Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bouillabaisse recepten (124) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een van de bekendste gerechten uit de Franse regionale keuken is de bouillabaisse. Deze rijkgevulde vissoep komt oorspronkelijk uit de Provence(Marseille). Vissers stookten na een dag hard werken een een voudige houtskoolvuur en kookten een maaltijd van de restanten van de vangst. Tegenwoordig heeft iedere streek in Frankrijk zijn eigen bereiding van dit recept. Deze bereiding wordt vast uw toprecept.

INGREDIENTEN

1 ui; ? prei; 500 gram rijpe tomaten; 4 eetlepels olijfolie; 2 teentjes knoflook; 1 theelepel venkelzaad; 1 theelepel gedroogde rozemarijn; 1 theelepel gedroogde tijm; 1 envelopje saffraan; 1 stukje schil van een schoongeboende sinaasappel; zout; peper; 1? kilo visfilet(zeeduivel, poon, wijting, zeebaars); 1 liter visbouillon; ? dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bouillabaise met rouille en stokbrood

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 1 kg visfilet ( tarbot, tong, zeewolf of zeeduivel ), 200 gr mosselen, 200 gr gamba's gepeld, 1 ui, 2 st. bleekselderij stengels, 2 st. prei, 3 tomaten, 3 teentjes knoflook, schil van 1 sinaasappel, 2 venkelknollen, 1 mespuntje saffraan, 1 lit. witte tafelwijn, 1 eetlepel tomatenpurree, 1 dl. pernod, 2 lit. visfond, 2 dl. olijfolie, 2 eetlepels gehakte kruiden ( thijm, rozemarijn, peterselie, dille ), zout naar smaak toevoegen, 1 spaanse peper zeer fijn gehakt, 2 dl. jus d' orange., , Ingredienten voor de rouille :, , 1 spaanse peper, 1 snee brood, 3 teentjes knoflook, 1 eidooier, 1 dl. wiite wijn azijn, 1,5 dl. olijfolie.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Rijk gevulde Franse vissoep

INGREDIENTEN

1 1/2 kg visfilet (zeeduivel, poon, wijting, zebaars) 1 liter visbouillon, 1/2 liter droge witte wijn, zout, peper, 1 ui, 1/2 prei, 500 gr rijpe tomaten, 4 etl olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl venkelzaad, 1 tl rozemarijn (evt gedroogd), 1 tl tijm (evt gedroogd), 1 envelopje safrann, stukje sinasappelschil.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1.5 kg zeevis, selderij, peterselie, 5 worteltjes, 1 ui, 1 venkelknol, 4 a 5 tenen knoflook, 1 a 2 laurierblaadjes, 10 cm citroenschil, saffraan, 1 ui, 4 a 5 ontvelde tomaten, peper, zout, majoraan, salie, paprikapoeder, , Goede bouillabaisse bevat schorpioenvis, en nog minstens 6 andere soorten zoals pieterman, zeeduivel, poon, wijting, zeebaars, petervis, en eventueel Noordzeekrab en langoest.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 l visbouillon, 2500 g vis en hele schaaldieren, olijfolie, gesnipperd ui, venkelgroen, 3 geplette teentjes knoflook, 1 laurierblad, 3 ontvelde gehakte tomaten, 1 takje tijm, 1 takje bonenkruid, 1 bosje peterselie, 1 sinaasappelschil zonder wit, 1 plukje saffraan, dik witbrood, peterselie, eventueel aioli, , Goede bouillabaisse bevat schorpioenvis, en nog minstens 6 andere soorten zoals pieterman, zeeduivel, poon, wijting, zeebaars, petervis, en eventueel Noordzeekrab en langoest.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Een heerlijke soep uit Marseille, de soep die ook door Herman den Blijker zo wordt gewaardeerd.

INGREDIENTEN

ca. 1.5 kg gemengde vis en zeevruchten. zoals mul, zonnevis, zeeduivel, grote garnalen en venusschelpen.1.2 liter water230 gram tomatenenkele saffraandraadjes90 ml olijfolie1 ui in ringen1 prei in ringen1 stengel bleekselderij in stukjes2 teentjes knoflook geperstbouquet garni (Tuiltje van kruiden, meestal peterselie, tijm en laurier. Wordt vaak samengebonden, zodat het later gemakkelijk is te verwijderen)reepjes sniaasappelschil1/2 tl venkelzaad1 el tomatenpuree2 tl pernod6 sneetjes stokbrood3 el fijngehakte peterseliezout en vers gemalen peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 1/2 kilo witte vis als zeebaars - 3 eetlepels olijfolie extra vierge - geraspte schil van 1 sinaasappel - 1 teen zeer fijn gesneden knoflook - plukjes safraandraadjes - 2 eetlepels pastis - 1 kleine gesneden venkelknol - 1 grote gesnipperde ui - 225 gram kleine nieuwe aardappels in plakjes - 900 gram grote rauwe gepelde garnalen - Bewaar de koppen en omhulsels - croutons om te serveren - Voor de bouillon : 2 eetlepels olijfolie - 2 preien in ringen - 1 ui in halve ringen - 1 rode paprika in ringen - 1 kilo viskoppen, -graat en -vel - 675 gram rijpe tomaten ontzaad - 4 teentjes knoflook in plakjes - 1 bouquet garni - fijngesneden schil van 1/2 sinaasappel - 3 plukjes saffraandraadjes - Voor de rouille : 25 gram zacht witbroodkruim - 2 teentjes fijn gesneden knoflook - 1/2 rode paprika geroosterd - 1 eetlepel tomatenpasta - 1,2 dl olijfolie extra vierge,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400gr. visfilet(kabeljauw, zeewolf,wijting,tongschar, roodbaars....), 300gr.gepelde scampi, 1/2kg. mosselen,2 eetl.olijfolie,1ui, 1 kleine courgette, 1 groot blik gepelde tomaten, 1 teentje knoflook, 1 dl. droge witte wijn, 2 eetl. citroensap, 1theel. gedroogde rozemarijn en tijm, 1 eetl.versgehakte peterselie en baselicum, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zakje mix voor Tomaten-Groentesoep,1 soepgroentepakket van 150 g,250 g witvis(kabeljauw-of koolvisfilet)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Franse vissoep!! Het lijkt veel werk, maar je kan alles van te voren klaarmaken, behalve de soep koken. Je gasten zullen smullen!!!

INGREDIENTEN

1 kg. vis (b.v. kabeljauw, griet, tarbot, schar of schelvis. Vis naar eigen smaak nemen), 250 gr. mosselen, 1 grote ui, 300 gr. aard. 3 eetl. olie, half blik tomaten op sap, 2 takes tijm, 2 laurierblaadjes, 1 eetl. fijngehakte peterselie, stukje sinaasappelschil, 4 teentjes knoflook, enkele draadjes saffraan, peper en zout, 750 dl. visbouillon (evt. van tablet), 250 dl. witte wijn, 2 eetl. Pernod of Ricard., Voor de rouille: 2 rode paprika's, 2 teentjes knoflook, 8 eetl. kruim van oud witbrood, 8 eetl. olijfolie, 2 eetl. witte wijn, peper en zout, halve dl. mayonaise. Stokbrood.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Maaltijdsoep voor 4 personen; Bereidingstijd 45-50 minuten

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teen knoflook, 1 aardappel, 2 worteltjes, 2 stengels bleekselderij, 900 gram stevige, gefileerde vis als kabeljauw, zeeduivel, rode poon, 350 gram rijpe tomaten, 3 eetlepels olijfolie, 1 1/2 dl witte wijn, 6 dl visbouillon, stukje sinaasappelschil, 1 laurierblaadje, 1 takje tijm, 1/8 theelepel saffraandraadjes, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.

