4.294 bosui recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Heerlijk en slank !

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets (diepvries), 1 bakje roze garnalen, 2 winterpenen, 3 grote uien, 5 grote tomaten, 3 bosuitjes, 3/4 bakje Philadelphia bieslook light, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels geraspte kaas, 1 visbouillontablet, peper, zout, 2 a 3 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100
INGREDIENTEN

250 g schelpjespasta; 2 zakjes verse basilicum (a 15 g); 1 teen knoflook, fijngesneden; 2 eetlepels citroensap; 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge; 1 zak bosuitjes (3 stuks), in ringetjes; 4 tasty tom tomaten, in vieren; 2 zakjes minibolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), uitgelekt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 4 zalmmoten, * 4 eetlepls mosterd, * 4 eetlepels créme fraïche, * citroensap, * witte wijn, * boter, * zout en peper, * 1/2 bakje garnalen, * bosuitje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden

INGREDIENTEN

- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook), - 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn), - 6 plakjes ontbijtspek, - handje vol walnoten, - 3 eieren, - 1 bosui in dunne ringetjes, - 2 eetlepels creme fraiche, - 2 eetlepels honing, - Zout & peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl.

Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.

INGREDIENTEN

· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 ml Droge sherry, 100 ml Sojasaus, 3 eetlepels Suiker, 3 eetlepels Zonnebloemolie, 600 gram Kipfilet - in stukjes, 1 cm Gemberpoeder - geraspt, 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd, 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden.
Kijk ook voor meer reacties bij:

http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel

INGREDIENTEN

, 100 gr. gerookte zalm in stukjes, 250 ml. slagroom, 3 bosuitjes in kleine ringetjes, 500 gram pangasius filet., (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!), 1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram, 1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur), 50 gram geraspte oude kaas, zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje

INGREDIENTEN

4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel), Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gouden combi! Eigenlijk geen gerecht maar meer een tip... Opgedaan in Mexico.

INGREDIENTEN

Bosui en limoentje

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 g rauwe ham, in plakken, (ca. 8 plakken), 100 g feta, in kleine blokjes, 2 eetl. zwarte of groene olijven, zonder pit, in plakjes of gehakt, 1 vleestomaat, gepeld, in miniblokjes, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. citroensap, zout en versgemalen peper, 8 lange sprieten bosui of bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

#EN

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175.
Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p

Ook geschikt als amuse voor 8 personen.

TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla.

Variatie:
Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).

INGREDIENTEN

250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine), 2 lente-/bosuitjes, fijngehakt, 1/2 theel. vijfkruidenpoeder, 10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt, zout en versgemalen peper, 2 eetl. ketjap manis, 4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 3 ansjovisfilets, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Vis
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 kropsla, * 3 el olijfolie, * 1 el wittewijnazijn, * 1 tl mosterd, * 1 liter groentebouillon (van 2 tabletten), * 1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries), * 1 zakje bosui (3 stuks), in ringen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  •  …
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zonder spekjes een heerlijke vegetarische schotel

INGREDIENTEN

3 uien, 3 rode uien, 4 stengels bosui, 5 plakjes bladerdeeg, 4 eieren, 125 ml slagroom, 1 doosje kastanje champignons, 250 spekjes, 2 tenen knoflook, peper zout, 1 tl paprika poeder, 1/2 tl cayenne poeder, Paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 hertebiefstukjes a 125 gram, 1 el boter, 2 bosuitjes, 760 ml wildfond, 1 dl medium dry sherry, zout, peper, 75 gram croutons, keukenpapier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 bosuitjes, 8 grote tenen knoflook, 400 gr. kipfilet, peper, zout, 12 satehstokjes, 1 el roerbakolie, 4 el volle yoghurt, 2 el currysaus, 2 el fijngeknipte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 500 gram kipfilets, 2 eetlepels (arachide)olie, peper, zout, 1 1/2 liter kippenbouillon, 2 eetlepels ketjap, 2 theelepels maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 blik Unox Champignon cremesoep a 460 ml, 150 g oesterzwammen, in reepjes, 1 dl Blue Band Finesse voor koken, 1 bosuitje, in ringetjes, kerriepoeder

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.



