 kilo pompoen, van schil en pitten ontdaan, in stukjes gesneden, 5, grote uien, of 3 stengels prei, 2 teentjes knoflook, coburger ham of wat, spek.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  •  …
  •  0-10 min.

Met een oosters tintje

INGREDIENTEN

2 tl ghee of olijfolie 75 gram prei of ui, kleingesneden 1 tl vers gemalen zwarte peper 2 tl tamari sojasaus 500 gram butternut pompoen, geschild en in blokjes 2 tl kerriepoeder mespunt garam masala 1¼ liter groentebouillon 125 ml vanillesojamelk of rijstemelknootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2007
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 el olijfolie, * 2 el boter, * 5 kleine rode uien, geschild, in kwarten, * 3 kleine stronkjes witlof, in kwarten, * 250 g pompoen (liefst butternut), geschild, in schijfjes van 1 cm dik, * 250 g knolselderij, geschild, in staafjes van 1 x 3 cm, * 3 el vloeibare honing, * glaasje witte wijn, * 1 el verse of ½ el gedroogde tijm, * 100 ml hete groentebouillon, * 1 el balsamico-azijn, * versgemalen zout en peper, * 100 g verse of bevroren cranberry`s, * 150 smeuïge kaas (bijv Taleggio), in blokjes van 1 cm, * 300 g bladerdeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Pompoen, uien, knoflook, ham of spek, bouillon, olijfolie, kruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Vegatopia kerstmenu 2001

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 500 g muskaatpompoen in dobbelsteentjes (vaak beter bekend onder de Engelse naam: butternut squash. Eventueel vervangen door peer op lichte siroop uit blik), 300 g risottorijst, 1 l groentebouillon, 1 blik kokosmelk (400 g), 4 el lichte sojasaus, 2 el limoensap, 175 g spinazieblaadjes, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 2 el boter, 5 kleine rode uien, geschild, in kwarten, 3 kleine stronkjes witlof, in kwarten, 250 g pompoen (liefst butternut), geschild, in schijfjes van 1 cm dik, 250 g knolselderij, geschild, in staafjes van 1 x 3 cm, 2 el vloeibare honing, glaasje witte wijn, 1 el verse of ½ el gedroogde tijm, 200 ml hete groentebouillon, 1 el balsamico-azijn, versgemalen zout en peper, 100 g verse of bevroren cranberry`s, 150 smeuïge kaas (bijv Taleggio), in blokjes van 1 cm, 300 g bladerdeeg, Extra: quichevorm van 25 cm ø, ingevet

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  •  …
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies