Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bulgogi recepten (15) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Eet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Lekker!

INGREDIENTEN

4biefstuken., 1a2 rode pepers, in ringetjes, 1 ui, in halve ringen, 3 tenen knoflook, fijngesneden, 50 ml ketjap manis, 30 ml Japanse sojasaus, 1 el sesamolie, 300 g pandanrijst, 3 cm verse gember, geschild en fijngesneden, 2 el sesamzaad, 3 el zonnebloemolie, 1 kropsla, blaadjes losgehaald, 3 bosuitjes, in ringetjes..

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koreaans vuurvlees

INGREDIENTEN

Ingredi?nten:, 500 gr entrecote (of ander vetarm rundervlees) (Ik gebruik ook graag varkenshaas, dat geeft weer een heel andere smaak maar ook erg lekker), MARINADE:, 6 eetlepels ketjap of andere zoute sojasaus, 2 eetlepels suiker, 2 bos/lenteuien, 3 eetlepels sesamolie, 2 tenen knoflook (mag ook meer), zwarte peper, klein scheutje wittewijn azijn, , BIJGEGRECHT:, Icebergsla (hele bladeren), witte plakrijst (gekookt), sojasaus of oestersaus, knoflook in dunne plakjes, kimchi (eventueel), rode pepers (eventueel), champignons (eventueel), uien (eventueel), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Koreaanse Barbeque

INGREDIENTEN

800 gr biefstuk of mals rundvlees, 125 ml soja saus (niet de indische ketjap), 1 eetlepel sesam olie, 1 eetlepel suiker, 2-3 teentjes uitgeperste knoflook, 2-3 in ringetjes gesneden lente uitjes, 1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2006
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een Koreaans bbq gerecht.

INGREDIENTEN

500 g entrecote a la minute, stukje verse gemberwortel van 2 cm, 2 tenen knoflook, 5 el Chinese sojasaus, 2 el bruine basterdsuiker, 3 el sesamolie, 1 krop sla, 6 bosuitjes, 2 frisse appels, 1 a 2 el ciroensap,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Marinade voor rundvlees op z'n Koreaans

INGREDIENTEN

6 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels suiker, 2 eetlepels honing, 4 eetlepels rijstwijn, 2 eetlepels sesamolie, 5 eetlepels lente ui (in fijne ringetjes gesneden), 4 theelepels uitgeperste knoflook, 2 theelepels rode peper, 2 eetlepels sesamzout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2006
  • Koreaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bij een smaakvol gerecht als deze kan de Kumar's Java wokpasta niet ontbreken. Deze wokpasta zorgt ervoor dat het vlees goed gekruid is en dat je makkelijk kunt genieten van een heerlijk Oosters gerecht.  

INGREDIENTEN

1 pakje Kumar's Java Wokpasta, 4 stuks (kogel)biefstuk, 300 g pandanrijst, 2 el sesamzaad, 3 cm gember, 1 kropsla, 3 bosuitjes, 3 el zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bulgogi betekent letterlijk vuurvlees Dit gerecht komt uit Zuid-Korea.

INGREDIENTEN

1 kg. dungesneden ossenhaas, Voor de Marinade:, 125 ml. donkere sojasaus, 60 gr. basterdsuier, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 bosuitjes, fijngehakt, 3 cm. verse gember, geraspt, 2 el. sesamolie, 2 el. sesamzaad.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2010
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht is uitzonderlijk lekker dus maak een flinke hoeveelheid, dan kun je er twee dagen van genieten!

INGREDIENTEN

750 gr. kogelbiefstuk, 3 el. sesamzaad, geroosterd, 3 bosuitjes, 3 knoflooktenen, 1 centimeter gemberwortel, 1.5 el. suiker, 1 dl. sojasaus, 4 el. water, 0.5 el. sesam-olie, 1 tl. bonenpasta, rode, 2 el. rijstwijn, 1 el. korianderblaadjes, Chilisaus, Peper, zwarte, gemalen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500-700 gr runderlende, 1 1/2 eetlepel suiker, 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels sesamolie, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel sesamzaad, , Voor de garnering:, takjes peterselie, fijngehakte daikonkers (Japanse tuinkers)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

750 gr. kogelbiefstuk, 3 el. sesamzaad, geroosterd, 3 bosuitjes, 3 knoflooktenen, 1 centimeter gemberwortel, 1.5 el. suiker, 1 dl. sojasaus, 4 el. water, 0.5 el. sesam-olie, 1 tl. bonenpasta, rode, 2 el. rijstwijn, 1 el. korianderblaadjes, Chilisaus, Peper, zwarte, gemalen,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Koreaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

750 gram kogelbiefstuk -, 3 eetlepels geroosterd sesamzaad -, 3 bosuitjes -, 3 knoflooktenen -, 1 centimeter gemberwortel -, 1 1/2 eetlepel suiker -, 1 dl. sojasaus -, 4 eetlepels water -, 01/2 eetlepel sesam-olie -, 1 theelepel rode bonenpasta -, 2 eetlepels rijstwijn -, 1 eetlepel korianderblaadjes -, chilisaus -, gemalen zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit gerecht kan ook met rundvlees gemaakt worden. Zeer geschikt is dan rosbief.

INGREDIENTEN

500 gram kippenborstjes, 2 eetlepels witte basterdsuiker, 4 eetlepels fijngesnipperde prei of bieslook, 2 theelepels fijngesnipperde knoflook, Een stukje geraspte gemberwortel, 1 eetlepel sesamzaadjes, 4 eetlepels kikoman (japanse ketjap), beetje sesamolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2004
  • Koreaans
  •  30-60 min.

Dit kan je maken van verschillende vleessoorten.

INGREDIENTEN

500 gram varkensvlees, 2 1/2 eetlepel witte basterdsuiker, 4 1/2 eetlepel kikoman, 4 eetlepels bieslook of prei (fijngesnipperd), stukje fijngesnipperd gemberwortel, 2 teentjes gesnipperde knoflook, 1 eetlepel sesamzaad, 1/2 theelepel cayennepeper, wat zwarte peper en een beetje sesamolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2004
  • Koreaans
  •  30-60 min.

Een Koreaanse klassieker van rundvlees, lekker gemarineerd en kort gebakken. Smullen!

INGREDIENTEN

1 Spaans pepertje, in ringetjes, 1 ui, in halve ringen, 3 teentjes knoflook, fijngeneden, 0.5 DL ketjap manus, 0.3 DL Kikkoman sojasaus, 1 el sesamolie, 4 (kogel)biefstukken, Stukje gemberwortel, fijngesneden, Pandanrijst, 2 el sesamzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan, Krop-of ijsbergsla, 3 bosuitjes, in ringetjes, Arachide-olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2015
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top