26 braadstuk recepten

INGREDIENTEN

3 eendenborstfilets -, 2 tenen gepelde knoflook -, 1/2 glas warm water -, Provencaalse kruiden -, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 stuks eendenborstfilet, -2 tenen knoflook, gepelde, -0.5 glas water, warm, -Kruiden, Provencaalse, -Zout, -Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 1 stuk Procureur (varkensbraadstuk a 750 g), ? 1 eetlepel allesbinder, ? 50 g boter, ? 1? dl fond (vlees), ? 2 eetlepels honing, , ? 2 theelepels tijm, , ? snufje zout, ? snufje zwarte peper (versgemalen)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? snufje zout, ? snufje zwarte peper (versgemalen), ? 1 eetlepel allesbinder, ? 1 stuk procureur (varkensbraadstuk a 750 g), ? 1,5 deciliter fond (vlees), ? 2 eetlepels honing, ? 2 theelepels tijm, ? 50 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1 kg uitgebeende procureur aan een stuk, * 20 gr zout, * 2 ananasschijven, * 8 kruidnagels, * 200 ml ananassap, * 20 ml rum, * 20 gr rozijnen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-12-2010
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

? 1 stuk procureur (varkensbraadstuk a 750 g), ? snufje zwarte peper (versgemalen), ? 50 g boter, ? 1,5 deciliter fond (vlees), ? 2 eetlepels honing, ? 2 theelepels tijm, ? snufje zout, ? 1 eetlepel allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heeft een griltijd van 2,5 uur nodig

INGREDIENTEN

1 groot stuk varkensvlees van ongeveer 2 1/2 kg, 1/2 theelepel maljoraan, zout, peper, eventueel wat gemalen kummel, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel honing, 1eetlepel heet water, 1 kopje room, 1heelepel mosterd,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-05-2001
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Stap voor stap.Het vlees én de tomatensaus.
Neem er wel de tijd voor, maar dan heb je ook iets héél lekkers !!

Schrik niet van het lange verhaal.
Maar het is dan ook stap voor stap !

Prachtige klassieke Italiaanse tomatensaus.
Braad een braadstuk rondom bruin en stoof deze in de tomatensaus.
Als het vlees gaar is haal je het uit de saus, snijd je het in mooie
schijven en serveer je het met pasta.
Giet wat van de tomatensaus over het vlees en garneer met verse peterselie.

Erg lekker hierbij zijn heerlijk gekruide gebakken champignons .
Ook voor de champignons geldt : Hou het simpel voor maximale smaak.

INGREDIENTEN

Een halve liter rode wijn, 3 kilo rijpe tomaten, 7 grote uien, 1 hele bol knoflook, 3 rode chili pepers, een runder braadstuk van ongeveer 800 gram, een paar takjes peterselie (als garnering), wat zeezout voor de knoflook

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2010
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit runderbraadstuk, gaart heerlijk langzaam in de slowcooker met aan het slot een heerlijke groentensaus.

INGREDIENTEN

500 gram mager runderbraadstuk, 2 knollen venkel, 2 ontvelde tomaten, 2 rode uien, kleine aubergine of een halve, halve bol knoflook, teentjes gepeld, een takje tijm, een takje rozemarijn, 2 laurierblaadjes, 325 ml rode wijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bloem, , voor de saus:, een klein beetje runderjus van vet ontdaan, peper en zout naar smaak

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Varkensvlees in een kruidige saus met een vleugje sinaasappel.

INGREDIENTEN

600 g Procureur (aan één stuk), 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 sinaasappel, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), ½ theelepel djinten (gemalen komijn), 1 theelepel oregano (gedroogde), 3 dl bouillon (rundvlees), 125 ml zure room, snufje zout, snufje peper, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-08-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Compleet gerecht met hele verrassende smaken!

INGREDIENTEN

1 kg Zuid-Amerikaanse entrecote, 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes, 10 takjes thijm, Verse peper en zout, Voor de aardappel salade met truffel, 1 kilo nieuwe aardappelen met vel, in stukken, 10 plakjes Pancetta, 2 stengels selderij, fijngehakt, 2 (zoete) uien, fijngehakt, 50 gram verse peterselie, fijngehakt, 3 eetlepels truffelolie, Halve limoen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Ik koop altijd mijn braadstuk bij de Combi supermarkt in Duitsland. Deze braadstuk bevat lams koteletten en met nog eraan een aan-een lopende halve ruggengraat. Heerlijk vlees en komt uit Nieuw Zeeland.

INGREDIENTEN

1 lam braadstuk met been van 1700 g, 250 ml zonnebloem olie, 125 ml Worcestersaus, 1/2 t tobasco of 1 vol t sambal, 2 vol t mosterdpoeder, 3 t zout, 1 vol t fijn gedroogde salie, 1 vol t droge basilicum, 125 ml rode wijn, 4 teentjes knoflook fijn, 1 t koeksoda als smaakmaker of 1/8 t ve-tsin, 1 zakje knoflook marinade of knoflook marinade uit een flesje (geen oosterse), olie voor braden

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-08-2010
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

3 uien, 2 teentjes knoflook, 750 g braadstuk (mager runderribstuk), 4 kruidnagels, 6 jeneverbessen, 1/2 dl. (rode)wijnazijn, 1 pijpje pils (30 cl), zout, peper, 3 eetl. boter, 3 eetl. zure room.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een lekkere Stroganoff saus is altijd te genieten : Zomer, winter, herfst,
lente : Hij past altijd.

Het geheim van de Stroganoff saus is het smoren van de vleesreepjes in room
en bouillon.
Als je het oorspronkelijke recept wilt volgen laat je in het recept de uien
en de paprikas weg.
Echter, ik vind die aanvulling heerlijk.

INGREDIENTEN

3 paprikas (optioneel, mag je weglaten), 800 ml bouillon, ik heb wild-fond genomen voor extra smaak, 250 gram champignons, 5 uien (optioneel, mag je weglaten), 200 ml créme fraîche, 4 eetlepels Dyon mosterd (sterke mosterd), 2 eetlepels honing, 2 eetlepels zeezout kristallen, 2 tot 3 eetlepels piment korrels of 1 eetlepel gemalen piment, 1 kilo runder braadstuk, 60 gram bloem, 60 gram boter

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2010
  •  
  •  > 120 min.

Gemarineerde biefstuk op Duitse wijze.

INGREDIENTEN

5 dl. water, 150 gram boter, 2 laurierbladen, 25 gram bloem, 5 dl. wijnazijn, bekertje zure room (sour cream), voor de marinade:, peper, zout, enkele takjes peterselie, 1 ui, gesnipperd, 3 kruidnagels, 1 kilo braadstuk,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.


INGREDIENTEN

300 gr cantharellen - 1 sjalot - boter - peper en zout - 100 gr bloem - 2 eieren - 1,5 dl melk - circa 800 gr braadstuk van jong everzwijn - 1 ui - 1 kleine wortel - 1 takje tijm - 1 klein laurierblad - 1 tak rozemarijn - 1 teentje look - 1 el cognac - 1 dl droge witte wijn - 3 dl bruine kalfsfond - 1/2 el ma?zena - 1/2 kg spruitjes - 100 gr gezouten spek zonder zwoerd, 4 mm dik gesneden.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een heel lekkere lamsbout op een wijze bereid zoals Zuid-Afrikaners het doet.

INGREDIENTEN

1+1/2-2 kg lamsbout of lamsschouder braadstuk, , VOOR MARINADE: (dag vooraf), zout (2+1/2 t), zwarte peper (3/4 t), 2 t mosterdpoeder, 2 t gemberpoeder, 2 t bruine suiker, , 2 teentjes knoflook, in lange reepjes, 2 e bloem om lamsbout mee te bestuiven, 2 e zonnebloemolie (voor bakken van lamsbout), 3 e boter of margarine (voor bakken van lamsbout), , 1. Meng alle marinade ingrediënten en wrijf lamsbout ermee in., 2. Laat tenminste 8 uur marineren in koelkast., 3. Maak inkepingen recht rondom lamsbout en steek er reepjes knoflook in., 4. Kort voor het braden van lamsbout, word het bestuift met bloem., , BRADEN VAN LAMSBOUT: , 1. Verhit de olie en boter in een braadpan of oven slee en doen lamsbout of schouder braadstuk erbij., 2. Bedruip bout met hete vet en doen in oven., 3. Nu zijn er 2 mogelijkheden: of jij braad lamsbout voor +/- 1 uur bij 200*C (dan krijgt je een lamsbout die binnenin rosé van kleur is) Of jij bak lamsbout voor 2-2+1/2 uur bij 170-180*C tot het door en door gaar en boterzacht is. Bij de langer braadtijd doen je de eerste 20 min. de lamsbout bakken bij 220*C en erna verlaag jij de temperatuur. (L.W. de korte braadwijze is alleen geschikt voor lamsbout die zwaarder dan 1 kg is, de braadstuk moet tenminste 2+1/2-3 uur braden in de oven), 4. Tijden braden bedruip je de lamsbout regelmatig met bakvet., 5. Haal lamsbout uit oven en laat voor 15 min. rusten in aluminiumfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-04-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 runderborst braadstuk van 4 tot 6 kg, 125 g paprikapoeder 60 g chilipoeder met, 3 lepels peper, 3 tenen knoflook, 3 lepels geraspt ui 3 lepels suiker,3.5 dl licht bier voor de saus, 125 ml witte azijn voor de saus, 80 ml maisolie voor de saus, 1 lepel chilipoeder met kruiden voor de saus, 1 theelepel tabasco voor de saus, 2 theelepels mosterdpoeder voor de saus, 2 theelepels zout voor de saus, 125 ml bourbon voor de saus, 60 g gesneden ui voor de saus, 3 tenen knoflook voor de saus, , Het vlees moet goed geaderd zijn en een vetlaag hebben van minstens 1/2 cm.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Mals rundsvlees met aardappels en wortels.
Hiervoor komt iedereen op tijd aan tafel!

INGREDIENTEN

* 1 eetlepel zonnebloemolie., * 1 kg rundvlees van de schouder., * 2 grote uien., * 2 teentjes knoflook., * 3 dl water., * 2 eetlepels appelazijn., * 2 eetlepels worcestersaus., * 1 eetlepel Dijonmosterd., * 50 rozijnen naar wens., * Peper & zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kg fricandeau, 75 gram boter, 2 uien, 1 kleine bleekselderij, 1 wortel, 1/2 bosje peterselie, zout, witte peper, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 wijnglas rode port,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoezo bourgondisch ?
Neem Argentijns of Braziliaans vlees, dit is betaalbaar en goed van kwaliteit.

INGREDIENTEN

1,2 kg middenmoot van de ossenhaas zonder spier, gelijkmatig van formaat, laat je niet afschepen met het puntje van de haas.,  1 grote ui, fijngehakt,  bakje champions, schoongeborsteld en in plakjes gesneden.,  ? rode paprika, ? groene paprika, ontpit schoongemaakt en klein gesneden.,  1 el paprikapoeder,  3 flinke tenen gehakte knoflook,  ? dl vodka,  ? ltr room,  1 el citroensap,  2 el tomatenpuree,  nootmuskaat,  peper,  zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 kg. lendebraadstuk6 teentjes knoflook2,5 dl. olijfolie1,25 dl. rode wijn2 middelgrote uien, in plakjes gesneden1 laurierblaadje1 eetl. suiker1 theel. knoflookpoeder1 eetl. Worcestersaus4 druppels Tabascosaus4 eetl. citroensap

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  •  
  •  > 120 min.

Volgens de methode Montignac.

INGREDIENTEN

1 kalfsbraadstuk van 1,2 Kg, 100 g spek, 200 g ontpitte groene olijven, 200 g ontpitte zwarte olijven, 15 CL witte wijn, olijfolie, zout, peper, tijm, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Montignac
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 hertenbraadstuk van 900 gram - 1,35 kilo, 1/2 glas rode wijn, 2-3 takjes verse rozemarijn of jeneverbes, 1 theelepel zout, 1/2 theelepels geplette peperkorrels,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2006
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo kalfsrug ? zout en witte peper ? 1 pakje soepgroenten ? 1 ui ? 2 eetlepels boter ? 2 blaadjes laurier ? 1/4 liter kalfsfond ? gemengde kruiden als peterselie, tijm, kervel ? 150 ml creme fraiche ? 1/2 theelepel scherpe mosterd, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1,5 kg kalfsgebraad(achterlendestuk),300 gr uien,2 wortelen en twee gebroken kalfsbeenderen,750 gr champignons,peterselie,150 gr boter,20 cl room,1 el bloem en parmezaanse kaas,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies