Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bretonse vissoep recepten (9) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bretonse vissoepBron:www.Deen.nl

INGREDIENTEN

, Bretonse vissoep, , , , Bereidingstijd: 40 min., , , , Ingredienten:, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 vleestomaten, 1 citroen, 1 venkelknol, 300 g kabeljauwfilet, 300 g koolvisfilet, 3 eetl. olijfolie, 6 draadjes saffraan, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries), 2 visbouillontabletten, Voor de rouille:, 1 rode peper, 3 teentjes knoflook, peper en zout, 5 eetl. mayonaise, stokbrood,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 vleestomaten -, 1 citroen -, 1 venkelknol -, 300 gram kabeljauwfilet -, 300 gram koolvisfilet -, 3 eetlepels olijfolie -, 6 draadjes saffraan -, 1 eetlepel gehakte tijm -, 2 visbouillontabletten -, Voor de rouille :, 1 rode peper -, 3 teentjes knoflook -, peper en zout -, 5 eetlepels mayonaise -, stokbrood, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 vleestomaten, 1 citroen, 1 venkelknol, 300 g kabeljauwfilet, 300 g koolvisfilet, 3 eetl. olijfolie, 6 draadjes saffraan, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries), 2 visbouillontabletten, Voor de rouille:, 1 rode peper, 3 teentjes knoflook, peper en zout, 5 eetl. mayonaise, stokbrood

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Een heerlijkr soep gevuld met div. soorten vis,mosselen en garnalen.

INGREDIENTEN

350 gr.in stukken gesn. aardappelen/2 uien/, 2 preien/ 2 takjes tijm/ 2 blaadjes laurier/ 1 1/2 dl.visbouillon/ 1 kg. in stukken gesn.visfilets(kabeljauw,wijting,tong,schol o.d)en 20 verse mosselen/ 3-4 eetl. fijngesneden peterselie/ 100 gr. Hollandse garnalen.boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 vleestomaten, 1 citroen, 1 venkelknol, 300 g kabeljauwfilet, 300 g koolvisfilet, 3 eetl. olijfolie, 6 draadjes saffraan, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries), 2 visbouillontabletten, Voor de rouille:, 1 rode peper, 3 teentjes knoflook, peper en zout, 5 eetl. mayonaise, stokbrood,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 2 uien, * 2 tenen knoflook, * 2 vleestomaten, * 1 citroen, * 1 venkelknol (of bleekselderij), * 300 gram kabeljauwfilet, * 300 gram koolvisfilet, * 3 el. olijfolie, * 6 st. draadjes saffraan (of 1 el. kerriepoeder) * 1 el. gehakte tijm, * 2 visbouillon tabletten, * 1 rode peper voor de rouille, * 3 tenen knoflook voor de rouille, * 5 el. mayonaise voor de rouille, * 1 stokbrood voor de rouille, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Deze uit Bretagne afkomstige vissoep is eenvoudig en lekker. Het beste is natuurlijk vis zo uit de zee te gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat de vis vers is en bent U daar niet zeker van, gebruik dan diepvriesfilets.

INGREDIENTEN

5 fijngesneden sjalotten- 4 takjes gesneden zuring of dille- 5 takjes peterselie- 4 blaadjes gesneden kruizemunt- 60 gr. boter- 2 eetlepels zout- peper- 1 kg. visfilets-, 1 1/2 l. water- 40 gr. gekookte mosselen- 100 gr. gepelde garnalen- 1 dl. koffieroom-, 1/2 eetlepel fijngesneden peterselie- 1/2 eetlepel fijngesneden bieslook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2004
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kop van een stokvis., 1 kleine wijting., 1 rode poon., 2 preiwitten., 2 kleine aardappels., 1 bosje peterselie., 20 gr.boter., 3 eetl.room., 1 eigeel., zout en peper.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uien, -2 teentjes knoflook, -2 vleestomaten, -1 citroen, -1 venkelknol, -300 g kabeljauwfilet, -300 g koolvisfilet, -3 eetl. olijfolie, -6 draadjes saffraan, -1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries), -2 visbouillontabletten, Voor de rouille:, -1 rode peper, -3 teentjes knoflook, -peper en zout, -5 eetl. mayonaise, -stokbrood,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top