1. Home
  2. Recepten
  3. Bulgaars
  4. Bulgaarse recepten
Bulgaarse recepten Meer Bulgaarse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Daar zat ik dan met nog een stuk wortel en wat broccoli en een eenzame tomaat. Moest verwerkt worden toch? Omdat ik geregeld nog steeds https://www.smulweb.nl/recepten/lutenitsa de Lutenitsa maak van mijn Bulgaarse body shape instructrice , heb ik altijd wel een pot  gegrilde paprika in de voorraadkast staan.  Zo kwam ik op dit idee. Een paprika roomsaus met knoflook en die eenzame tomaat.  Alhoewel ik nu ook bedenk, dat ik het overschot aan groente ook in een portie lutenitsa had kunnen verwerken.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit is een heerlijk en gezond recept. Ik at het voor het eerst in Bulgarije bij onze familie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Balkan

Heerlijk gerecht dat zeker zal smaken op een zwoele zomerdag ! Serveer er basmatirijst bij of geroosterd naanbrood. Binnen de 30 minuten zet U een exotische schotel op tafel . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Deze salade is super lekker en ideaal om te serveren bij gegrilde schaaldieren en kippenbrochettes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch

? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Hongaars

Voor een bewezen dienst kreeg ik van mijn Bulgaarse fitness instructrice een potje Lutenitsa. Een spread op basis van tomaat, paprika , aubergine en kruiden. "De Bulgaarse kinderen zijn hier dol op en is het favoriete broodbeleg".zei ze. Elke moeder heeft zo haar eigen versie en dit is de versie van de mama van Yana. Mijn kleindochter vond het ook heel lekker en wat ze zal verrast  zijn, als ze vanavond een potje mag meenemen. In de koelkast en geopend 1- 2  weken  houdbaar. Gesloten en in  gesteriliseerde potjes zelfs maanden. Dit is de snelle versie van het recept. Bulgaarse vrouwen maken het van verse Roma tomaten en roosteren zelf de paprika's en aubergines. Koken dit goedje in enorm grote ketels en wekken dit spul in. Ook heerlijk als dip voor een groentesnack. Beleg er je pizzabodem mee.! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Bulgaars

Lekker als bijgerecht of als warm hapje met dip .  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

This recipe is really worth it if u love greeck food, but allso a great Challenge Cuz it take 3 hours to make this lovely dish. But i bet u love it! 8 personen Inhoud Recept * griekse salade * Gepofte aardappel met kaassaus * Tzazikki saus * Rode rijst * Suzuki (griekse hamburger) * Souflaki spiezen * Gyros …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Deze bekende salade werd gecreeerd door de chef van het Waldorf-Astoria hotel in New York. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Allemaal lekker bij de visgourmet, maar ook over gestoofde, gegrilde en gebakken vis. Heerlijk bij kibbeling of een lekkerbekje of bij de gebakken mosselen. Het zijn stuk voor stuk goede smaakmakers. Sommige kun je ook krijgen in flessen of potjes, maar eigengemaakt is nog veel smakelijker. Houdbaarheid in de koelkast is slechts enkele dagen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Yoghurt-komkommer saus …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

750 g asperges, schoongemaakt; zout; 4 eieren, hardgekookt, grofgehakt; 200 g Leerdammerkaas; in smalle reepjes; 3 eetl. mayonaise; 2 eetl. (Bulgaarse) yoghurt; versgemalen witte peper; 2 eetl. fijngehakte peterselie; 200 g gemengde sla; 2 eetl, fijngesneden bieslook; evt. 2-3 Hollandse pruimtomaten, ontveld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het recept van deze heerlijke chocoladekoek heb ik van een hele goede kennis uit Oostenrijk waar wij heel veel jaren Zimmer mit Frühstück hadden.Een heel simpel recept. Maar overheerlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Vegetarische moussaka met courgette en aardappel en de pittige smaak van Franse Roquefort. Erg, erg lekker!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch
Populaire Bulgaarse kookboeken:
Top