Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Brick recepten (21) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Voorgerecht, gefrituurd met ei gevuld

INGREDIENTEN

Deegbladen die je gebruikt voor bv loempia's (te verkrijgen in toko's of islamitische winkels)1 stuks., 1 ei, korrianderblad fijngesneden., ui fijngesneden., tonijn op olie uit blik, Olie om te frituren., ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Arabisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 brickvellen of velletjes filodeeg, 1 citroen, 4 eieren, ? theel. zwarte peper, 1 kleine ui, zout, een paar takjes peterselie, 1 dl. olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

(Noord-Afrika)4 personen voor- / bereidingstijd : 20 minuten / enkele minuten gebied : Noord-Afrika gerechtsoort : voorgerecht bron : De Noord-Afrikaanse keuken / Ouria Lamrani van "esther"

INGREDIENTEN

4 brickvellen, 4 eieren, 1 dl olijfolie, 1 kleine ui, een paar takjes peterselie, 1 citroen, ? theelepel zwarte peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Soort van ei tosti , of krokante ommelet, snel , lekker en sympel.

INGREDIENTEN

Vulling:, 1 el gesnipperde bieslook, 2 el geraspte belegen kaas, 2 plakken dunne serranoham grof gesneden in reepjes, 2 el grof gesneden baby romaine sla, 1 tl aromat geel ( ja dat zal wel een culinaire zonde zijn ), , 1 lap brick of filo deeg, 2 verse eieren, beetje olijf olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2015
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

De brick is een oud restaurantrecept van ons restaurant in Amsterdam in de jaren 90.Heb het wat aangepast.

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn (130 gr.) uitgelekt, 2 gekookte aardappelen, 1 el verse koriander, 1 el verse peterselie,2 zongedroogde tomaatjes met beetje olie,1tl mierikswortel, 2 eieren, zout/peper. 2 brickvellen.1 courgette.Zout,olie. Tomaten/paprikadressing, zie elders mijn recept.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2011
  • Wereld
  •  20-30 min.

Filodeegpakketjes met tonijnvulling, snel gemaakt, heel lekker en met een salade geschikt als hoofdmaaltijd

INGREDIENTEN

Pak filodeeg, 2 blikken tonijn, 1 ui, 2 knoflooktenen bakje champignons, 2 a 3 el kappertjes, flinke hand peterselie, 4 eieren, chilipeper of -poeder naar smaak, peper&zout, 1 tl komijnpoeder, 1 el tomatenketchup. Je kunt evt nog geraspte kaas toevoegen of geprakte gekookte aardappel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2013
  • Arabisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, , Ingredienten: 680 gram gefileerde victoriabaars, 30 gram Hollandse garnalen, 4 brickvellen, 2,5 liter room, 10 gram roomboter, 3 dl. visbouillon, 100 gram gepureerde spinazie, peper en zout, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Door mijn man gemaakt als verrassing toen ik thuiskwam!

INGREDIENTEN

, 2 pakjes "Pizzadeeg" van Maizena - 1 brick gehakte tomaten met basilicum - 6 sneetjes rauwe ham - 150-200gr gorgonzola - Italiaanse kruiden, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

In Marokko heten deze gevulde heerlijkheden "briouats", in Algerije en Tunesie heten ze "bricks"........ Hoe ze ook mogen heten, je kunt er eindeloos mee varieren en gebruik maken van verschillende vullingen, hartig en zoet. Je kunt er rolletjes van maken, vierkantjes en driehoekjes. Bakken in de oven is een optie maar frituren in hete olie kan ook. Kortom: hier volgt weer zo`n lekker brickrecept....

INGREDIENTEN

200-250 gram rundergehakt;, 1 grote fijngehakte ui;, 3 fijngeknepen knoflooktenen;, zout, peper en harissa naar smaak;, 1/2 koffielepel kurkuma;, 1/2 koffielepel ras-el-hanout;, een half bosje fijngehakte platte peterselie;, 3 middelgrote aardappelen;, 3 puntjes "La vache qui rit" smeerkaas;, filodeegvellen., n.b.: heb je geen kurkuma en ras el hanout in huis, dan kan je ook gerust gehaktkruiden gebruiken., ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2008
  • Arabisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

1 ui - 1/2 bleekselder - 1 preiwit - 1 kg witloof - boter - 6 dl witte wijn - 1 liter Veloutesaus (brick "a la minute" van Knorr) - 250 gr boschampignons - 1 koffielepel curry - 200 gr gerookte eendenborst - wat platte peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

"Fricassee de biche aux flans de chanpignons".

INGREDIENTEN

1 kg hindestoofvlees - 400 gr worteltjes, in schijfjes - 200 gr gemengde paddestoelen (kastanjechampignons, shi-itake, oesterzwammen) - 2 eieren - 1 versnipperde ui - 2 glazen rode wijn - 3 dl bruine vleessaus (vers, uit brick of uit zakje) - 1 laurierblad - 75 gr boter - wat lookpoeder - 2 dl room - peper en zout - bieslook om te garneren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

20 cl room, 4 soeplepels vloeibare rietsuiker, 40 cl passievruchtensap (tetra brick), 5 blaadjes gelatine, 150 g cake met kokosnoot, 5 cl kokoslikeur (batida), 5 cl bruine rum, 2 kleine, goed rijpe bananen, 1 koffielepel vanille-extract, 4 schijfjes ananassen, 50 g vruchtvlees van mango, 10 cl vruchtvlees van papaja, 4 sinaasappelsap, olie en poedersuiker voor de vorm

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Heel apart ziet dit sukje vlees er uit. Als een soort toffee. Hier kan je zeker je gasten mee verwennen.

INGREDIENTEN

4 eendenborsten, 8 vellen brick deeg, 2 artisjokken, 3 wortels. 200 gram haricots verts, 100 gram boter, 20 ml azijn, 1 bouquet garni, suiker, eiwit, komijn, zout en peper naar smaak.Ebentueel voor de garnereing : Bieslook en kerstomaatjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een overheerlijke curry, vol van smaak, spicey en knapperig. Je kunt naar hartelust varieren met verschilldende groenten maar deze combinatie is super.

INGREDIENTEN

- 1 el olie, - 1 ui, gehakt, - 1-2 el rode kerriepasta (toko), - 1 brick (4 dl) kokosmelk, - 2,5 dl water, - 2 aardappelen, gehakt, - 250 g bloemkool, - enkele blaadjes citroenmelisse of 2 blaadjes djoeroek poeroet (kafir limoen)(toko), - 150 g boontjes, - 1/2 rode paprika, in reepjes, - 10 babymaiskolfjes (of blikje maiskorrels), in de lengte doormidden, - 1 el groene peperkorrels (ingemaakt of vers), - 1 flink bosje basilicumblaadjes, gesneden, - 2 el vissaus (naar smaak), - 1 el limoensap, - 2 tl bruine suiker of palmsuiker, - een handvol verse korianderblaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2007
  • Thais
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 konijnenruggen, 4 konijnenniertjes, 1 wit van ei, 2 soeplepels room, groen van prei, 1 blad "brick" deeg, 24 morieljen, 4 plakjes gedroogd spek, 4 jonge wortelen, 4 platte peterseliebladeren, peper en zout, 4 dresseerringen (6 ? cm diameter - 3 cm hoog), Voor de saus, 2 dl bruine fond +1 dl Port, 1 versneden ui, 1 wortel, een takje thijm, een laurierblad, 1 koffielepel tomatenpasta, ? l water, 50 g boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

.

INGREDIENTEN

3 cups (300g) sifted cake flour (spoon & leveled)1, 1 teaspoon baking powder, 1/2 teaspoon baking soda, 1/2 teaspoon salt, 1/2 cup (120ml) coconut milk, at room temperature2, 1/2 cup (120ml) buttermilk, at room temperature2, 1 and 1/2 cups (345g; 3 sticks) unsalted butter, softened to room temperature, 1 cup (200g) granulated sugar, 1/2 cup (100g) packed light brown sugar, 5 large Eggland's Best eggs, at room temperature, 1 Tablespoon (15ml) vanilla extract, optional: 1 teaspoon coconut extract (I prefer the cake without it, but it's still tasty!), 6 ounces sweetened shredded coconut (about 2 loosely packed cups), 1 and 1/2 cups homemade lemon curd (full recipe), CREAM CHEESE FROSTING, 8 ounces (225g) full-fat brick style cream cheese, softened to room temperature, 1/2 cup (115g) unsalted butter, softened to room temperature, 3 cups (360g) confectioners' sugar, 2 Tablespoons (30ml) coconut milk or heavy cream, 1 teaspoon vanilla extract, pinch salt, topping: toasted (or not!) sweetened shredded coconut and lemon slices for garnish

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-07-2016
  • Amerikaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hartige tompouce kan met verschillende vullingen

INGREDIENTEN

Filobladerdeeg of brickdeeg, gesmolten roomboter., verse muntbladeren, vulling naar eigen keuze garnalen, zalm, rosbief etc

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2011
  • Wereld
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 brickdeegblaadjes, 4 schijfjes verse zalm, 4 schijfjes gerookte zalm, zure room, wat kervel, dille, bieslook, platte peterselie, wat kruidenolie, 3 eetlepels witte wijnazijn, arachide-olie, 1 eetlepel grenadine, belolive.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

4 personen; Lekker warm of lauw!

INGREDIENTEN

8 vellen brickdeeg?50 g noten, grof gehakt?200 g mandarijntjes, uit blik?8 verse dadels?100 g poedersuiker?100 g boter en wat boter voor de bakplaat ?kaneelpoeder

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Zalmtaartje met brickdeeg en groene asperges.

INGREDIENTEN

, 6 blaadjes briquedeeg, 6 dunne zalm mootjes, 1,2 kg groene asperges, olijfolie, fleurs de sel of grof zeezout, zwarte peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zachte geitenkaas, 4 velletjes brickdeeg (delicatessenwinkel), 1 takje rozemarijn, 5 mooie tomaten, olijfolie, krulsla

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
Brick

Brick

Brick is een gerecht dat niet bij veel mensen een lichtje zal doen branden. Het is een recept uit de Arabische keuken en je hebt er onder andere de grote deegbladen voor nodig die ook bij loempia`s worden gebruikt. Deze kun je bij de toko kopen. Verder heb je iets nodig voor de vulling, bijvoorbeeld tonijn. Van de bladeren maak je zakjes en hier stop je de vulling in, hierna vouw je het deeg dicht. Doe een laag olie in een wokpan en frituur op deze manier de deegpakketjes goudgeel. Traditioneel hoor je dit gerecht met je handen te eten.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top