Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Boterkoek recepten (205) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Heerlijke boterkoek a la Fred van beroep brood/banketbakker geweest

INGREDIENTEN

* 250 gr. roomboter * 125 gr. rietsuiker * 125 gr. basterd * 225 gr bloem * 50 gr custard * theelepel citroenrasp, zout, 3/4 ei voor deeg, 1/4 ei voor strijken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere boterkoek met een vanille smaak.

INGREDIENTEN

225 gram roomboter, 160 gram witte basterd suiker, 240 gram patent tarwe bloem, 1 zakje vanille suiker, 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Boterkoek uit Grootmoeders keuken.

INGREDIENTEN

250 gr. bloem., 200 gr. lichte basterdsuiker., mespunt zout., 225 gr. (room)boter., koffiemelk om te bestrijken.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een recept voor een lekkere boterkoek geschikt voor de combimagnetron

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 225 gram boter, 150 gram witte basterdsuiker, 1 pakje vanillesuiker, beetje zout, 1 eetlepel melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Boterkoek volgens mijn moeders recept.

INGREDIENTEN

200 gram bloem, 175 gram boter, 125 gram basterdsuiker, 1 pakje vanillesuiker, Snufje zout, 1 eetlepel melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ik heb hele fijne herinneringen aan de lekkere boterkoek die mijn vader altijd voor mij (ons)bakte. Bovendien is hij is zo klaar!

INGREDIENTEN

120 gram basterdsuiker* 155 g boter* 180 gram bloem* snufje zout* wat citroenrasp (1 theelepel) Je kan ook wat gemberrasp of limoenrasp nemen. Wat melk of losgeklopt ei om de bovenkant mee in te smeren.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zelfgemaakte boterkoek om van te smullen

INGREDIENTEN

300 gram bloem, 250 gram boter, 250 gram basterd, 1 ei, snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2011
  •  
  •  30-60 min.

Standaard boterkoek

INGREDIENTEN

225 gram tarwebloem,, 175 gram roomboter ((of margarine of plantaardige boter als blue band)),, 1 losgeklopt ei,, 125 gram witte basterdsuiker ((of kristalsuiker of bruine basterdsuiker, 150 gram voor de zoetekouwen)),, 2 zakjes vanillesuiker (=totaal 16 gram),, 2 mespunten (keuken-)zout,, 1 a 2 theel. water,, druppeltjes citroensap ((vers of houdbaar)),, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  •  
  •  30-60 min.

De lekkerste boterkoek!

INGREDIENTEN

300 gram bloem;, 250 gram koude boter;, 250 gram kristalsuiker;, zakje vanillesuiker;, 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2005
  •  
  •  20-30 min.

Heerlijke ouderwetsen boterkoek.ingezonden door jeremy 8 jaar

INGREDIENTEN

100gram boter,100gram bastertsuiker,100gram bloem,snufje zout,wat losgeklopt ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

De enige echte, super lekkere, zelfgemaakte BOTERKOEK!!! Ik heb hem al een paar keer gemaakt en hij is echt heel lekker!!

INGREDIENTEN

200 g bloem-, 175 g roomboter-, 150 g witte basterdsuiker-, 1/2 ei, losgeklopt-, geraspte schil van 1 citroen-, zout-, boter om in te vetten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*200 gr. boter, *225 gr. gezeefde bloem, *175 gr. (basterd) suiker, *1 vanillesuiker, *1 ei, *1 eetl. melk, *snufje zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2003
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 st. Ei, 250 gr. Bloem, 150 gr. Basterdsuiker, bruine, 175 gr. Zachte Roomboter, 1 el. Olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Boterkoek zoals mijn joodse oma die maakte.....

INGREDIENTEN

3 ons bloem, 250 gram roomboter, 250 gram witte basterdsuiker, snufje zout, eventueel een ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-1999
  •  
  •  20-30 min.

Een iets luchtiger boterkoek. Ligt ook iets minder zwaar op de maag.

INGREDIENTEN

300 gr zelfrijzend bakmeel, 250 gr lichte basterdsuiker, 200 gr boter, 1 pakje vanillesuiker, 1 ei, snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Boterkoek zoals mijn oma me geleerd heeft te maken.

INGREDIENTEN

300 gram bloem, 150 gram witte basterd suiker, 275 gram harde (room) boter, 1 zakje vanille suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekker voor bij de koffie

INGREDIENTEN

375 gram bloem, 300 gram basterdsuiker, 2 vanillesuiker, zout, 300 gram roomboter, 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bereid op de klassieke manier

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 200 gram lichtbruine basterdsuiker, mespunt zout, 225 gram (room)boter, koffiemelk om te bestrijken.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijke koek die ik eigenlijk altijd gewoon kant en klaar in de supermarkt koop.Maar hij is heel makkelijk zelf te maken!

INGREDIENTEN

-250 g bloem, -200 g lichtbruine basterdsuiker, -mespunt zout, -225 g (room)boter, -koffiemelk om te bestrijken.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  •  
  •  20-30 min.

Zo lekker ouderwets!En erg makkelijk.

INGREDIENTEN

300 g bloem, 250 g boter, 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 eierdooier, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  •  
  •  20-30 min.

Een zonnetje van een boterkoek

INGREDIENTEN

300 gr. bloem., 250 gr. boter., 250 gr. basterdsuiker., iets zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2001
  •  
  •  30-60 min.

Heerlijke variant op de bekende boterkoek

INGREDIENTEN

- 150 gram volkoren tarwemeel, - 100 gram havermout, - 200 gram oerzoet, - 200 gram boter, - dopje vanille aroma, - handje geschaafde amandelen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2004
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Verrukkelijke boterkoek, in een mum van tijd gemaakt

INGREDIENTEN

225 gram bloem; 200 gram roomboter; 125 gram witte basterdsuiker; 2 zakjes vanillesuiker; mespunt zout; 1 klein ei (losgeklopt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  •  
  •  30-60 min.
  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ei, 250 g bloem, 250 g witte basterdsuiker, snufje zout, 250 g zachte roomboter,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*200 gram bloem, *150 gram fijne kristalsuiker, *zout, *200 gram koude boter, *1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Snel, makkelijk, en lekker

INGREDIENTEN

Allerlei soorten fruit, roomboter, suiker, ei meel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere boterkoek voor bij de koffie

INGREDIENTEN

* 200 g bloem, * 175 g roomboter, * 150 g witte basterdsuiker, * 1 klein ei, * 2 g zout, * 1/2 ei,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

225 gr bloem,1/2 ei,zout, iets melk, 250 gr boter,200 gr basterdsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Boterkoek

INGREDIENTEN

200 gr. boter op kamertemp., 170 kristalsuiker, 2 pakjes vanillesuiker, 1/2 theelepel zout (of snufje), 2 eetlepels gemalen amandelen of 2 eetlepels spijs, 220 gram bloem, melk.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Basisrecept

INGREDIENTEN

250 gr. bloem, 125 gr. wittebasterdsuiker, 1 mesp. zout, 2 zakjes vanillesuiker(10 gr), 225 gr. boter(ijskoud), 1 ei-losgeroerd of drie eetlepels melk.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Dit is de heerlijkste boterkoek die ik ooit heb gegeten en het is makkelijk te maken........

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, -240 gr. bloem, -200 gr. suiker, -200 gr. boter, -een mestpunt zout, -1 ei, voor als je meer wil maken heb je dit nodig:, -330 gr. bloem, -300 gr. suiker, -300 gr. boter, -een mestpunt zout, -1 ei

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Voor de combi magnetron.

INGREDIENTEN

10 gram boter* 10 gram paneermeel* 200 gram boter* 180 g witte basterdsuiker* 240 g bloem* 1 zakje vanillesuiker* zout* 1 eetl. koffieroom* 10 garneer amandelen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g bloem, 200 g lichtbruine basterdsuiker, mespunt zout, 225 g (room)boter, koffiemelk om te bestrijken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

175 gram bloem, 150 gram suiker, boter, 1 ei, mespunt zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een heerlijk zachte boterkoek....

INGREDIENTEN

350 gr bloem, 300 gr boter, 150 gr basterd suiker (wit), 1 st ei, 25 gr citroenrasp, 150 gr suiker,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Echte banketbakkers boterkoek

INGREDIENTEN

375 gr roomboter, 375 gr patentbloem, 350 gr basterdsuiker, 30 gr citroenrasp, 6 gr zout, 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2000
  •  
  •  20-30 min.

Iets aangepast recept van andere smulweb gebruiker

INGREDIENTEN

- 250 g roomboter (op kamertemperatuur, bijv. 20 seconden op 900 W in magnetron), - 300 g bloem, - 200 g (fijne) suiker, - 1 eidooier, - 3-4 eetlepels australische milde gembersiroop, - 2 theelepels vanille essence (of een zakje vanillesuiker en minder gewone suiker), - flinke snuf zout, - 2 eetlepels melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr. bloem, 200 gr. lichtbruine basterdsuiker, mespunt zout, 225 gr. (room)boter, koffiemelk om te bestrijken.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Wordt nog steeds met regelmaat gemaakt.

INGREDIENTEN

225 gram bloem, 200 gram roomboter, 125 gram basterdsuiker 2 zakjes vanillesuiker, mespunt zout, 1 losgeklopt ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top