INGREDIENTEN

, * 4 zalmfilets van ca. 100 g, * 2 plakjes bladerdeeg, * 6 bosuitjes, * 25 g boter, * 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of gedroogd), * citroensap, * (zee)zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g biefstuk, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 bosuitjes, elk in 4 stukken, 1 rode ui, in 8 partjes, 2 theelepels milde paprikapoeder, versgemalen zwarte peper, 2-3 eetlepels olijfolie, grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.



INGREDIENTEN

10 grote bosuien, schoon
, 2 el olijfolie
, sap van 2 uitgeperste limoenen
, zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2000
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 ui, 1 teen knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 4 kipfilets, 1,5 deciliter kippenbouillon, 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels maïzena, zout, peper, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1 ui*30gr boter of margarine*1/2 el kerriepoeder(mild)*30gr bloem*1 tl kurkuma(koenjit)*1 dl appelsap*1 visbouillontablet(KNORR)*2 bosuitjes*150gr gekookte mosselen*4 el garderoom*1 el citroensap*zout*peper*

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 zalmfilets a 100 gram - 2 plakjes bladerdeeg - 6 bosuitjes - 25 gram boter - 2 eetlepels fijngehakte basilicum - citroensap - zeezout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 100 g, -2 plakjes bladerdeeg ontdooid, -6 bosuitjes in ringetjes, -25 g boter, -2 el fijngehakte basilicum, -citroensap, -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 rode peper * 2 bosuitjes * 1 bakje kastanjechampignons * 2 struikjes roodlof * 2 eetlepels oosterse roerbakolie * 1/2 eetlepel citroensap * zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 bosuitjes, 8 grote tenen knoflook, 400 gr kipfilet, peper zout, 12 satestokjes, 1 eetlepel roerbakolie, 4 eetlepels volle yoghurt, 2 eetlepels currysaus, 2 eetlepels fijngeknipt bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kilo trostomaten, bosui een flinke bos, , parmazaanse kaas, olie zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 rode peper, ? 2 bosuitjes, ? 1 bakje kastanjechampignons (250 g), ? 2 struikjes roodlof, ? 2 eetlepels oosterse roerbakolie, ? 1/2 eetlepel citroensap, ? zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 rode peper,2 bosuitjes,1 bakje kastanjechampignons(250g),2 struikjes roodlof,2 el oosterse roerbakolie,? el citroensap,zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 4 kipfilets a125 g, 2 el arachide olie, peper en zout, 1 ? dl kippenbouillon (van een tablet), 2 el ketjap manis, 2 tl maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Citroenkip met bosui

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes 4 kipfilets (125 g per stuk), 2 eetlepelsarachideolie, peper, zout, 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet), 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, zout, 3 bosuitjes, 1/2 pakje roomkaas met kruiden a 125 gr, 1 1/2 dl melk, peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 4 zalmfilets van ca. 100 g, * 2 plakjes bladerdeeg ontdooid, * 6 bosuitjes in ringetjes, * 25 g boter, * 2 el fijngehakte basilicum, * citroensap, * zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 100 gr., 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 6 bosuitjes in ringetjes, 25 gr boter, 2 el fijngehakte basilicum, citroensap, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 100 gram, 2 plakjes bladerdeeg, 6 bosuitjes, 25 gram boter, 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of gedroogd), citroensap, (zee)zout, peper.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 zalmfilets a 100 gram -, 2 plakjes bladerdeeg ontdooid -, 6 bosuitjes in ringetjes -, 25 gram boter -, 2 eetlepels fijngehakte basilicum -, citroensap -, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, zout, 3 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels olijfolie, versgemalen zwarte, peper, ? deciliter koffieroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.



Lekker met gebakken bloedworst

INGREDIENTEN

, 1 1/4 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in gelijke stukken, zout, 1 zure appel, geschild, 40 g boter, 4 plakken (bak)bloedworst van ? 1 cm dik, 1 zakje Maggi jus met uitjes, 1 pot Hak rode kool met appeltjes a 700 g, 3 bosuitjes, in ringetjes, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



INGREDIENTEN

, * 500 gram aardappelen, * zout, * 3 bosuitjes, * 1 teentje knoflook, * 3 eetlepels olijfolie, * versgemalen zwarte peper, * ? deciliter koffieroom.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies