1. Home
  2. Recepten
  3. Bulgogi

Bulgogi recepten (16) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bulgogi

Eet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Lekker!

INGREDIENTEN

4biefstuken. 1a2 rode pepers, in ringetjes 1 ui, in halve ringen 3 tenen knoflook, fijngesneden 50 ml ketjap manis 30 ml Japanse sojasaus 1 el sesamolie 300 g pandanrijst 3 cm verse gember, geschild en fijngesneden 2 el sesamzaad 3 el zonnebloemolie 1 kropsla, blaadjes losgehaald 3 bosuitjes, in ringetjes..

Bereidingswijze

1. Leg de biefstukken 1 uur in de vriezer. Meng de peper, ui, knoflook, ketjap, sojasaus en sesamolie en laat 1 uur staan. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Marineer 1 uur op kamertemperatuur in 2/3 van de dressing. 2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met de gember. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak 1/3 van het vlees 2 min. Leg op een schaal en herhaal 2 keer. 3. Schenk de rest van de dressing over het vlees en doe in een schaaltje. Serveer de sla, bosui, het sesamzaad en de rijst apart.

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bulgogi

Koreaans vuurvlees

INGREDIENTEN

Ingredi?nten:, 500 gr entrecote (of ander vetarm rundervlees) (Ik gebruik ook graag varkenshaas, dat geeft weer een heel andere smaak maar ook erg lekker), MARINADE:, 6 eetlepels ketjap of andere zoute sojasaus, 2 eetlepels suiker, 2 bos/lenteuien, 3 eetlepels sesamolie, 2 tenen knoflook (mag ook meer), zwarte peper, klein scheutje wittewijn azijn, , BIJGEGRECHT:, Icebergsla (hele bladeren), witte plakrijst (gekookt), sojasaus of oestersaus, knoflook in dunne plakjes, kimchi (eventueel), rode pepers (eventueel), champignons (eventueel), uien (eventueel), , ,

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bulgogi

Koreaanse Barbeque

INGREDIENTEN

800 gr biefstuk of mals rundvlees, 125 ml soja saus (niet de indische ketjap), 1 eetlepel sesam olie, 1 eetlepel suiker, 2-3 teentjes uitgeperste knoflook, 2-3 in ringetjes gesneden lente uitjes, 1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes,

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2006
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bulgogi

Een Koreaans bbq gerecht.

INGREDIENTEN

500 g entrecote a la minute, stukje verse gemberwortel van 2 cm, 2 tenen knoflook, 5 el Chinese sojasaus, 2 el bruine basterdsuiker, 3 el sesamolie, 1 krop sla, 6 bosuitjes, 2 frisse appels, 1 a 2 el ciroensap,

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Bulgogi Marinade

Marinade voor rundvlees op z'n Koreaans

INGREDIENTEN

6 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels suiker, 2 eetlepels honing, 4 eetlepels rijstwijn, 2 eetlepels sesamolie, 5 eetlepels lente ui (in fijne ringetjes gesneden), 4 theelepels uitgeperste knoflook, 2 theelepels rode peper, 2 eetlepels sesamzout,

  • Koreaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2006
  • Koreaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Easy Bulgogi

Bij een smaakvol gerecht als deze kan de Kumar's Java wokpasta niet ontbreken. Deze wokpasta zorgt ervoor dat het vlees goed gekruid is en dat je makkelijk kunt genieten van een heerlijk Oosters gerecht.  

INGREDIENTEN

1 pakje Kumar's Java Wokpasta, 4 stuks (kogel)biefstuk, 300 g pandanrijst, 2 el sesamzaad, 3 cm gember, 1 kropsla, 3 bosuitjes, 3 el zonnebloemolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bulgogi ( Geroosterd rundvlees)

Bulgogi betekent letterlijk vuurvlees Dit gerecht komt uit Zuid-Korea.

INGREDIENTEN

1 kg. dungesneden ossenhaas, Voor de Marinade:, 125 ml. donkere sojasaus, 60 gr. basterdsuier, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 bosuitjes, fijngehakt, 3 cm. verse gember, geraspt, 2 el. sesamolie, 2 el. sesamzaad.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2010
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ko­re­aan­se bul­go­gi met zoe­te ket­jap

Heel populair in Korea en nu ook bij ons : rundvlees in een marinade van ketjap en rode peper.

INGREDIENTEN

150 g pandanrijst, 1 rode peper, 1 teen knoflook, 2 biefstukken, 1 el sesamolie, 3½ el zoete dikke ketjap, 1 el sesamzaad, 2 kroppen babyromainesla, 2 bosuien, 1 el arachideolie

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2018
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig gegrild Koreaans rundvlees (Bulgogi)

Dit gerecht is uitzonderlijk lekker dus maak een flinke hoeveelheid, dan kun je er twee dagen van genieten!

INGREDIENTEN

750 gr. kogelbiefstuk, 3 el. sesamzaad, geroosterd, 3 bosuitjes, 3 knoflooktenen, 1 centimeter gemberwortel, 1.5 el. suiker, 1 dl. sojasaus, 4 el. water, 0.5 el. sesam-olie, 1 tl. bonenpasta, rode, 2 el. rijstwijn, 1 el. korianderblaadjes, Chilisaus, Peper, zwarte, gemalen

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bulgogi (Gemarineerd rundvlees met zoete saus)

INGREDIENTEN

500-700 gr runderlende, 1 1/2 eetlepel suiker, 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels sesamolie, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel sesamzaad, , Voor de garnering:, takjes peterselie, fijngehakte daikonkers (Japanse tuinkers)

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pittig gegrild Koreaans rundvlees (Bulgogi)

INGREDIENTEN

750 gram kogelbiefstuk -, 3 eetlepels geroosterd sesamzaad -, 3 bosuitjes -, 3 knoflooktenen -, 1 centimeter gemberwortel -, 1 1/2 eetlepel suiker -, 1 dl. sojasaus -, 4 eetlepels water -, 01/2 eetlepel sesam-olie -, 1 theelepel rode bonenpasta -, 2 eetlepels rijstwijn -, 1 eetlepel korianderblaadjes -, chilisaus -, gemalen zwarte peper,

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pittig gegrild Koreaans rundvlees (Bulgogi)

INGREDIENTEN

750 gr. kogelbiefstuk, 3 el. sesamzaad, geroosterd, 3 bosuitjes, 3 knoflooktenen, 1 centimeter gemberwortel, 1.5 el. suiker, 1 dl. sojasaus, 4 el. water, 0.5 el. sesam-olie, 1 tl. bonenpasta, rode, 2 el. rijstwijn, 1 el. korianderblaadjes, Chilisaus, Peper, zwarte, gemalen,

  • Koreaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Koreaans
  •  > 120 min.

Lekker pittig : Koreaanse Bulgogi (Vuurvlees)

Een Koreaanse klassieker van rundvlees, lekker gemarineerd en kort gebakken. Smullen!

INGREDIENTEN

1 Spaans pepertje, in ringetjes, 1 ui, in halve ringen, 3 teentjes knoflook, fijngeneden, 0.5 DL ketjap manus, 0.3 DL Kikkoman sojasaus, 1 el sesamolie, 4 (kogel)biefstukken, Stukje gemberwortel, fijngesneden, Pandanrijst, 2 el sesamzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan, Krop-of ijsbergsla, 3 bosuitjes, in ringetjes, Arachide-olie

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2015
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bulgogi (geroosterd vlees) uit Korea II

Dit gerecht kan ook met rundvlees gemaakt worden. Zeer geschikt is dan rosbief.

INGREDIENTEN

500 gram kippenborstjes, 2 eetlepels witte basterdsuiker, 4 eetlepels fijngesnipperde prei of bieslook, 2 theelepels fijngesnipperde knoflook, Een stukje geraspte gemberwortel, 1 eetlepel sesamzaadjes, 4 eetlepels kikoman (japanse ketjap), beetje sesamolie.

  • Koreaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2004
  • Koreaans
  •  30-60 min.

Bulgogi (geroosterd vlees) uit Korea I

Dit kan je maken van verschillende vleessoorten.

INGREDIENTEN

500 gram varkensvlees, 2 1/2 eetlepel witte basterdsuiker, 4 1/2 eetlepel kikoman, 4 eetlepels bieslook of prei (fijngesnipperd), stukje fijngesnipperd gemberwortel, 2 teentjes gesnipperde knoflook, 1 eetlepel sesamzaad, 1/2 theelepel cayennepeper, wat zwarte peper en een beetje sesamolie.

  • Koreaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2004
  • Koreaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige Koreaanse gehakt quesadilla's

Ik ben dol op quesadilla's! De gesmolten kaas tussen twee dunne knapperige tortilla's geeft me een comfortabel gevoel, Quesadilla's met een Aziatische twist zijn nog beter, Op de een of andere manier gaat pittig en zoet onwijs goed samen met de smeeige quesadilla. En welke Aziatische keuken staat er beter bekend om zoete, pittige gerechten dan de Koreaanse keuken? Bulgogi bijvoorbeeld is een Koreeans gerecht waarbij rundvlees gemarineerd is in een pittige, zoete saus. Dit gerecht heb ik als inspiratie gebruikt voor de pittige Koreaanse gehakt quesadilla's. 

INGREDIENTEN

2 rode uien, in ringen gesneden, 1 el zonnebloemolie, 500 g gehakt, 2 el bruine suiker, 2 el sojasaus, 2 knoflooktenen, 1 tl geraspte gember, snuf zout, vers gemalen rode peper, 3 bos-uien, 600 g geraspte mozzarella, 8 tortilla wraps

  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste bulgogi recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top