Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Briouat recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Marokkaanse "loempia's"

INGREDIENTEN

Scheutje olijfolie, 1 kleine ui, gesnipperd, 350 g lamsgehakt, 2 grote eieren, mespunt 'allspice' (Marokkaanse supermarkt), mespunt djahe, 1 tl kaneel, zout, cayennepeper, 2 el peterselie, gehakt, 250 g filodeeg (ontdooid onder een vochtige theedoek), olie om te bestrijken,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Krokante marokaanse loempia,s

INGREDIENTEN

Dheutje olijfolie., klein uitje, 350gr lamsgehakt, 2 grote eieren, mespunt allspice(marokkaanse super), mespunt djahe, 1 theelepel kaneel, cayennpeper, 2eetl peterselie, 250 gr filodeeg

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Bladerdeegpakketjes met rijst

INGREDIENTEN

500 g bstella-vellen, olie, VULLING: 250 g rijst, ? l melk, 1? kaneelstokje, 75 g poedersuiker, 50 g boter, 75 g gevliesde amandelen, olie, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Een lekkere snack, bijgerecht of wat je maar wil... het is in elk geval lekker!!!

INGREDIENTEN

6 vellen filodeeg, in kwarten, 300 gr zachte geitenkaas, fijngeprakt, 1 bosje peterselie, fijngesneden, 1 el paprikapoeder, 2 eieren, losgeklopt,  

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2014
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Een heerlijk recept van krokante briouats gevuld met merguezworstjes....

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , merguezworstjes;, ontpitte groene olijven;, geraspte kaas;, fijngehakte platte peterselie;, loempiavellen (ontdooid)., , Zoals jullie kunnen lezen heb ik geen exacte hoeveelheden, voor alle ingredi├źnten opgegeven., Dat laat ik aan jullie zelf over; even zelf bekijken hoeveel, briouats je zou willen maken (1 loempiavel per briouat) en, dan even inschatten hoeveel vulling je er in wilt.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2012
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top