299 braadworst recepten

Met bier

INGREDIENTEN

4 grote boerebraadworsten, 1 fles bruin Leffe Abdijbier 75 cl, 1 grote ui, 1 mooie prei, 3 teentjes knoflook, verse gesnipperde peterselie, 1 laurierblaadje, 1 sneetje peperkoek, boter, 1 dl room, cayennepeper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Belangrijk is, wanneer u de braadworsten koopt bij uw slager, dat u oplet, dat ze geen gaatjes of barsten vertonen, want dit is de allerzekerste manier om te bereiken, dat zij tijdens het grillen helemaal openbarsten en hun vet verliezen, hetgeen leidt tot groots vuurwerk en verbrande worst. U kunt dat ook voorkomen door de worsten tevoren een paar tellen in warm water te leggen.

INGREDIENTEN

400 g braadworst, 100 g ontbijtspek, 2 appelen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Eenvoudig gerecht maar lekker...!

INGREDIENTEN

-400 g braadworst - 100 g ontbijtspek - 2 appelen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g braadworst - 100 g ontbijtspek - 2 appelen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lekkere stevige stamppot

INGREDIENTEN

4 braadworsten, 50 gr boter, 2 friszure appels (jonagold of elstar), 2 bosuitjes, 1 pak aardappelpuree met kaas, 4 dl melk, 1 pot geraspte bietjes, 1 tl salie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere braadworsten

INGREDIENTEN

500 gr. braadworst, 4 el bloem, 3 el olie, 4 zachte zure appels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 stuks braadworst - 1 bosje bieslook - 1 theelepel mosterd - 2 plakken kaas - 4 dunne plakken ontbijtspek

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 stukken braadworst - 1 bos bieslook - 1 tl mosterd - 2 plakken kaas - 4 dunne plakken ontbijtspek

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  •  
  •  10-20 min.

Eens iets anders op de BBQ

INGREDIENTEN

4 stuks braadworst -, 1 bosje bieslook -, 1 theelepel mosterd -, 2 plakken kaas -, 4 dunne plakken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 stuks braadworst - 1 bosje bieslook - 1 theelepel mosterd - 2 plakken kaas - 4 dunne plakken ontbijtspek

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lekkere aanvulling bij een BBQ-party.

INGREDIENTEN

-4 stuks braadworst - 1 bosje bieslook - 1 theelepel mosterd - 2 plakken kaas - 4 dunne plakken ontbijtspek

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  •  
  •  20-30 min.

Braadworst schnitzelspies
Op een bedje van courgette-komkommersalade

INGREDIENTEN

600 gram varkensschnitzel, 150 gram braadworst, 1 fijn gesneden sjalotje, 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel peterselie, 2 eigeel, 2 eetlepels olijfolie, 250 gram courgette, 150 gram komkommer, 4 tomaten, 2 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels witte vruchtenazijn, 1/2 theelepel scherpe mosterd, 1/2 theelepel mierikswortel, 8 cl kalfsfond, 4 takjes rozemarijn, 4 muntkroontjes, 2 eetlepels appelsap, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bij dit gerecht gebruiken wij cayennepeper en is vers ook bekend als Spaanse pepertjes of peperoni.

INGREDIENTEN

500 gram fijne braadworst (verse worst), 1 dl. melk, 4 eetlepels beschuitkruim of panneermeel, 50 gram boter, 25 gram bloem, 3 dl. bouillon, 1 1/2 eetlepel mosterd, mespuntje suiker, snufje cayennepeper of enkele druppels tabasco, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram fijne braadworst (verse worst), 1 dl. melk, 4 eetlepels beschuitkruim of panneermeel, 50 gram boter, 25 gram bloem, 3 dl. bouillon, 1 1/2 eetlepel mosterd, mespuntje suiker, snufje cayennepeper of enkele druppels tabasco, zout.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 rode paprika; 1 groene paprika; 1 gele paprika; 100 gr tomaten; 50 gr gerookte spekblokjes; 2 uien; 3 el water; zout; peterselie; peper uit de molen; 600 gr grove braadworst; 30 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

=6 el olijfolie,= 1 schaal, braadworst[4 stuks], =1 zal Witte kool[300 gram], 2 Rode paprika`s,in reepjes., =1 Rode ui,in halve ringen, =1 tl.Karweizaad, =1,5 el Witte wijnazijn, °1 pak oberlander¨brood 500gr.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 el bakken & braden vloeibaar, 400 gr. runderbraadworsten, 1 courgette, in blokjes, 1 blik tomatenblokjes a 400 gr., 1 blik kikkererwten of kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt, 2 tl paprikapoeder, 2 tl gemalen koriander, peper en zout, 3 el korianderblad geknipt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2010
  •  
  •  20-30 min.

Roerbakspruitjes met braadworst

INGREDIENTEN

? 25 g boter, ? 2 runderbraadworsten, ? 1 kleine ui, gesnipperd, ? 1 teentje knoflook, geperst, ? 1 pak spruitjes (diepvries, 450 g), ? 1 bak gekruide aardappeltjes rozemarijn (425 g), , ? wok,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het recept (een van de vele die er zijn) is voldoende voor 20 worsten. Naar keuze (buiten) grillen, of in een pan braden.

INGREDIENTEN

5-6 meter schapendarm1 kg mager varkensvlees van de buik1 kg varkensschouder zonder zwoerd2 eieren40 gram zout8 gram witte peper1/2 theelepel nootmuskaat1/2 theelepel korianderpoeder1/2 theelepel gemalen komijn2-3 eetlepels fijngehakte majoraangeraspte schil van 1/2 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2003
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere Braadworst met zoetzure rode kool.

INGREDIENTEN

Circa 500 gr braadworst;, Braadboter;, 50 gr boter;, 750 gr gesneden rode kool;, 1 rode ui;, 1 glas rode wijn;, 2 el rode wijnazijn;, 2 el honing of lichtbruine basterdsuiker;, paar druppels tabasco;, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Barbecuetip!

INGREDIENTEN

4 braadworsten40 gr. bieslook1 theel. mosterd2 plakken, kaas4 dunne plakken ontbijtspek (geen ronde plakken)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo vastkokende aardappelen, 4 braadworsten, 3 teentjes knoflook, paar takjes rozemarijn, 3 eetlepel olijfolie, 600 gram broccoli in roosjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- kruimige aardappelen (0.25 kg), - boter (15 g), - varkensbraadworsten (1 ), - tomatenpuree (0.5 eetlepels), - ui (0.25 stuks), - snijbonen (125 g), - witte bonen (95 ml), - melk (40 ml), - nootmuskaat, kruimige aardappelen (0.25 kg), - boter (15 g), - varkensbraadworsten (1 ), - tomatenpuree (0.5 eetlepels), - ui (0.25 stuks), - snijbonen (125 g), - witte bonen (95 ml), - melk (40 ml), - nootmuskaat, - water (75ml), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g macaroni, 2 braadworsten, 2 el olijfolie, 1 potje pastasaus, 2 bollen mozzarella, ca. 10 blaadjes basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een recept dat ik gevonden had en me lekker lijkt.

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, 3 tenen knoflook, 4 braadworsten, 15 gram rozemarijn, 3 el olijfolie, 600 gram broccoli, bakpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hollandse kost!

INGREDIENTEN

2 kilo kruimige aardappels, 450 gr. gesneden boerenkool, 4 braadworsten, een stuk ontbijtspek, 15 gr. boter, olijfolie, 2 eieren, 1/4 liter hete melk, zout, peper en een restje melk voor de jus.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een leuke manier om braadworst te bakken.

INGREDIENTEN

4 braadworsten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2014
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pitigge koop met keriie, braadworsten en aardappelen

INGREDIENTEN

1 spitskool, 2 braadworsten (AH) zes middelgrote aardappelen, eetlepel pittige kerrie, 1 ui, olie en braadboter om te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 1/2 g kruimig kokende aardappelen (zak ? 2 kg), geschild en in stukken, zout, 2 el Bak & Braad vloeibaar, 125 g spekreepjes, 2 uien, in ringen, 4 braadworsten, 1 blik witte bonen in tomatensaus ? 800 g, 1 blik kidneybonen naturel ? 400 g, afgespoeld en uitgelekt, 4 el curryketchup,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken, zout, 50 g bakboter (Bak & Braad, C1000 Selectie), 4 braadworsten, sap van 1 citroen, 2 peren, geschild en in parten, 1 blik tomatenblokjes à 400 g (Heinz), 3 el fijngeknipt bieslook, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 braadworstjes (varkensvlees), linzen voor 4 personen, bladselderij, 2 teentjes knoflook, chilipepers, gedroogde of verse tomaten, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ideale kost voor op een maandag!
Lekker en snel klaar!

INGREDIENTEN

, 300 g macaroni grande, 2 braadworsten, 2 el olijfolie, 350 g pastasaus zongedroogde tomaat, 2 bollen mozzarella, 8 g basilicum (bakje à 15 g), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gemakkelijke maaltijd met krieltjes een braadworst

INGREDIENTEN

8 runderbraadworsten, 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie, 2 teentjes, geperst, 400 gram tomatenblokjes (blik), 1 eetlepel balsamico, 1 theelepel basterdsuiker, 600 gram krielaardappels, geschild en gehalveerd, 60 gram groene pesto, 15 gram peterselie, slamelange met kerstomaten, komkommer en een dressing op basis van olijfolie of balsamico

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappel-tomatenpuree met braadworstBron:www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 1/2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken, zout, 50 g bakboter (Bak & Braad, C1000 Selectie), 4 verse worsten, sap van 1 citroen, 2 peren, geschild en in parten, 1 blik tomatenblokjes a 400 g (Heinz), 3 el fijngeknipt bieslook, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hier doet U vast en zeker de kinderen een plezier mee, maar deze worst is ook een heerlijk borrelhapje !!!!!

INGREDIENTEN

-4voorgewelde, maar ontvelde braadworsten, -3 eetlepels olie, -kerrie, -peepr, paprikapoeder, tomatenketchup, -bloem

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een lekkere variatie op onze vertrouwde hutspot

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen, 1 kg peen en uien, 50 gr boter, 4 braadworsten, 150 ml melk, 1 zakje kruidenmix voor hutspot, 100 gr geraspte 30+ jongbelegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2013
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken -, zout -, 50 gram boter -, sap van 1 citroen -, 2 peren, geschild en in parten -, 1 blik tomatenblokjes a 400 gram) -, 3 eetlepels fijngeknipt bieslook -, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

4 el olijfolie traditioneel, 4 runderbraadworsten, 1 aubergine, in blokjes, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 blikken tomatenblokjes a 400 g (Royalty), 1 el gedroogde oregano, peper, zout, 3 el basilicum, fijngeknipt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kilo geschild en in stukken gesneden aardappelen * zout * 50 gram boter * 4 verse worsten * sap van 1 citroen * 2 in parten geschilde peren * 1 blik tomatenpuree * 3 eetlepels fijngeknipet bieslook * peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken -, zout -, 50 gram bakboter -, 4 verse worsten -, sap van 1 citroen -, 2 peren, geschild en in parten -, 1 blik tomatenblokjes a 400 gram -, 3 eetlepels fijngeknipt bieslook -, peper, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies