99 bruschetta tomaat recepten

  • Eigen recept

Bruschetta is geroosterd brood met knoflook, zout en olijfolie. Bruschetta wordt in Toscane als voorgerecht geserveerd.

INGREDIENTEN

Stevig wit brood (b.v. ciabatta of pain de campagne), enkele tomaten, knoflook, olijfolie (liefst koudgeperste extra virgine), balsamico azijn, grofgemalen zeezout, versegemalen peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Voor de liefhebbers van visuele instructies: http://www.youtube.com/watch?v=N0VowLH79S4

INGREDIENTEN

• 1 tomaat, • 1 mozzarellabol, • een half teentje knoflook, • een handje vol peterselie, • 1 chiabattabroodje of 2 sneedjes van een brood naar keuze, • olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2012
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, Bruschetta is geroosterd brood met knoflook, zout en olijfolie. Bruschetta wordt in Toscane als voorgerecht geserveerd., , Ingrediënten, Stevig spelt stokbrood, enkele tomaten, knoflook, olijfolie (liefst koudgeperste extra virgine), grofgemalen zeezout, versegemalen peper. Eventueel balsamico azijn, , Bereidingswijze, Rooster stevige plakken brood, wrijf deze aan beide zijden in met een doorgesneden teen knoflook. Besprenkel het brood royaal met olijfolie. Beleg het brood met in kleine blokjes gesneden (evt. ontvelde) tomaat met enkele druppels balsamico azijn. Bestrooi met wat zeezout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk voor een Mediterane Lunch.

INGREDIENTEN

4 Grote plakken Landbrood zoals Ciabatta of pugliese., 1teen knoflook., Extra vierge olijfolie., 4 rijpe Tomaten zonder de zaadjes in blokjes 1el.fijngescheurde Basilicum.Zout en peper uit de molen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-10-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood - teentje knoflook - olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Klassiek italiaan voorgerecht. 
Heerlijk als voorgerecht voor een echte Italiaanse maaltijd.
Makkelijk te maken en altijd een hit onder de gasten.

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 1 bol mozzarella, 1 bakje cherry tomaatjes, Olijfolie, Verse basilicum, Zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Italiaanse antipasti voor een 10-tal hapjes

INGREDIENTEN

1/2 stokbrood, 1 teentje knoflook, 1 tomaat, grof zout, koudgeperste olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Om even op adem te komen tussen het voor en hoofdgerecht.Of als lekker hapje

INGREDIENTEN

Ciabatta of pain de campagne,knoflook(vers),olijfolie,grof gemalen zeezout., Eventueel nog wat ontvelde tomaten

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Italiaans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Bruschetta met mozzarella en basilicum

INGREDIENTEN

*1 ciabatta, *4 rijpe pomodori, *verse basilicum, *2 bollen mozzarella, *zout, *peper uit de molen, *goede olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bijgerecht of voorgerecht of zelfs als hapje bij de borrel

INGREDIENTEN

Brood, knoflook, olie, tomaten, ansjovis, uitjes en bedenk nog maar meer

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekker met tomaat en mozzarella (en daarna ..... varieren maar)

INGREDIENTEN

? vloerbrood (bruin of wit), boter/margarine, 2 teentjes knoflook, 1 bolletje mozzarella, 4 tomaten, 1 bosuitje, zout, versgemalen peper, 4 el. vers geraspte Parmezaanse kaas, 4 takjes basilicum

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Lekker bij de borrel of als voorgerecht

INGREDIENTEN

4 a 5 dikke sneden grof wittebrood, zoals ciabatta* ongepelde knoflooktenen (doormidden gesneden)* olijfolie extra vierge* grof zeezout*

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Lekker om de BBQ mee te beginnen..

INGREDIENTEN

4 grote plakken ciabatta, 2 tenen knoflook over de breedte gehalveerd, 2 el extra virgin olijfolie, 2 tomaten in blokjes, 4 blaadjes basilicum, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ideaal als borrelhapje of voorafje.

INGREDIENTEN

1 (afbak)stokbrood, 4 tomaten, 1 potje pesto, 1 zakje geraspte kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekker broodje als voorafje, borrelhapje of snack

INGREDIENTEN

2 afbakstokbroden, 2 blikken ontvelde tomaten, oregano, olijfolie, peper, zout, knoflook (ipv van peper en knoflook kan ook knoflookpeper gebruikt worden)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Antipasta

INGREDIENTEN

Het liefst grote plakken boerenwitbrood, Italiaanse tomaten ( deze hebben minder vocht), 5 tenen knoflook, olijfolie, bosje verse basilicum.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Geroosterd brood met look en olijfolie

INGREDIENTEN

Italiaans chiabatta brood of stokbrood, Goede olijfolie, look

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 ciabatta brood, 3 tenen knoflook, 1 eetl olijfolie, 2 tomaten, 4 blaadjes basilicum

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2011
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Van "dzjen"

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 3 tomaten, 1 sjalot, 1 teen knoflook, vijf blaadjes basilicum, oregano, peper en zout (pezo) naar smaak,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

Geroosterd brood dat op Italiaanse wijze is gekruid

INGREDIENTEN

- 4 sneetjes ongezouten Toscaans brood, - 2 teentjes knoflook, - 100 g (4 eetlepels) Bertolli extra vergine olijfolie, - zout, - zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Toast met tomaat en basilicum!

INGREDIENTEN

Je hebt nodig:, 2 dikke sneden stevig,wit boerenbrood *, 2 teentjes knoflook,gepeld *, 6 bladen basilicum *, 2 eetl. extra vergine olijfolie *, zout en versgemalen peper(naar wens), 2 grote,rijpe tomaten *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk als tussendoortje, bij de soep of als late night snack!

