1. Home
  2. Recepten
  3. Bretonse Mosselen

Bretonse mosselen recepten (31) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Bretonse mosselen met knoflook en spek

Overzalige mosselen de tijd komt er weer aan .

INGREDIENTEN

1 prei 1 klein bosje bladselderij 4 teentjes knoflook 2 eetlepels olie 50 gram blokjes ontbijtspek 3 dl witte wijn 4 kg mosselen 2 dl Room Culinair of kookroom zout, peper

Voorbereiding

Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan of wok en bak hierin de prei met de knoflook en het spek vijf minuten. Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, bladselderij (op twee eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan of wok toe.

Bereidingswijze

Kook de mosselen vijf tot acht minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Schep de mosselen in een schaal. Zeef het kookvocht en voeg 3 dl ervan toe aan het achtergehouden spek-preimengsel. Roer de Room Culinair erdoor en kook de saus tot deze licht gebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bretonse mosselen

MIJ WORDT VAAK GEVRAAGD OM DE MOSSELEN OP DEZE MANIER KLAAR TE MAKEN.PROBEER HET OOK EENS BIJ DE VOLGENDE MOSSELMAALTIJD.

INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 g ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 2 dl creme fraiche of Room Fris, zout, peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bretonse mosselen

Met knoflook en spek.452 kCal / 1890 kJ p.p

INGREDIENTEN

4 kg mosselen 1 prei 1 klein bosje bladselderij 4 teentjes knoflook 2 eetlepels slaolie 50 g ontbijtspekblokjes 3 dl witte wijn 2 dl crhme franche of Room Fris zout, peper ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bretonse mosselen

Gekookte mosselen met knoflook en spek. (bron: Tijd voor Vis).

INGREDIENTEN

4kg mosselen - 1 prei - 1 bosje bladselderij - 4 teentjes knoflook - 2 el slaolie - 50g ontbijtspekblokjes - 3 dl witte wijn - 2 dl creme fraiche/room fris - zout, peper.,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  •  
  •  20-30 min.

Bretonse mosselen

Heerlijk

INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 25 g roomboter, 75 g ontbijtspek, in reepjes, 2 uien,in ringen, 2 preien, in ringen, 150 ml cider, 1 bekertje crème fraîche (à 125 ml), 1 bosje platte peterselie, fijngehakt, 1 baguette, 125 g kruidenboter

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mosselen - bretonse mosselen met knoflook en spek

Jaren geleden bestelde ik in west Fankrijk in een restaurant mosselen. Die waren zo lekker dat ik dit recept wilde hebben. Na veel zoeken uiteindelijk gevonden. Ik vind dit het lekkerste mosselrecept.

INGREDIENTEN

Voor 4 personen, 4 kg mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 g ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 2 dl crème fraîche of Room Fris, zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bretonse Mosselen Met Knoflook En Spek

Hoofdgerecht voor 4 personen bereidingstijd: 10 tot 20 minuten 452 kCal / 1896 kj p.p.

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 g ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 2 dl Room Culinair, zout, peper

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bretonse mosselen met knoflook en spek

Lekker pittig, met veel knoflook

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels zonnebloemolie, 50 g ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 2 dl Room Culinair, zout en peper ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bretonse mosselen met knoflook en spek

INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 1 prei,1 klein bosje bladselderij,4 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 50 gr ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 2 dl crme fraiche of roomfris, zout en peper.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bretonse Knoflook-Spek Mosselen

Heerlijk pittige mosselen

INGREDIENTEN

1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 el olie, 50 gr. ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 4 kg mosselen, ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bretonse mosselen met knoflook en spek

INGREDIENTEN

4 kg mosselen,1 prei,1 klein bosje bladselderij,4 teentjes knoflook,2 eetlepels slaolie,50 g ontbijtspekblokjes,3 dl witte wijn,2 dl creme fraiche,zout,peper.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bretonse mosselen met knoflook en spek

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 gram ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 2 dl crème fraîche of Room Fris, zout en peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bretonse mosselen met knoflook en spek

Voor 4 pers.,

INGREDIENTEN

4 kg mosselen.1 prei. 1 tuiltje bladselder. 4 teentjes knoflook.2 eetlepels olie. 50 gr ontbijtspek.(in blokjes). 3 dl droge witte wijn (bv muscadet).2 dl vloeibare room. peper en zout,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bretonse mosselen met knoflook en spek

INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels Slaolie, 50 gr blokjes ontbijtspek, 3 dl witte wijn, 2 dl creme fraiche, zout, peper

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bretonse mosselen met knoflook en spek

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen 1 prei 1 klein bosje bladselderij 4 teentjes knoflook 2 eetlepels slaolie 50 g ontbijtspekblokjes 3 dl witte wijn 2 dl Room Culinair zout, peper

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bretonse mosselen met knoflook en spek

INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 g ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 2 dl creme fraiche of Room Fris, zout, peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bretonse mosselen met knoflook en spek

Tijd voor vis

INGREDIENTEN

4 kg. mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 gr. ontbijtspekblokjes, 3 dl. witte wijn, 2 dl. creme fraiche, of room fris, zout, peper,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bretonse mosselen met knoflook en spek

452 kCal / 1896 kj p.p.

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 g ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 2 dl Room Culinair, zout, peper,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

bretonse mosselen met spek

INGREDIENTEN

4 kg mosselen, -2 eetlepels olie, -1 prei fijngesneden, -4 teentjes knoflook fijngesneden, -50 g ontbijtspekblokjes, -v3 dl witte wijn, -1 bosje bladselderij fijngesneden (hou twee eetlepels apart), -2 dl creme fraiche, -zout en peper,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bretonse mosselen met knoflook en spek

452 kCal / 1890 kJ p.p.

INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 g ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 2 dl creme fraiche of Room Fris, zout, peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bretonse mosselen met knoflook en spek

INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 g ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 2 dl creme fraiche of Room Fris, zout, peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bretonse mosselen met knoflook en spek

Lekkere smaak !

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 gram ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 2 dl crème fraîche of Room Fris, zout en peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2013
  •  
  •  20-30 min.

Bretonse mosselschotel

INGREDIENTEN

1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetl slaolie, 50g.ontbijtspekblokjes, 3 dl. witte wijn, 4 kg.verse mosselen, 2 dl.crime franche, zout en peper,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

bretonse chaudree

INGREDIENTEN

500 g kabeljauwfilet, 12 gewassen mosselen, 500 g vastkokende aardappelen, 500 ml slagroom, 500 ml melk, 250 ml visfond, 1 laurierblad, 30 g boter, 2 uien, zout, zwarte peper,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Frans
  •  20-30 min.

bretonse vissoep

Deze uit Bretagne afkomstige vissoep is eenvoudig en lekker. Het beste is natuurlijk vis zo uit de zee te gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat de vis vers is en bent U daar niet zeker van, gebruik dan diepvriesfilets.

INGREDIENTEN

5 fijngesneden sjalotten- 4 takjes gesneden zuring of dille- 5 takjes peterselie- 4 blaadjes gesneden kruizemunt- 60 gr. boter- 2 eetlepels zout- peper- 1 kg. visfilets-, 1 1/2 l. water- 40 gr. gekookte mosselen- 100 gr. gepelde garnalen- 1 dl. koffieroom-, 1/2 eetlepel fijngesneden peterselie- 1/2 eetlepel fijngesneden bieslook.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Bretonse vissoep

Een heerlijkr soep gevuld met div. soorten vis,mosselen en garnalen.

INGREDIENTEN

350 gr.in stukken gesn. aardappelen/2 uien/, 2 preien/ 2 takjes tijm/ 2 blaadjes laurier/ 1 1/2 dl.visbouillon/ 1 kg. in stukken gesn.visfilets(kabeljauw,wijting,tong,schol o.d)en 20 verse mosselen/ 3-4 eetl. fijngesneden peterselie/ 100 gr. Hollandse garnalen.boter

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Bretonse vispastei

INGREDIENTEN

12 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid,, 50 g boter of margarine,, 50 g bloem,, visbouillon (van tablet,), 2 dl slagroom,, zout, peper,, 500 g grof gesneden groenten, (venkel, peultjes, wortel, courgette, broccoliroosjes), 500 g kabeljauwfilet, in kleine blokjes,, 500 gr gekookte mosselen,, 250 g grote roze garnalen,, 3 el grofgesneden bieslook,, ? el grofgesneden dille,, 2 el fijngesneden peterselie,, 2/3 tl citroensap,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

Kabeljauw op Bretonse wijze

Maaltijdsoepje

INGREDIENTEN

500 g kabeljauwfilet ? 12 gewassen mosselen ? 500 g vastkokende aardappelen ? 500 ml slagroom ? 500 ml melk ? 250 ml visfond ? 1 laurierblad ? 30 g boter ? 2 uien ? zout ? zwarte peper

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

bretonse mosselschotel met knoflook en spek

INGREDIENTEN

1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 gr ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 4 kg verse mosslen, 2 dl creme fraiche, zout, peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mosselen Met Tapenade Van Zeewier

Verse mosselen voorbereid met verse tapenade van zeewier, witte wijn en knooflook. De recept van mijn bretonse vader.

INGREDIENTEN

2 kg verse mosselen, 1/2 witte wijn, 1 eetlepel verse tapenade van zeewier of 15 gr vers zeewier, 2 teentjes knooflook, zout en peper, 1 eetlepel meel, 15 gr boter

  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.

moules marinere

Bretonse mosselen

INGREDIENTEN

1 zak mosselen (2 kg.), 4 gesnipperde sjalotten, 1 e.l. fijn geknipte verse tijm, laurierblad, scheut droge witte wijn, wat geknipte peterselie en 125 gr. beurre de guirande (is met zeezout gemaakte boter), 2 gesnipperde tenen knoflook.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-1999
  • Frans
  •  20-30 min.
Nieuwste bretonse mosselen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top