De echte bouillabaisse uit het zuiden van Frankrijk. Rascasse (schorpioenvis) is het belangrijkste ingredient, maar ook zonder deze vis kunt u deze verrukkelijke maaltijdsoep maken. Gebruik zo veel mogelijk verschillende soorten vis.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 2 uien, in stukjes, het wit van 2 preien, in ringen gesneden, 4 teentjes knoflook, in stukjes, 500 gr rijpe tomaten, gepeld in stukjes, 3 liter visbouillon of water, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 flinke snuf saffraan, 1 bouquet garni van 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes en 2 takjes venkel, 3 kg gemengde vissoorten, schoongemaakt, in stukken, 4 aardappelen, geschild, in dikke plakken, zout, peper en cayennepeper, 1 kom met rouille (zie vissoep met rouille, elders op deze pagina), 1 kom met aioli voor het serveren, Voor de garnering:, 16 stukjes stokbrood, geroosterd en ingewreven met knoflook, 2 eetlepels peterselie, gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Specialiteit uit de Provencaalse keuken

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet (of tilapiafilet of zeewolf);, 1 ui;, 1 prei;, 1 teentje knoflook;, 4 tomaten;, 1 grote venkelknol;, 3 eetl. olijfolie;, 1 eetl. geraspte sinaasappelschil;, 1 eetl. kerriepoeder;, 8 dl visbouillon;, 3 dl witte wijn;, 200 g garnalen;, stokbrood;, kruidenboter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Een van de vele manieren om deze Franse vissoep te bereiden

INGREDIENTEN

750 gram visfilet(bijv. kabeljauw, goudbrasem,schol), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 1 kleine venkelknol, 3 tomaten, 3 eetlepels olijfolie, 1,5 liter water, 1 blaadje laurier, 3 peperkorrels, 3 kruidnagels, zout, peper, saffraan, 150 gram garnalen, peterselie, 4 sneetjes witbrood, 2 eetlepels knoflokboter,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een vissoepje. Fase 2

INGREDIENTEN

1 1/2 liter water, 400 gram verse koolvisfilet, 1 venkelknol, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel koenijt, 1 1/2 visbouillonblokje, 10 cherry tomaatjes, 100 gram garnalen(vers), 2 theelepeltjes chilipoeder, peper, evt zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Montignac
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g diepvries koolvisfilet, 1 venkelknol, 1 kleine ui, 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 theelepel koenjit, 1 1/2 visbouillonblokje, 10 Cherry tomaatjes, 100 g verse roze garnalen, zout, peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uien, - 2 teentjes knoflook, - 1 venkelknol, - 2 kruimige aardappels, - 100 gram wortels, - 0,5 dl Bertolli olijfolie classico, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 0,5 envelopje saffraan, - stukje sinaasappelschil, - 1 laurierblad, - 1 takje tijm, - 4 tomaten, - 1,75 l visfond, - 1 kilo verse gemende vissoorten (rode poon, wijting, zalm, zeebaars), - zout en peper, - pastis,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

ZOOOOOO Frans!

INGREDIENTEN

Ingredienten:, * 750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvis, tong, griet, rode poon) * 200 gr mosselen * 100 gr garnalen, Voor de bouillon:, * 1 flinke ui * 1 prei * ? winterwortel * laurierblaadjes * 8 peperkorrels * 2 schijfjes citroen * enkele takjes peterselie * 1? dl witte wijn * zout, Voor de vulling:, * 1 ui * 2 teentjes knoflook * 450 gr aardappelen * 2 eetlepels olijfolie * blikje tomatenpuree * mespunt geplette korianderzaadjes*

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

(Zuid-Europese vissoep)Voorbereidingstijd : 40 minuten - Kooktijd : 1 1/2 uur - Voor 4-6 personen

INGREDIENTEN

Rouille :, 4 dikke sneetjes witbrood, zonder korst - water voor het weken - 4 teentjes knoflook, geperst - 2 rode chilipepers, fijngehakt - 2 eierdooiers - zout en versgemalen peper - 2 dl olijfolie 1-2 vissenkoppen - 500 g grote reuzengarnalen, pellen, darmkanalen verwijderen, schaal en koppen bewaren - 1 kreeftstaart, vlees fijnhakken, schaal bewaren - 2,5 dl witte wijn - 5 dl water - 1 kleine rode ui, fijngehakt - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 laurierblaadje - 3 el olijfolie - 1 kleine prei, in dunne ringen - 2 middelgrote rode uien, gesnipperd, extra - 4 teentjes knoflook, geperst, extra - 4-6 tomaten, ontveld en fijngehakt - 3 el tomatenpuree - 1/4 tl saffraan - 2 laurierblaadjes, extra - 1 tl gedroogde basilicumblaadjes - 1 tl venkelzaad - 5 cm sinaasappelschil - zwarte peper en zout - 500 g witte vis, ontveld en zonder graat, in stukjes van 3 cm - 12 mosselen, baard verwijderd en geweekt - 1/2 kop peterselie, fijngehakt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400gr visfilets, 6dl visbouillon, 2dl droge witte wijn, 2eetl.tomatenpuree, 2 tenen look, 1ui, 1 stengel bleekselder, 1 wortel, 12 mosselen, 4 langoustine, tijm, p+z

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Maaltijdsoep uit Frankrijk.

INGREDIENTEN

600 gr. kabeljauwfilet (ontdooid), 200 gr. Noorse garnalen, 200 gr. gekookte mosselen, 2 zakjes saffraan, 1 dl. olijfolie, 3 teentjes knoflook, 1 ui, 1 prei, 1 stengel bleekselderij, 1 kleine venkelknol, 3 tomaten, 1 perssinaasappel, 2 laurierblaadjes, 1/2 eetl. provencaalse kruiden, 1 eetl. tomatenpuree, 2 potten visfond (a 380 gr.), 1 potje of blikje rouille, 2 baguettes, 4 takjes peterselie, 1 eetl. anijslikeur

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-07-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 wijtingen 1 bos bladselderij, 3 rode mul 12 bollen knoflook, 3 roodbaars 8 blaadjes laurier, 3 rode poon 8 takjes tijm, 2 kg uien 1 bos peterselie, 3 rode paprika?s 1 venkelknol, 3 kg rijpe tomaten 1/2groot blik tomatenpuree, 2 fl witte wijn . saffraan, water 3 dl ricard,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2006
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet (of tilapiafilet of zeewolf), 1 ui, 1 prei, 1 teentje knoflook, 4 tomaten, 1 grote venkelknol, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. geraspte sinaasappelschil, 1 eetl. kerriepoeder, 8 dl visbouillon, 3 dl witte wijn, 200 g garnalen, stokbrood, kruidenboter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Een van de vele recepten die van deze tradionele Franse vissoep in omloop zijn

INGREDIENTEN

- 8-10 eetlepels olijfolie of andere olie, - 250 gr. in dunne plakken gesneden uien, - 250 gr. gepelde vleestomaten, - 2-3 geperste teentjes knoflook, - dunne schil van 1/4 goed geboende, sinaasappel, - wit van 1 middeldikke prei, - 800 gr. panklare verse of (vrijwel), ontdooide diepvriesfilets van kabeljauw, schelvis, koolvis, schol, makreel of, andere zeevis., - 1 laurierblad, - 6-8 takjes gesneden peterselie of selderij, - 1 flinke mespunt tijm-of venkelpoeder, - peper uit de molen of tabasco, - zout, - 200 gr. al dan niet gepelde gekookte, garnalen, - 3-4 eetlepels citroensap, geurige azijn, of droge witte wijn., - cayennepeper, - worcestersaus of aroma.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kg verschillende soorten vis (wijting, poon, schelvis, zeeduivel), Wortel, peterselie, prei, 2 glazen droge witte wijn, dunne schil van een goed afgeborstelde sinaasappel, 1 venkelknol, 2 uiten, 2 tomaten, safraan, 2 teentjes knoflook, 1dl olijfolie, P&Z, +- 20 gare mosselen, 4 grote garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 2 teentjes knoflook, * 1 ui, * 1 prei, * 2 tomaten, * 1 sinaasappel, * 2 eetlepels olijfolie, * 1 eetlepel tomatenpuree, * 2 potten visfond (a 380 ml), * 1 visbouillontablet, * 1 laurierblaadje, * 2 takjes tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm), * 1 envelopje saffraan, * ca. 100 g kabeljauwfilet, * ca. 200 g rouget barbet (vis), * 1 eetlepel pernod (slijter), * peper, * tabasco, * 150 g. fruits de mer ( gekookt),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, , , , , 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 prei, 2 tomaten, 1 sinaasappel, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 potten visfond (a 380 ml), 1 visbouillontablet, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm), 1 envelopje saffraan, ca. 100 g kabeljauwfilet, ca. 200 g rouget barbet (vis), 1 eetlepel pernod (slijter), peper, tabasco, 1 bakje fruits de mer (vis 150 g), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze rijk gevulde vissoep wordt nog steeds veel gegeten aan de Franse mediterrane kust. Kcal p.p.: circa 523 (incl. brood en rouille)

INGREDIENTEN

1 grote ui, fijngesneden; 3 el olijfolie; 1 prei, in dunne ringen; 2 teentjes knoflook, geperst; 2 tomaten, ontveld, in blokjes; dun afgesneden schil van 1/2 sinaasappel; 1/2 venkelknol, in reepjes; 1 dl droge witte wijn; 10 draadjes saffraan; 1 blaadje laurier; 2 takjes tijm; 1 tl venkelzaad; 1 kg stevige witte vis in moten (wijting, zeeduivel, zeewolf of zeebaars); zout, peper; 1 stokbrood, in sneetjes, geroosterd., Voor de rouille: 1/2-1 rode peper; 4 teentjes knoflook; 2 eierdooiers; zout; 1-1,5 dl olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 venkelknol schoongemaakt en in dunne reepjes, 1 prei schoongemaakt en in ringetjes, 1 halfgrote rode peper zonder zaadjes en fijngehakt, 10 draadjes saffraan, 1 eetlepel kokend water, 1 blik (400 g) gepelde tomaten ruw gehakt, 2 l visbouillon, 500 g stevige visfiIet met vel (mul, poon, red snapper)in blokjes, 2 x 300 g ongekookte kleine krabben schoongemaakt en elk in 6 stukken, 12 middel grote gambas(450 g) gepeld maar met staart, 8 sint-jakobsschelpen geopend, 2 eetlepels gehakte bladpeterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Safraan

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

Franse maaltijdsoep

INGREDIENTEN

1000 gr witvis bv. kabeljauw,100gr mosselen,250gr noorse garnalen 500gr zalmfilet in stukjes,4ltr visbouillon, 3 sjalotten (gesn),1 theelepel koenjitpoeder,1 gesn lenteui, 200gr winterpeen in dunne reepjes, 1 theelepel tomatenpuree, 2 geperste tenen knoflook.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Heerlijke vissoep

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo stukken van verschillende vissoorten, 500 gr. scampis, 500 gr. verse mosselen, 2 flessen droge witte wijn, 2 uien, 1 wortel, 5 grote tomaten, 1/2 tl. tijm, 1 tl venkelzaad, 10 witte peperkorrels, citroen, olijfolie of boter, zout en peper, laurierblad, 2 teentjes knoflook, 1 mespunt saffraan, gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Afval van 6 kreeften, 10 langoustinekoppen, 2 dl olijfolie, 4 fijn gesneden uien, 1 fijn gesneden prei, 3 fijn gesneden winterpenen-, 1 gehalveerde bol knoflook-, 1 theel. saffraan-, 4 blaadjes laurier-2 takjes tijm, 1 theel. cayennepeper-, peterseliestelen-, 1 bos selderij-, 3 kilo tomaten-, schilletjes van 2 sinaasappels-, 1 dl pernod-, 1 lit. witte wijn-, 1 lit. visfond., Garnituur:, tonijnfilet-, zalmfilet-, grietfilet-, rogvleugel (elk 300 gr, grof gesneden), gehakte peterselie .

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Vissoep uit marseille

INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 prei, 500 gram rijpe tomaten, 4 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl venkelzaad, 1 tl gedroogde rozemarijn, 1 tl gedroogde tijm, 1 envelopje saffraan, 1 stukje schil van een schoonheboende sinaasappel, zout, peper, 1 1/2 kg visfilet (zeeduivel, poon, wijting, zeebaars) 1 liter visbouillon, 1/2 liter droge witte wijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Een heerlijke vissoep. Ik heb het hier bouillabaisse genoemd, maar ja, die mooie vis en graten uit Frankrijk heeft niet iedereen voorhanden. Geen goedkoop recept, maar wel fijn om te maken en te eten!!!

INGREDIENTEN

5 mooie tomaten, 2 grote harde uien, 4 aardappelen, 1/2 sinaasappel met schil, 1-2 teentjes knoflook, 1 el. peterselie, 1/4 tl. kruidnagel, 10 jeneverbessen, 2 dl. olijfolie, 2l. visfument, 250g. schelvis, 250g. baars, 250g. paling, 100g. garnalen, 100g. mosselen, 100g. krab, 4 saffraanvezels, zout, paprikapoeder, peper, 1-1 ½ glas witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bouillabaisse uit de magnetron

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 knolletje venkel, 1 paprika, 2 el olie, 300 gr visfilet, (poon, zeeduivel, kabeljauw) 5 dl visbouillon (van een tablet) 1 dl droge witte wijn, 1/2 blik gepelde tomaten, 1 tl provencaalse kruiden, peper, zout, 1 el fijngehakte peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvis, tong, griet, rode poon) * 200 gr mosselen * 100 gr garnalen, Voor de bouillon:, * 1 flinke ui * 1 prei * ? winterwortel * laurierblaadjes * 8 peperkorrels * 2 schijfjes citroen * enkele takjes peterselie * 1? dl witte wijn * zout, Voor de vulling:, * 1 ui * 2 teentjes knoflook * 450 gr aardappelen * 2 eetlepels olijfolie * blikje tomatenpuree * mespunt geplette korianderzaadjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2003
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 envelopje saffraan (0,05 g. Silvo), 2 grote tenen knoflook, 600 gr. Kabeljauwfilet, 1 dl olijfolie, 4 tomaten, 1/2 zakje verse Provencaalse kruidenmix, 1 ui, 1 dunne prei, 1 stengel bleekselderij, 3 visbouilontabletten, 1 stukje sinaasappelschil van ca 4 cm, 1 pakje fuit de mer (150 gr.), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel Pastis of Pernod, zout en vers gemalen peper, 1 takje peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2008
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg vis (bijv.kabeljauw,zeeduivel,rode poon,wijting), 200 g ongepelde garnalen of 8 gamba's, 1 prei, 3 uien, 1 grote winterwortel 12 el olijfolie, 5 takjes peterselie, schil van i goed schoongeboende sinaasappel, 2 laurierblaadjes enkele peperkorrels, 2 1/2 dl witte wijn, 1 1/2 l water, 2 struikjes witlof, 4 tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel bloem, peper,zout, toefje dille,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 ½ kilo vissoorten (stevig visvlees), 125 gram ui, 50 gram preiwit, 2 vleestomaten gepliceerd en grof gesneden, 30 gram geplette knoflook, 15 gram grof gehakte peterselie, flink mespuntje saffraan, ¼ deel sinaasappelschil (zonder het witte gedeelte), 1 dl. olijfolie, laurierblad, bonekruid, rivierkreeftjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top