1. Home
  2. Recepten
  3. Buffetten

Buffetten recepten (31) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zalmrolletjes met ricotta en basilicum

Een heel erg lekker borrelhapje uit de AH reeks buffetten en borrelhapjes. Echt een aanrader! Hoeveelheid voor ± 32 stuks.

INGREDIENTEN

2 limoenen (of citroen) - 250 gram ricotta - zout, peper - 400 gram gerookte zalm - 2 bakjes à 15 gram basilicum

Voorbereiding

Limoenen schoon boenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen en even apart houden. Ricotta, zout en peper door limoenschil mengen.

Bereidingswijze

Op werkvlak stuk folie uitspreiden. Plakjes zalm erop leggen in 2 rechthoeken van 20x16 cm. Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met de limoenricotta. Afdekken met blaadjes basilicum.Met behulp van folie zalm vanaf de lange zijde oprollen. Zalmrol in folie wikkelen en 1 uur laten opstijven in de koelkast. Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakken van 1 cm snijden. Vastzetten met een cocktailprikker.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kippenvleugels in hele pittige marinade (barbecue)

Kip is altijd lekker, als ik kip heb kan ik me wel klem kluiven. Deze kippenvleugels wilde ik pittig marineren. Niet dat de vonken eraf spatten maar de honing en de sojasaus zorgen voor een perfecte balans in smaak. Als je deze kip probeert dan weet ik nu al dat de reacties verrassend zijn. Echt een succes bij buffetten of op een barbecueparty in de tuin, zo lekker dat je blijft kluiven.

INGREDIENTEN

1½ kilo verse kippenvleugels (goede kwaliteit), 3 el mosterd (scherp), 4 teentjes knoflook, 8 el olie, 2 el sojasaus, 2 ½ el honing, 2 el tabasco, 1 el paprikapoeder (scherp), Zwarte peper uit de molen, 1½ tl zeezout

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2013
  • Fusion
  •  30-60 min.

Abrikozen met geitenkaas in spek - lekker borrelhapje

Een heerlijk knapperig borrelhapje uit de oven. Hoeveelheid goed voor 16 stuks. Uit duo-reeks "Buffetten en borrelhapjes" van AH

INGREDIENTEN

150 gr zachte geitenkaas (Bettine Blanc) - 16 gewelde abrikozen - 16 plakjes ontbijtspek -

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Spaanse aardappeltortilla met bacon

Buffetgerecht uit AH-duoreeks 'Feestelijke buffetten & borrelhapjes'

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 50 g bacon in reepjes, 1 ui in ringen, 2 teentjes knoflook in dunne plakjes, 4 geroosterde paprika's uit pot, 5 eieren, zout, peper, 1 zak aardappelblokjes (minidobbeltjes 450 g), 1 el verse fijngehakte peterselie

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Krokant gebakken verse Italiaanse kaasstengels

O la la dit is smullen, verse knapperige kaasstengels ! Bij een supermarkt betaal je al snel € 1,50 of meer voor zo`n doosje en dan zit er maar 90 gram in. Ik kwam op het idee om het zelf te doen. Heel veel lekkerder en krakend vers. Zeker als ze nog een beetje warm zijn. Leuk als borrelsnack of als tussendoortje, op feestjes en buffetten. Snel en makkelijk te maken. Desnoods kun je ze een dag van tevoren al maken en dan bewaren in een droge, afgesloten trommel.

INGREDIENTEN

4 of 5 plakjes bladerdeeg, Olijfolie, Geraspte Parmezaan of Pecorino, Italiaanse kruiden (gedroogd)

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Heerlijke rundvleesschotel in een cranberry-portsaus

Zo n heerlijk eigen verzonnen recept met champignons en heerlijk vlees die ik nu dikwijls maak bij buffetten en waar ik veel complimentjes over krijg. Echt een aanrader!

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees 2 bakjes champignons 1 zak cranberry s 300 ml port zout en peper suiker olijfolie ca. 30 gram boter

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-01-2006
  • Frans
  •  > 120 min.

Tapa : Portugese kabeljauwkroketten

"Pasteis de bacalhau", koud maken ze deel uit van alle picnics, koude buffetten en volksfeesten. Warm komen zij, vergezeld van rijst en salade, minstens een keer per week voor op het overgrote deel der Portugese tafels. Zij worden eveneens gegeten als snack aan de toog van de populaire "tascas" en andere drankgelegenheden, waar hapjes uit het vuistje veelvuldig aangeboden worden.

