15.852 Lunch/brunch recepten

Heel makkelijk te maken en ze smaken ook heerlijk!

INGREDIENTEN

KRUIDEN EN SPECERIJEN VOOR KIP:, 2 kipfilet platter gesneden tot zo 1 cm dik en erna word elk kipfilet gehalveerd, 1/4 t zwarte peper, 1/4 t kruidnagelpoeder, 1 t droge oregano, 1 t droge basilicum, 1/4 t tijm, 1 t knoflookpoeder, 2 t grill en braadkruiden uit zakje (Verstegen), 1 t zout, 1 t aromat, 1-2 e zonnebloemolie, , 1. Meng alle kruiden en specerijen en wrijft het in kipfilet., 2. Laat zo 2 uur marineren in koelkast., 3. Bak kip in koekenpan gaar en bruin van kleur.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2012
  • Afrikaans
  •  20-30 min.



Deze taartjes zijn van allerlei varianten te maken, maar de Roma tomaat is ronduit de lekkerste en geeft de taartjes een volle smaak. Ze kunnen warm of koud geserveerd worden of een dag van te voren gemaakt en opgewarmd worden.

INGREDIENTEN

- 500 g bladerdeeg, aan een stuk, - 125 g tomatenpesto, - 250 g mascarpone, - 25 g parmezaanse kaas, geraspt, - 2 eierdooiers, - 8 grote tomaten, in plakjes gesneden, - enkele takjes tijm, alleen de blaadjes, - peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Italiaans
  •  60-120 min.

De courgettes uit eigen tuin komen er weer aan, dus hier nog een lekker recept ermee! Het recept is goed voor 8 kleine taartjes, bijv. bij de brunch, een buffetje of als voorgerechtje.

INGREDIENTEN

30 g boter; 2 tenen knoflook; 300 g grofgeraspte courgette; 4 eieren; 40 g Parmezaanse kaas; zout; peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2005
  •  …
  •  20-30 min.

Lekker lunchgerecht van geroosterde bruine boterhammen met tonijn, plakjes komkommer en een lekkere dressing met bieslook.

INGREDIENTEN

, 8 grote bruinbrood boterhammen, 1 komkommer, 1 blikje met een tonijnmoot op olie, 2 el bieslook, 2 el Halva-mayo, 1 el zure room, 1 tl bruine basterdsuiker, versgemalen zwarte peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  •  …
  •  10-20 min.

Hiervoor kun je me s'nachts wakker maken.Lekker bij de borrel, of bij de lunch. Kan zowel koud of warm gegeten worden

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de vulling:, 300 gr gehakt, 100 gr mager gerookt spek (in kleine stukjes gesneden), 100 gr garnalen, 2 fijngesneden uien, 2 teentjes knoflook, 5 takjes selderie, 2 eetlepels olie en zout naar smaak, , Benodigdheden voor het deeg : 125 gr boter of margarine, 1dl zure room, 2 eieren, 350 gr bloem, halve theelepel zout, 2 eierdooiers voor het bestrijken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

SUCCES VERZEKERD

INGREDIENTEN

4 eieren M of L, 50 g roomboter of margarine, 40 g bloem, 3 dl melk, 150 g geraspte pittige kaas, 1 eetl. olie, 1 gehakte ui, 100 g champignons in plakjes, 1 klein blikje doperwtjes, 1 kleingesneden rode paprika

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.



Het moet heel vreemd zijn om Amish te zijn en een boerenleven uit 1830 te leiden te midden van de gemoderniseerde versie van het Romeinse Rijk die het hedendaagse Amerika is. Uit deze uientaart met zure room en maanzaad blijkt de Duitse oorsprong van de Amish.

INGREDIENTEN

, * 3 a 4 middelgrote uien, * 450 gram boter, * 1 eetlepel maanzaad, * 2 theelepels paprikapoeder, * 2 theelepels zout, * 2 theelepels versgemalen peper, * 450 gram bloem, * 50 gram maizena, * 1 eetlepel suiker, * 1 eetlepel bakpoeder, * 5 eieren, * 1 3/4 dl melk, * 1 3/4 dl zure room, * 1 eetlepel bruine basterdsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Duits
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 Voorgebakken stokbrood(niet zo`n hele dunne)-200 gr.filet americain (gewone,met pesto of pepertjes,wat je zelf lekker vindt)100 gr.champignons-wat dun gesneden paprikareepjes-4-5 plakken ontbijtspek-geraspte kaas.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  •  …
  •  0-10 min.

Zeer pittig Turkse broodjes voor lunch die er ook nog heel leuk van vorm zijn.

INGREDIENTEN

VOOR BROODDEEG:, 500 g tarwemeel, 1 zakje droge gist (7 g), 200 ml helft melk helft water), 4 e olijfolie, 1 t zout, olijfolie voor deeg randjes insmeren, , 1. Los gist op in water, laat het tenminste 10 min. staan en roer het vervolgens glad., 2. Zeef bloem op een werktafel en maak met een krabbetje een kuil in het midden., 3. Strooi zout langs rand van bloem., 4. Doen gistoplossing en olijfolie in kuiltje en werk bloem met vingertoppen erdoor van binnen uit naar buiten tot er een gebonden deeg ontstaan., 5. Kneed deeg voor 8-10 min. tot er een elastische deeg vormt., 6. Bol deeg op en doen in een met bloem bestuift schaal en doen daarover een stuk plastiek., 7. Laat deeg op een warme plaats voor 45-60 min. rijzen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-06-2012
  • Turks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Afbak broodjes(kaiserbroodjes), 1 ei per broodje, Reepjes kipfilet, Cherry tomaatjes of roma tomaten, Geitenkaas, Verse bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een snel te bereiden hartig hapje en eindeloos te combineren met verschillende soorten kaas, verschillende pestos of probeer ook eens een chutney.

INGREDIENTEN

2 eieren, 2 volle eetlepels pesto, ± 60 gr oude Goudse kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2010
  •  …
  •  0-10 min.

Echt weer is iets heel wat anders.

INGREDIENTEN

4 sneetje witbrood, 50 gram Mon Chou, op kamertemperatuur, 75 gram gerookte zalm (zalm snippers), 1 el gesnipperde bieslook, 50 gram jonge kaas,in plakjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rest(je) oud stokbrood? Maak dit heerlijke hapje, stokbrood smaakt weer kersvers. (Ik bewaar ook wel eens expres een stuk stokbrood.)

INGREDIENTEN

Stokbrood, uien, extra belegen kaas, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2007
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Een goed gevulde,hartige eiertaart,geschikt voor een brunch.

INGREDIENTEN

10 eieren200 cl room150 gr geraspte kaas150 gr reepjes ontbijtspek150 gr blokjes ham200 gr gesneden ui150 gr preiringenpeper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ouderwets recept, te gebruiken als ontbijt-, lunch- of brunchgerecht

INGREDIENTEN

200 gr. zelfrijzend bakmeelzout1 ei2 dl. melksap en geraspte schil van, 1 sinaasappel2 theel. kaneel100 gr. suiker30 gr. boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Voor ouderwetse wentelteefjes bestaat eigenlijk geen duidelijk recept. Het is een gerecht dat in verschillende Europese landen voorkomt onder verschillende namen.

INGREDIENTEN

1 citroen, 1 ei, 1/4 liter melk, 100 gr geraspte oude kaas, 2 eetl. fijngehakte Provencaalse kruiden, 2 eetl. fijngehakte bieslook, zout, peper, nootmuskaat, 8 sneetjes oud wit- of bruinbrood, 50 g boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

HET IS MAKKELIJK OM ZE KANT EN KLAAR TE KOPEN MAAR EIGENGEMAAKTE SMAKEN VEEL LEKKERDE.

INGREDIENTEN

300 gram soepvlees (rundvlees), 1 vleesbouillontablet, 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon, 4 takjes peterselie, 30 gram boter of margarine, 30 gram bloem, zout, peper, nootmuskaat, 1 ei, circa 150 gram paneermeel, (vloeibaar) frituurvet of frituurolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.



Natuurlijk het lekkerste met zelfgeplukte paddestoelen !

INGREDIENTEN

250 gr gekookte aardappelen (een overschotje) - 50 gr vet spek - 200 gr boschampignons (cantharellen - eekhoornstjesbrood - morieljes - mousserons) - 3 eieren - 1,25 dl volle melk - 1 el fijngesneden bieslook - wat boter - peper en zout - een el fijngehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Recept van Sjef de Bie (vroeger bakker in Uden).

INGREDIENTEN

Voor 24 worstenbroodjes:, 2 pond h.o.h. gehakt, 600 gram Koopmans kristal-bloem, 75 gr boter op kamertemp., 10 gr (=dessertlepel) zout, 15 gr (=eetl) suiker, 2 zakjes Koopmans gist, 4 dl. melk, ei, gehaktkruiden, 2 beschuiten.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een lekkere afwisseling op een broodje biefstuk.

INGREDIENTEN

2 biefstukjes (biologisch), Ciabatta (bijvoorkeur met tomaat of olijf), Potje geroosterde paprika (goede kwaliteit), Rucola, Mayonaise (gewoon uit een potje), Zout, Peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegarandeerd succes op een zomerse dag!

INGREDIENTEN

3 kipfilets, 2 mooi rijpe mango`s, geitenkaas, veldsla, pijnboompitjes en gehakte bruine amandelen, verse thijm takjes, semi zontomaatjes (niet helemaal gedroogd), ketjap, spaans pepertje

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2012
  •  …
  •  10-20 min.

Dit brood is ook leuk om mee te nemen op een picknick. Of om te serveren als bijgerecht bij de barbecue.

INGREDIENTEN

1 ongesneden ovenbrood tarwe of volkoren, 150 g roomkaas, 200 g gerookte kipfilet in plakjes, 4 trostomaten in plakjes, 1 bol mozzarella in plakjes, 3 el basilicum in reepjes, 1 rode ui gesnipperd, 3-4 geroosterde rode of gele paprika`s (pot 465 g) in reepjes, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een overheerlijke bonensalade bijv. ook lekker bij de barbecue

INGREDIENTEN

2 blikken reuze witten bonen (bijv. van Bonduelle), 2 blikjes tonijn op olie, 1 gesnipperde ui, 2 tenen knoflook geperst, mosterd, 1/2 rode Spaanse peper in kleine stukjes (zonder zaad), 2 rode uien in ringen, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sherry-azijn, peper en zout, verse bladpeterselie, 2 trostomaten of pomodori tomaten, 1 citroen, zwarte olijven, 1 zak rucolasla

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2008
  • Spaans
  •  20-30 min.

Lekker lunchgerechtje

INGREDIENTEN

2 afbakpistolets van Delifrance, 400 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 geroosterde paprika uit de olie, champignons vers of uit een blikje, peper,zout uit de molen, cayennepeper, olijfolie, 1 zakje gratineerkaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-02-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.

PANE DI ROSMARINO
Dit wordt met Pasen in Toscane gegeten, er worden vloer broden gemaakt.
In dit recept wordt gedroogde rozemarijn gebruikt, in het originele recept in Italië gebruikt men een takje rozemarijn om mee te bakken met de rozijnen, als de rozijnen zijn gebakken wordt het takje verwijderd. Ik vind wel de droge rozemarijn erdoor ook lekker.

INGREDIENTEN

4 e olijfolie, 35 g rozijnen (als je van meer rozijnen houdt, doen jij meer), 1 e gedroogde rozemarijn naaldjes, 500 g patentbloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 t zout, 3 e witte basterdsuiker, 1/2 e boter om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2008
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 2 teentjes knoflook. overlangs gehalveerd, - 1/2 tl middelfijn zeezout, - 3 el olijfolie extra vergine, - 25 blaadjes kersverse munt, - 250 gram Romaatjes, - zwarte peperkorrels

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2007
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Lekker gevuld croissantdeeg. Voor- of lunchgerecht voor 3 - 4. Hoofdgerecht voor 2.

INGREDIENTEN

1 busje daneroles croissantdeeg, , ca 3 plakken coburger ham, , 1 bol mozzarella, , een paar, geconfijte tomaten, , of een paar peppadew pepertjes uit de pot, , 1 - 2 el italiaanse tuinkruiden (daregal), , of 2 tl gedroogdr italiaanse kruiden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lekker voor een zondagmiddag na een wandeling, of zomaar tussendoor!!!!

INGREDIENTEN

1/2 ui, handje champignons, 1 eetlepel tomaten-, ketchup, 1 theelepel ketjap manis, 8 plakjes, fricandeau, peper en zout, bosuitjes, 1 tomaat, 1 eetlepel olijfolie, 2 van je favoriete broodjes.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2006
  •  …
  •  0-10 min.

Als je van paling houd mag je dit niet missen

Ook als borrelhapje te serveren

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg
, 200 gr. gefileerde paling
, 1 eierdooier
, 20 gram sesamzaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  •  …
  •  20-30 min.

Een lauwwarme salade van wintergroente, gemengd met de smaak van Zuid-Europa



INGREDIENTEN

400 gr. spruitjes100 gr. tauge2 middelgrote aardappels150 gr. mager gerookt, spek1/2 rode paprika50 gr. zwarte olijven, zonder pit2 eetl. balsamico azijn, 6 eetl. olijfolie1 teentje knoflookversgemalen zwarte peperzout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2005
  •  …
  •  20-30 min.

Lekkere, zelfgemaakte ragout van riblappen.

INGREDIENTEN

750 gr. riblappen3 rundvleesbouillonblokjes125 gr. gerookte spekblokjes1, flinke ui2 tenen knoflook500 gr. champignonseen handvol verse, fijngehakte, peterseliepeperfoeliekerriepoeder2 dl. room culinair of slagroomca. 50, gr. + 30 gr. boterca. 50 gr. bloemflinke scheut melkbouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  •  …
  •  60-120 min.

Afgekeken uit de winkel en toen zelf gemaakt

INGREDIENTEN

Afbakstokbroodjes 1 a 2 de man, pittig aangemaakt gehakt naar smaak, geraspte kaas, gesnipperde ui en wat plakjes ontbijspek.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2004
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Ik at een broodje tonijnsalade bij "de Reiger" een heerlijke tent in de Jordaan in Amsterdam. Ik heb geprobeerd de salade na te maken maar weet niet of het dezelfde ingedienten zijn natuurlijk. Hij is zo wel heel lekker.

INGREDIENTEN

1 groot blik tonijn op olie. 1 rode ui, 1 teen knoflook, mayonaise, iets suiker, wat peterselie en of bieslook, iets citroensap, fijngesneden ijsbergsla en twee pistoletjes.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een echt TOPrecept in onze familie. Dit lust echt iedereen, van klein tot groot. Iedereen wil altijd het recept.

INGREDIENTEN

4 witte boterhammen bij voorkeur casinobrood - 1 blikje tonijn - 1 eetlepel kappertjes of 1 eetl heel fijngehakte augurk - 2 eetl mayonaise - eventueel 1 theel fijngesneden ui - 4 plakjes kaas - wat paprikapoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Een lekker en zeer origineel gerechtje.

INGREDIENTEN

5 vellen filodeeg (2x5 vellen, Easy Bakery), 4 zongedroogde tomaatjes op olie, 4 takjes oregano, 100 g geitenkaas, 100 g roomkaas, 2 el vloeibare honing, 50 g pijnboompitten, olijfolie voor bestrijken, 50 g jonge bladsla.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2004
  •  …
  •  20-30 min.


Heerlijk bij het ontbijt de lunch ,brunch of als tussendoortje!

INGREDIENTEN

* 1 pak Witbroodmix, * 3 dl Handwarm water, * 25 g Boter, * 2 bosjes lente-uien,in ringetjes gesneden., * 24 Eetlepels Geraspte Kaas, * Gefruite uitjes.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een eenvoudige hartige taart met een chique smaakje.Ik maak deze taart ook vaak als hapje op een verjaardag

INGREDIENTEN

*5 plakjes bladerdeeg, *groot blik zalm (of 2 kleine blikjes) *doos kruidenkaas (bv boursin,groot}, *3 tot 4 eieren, *pakje slagroom, *zakje geraspte kaas, *boter om in te vetten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Frans
  •  20-30 min.


Zomers verwenhapje met garnalen

INGREDIENTEN

250 gr garnalen,1 rood spaans pepertje,1 teentje knoflook,1/2 theelepel gemberpoeder,1/2 theel korianderpoeder,sap van 1/2 citroen,2 eetl sesamolie,1 bl ananas blokjes,bieslook,komkommer.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  •  …
  •  10-20 min.

Een lunch-of hoofdgerecht maar wel heel anders.

INGREDIENTEN

*3 broodjes*4-6 el kruidenboter*250 gr kleine champignons*1 plak van 80 gr salami *1 plak van 125 gr ham *2 uien*1-2 eetl.olie*zout*peper*3-4 el gehakte tuinkruiden(peterselie,bieslook)*3 eieren*200 gr kwark*

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2001
  •  …
  •  30-60 min.

Brood met krenten gekruid met kaneel

INGREDIENTEN

400 ml. lauw warme melk, 50 gr. boter, 4 theelepeltjes zout, 790 gr meel, 4 theelepeltjes kaneel, 11 gr gist., 100 gram krentjes

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Nederlands
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies