Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

295 braadworst recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Met bier

INGREDIENTEN

4 grote boerebraadworsten, 1 fles bruin Leffe Abdijbier 75 cl, 1 grote ui, 1 mooie prei, 3 teentjes knoflook, verse gesnipperde peterselie, 1 laurierblaadje, 1 sneetje peperkoek, boter, 1 dl room, cayennepeper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere stevige stamppot

INGREDIENTEN

4 braadworsten, 50 gr boter, 2 friszure appels (jonagold of elstar), 2 bosuitjes, 1 pak aardappelpuree met kaas, 4 dl melk, 1 pot geraspte bietjes, 1 tl salie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Belangrijk is, wanneer u de braadworsten koopt bij uw slager, dat u oplet, dat ze geen gaatjes of barsten vertonen, want dit is de allerzekerste manier om te bereiken, dat zij tijdens het grillen helemaal openbarsten en hun vet verliezen, hetgeen leidt tot groots vuurwerk en verbrande worst. U kunt dat ook voorkomen door de worsten tevoren een paar tellen in warm water te leggen.

INGREDIENTEN

400 g braadworst, 100 g ontbijtspek, 2 appelen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Eenvoudig gerecht maar lekker...!

INGREDIENTEN

-400 g braadworst - 100 g ontbijtspek - 2 appelen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g braadworst - 100 g ontbijtspek - 2 appelen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lekkere braadworsten

INGREDIENTEN

500 gr. braadworst, 4 el bloem, 3 el olie, 4 zachte zure appels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 stuks braadworst - 1 bosje bieslook - 1 theelepel mosterd - 2 plakken kaas - 4 dunne plakken ontbijtspek

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  •  
  •  0-10 min.

Eens iets anders op de BBQ

INGREDIENTEN

4 stuks braadworst -, 1 bosje bieslook -, 1 theelepel mosterd -, 2 plakken kaas -, 4 dunne plakken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 stukken braadworst - 1 bos bieslook - 1 tl mosterd - 2 plakken kaas - 4 dunne plakken ontbijtspek

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 stuks braadworst - 1 bosje bieslook - 1 theelepel mosterd - 2 plakken kaas - 4 dunne plakken ontbijtspek

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lekkere aanvulling bij een BBQ-party.

INGREDIENTEN

-4 stuks braadworst - 1 bosje bieslook - 1 theelepel mosterd - 2 plakken kaas - 4 dunne plakken ontbijtspek

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  •  
  •  20-30 min.

Bij dit gerecht gebruiken wij cayennepeper en is vers ook bekend als Spaanse pepertjes of peperoni.

INGREDIENTEN

500 gram fijne braadworst (verse worst), 1 dl. melk, 4 eetlepels beschuitkruim of panneermeel, 50 gram boter, 25 gram bloem, 3 dl. bouillon, 1 1/2 eetlepel mosterd, mespuntje suiker, snufje cayennepeper of enkele druppels tabasco, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Braadworst schnitzelspies Op een bedje van courgette-komkommersalade

INGREDIENTEN

600 gram varkensschnitzel, 150 gram braadworst, 1 fijn gesneden sjalotje, 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel peterselie, 2 eigeel, 2 eetlepels olijfolie, 250 gram courgette, 150 gram komkommer, 4 tomaten, 2 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels witte vruchtenazijn, 1/2 theelepel scherpe mosterd, 1/2 theelepel mierikswortel, 8 cl kalfsfond, 4 takjes rozemarijn, 4 muntkroontjes, 2 eetlepels appelsap, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram fijne braadworst (verse worst), 1 dl. melk, 4 eetlepels beschuitkruim of panneermeel, 50 gram boter, 25 gram bloem, 3 dl. bouillon, 1 1/2 eetlepel mosterd, mespuntje suiker, snufje cayennepeper of enkele druppels tabasco, zout.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 rode paprika; 1 groene paprika; 1 gele paprika; 100 gr tomaten; 50 gr gerookte spekblokjes; 2 uien; 3 el water; zout; peterselie; peper uit de molen; 600 gr grove braadworst; 30 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

=6 el olijfolie,= 1 schaal, braadworst[4 stuks], =1 zal Witte kool[300 gram], 2 Rode paprika`s,in reepjes., =1 Rode ui,in halve ringen, =1 tl.Karweizaad, =1,5 el Witte wijnazijn, °1 pak oberlander¨brood 500gr.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 el bakken & braden vloeibaar, 400 gr. runderbraadworsten, 1 courgette, in blokjes, 1 blik tomatenblokjes a 400 gr., 1 blik kikkererwten of kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt, 2 tl paprikapoeder, 2 tl gemalen koriander, peper en zout, 3 el korianderblad geknipt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Makkelijke en goedkoop! Te combineren met pasta of met aardappelen.

INGREDIENTEN

2 niet te grote winterwortelen, in stukjes, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 1 fijngesneden ui, 1 groene paprika, in stukjes, ong 1 1/2 pond braadworst, in dikke plakjes gesneden, 2,5 dl kippebouillon van blokje, 1 theelepel zout, 1 theelepel gedroogde basilicum, 1/2 theelepel peper, 4,5 dl room, neem 2 pakjes houdbare slagroom of 1 pakje volvette koffieroom., 3 eetlepels maizena aangemaakt met 3 eetlepels water.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Roerbakspruitjes met braadworst

INGREDIENTEN

? 25 g boter, ? 2 runderbraadworsten, ? 1 kleine ui, gesnipperd, ? 1 teentje knoflook, geperst, ? 1 pak spruitjes (diepvries, 450 g), ? 1 bak gekruide aardappeltjes rozemarijn (425 g), , ? wok,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van Oma Femmy. De braadworst kan ook vervangen worden door runderpoulet. Dan moet er wel een scheutje water aan de saus worden toegevoegd. Laat de poulet daarin twee uur garen.

INGREDIENTEN

600 gram braadworst, 2 uiten, 2 teentjes knoflook, 350 gram doperwten uit blik of pot, 1 blikje tomatenpuree, 1 pak (500 gram) gezeefde tomaten, 1 eetlepel milde parikapoeder, Olie, Peper en zout, 500 gram macaroni

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo vastkokende aardappelen, 4 braadworsten, 3 teentjes knoflook, paar takjes rozemarijn, 3 eetlepel olijfolie, 600 gram broccoli in roosjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een leuke manier om braadworst te bakken.

INGREDIENTEN

4 braadworsten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2014
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

Het recept (een van de vele die er zijn) is voldoende voor 20 worsten. Naar keuze (buiten) grillen, of in een pan braden.

INGREDIENTEN

5-6 meter schapendarm1 kg mager varkensvlees van de buik1 kg varkensschouder zonder zwoerd2 eieren40 gram zout8 gram witte peper1/2 theelepel nootmuskaat1/2 theelepel korianderpoeder1/2 theelepel gemalen komijn2-3 eetlepels fijngehakte majoraangeraspte schil van 1/2 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2003
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Barbecuetip!

INGREDIENTEN

4 braadworsten40 gr. bieslook1 theel. mosterd2 plakken, kaas4 dunne plakken ontbijtspek (geen ronde plakken)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere Braadworst met zoetzure rode kool.

INGREDIENTEN

Circa 500 gr braadworst;, Braadboter;, 50 gr boter;, 750 gr gesneden rode kool;, 1 rode ui;, 1 glas rode wijn;, 2 el rode wijnazijn;, 2 el honing of lichtbruine basterdsuiker;, paar druppels tabasco;, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

Wat heb je nodig voor 4 personen?, 4 Braadworsten, 4 Pistoletjes, Zuurkool, 30 gram Peterselie, 25 gram Bieslook, 1 el Gedroogde oregano, 1 Tomaat, 1/2 Rode ui, 1 Rode peper, 2 teentjes Knoflook, 1/2 Citroen, 4 el Balsamico azijn, 10 el Olijfolie, Peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2015
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g macaroni, 2 braadworsten, 2 el olijfolie, 1 potje pastasaus, 2 bollen mozzarella, ca. 10 blaadjes basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- kruimige aardappelen (0.25 kg), - boter (15 g), - varkensbraadworsten (1 ), - tomatenpuree (0.5 eetlepels), - ui (0.25 stuks), - snijbonen (125 g), - witte bonen (95 ml), - melk (40 ml), - nootmuskaat, kruimige aardappelen (0.25 kg), - boter (15 g), - varkensbraadworsten (1 ), - tomatenpuree (0.5 eetlepels), - ui (0.25 stuks), - snijbonen (125 g), - witte bonen (95 ml), - melk (40 ml), - nootmuskaat, - water (75ml), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Wie thuis zijn eigen worsten draait kan helemaal los gaan met eigen chef`s mix van kruiden, specerijen en andere smaakmakers. Venkel, salie, knoflook ... het kan allemaal. Dit basisrecept helpt de worstdebutant goed op weg.

INGREDIENTEN

500 g kinnenbakspek, 2 kilo mager varkensvlees, 2,5 meter varkensdarm, 32/35, schoongemaakt (circa 1 meter per kilo), , KRUIDEN, 30 g nitrietzout (ook salpeter genoemd), 5 gram peper, gemalen, 2,5 gram nootmuskaat, gemalen, 2,5 gram kardemom, gemalen, 2,5 gram koriander, gemalen, 2,5 gram foelie, gemalen, 30 gram boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 1/2 g kruimig kokende aardappelen (zak ? 2 kg), geschild en in stukken, zout, 2 el Bak & Braad vloeibaar, 125 g spekreepjes, 2 uien, in ringen, 4 braadworsten, 1 blik witte bonen in tomatensaus ? 800 g, 1 blik kidneybonen naturel ? 400 g, afgespoeld en uitgelekt, 4 el curryketchup,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 braadworstjes (varkensvlees), linzen voor 4 personen, bladselderij, 2 teentjes knoflook, chilipepers, gedroogde of verse tomaten, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept dat ik gevonden had en me lekker lijkt.

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, 3 tenen knoflook, 4 braadworsten, 15 gram rozemarijn, 3 el olijfolie, 600 gram broccoli, bakpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hollandse kost!

INGREDIENTEN

2 kilo kruimige aardappels, 450 gr. gesneden boerenkool, 4 braadworsten, een stuk ontbijtspek, 15 gr. boter, olijfolie, 2 eieren, 1/4 liter hete melk, zout, peper en een restje melk voor de jus.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pitigge koop met keriie, braadworsten en aardappelen

INGREDIENTEN

1 spitskool, 2 braadworsten (AH) zes middelgrote aardappelen, eetlepel pittige kerrie, 1 ui, olie en braadboter om te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

4 el olijfolie traditioneel, 4 runderbraadworsten, 1 aubergine, in blokjes, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 blikken tomatenblokjes a 400 g (Royalty), 1 el gedroogde oregano, peper, zout, 3 el basilicum, fijngeknipt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken, zout, 50 g bakboter (Bak & Braad, C1000 Selectie), 4 braadworsten, sap van 1 citroen, 2 peren, geschild en in parten, 1 blik tomatenblokjes à 400 g (Heinz), 3 el fijngeknipt bieslook, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ideale kost voor op een maandag! Lekker en snel klaar!

INGREDIENTEN

, 300 g macaroni grande, 2 braadworsten, 2 el olijfolie, 350 g pastasaus zongedroogde tomaat, 2 bollen mozzarella, 8 g basilicum (bakje à 15 g), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gemakkelijke maaltijd met krieltjes een braadworst

INGREDIENTEN

8 runderbraadworsten, 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie, 2 teentjes, geperst, 400 gram tomatenblokjes (blik), 1 eetlepel balsamico, 1 theelepel basterdsuiker, 600 gram krielaardappels, geschild en gehalveerd, 60 gram groene pesto, 15 gram peterselie, slamelange met kerstomaten, komkommer en een dressing op basis van olijfolie of balsamico

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappel-tomatenpuree met braadworstBron:www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 1/2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken, zout, 50 g bakboter (Bak & Braad, C1000 Selectie), 4 verse worsten, sap van 1 citroen, 2 peren, geschild en in parten, 1 blik tomatenblokjes a 400 g (Heinz), 3 el fijngeknipt bieslook, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hier doet U vast en zeker de kinderen een plezier mee, maar deze worst is ook een heerlijk borrelhapje !!!!!

INGREDIENTEN

-4voorgewelde, maar ontvelde braadworsten, -3 eetlepels olie, -kerrie, -peepr, paprikapoeder, tomatenketchup, -bloem

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top