INGREDIENTEN

340 gr gedroogde kabeljauw - 3 eieren - muskaatnoot - 7 dl arachideolie om te frituren - 550 gr vastkokende aardappelen - 1 el gehakte peterselie - versgemalen peper en zout

  • Portugees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2000
  • Portugees
  •  30-60 min.

Tomaatjes uit de oven

Vegetarisch borrelhapje uit AH-duoreeks 'Feestelijke buffetten & borrelhapjes'

INGREDIENTEN

8 kleine bolletjes mozzarella (bakje a 125 g), 8 Tasty Tom-tomaten of 8 cherry trostomaten, 50 g verse rode pesto,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

kruidenkaas muffins

Voor feestelijke buffetten en borrelhapjes

INGREDIENTEN

100 g zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 1 dl melk, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 100 g Hollandse kruidenkaas, geraspt bosuitjes, in dunne ringetjes, zout en (versgemalen) zwarte peper

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2010
  • Wereld
  •  20-30 min.

Asperge mini quiches met rauwe ham

Dit is toch wel zo'n geweldig leuk recept en snel en makkelijk te maken. Maak het deeg een uurtje van tevoren. Deze baby quiches zijn super lekker, zien er leuk uit en is een echte lente tractatie. Erg leuk als voorgerechtje, lunch of brunch, borrelhapje of op feestjes- en buffetten. Zo leer je kinderen wel makkelijk witte asperges lekker te vinden.

INGREDIENTEN

Voor het hartige taart deeg:, , 150 gram bloem, 75 gram boter, 60 ml. koud water, Snufje zeezout, , Voor de vulling:, , 200 gram geschilde en in stukjes gesneden verse witte asperges, 75 gram rauwe ham (Coburger, Schwarzwalder schinken, Serranoham), 1 bosuitje, 50 ml. Blueband finesse kookroom, 2 eieren, 1 zakje aspergesaus, fijngeknipte bieslook,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2015
  • Frans
  •  20-30 min.

Kruidige kipballetjes in tomatensaus

Buffetgerecht uit AH-duoreeks 'Feestelijke buffetten & borrelhapjes'

INGREDIENTEN

400g kipgehakt, 1 ui grof geraspt, 2 theelepels piment, 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 2 el fijngehakte peterselie, 1 eetlepel olie, 1 blik tomatenblokjes, zout, zwarte peper

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Japanse kipspiesjes met sesamzaad

Borrelspiesjes uit de AH reeks "Buffetten & Borrelhapjes". 16 stuks

INGREDIENTEN

3 bosuitjes, 400 gr. kpfilet (in blokjes), 1 dl. Japanse sojasaus, 1 dl. medium dry sherry, 3 e.l. suiker, 1 e.l. geroosterde sesamzaadjes, 2 th.l.sinaasappelschil (vers geraspt), zwarte peper, 3-4 e.l. sesamolie,

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2004
  • Japans
  •  10-20 min.

Mini-paprika's gevuld met couscous

Lekker Marrokaans buffetgerecht uit de AH-reeks "Buffetten & Borrelhapjes". 12 personen.

INGREDIENTEN

75 gr. couscous, zout, 6 minipaprika's, 1 e.l. citroensap, 2 e.l. olifolie e.v., 1/2 th.l. paprikapoeder, peper, 1 bosui (in ringetjes), 50 gr. feta (in kleine blokjes), 1/2 e.l. verse munt (in dunne reepjes)

  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2004
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Wortelsalade

Lekker,snel en makkelijk.Als garnituur bij andere gerechten zoals salades en buffetten.

INGREDIENTEN

-1 winterwortel,-sap van 1 citroen,-1 eetlepel poedersuiker,-1 eetlepel sinaasappelsiroop.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Noord-Afrikaanse groentedip

Lekker en gezond borrelhapje uit de AH-reeks "Buffetten en borrelhapjes". 8 stuks.

INGREDIENTEN

4 stengels bleekselderij (geschild), 300 gr. winterwortel (geschild), bakje dukkah, houmous (200 gr.), 0,5 dl. olijfolie.

  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2004
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

"Gebakken" Champignon Omelet

Brunch of lunchgerecht gebakken in de oven. ook goed geschikt voor buffetten.

INGREDIENTEN

175 g champignons, of paddestoelen naar keus, 1 el boter of margarine, 250 g zwitserse kaas., 250 ml peterselie heel fijn gesneden, 4 jonge bosuitjes, heel fijn gesneden, 8 eieren, 50 ml zure room, 3/4 tl zout, snufje peper

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

kruidenboter

Dit recept is eenvoudig maar erg lekker! Geschikt voor bij stolkbrood, buffetten, picknick, soep enz.

INGREDIENTEN

1 pakje roomboter, enkele takjes peterselie, enkele takjes selderij, enkele takjes bieslook, 1 teentje knoflook, snufje zout.

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

sauce Bulgare

Koude saus die het uitstekend doet bij alle koude buffetten en de bbq

INGREDIENTEN

-100 g mayonaise, -7 el koffieroom, -2 el tomatenpuree, -paprikapoeder, -50 g bleekselderij uit blik

  • Bulgaars
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Bulgaars
  •  0-10 min.

zalmterrine

Makkelijk te maken zalmterrine, zeer geschikt voor zomerse buffetten en picknick's

INGREDIENTEN

Voor een vorm van 1 liter:, halve zijde gerookte zalm (liefst gesneden), 0.5 liter room (pati creme is het mooist), visfond, 6 blaadjes witte gelatine, peper uit de molen, bieslook (vers)

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  •  
  •  20-30 min.

Zoetzuur van witte kool

Lekker bij rijstgerechten natuurlijk, doet het ook goed op buffetten

INGREDIENTEN

, 750 gr. witte kool, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 4 eetl. sesamzaad, 2 dl. (inmaak)azijn, 4 eetl. (bruine)suiker, 2 eetl. zeezout

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Champignons A La Greque

Deze grote klassieker op koude buffetten smaakt beter indien een dag op voorhand klaar gemaakt. Voor een meer uitgesproken smaak kan u verse korianderblaadjes gebruiken ipv bolletjes ( toevoegen op het einde )

INGREDIENTEN

500 gr witte Parijse champignons, 3 el olijfolie, 35 gr tomatenpuree, 1 citroen, korianderbolletjes, 1 laurierblad, oregano, peper en zout, paprika

  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.

Flensjes met zalm

De met zalm en roomkaas gevulde flensjes worden koud opgediend. Ze lenen zich goed om als voorgerechten te presenteren, maar horen ook thuis op koude buffetten en zullen het ook bij een brunch heel goed doen. Reken voor voorgerechten op 1,5 zalmflensje per persoon.

INGREDIENTEN

, 150 gram bloem, gezeefd, - 1 mespunt zout, - 5 dl melk, - 2 eieren, losgeroerd, - ca. 80 gram boter, , 12 grote dunne plakken gerookte zalm, ca. 450 gram), - 300 gram verse roomkaas, zoals Mon Chou (op kamertemperatuur), - 5 eetl. cre`me fraiche (op kamertemperatuur), - witte peper uit de molen, - 1 theel. zeer fijne rasp van limoen of citroenschil, - 1,5 eetl. fijngesneden dille,

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktverrassing.

Een lekker opgerold gehaktverrassing die je in plakken kunt serveren bij b.v buffetten en de brunch.

INGREDIENTEN

500 gr. vrij mager gehakt., peper en zout., 1 ei., paneermeel., 1 rode en 1 groene paprika., 1 ui., 2 teentjes knoflook., 1 theel. oregano., 75 gr. belegen kaas (klein gesneden), 75 gr. boter.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  •  
  •  30-60 min.

Vitapep gevuld met couscous

Tijdens Feestelijke buffetten of als borrelhapjes

INGREDIENTEN

75 g couscous, zout, 6 Vitapeps, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 1/2 theelepel paprikapoeder, (versgemalen) peper, 1 bosuitje, in ringetjes, 50 g feta (kaas), in kleine blokjes, 1/2 eetlepel verse munt, in dunne reepjes

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2011
  • Wereld
  •  10-20 min.

Crostini Piccanti

Ook lekker bij lunch of buffetten.

INGREDIENTEN

200 gram tomaten | 3 eetlepels zonnebloemolie | zout | 1 rode peper | 3 takjes oregano | 1 ciabatta | 100 gram | ardennerham | 50 gram parmezaanse kaas,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Avocado's met gerookte kipfilets

Het gerecht wordt als een salade opgediend. Ook bij een brunch of lunch en ook koude buffetten doen dergelijke salades het heel goed. Er worden ook citrusvruchten in verwerkt. U kunt de sinaasappel eventueel vervangen door in kleine stukjes gesneden verse ananas.