INGREDIENTEN

Brood naar keuze; Het lekkerste is ciabatta maar je kunt bijvoorbeeld ook pistoletjes gebruiken., 1-2 tomaten., Groene pesto (lekker zelfgemaakt of uit de winkel), 2 zakjes mozzarella., Olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2014
  • Italiaans
  •  0-10 min.

De bruschetta's zijn heerlijk als tussendoortje of als tussengerecht, maar ook prima te gebruiken als simpel voorgerechtje of als lunch. Het is heel simpel maar erg lekker!

INGREDIENTEN

Een bakje cherrytomaatjes, Ciabattabrood (het liefste in de vorm van afbakbroodjes), Paturain, Olijfolie, knoflookolie of de chili/knoflook olie van de Albert Heijn, olijfolie is perfect voor de basis smaak, met de knoflookolie wordt er een vleugje knoflook aan toegevoegd en met de chili/knoflook olie wordt er (naast de knoflook) ook nog een pittig smaakje aan toegevoegd., Serranoham of prosciutto, Italiaanse kruiden, Klein beetje zout, Peterselie

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2014
  • Italiaans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Dit voorgerechtje is erg lekker, en vooral erg makkelijk! De voorbereiding vergt enige tijd maar is het meer dan waard!!!

INGREDIENTEN

5 mooie tomaten, 1 ciabatta brood (of stokbrood), Handje verse basilicum, 2 teentjes knoflook, scheutje olijfolie, Snufje zwarte peper 

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  •  
  •  > 120 min.

Antipasti: lekker, fris en eenvoudig

INGREDIENTEN

4 rijpe tomaten, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel verse basilicum in reepjes gesneden, 1 bosuitje fijngehakt, ciabattabrood, zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Olijfolie - 8 sneetjes stokbrood - 4 eetlepels Polpabella con Basilico - 1 teentje knoflook,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hartig borrelhapje.

INGREDIENTEN

1 stokbrood, blikje geconcasseerde tomaten, 1 sjalot, 1 teen knoflook, basilicum, oregano, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Een antipasta zoals ze dit in Italie noemen.
de tomaat wordt geroosterd.

INGREDIENTEN

1 kilo tomaten, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 100 gr zwarte olijven zonder pit, 2 el kappertjes, 12 sneetjes ciabatta (italiaans brood), 3 el olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, 1 el tomatenpuree, zout en versgemalen peper, 2 takjes verse basilicum, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere italiaanse snack met brood

INGREDIENTEN

18 knapperige Italiaanse brood van ongeveer 2,5 centimeter dik, 2 teentjes knoflook, geperst, 1,4 deciliter olijfolie, zout en peper, 4-5 tomaten afhankelijk van de grootte, 18 basilicumblaadjes., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Lekker hartig bij het aperitief

INGREDIENTEN

1 stokbrood, blik tomatenblokjes, 1 zeer fijn gesnipperde ui, 1 teen knoflook, handje basilicum, oregano, zout, zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Lekker snel tussendoortje

INGREDIENTEN

1 stokbrood of (oud)brood, 1 teen knoflook, extra vierge olijfolie, peper en zout (uit molen), 5 rijpe tomaten, 1 bosje basilicum, witte wijnazijn of kruidenazijn

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een echt Italiaans voorgerechtje

INGREDIENTEN

1 kg ontvelde tomaten (vers), 1 bos basillicum, 5 sjalotten, 300 gr zongedroogde tomaatjes, klein gesneden, olijfolie, zout (zeezout), 100 gr pijnboompitten (gebrand), 2 eetlepes tomatenpuree, 13 druppels tabasco, 20 crostini's gemaakt van ciabatta brood, knoflookolie, 200 gr verse parmezaanse kaas (geschaafd), peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker bij een aperitiefje, zoals Prosecco

INGREDIENTEN

2 tomaten, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 ciabatta, 4 (of meer naar smaak) blaadjes basilicum

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Ook lekker als onderdeel van een anti pasti buffet.

INGREDIENTEN

Stokbrood (eventueel voorgebakken), bolletjes mozzarella, pomodori, groene pesto, olijfolie (extra vergine), knoflook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 rode paprika, 4 eetl. olijfolie, 4 kleine trostomaten, 1 bosuitje, 4 zwarte olijven zonder pit, 1 ciabatta, 1 teen knoflook, 2 eetl. verse basilicumreepjes, zeezout en versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere bruschetta met tomaat en ui.

INGREDIENTEN

1 Ciabatta brood, 2 Tomaten, 1 Ui, 1 el fijngehakte selderij, 3 teentjes knoflook, 1 el oregano, 3 el boter,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Italiaans Tussengerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 Italiaans brood - 1/4 kop olijfolie - 2 teentjes knoflook - 2 rijpe tomaten - 1/4 kop verse basilicum - 1 eetlepel extra vierge olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2004
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg tomaten, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 100 g zwarte olijven zonder pit, 2 eetl. kappertjes, 12 sneetjes ciabatta (Italiaans brood), 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. tomatenpuree, 1 theel. gedroogde oregano, zout en versgemalen peper, 2 takjes verse basilicum, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker smaakoppeppertje voor de maaltijd

INGREDIENTEN

? vloerbrood (bruin of wit naar keuze), boter, 2 teentjes knoflook, 1 bolletje mozzarella, 4 tomaten, 1 bosui, zout, versgemalen peper, 2 tl. pesto (zelfgemaakt of uit een potje), 4 el. vers geraspte Parmezaanse kaas, 4 takjes basilicum

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies