Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

362 bruschetta recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes!

INGREDIENTEN

Bruschetta italiaanse kruidenmix (een potje is bij de C1000 te verkrijgen; bij de tapasproducten!), creme fraiche, 4 wraps (ik haal 8 hapjes uit 1 wrap), 1 ons kipfilet (plakjes), ijsbergsla, houten prikkers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bruschetta is geroosterd brood met knoflook, zout en olijfolie. Bruschetta wordt in Toscane als voorgerecht geserveerd.

INGREDIENTEN

Stevig wit brood (b.v. ciabatta of pain de campagne), enkele tomaten, knoflook, olijfolie (liefst koudgeperste extra virgine), balsamico azijn, grofgemalen zeezout, versegemalen peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Toast met tomaat en basilicum!

INGREDIENTEN

Je hebt nodig:, 2 dikke sneden stevig,wit boerenbrood *, 2 teentjes knoflook,gepeld *, 6 bladen basilicum *, 2 eetl. extra vergine olijfolie *, zout en versgemalen peper(naar wens), 2 grote,rijpe tomaten *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood, scheut olijfolie met knoflook van Oil & Vinegar, 3 eetl. bruschetta kruiden van Oil & Vinegar, 2 sjalotjes, 15 cherrytomaatjes, 30 g. veldsla, 10 theel. smeerbare geitenkaas, 1 potje kapperappeltjes, verse basilicum

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Pittige hapje voor smulpapen die van veel knoflook houden. Kan bij de borrel of als voorafje bij italiaans eten

INGREDIENTEN

Voor de bruschetta: 3 rijpe tomaten, 5 teentjes knoflook, 4 olijven, theelepel kappertjes, (evt. 3 gedroogde tomaten in olie) basilicum, verder: een zak kant en klare bruschetta brood of een halfgebakken stokbrood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Voor de liefhebbers van visuele instructies: http://www.youtube.com/watch?v=N0VowLH79S4

INGREDIENTEN

• 1 tomaat, • 1 mozzarellabol, • een half teentje knoflook, • een handje vol peterselie, • 1 chiabattabroodje of 2 sneedjes van een brood naar keuze, • olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2012
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bruschetta met tomaat, ui, paprika, knoflook & mozerella.

INGREDIENTEN

3 Tomaten, 1 Ui / Rode ui óf 2 Sjalotjes, ½ Paprika, 2-3 Teentjes knoflook, ½ Mozerella, Italiaanse kruiden, Peper / Zout, Olijfolie, Pesto Groen / Rood, Parmazaanse kaas, Kruiden / Knoflook boter, Stokbrood / Ciabatta

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, Bruschetta is geroosterd brood met knoflook, zout en olijfolie. Bruschetta wordt in Toscane als voorgerecht geserveerd., , Ingrediënten, Stevig spelt stokbrood, enkele tomaten, knoflook, olijfolie (liefst koudgeperste extra virgine), grofgemalen zeezout, versegemalen peper. Eventueel balsamico azijn, , Bereidingswijze, Rooster stevige plakken brood, wrijf deze aan beide zijden in met een doorgesneden teen knoflook. Besprenkel het brood royaal met olijfolie. Beleg het brood met in kleine blokjes gesneden (evt. ontvelde) tomaat met enkele druppels balsamico azijn. Bestrooi met wat zeezout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  •  
  •  0-10 min.

Fris voorgerechtje

INGREDIENTEN

Tomaten, oregano, look, basilicum, olijfolie, ciabatta of stokbrood, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pittig, hartig en slank bijgerecht wat heerlijk smaakt in de zomer.

INGREDIENTEN

5 tomaten, 3 grote tenen knoflook, 4 takjes basilicum, flinke scheut olijfolie, 7 druppels tabasco, scheutje citroensap, klein scheutje azijn, zwarte gemalen peper, kruidenzout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bijgerecht of voorgerecht of zelfs als hapje bij de borrel

INGREDIENTEN

Brood, knoflook, olie, tomaten, ansjovis, uitjes en bedenk nog maar meer

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Anti pasto

INGREDIENTEN

4 grote plakken landbrood, zoals ciabatta of pugliese, 1 teentje knoflook, extra vierge olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk voor een Mediterane Lunch.

INGREDIENTEN

4 Grote plakken Landbrood zoals Ciabatta of pugliese., 1teen knoflook., Extra vierge olijfolie., 4 rijpe Tomaten zonder de zaadjes in blokjes 1el.fijngescheurde Basilicum.Zout en peper uit de molen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-10-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Verzonnen door http://www.mijnreceptenboek.nl/receptenboek/van/marla/

INGREDIENTEN

2 stokbroden, 2 tomaten, geraspte kaas, plakje salami/ham, brie, kruidenboter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2014
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bruschetta

INGREDIENTEN

1 focaccia mozarella, 4 tomaten, 2 stronkjes bosui, 1 sjalot, peper, zout, 1 teentje knoflook, scheutje witte wijnazijn, scheutje olijfolie, scheutje zonnebloem olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2014
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Klassiek italiaan voorgerecht.  Heerlijk als voorgerecht voor een echte Italiaanse maaltijd. Makkelijk te maken en altijd een hit onder de gasten.

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 1 bol mozzarella, 1 bakje cherry tomaatjes, Olijfolie, Verse basilicum, Zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood - teentje knoflook - olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Een mengsel van gedroogde tomaten en kruiden. Ik vind het ideaal.

INGREDIENTEN

Tomaten, knoflook, basilicum, oregano, suiker, paprika, zout, Je koopt het bij Oil&Vinegar(Breda,denBosch, en wellicht nog meer steden; dat weet ik niet)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Heerlijk voorgerecht op de BBQ! Ontbreekt bij ons NOOIT!