INGREDIENTEN

2 grote avocado's (Fuerte, Nabal, Hass), - 2 eetl. limoen- of citroensap, - 1 roze grapefruit; 1 grote sinaasappel, - 300 gram gerookte kipfilets, in blokjes gesneden, - ca. 100 gram gemengde slasoorten., , 1 eetl. acete balsamico (Modena, del duca), - zout, - witte peper uit de molen, - 3 eetl. pompoenzaadolie (Kremser Kurbiskernol), - ca. 1 eetl. pompoenzaden, licht geroosterd,

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Quiche met gerookte schelvis en ei

Deze aparte quiche is geschikt voor lunches, buffetten en diners.

INGREDIENTEN

225 g van tevoren gemaakt volkorendeeg of bladerdeeg, 350 g gerookte-schelvisfllet, 1,5 dl kippenbouillon, , 2 hardgekookte eieren, , 1 el gehakt vers bieslook , 100 g cheddar geraspt, 3 eieren, 3 dl melk, zout en vers gemalen zwarte peper., , ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Tomaten-paprikasalade

Heerlijke salade. Doet het geweldig op buffetten. Succes vezekerd.

INGREDIENTEN

Uien, tomaten, rode paprika's, zure room, salsa, geraspte kaas. (Je moet wel de ingredienten op elkaar aan passen. Als je een kilo tomaten neemt moet je 2 potten salsa nemen en meer zure room etc. Maar dat snap je zelf wel toch?)

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

zonnebloem van spinazie

Heerlijke spinazietaart met het feestelijke uiterlijk van een zonnebloem. Ideaal voor buffetten of feestjes, maar ook prima als hoofdgerecht. Kosten zijn minimaal, effect en smaak maximaal!

INGREDIENTEN

Pak diepvriesspinazie, 5 velletjes bladerdeeg, 2 eieren, 150 gram roomkaas met kruiden, 1(kippen) bouillontablet, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 50 gram geraspte pittige kaas, olijfolie, 2 grote eetlepels bloem

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verwenbroodjes met kaas en notensalade

De verwenbroodjes kunnen bij de brunch of lunch worden opgediend. Ze doen het goed op koude buffetten. Ze kunnen samen met een kop (tomaten)soep ook als een complete maaltijd worden gegeven.

INGREDIENTEN

, , , , , Pistolets gevuld met een salade van rucola, boeren-Goudse kaas, paprika of bleekselderij en walnoten. Ideaal voor bij een brunch of lunch., , , , , , , 6 grote pistolets, , 60 gram boter, , 75 gram rucola, , 150 - 200 gram belegen boeren-Goudse kaas, 2 grote dikke plakken, in (piep)kleine blokjes gesneden, , 1 kleine rode paprika, vruchtvlees in (piep)kleine blokjes gesneden, , 1 bosuitje, gesnipperd, , 50 - 75 gram walnoten, in stukjes gebroken, , 1 eetl. mayonaise, , 1 eetl. creme fraiche, , 1 theel. Zaanse mosterd, , zout, , witte peper uit de molen, , , ., , , ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

HACHEE**

Liggen de wortels van dit gerecht wel in ons land ? De naam hachee doet anders vermoeden. De term komt n.l. van het Franse woord voor hakken (Hacher) Het be- tekent ''fijngemalen'' Het gerecht stampt waarschijnlijk uit de middeleeuwen die tijdens grote buffetten op tafel stonden. leken erg veel op wat we nu hachee noemen. Ook in andere Europese keukens is de stoofmaaltijd populair. Zo stoven de Belgen het vlees in bier en de Fransen voegen ondermeer zwarte olijven toe aan de saus. Waar je ook hachee eet, de kern is en blijf goed gestoofd vlees in een lekkere saus. Wistje dat....we in Nederland het Franse woord ''hachee'' ge- bruiken, maar ze in Frankrijk hetzelfde gerecht aanduiden met de term ''Estouffade'' ?

INGREDIENTEN

=750 gram Riblappen. = 2 eetl.Bloem., =2 eetl. Boter. = 2 grote rode Uien, in halve ringen., =2 Laurierblaadjes. = 1 flesje Kriekbier., =2 eetl.Rozijnen. = 1 Runderbouillonblokje., =1 plak Ontbijtkoek.,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste buffetten recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top