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, geperst, 1 eetlepel olijfolie, verse basilicum, 2 of 3 trostomaten, zout, stokbrood, turks brood, ciabatta

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekkere zomerse snack

INGREDIENTEN

2 dikke sneden stevig boerenbrood, 2 teentjes knoflook, 1 uitje, 6 verse bladeren basilicum, 2 eetlepel extra vergine olijfolie, zout en peper evt. versgemalen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Italiaanse antipasti voor een 10-tal hapjes

INGREDIENTEN

1/2 stokbrood, 1 teentje knoflook, 1 tomaat, grof zout, koudgeperste olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Om even op adem te komen tussen het voor en hoofdgerecht.Of als lekker hapje

INGREDIENTEN

Ciabatta of pain de campagne,knoflook(vers),olijfolie,grof gemalen zeezout., Eventueel nog wat ontvelde tomaten

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Italiaans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Een met knoflook ingewreven toast royaal belegd met tomaat, basilicum en rode ui.

INGREDIENTEN

1 baguette, in sneetjes, 8 vleestomaten, in stukjes, 1/2 bosje verse basilicum, fijngesneden, 1/2 rode ui, fijngesneden, versgemalen zwarte peper, 3 teentjes knoflook, gehalveerd

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2016
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Knapperig sneetje Italiaans Brood.

INGREDIENTEN

1 stokbrood of ciabatta in sneetjes., 2 tenen knoflook, gehalveerd, 0,8 dl. extra vierge olijfolie, 1 eetl. gehakte verse peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Antipasta

INGREDIENTEN

Het liefst grote plakken boerenwitbrood, Italiaanse tomaten ( deze hebben minder vocht), 5 tenen knoflook, olijfolie, bosje verse basilicum.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bruschetta met mozzarella en basilicum

INGREDIENTEN

*1 ciabatta, *4 rijpe pomodori, *verse basilicum, *2 bollen mozzarella, *zout, *peper uit de molen, *goede olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Fris en gezond voorafje van Ciabatta met tomaat

INGREDIENTEN

Ciabatta, pommodori tomaten, olijfolie, teentje knoflook, verse basilicum

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker met tomaat en mozzarella (en daarna ..... varieren maar)

INGREDIENTEN

? vloerbrood (bruin of wit), boter/margarine, 2 teentjes knoflook, 1 bolletje mozzarella, 4 tomaten, 1 bosuitje, zout, versgemalen peper, 4 el. vers geraspte Parmezaanse kaas, 4 takjes basilicum

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Lekker italiaans stokbroodje uit de oven.

INGREDIENTEN

-stokbrood om af te bakken., -uitgeperste knoflook., -olie om de stukjes stokbrood mee in te smeren., -mozzarella kaasje., -2 tomaten., -basilicum.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lekker bij soep en salades.

INGREDIENTEN

* 1 stokbrood * 3 teentjes knoflook, uitgeperst * 2 dl olijfolie * zeezout, grof gemalen

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

3 a 4 el olijfolie, 8 dikke sneden witbrood (ciabatta), teentje knoflook (doormidden snijden), zout, Broodjes bedekken met:, Zoete tomaten Basilicum, 1 Rode ui, Ansjovis, Groene Pesto

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker bij de borrel of als voorgerecht

INGREDIENTEN

4 a 5 dikke sneden grof wittebrood, zoals ciabatta* ongepelde knoflooktenen (doormidden gesneden)* olijfolie extra vierge* grof zeezout*

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Lekker om de BBQ mee te beginnen..

INGREDIENTEN

4 grote plakken ciabatta, 2 tenen knoflook over de breedte gehalveerd, 2 el extra virgin olijfolie, 2 tomaten in blokjes, 4 blaadjes basilicum, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Elle 2-2003

INGREDIENTEN

0,5 stokbrood, in dikke sneden; olijfolie; 2 teentjes knoflook, fijngehakt; Voor de topping, naar keuze: cherrytomaatjes; ansjovis; gegrilde aubergine (bakje, supermarkt); blaadjes spinazie; jalapeno's (groen pepertjes, potje); tomatentapenade; plakjes parmezaan

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ideaal als borrelhapje of voorafje.

INGREDIENTEN

1 (afbak)stokbrood, 4 tomaten, 1 potje pesto, 1 zakje geraspte kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekker broodje als voorafje, borrelhapje of snack

INGREDIENTEN

2 afbakstokbroden, 2 blikken ontvelde tomaten, oregano, olijfolie, peper, zout, knoflook (ipv van peper en knoflook kan ook knoflookpeper gebruikt worden)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Geroosterd brood met look en olijfolie

INGREDIENTEN

Italiaans chiabatta brood of stokbrood, Goede olijfolie, look

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Kan men maken als borrelhapje,maar is ook gemakkelijk als lunch.

INGREDIENTEN

1 grote ciabatta,olijfolie,look geperst,125 gr ontijtspek(of bacon,flinterdun gesneden),125 gr ricotta(of cottage cheese),2 eetl. zongedroogde tomaten,in stukjes,1 eetl. versgehakte basilicum,olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g Honingtomaten®, 1 teentje knoflook, verse basilicum, olijfolie, peper en zout, 1 ciabatta

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2010
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk als tussendoortje, bij de soep of als late night snack!

INGREDIENTEN

Brood naar keuze; Het lekkerste is ciabatta maar je kunt bijvoorbeeld ook pistoletjes gebruiken., 1-2 tomaten., Groene pesto (lekker zelfgemaakt of uit de winkel), 2 zakjes mozzarella., Olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2014
  • Italiaans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top