Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bossche bollen recepten (27) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

De enige echte bol

INGREDIENTEN

3 dl water, 125 gram boter, 150 gram bloem, 5 a 6 eieren, halve liter slagroom, 2 repen pure chocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

40g bloem, snufje zout, 30g boter, 1 ei, 300g pure chocolade, 200ml slagroom, 3 eetlepels suiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Regionaal
  •  20-30 min.

Bossche bollen worden gebakken van soezenbeslag, daarna gevuld met slagroom en geglazuurd met gesmolten chocolade, ze hebben een diameter van ongeveer 12 cm, vrij grote gebakjes die men met mes en vork kan eten. Bossche bollen lijken op de kleinere moorkoppen, die echter meestal niet met echte chocolade zijn geglazuurd, maar met chocoladeglazuur, gebaseerd op cacao. 8 Bollen, gevuld met slagroom, en bedekt met pure chocolade

INGREDIENTEN

75 g boter, in blokjes, 100 g bloem, 3 eieren, 375 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 zakje slagroomversteviger, 200 g pure chocolade, in blokjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2012
  •  
  •  30-60 min.

Brabantse lekkernij

INGREDIENTEN

80 gr boter, 2 dl water, zout, 100 gr bloem, 4 eieren, 3/4 liter slagroom, 1 zakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, 150 gr poedersuiker, 1 1/2 eetlepel slagroom, 40 gr melkchocolade (reep), ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Lekkere bollen, gevuld met slagroom, en bedekt met pure chocolade

INGREDIENTEN

3 dl water, 125 gram boter, zout, 150 gram bloem, 5 a 6 eieren, 1/2 liter slagroom, 1 reep pure chocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Recept van een banketbakker uit Den Haag

INGREDIENTEN

Voor ca.10 stuks:100 gr.water,2 eieren,50 gr.boter,50 gr.patentbloem,mespuntje zout,250 gr.slagroom,40 gr.suiker,250gr.fondant en cacaopoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Glutenvrij

INGREDIENTEN

100 gram Wheatex of andere soort glutenvrije bloem, 80 gram margarine, 200 dl. water, 3 eieren, 1 theelepel suiker, snufje zout., Voor de vulling stevig geklopte slagroom., Voor de afwerking bovenop pure chocolade.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-1999
  • Regionaal
  •  20-30 min.

Heerlijk voor bij de koffie

INGREDIENTEN

80 g boter, 2 dl water, snufje zout, 100 g bloem, 4 eieren, ? l slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 150 g poedersuiker, 1? eetlepel slagroom, 1 reep melkchocolade 40 g

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 dl water,zout,50 gr boter,50 gr bloem,2 ei,boter om te vetten,200 ml slagroom,2 el suiker,60 gr poedersuiker,1 el cacao

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

80 gram boter *, 2 dl water *, snufje zout *, 100 gram bloem *, 4 eieren * 1/4 dl slagroom *, 1 zakje vanillesuiker *, 150 gram poedersuiker *, 1 eetlepel slagroom *, 1 reep van melkchocolade, 40 gram.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Om van te smullen !!

INGREDIENTEN

50 gram bloem, zout, 40 gram roomboter, 2 eieren, 350 gram chocolade, 250 ml slagroom, 3 eetl. suiker, 80 ml water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke bossche bollen.

INGREDIENTEN

40 gr bloem, 30 gr boter, 300 gr chocola, 3 el suiker, zout, 1 ei, 200 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Wie kent en lust ze niet???

INGREDIENTEN

80 g boter, 2 dl water, snufje zout, 100 g bloem, 4 eieren, ? l slagroom, , Voor het glazuur:, 1 zakje vanillesuiker, 150 g poedersuiker, 1? eetlepel slagroom, reep van melkchocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bossche Bollen

INGREDIENTEN

75 gr. boter in blokjes, 100gr bloem, 3 eieren, 375ml. slagroom, 150ml water, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 zakje slagroomversteviger, 200gr. pure chocolade in blokjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

40 g bloem, snufje zout, 30 g boter, 1 ei, 300 g pure chocolade, 200 ml slagroom, 3 eetlepels suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2003
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 dl water, snufje zout, 50 gr boter, 50 gr bloem, 2 eieren, boter om in te vetten, 200 ml slagroom, 2 eetl suiker, 60 gr poedersuiker, 1 eetl cacao

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*80 g boter, *2 dl water, *snufje zout, *100 g bloem, *4 eieren, *1/4 l slagroom, , Voor het glazuur:, *1 zakje vanillesuiker, *150 g poedersuiker, *1? eetlepel slagroom, *reep van melkchocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Voor sommigen een smakelijk tussendoortje

INGREDIENTEN

80 gr. boter, 2 dl. water, snufje zout, 100 gr. bloem, 4 eieren, ? l. slagroom, zakje vanillesuiker, 150 gr. poedersuiker, 1? eetl. slagroom, 1 reep melkchocolade van 40 gr.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

80 gr boter, 2 dl water, zout, 100 gr bloem, 4 eieren, 3/4 liter slagroom, 1 zakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, 150 gr poedersuiker, 1 1/2 eetlepel slagroom, 40 gr melkchocolade (reep)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

75 g boter, in blokjes, 100 g bloem, 3 eieren, 375 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 zakje slagroomversteviger, 200 g pure chocolade, in blokjes, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

40 gr bloem,snufje zout,30 gr boter,1 ei,300gr pure chocolade,200 ml slagroom,3 eetl suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Nagerecht

INGREDIENTEN

1 pak (chocolade)-schuimbatons, 1.5 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-07-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Voor ongeveer 50 bolletjes.

INGREDIENTEN

125 gr margarine, 3 gr zout, 150 gr bloem, +/- 6 eieren, samen 300 gr, 3 dl slagroom, 60 gr suiker, 400 gr pure chocolade in stukjes, 3 el minizilverpillen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Iedereen kent de bossche bol wel. Lekker goed gevuld met slagroom.  Ik bedacht een variant voor Koningsdag, bevrijdingsdag of gewoon voor als je zin hebt in oranje !

INGREDIENTEN

Voor de bollen100 ml water, 100 ml melk, 100 g boter, 1 snufje zout, 100 g bloem, 4 eieren, , , Voor de vulling, (voor 10 bollen), 500 ml slagroom, Naar smaak advocaat toevoegen, , Chocoladeglazuur, , 300 gr. witte chocolade, 1 a 2 eetlepels water, Klein beetje slagroom, Op oliebasis oranje kleurstof, Gekleurde sprinkels of iets anders wat je leuk vind, , Spuitzak, kartelspuitmondje,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-2016
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijk als nagerecht!

INGREDIENTEN

1 blik peren; kaneelijs; chocoladesaus (kan gewoon uit flesje); kaneelwafeltjes; suiker; slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 g boter 250 g champignons (grot), 1 stuk ei, 500 g gehakt (kalfs), 1 theelepel kruiden (provencaalse), 1/8 liter slagroom, zout, peper, djahe,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Bossche bollen

Bossche bollen

Bossche bollen zijn heerlijke gebaksbollen. Deze bollen uit Den Bosch bestaan uit soezendeeg en slagroom, die overgoten zijn met chocolade. Ze hebben dan ook wel iets weg van moorkoppen. Ze zijn uitermate geschikt om bij de koffie te serveren of als toetje na een maaltijd. Een Bossche bol kun je trouwens het beste op zijn kop eten, zodat je zeker weet dat je de bol zonder te morsen op kan eten. De harde chocolade laag dient dan namelijk als een sterke bodem. Het maken van Bossche bollen zal in totaal ongeveer een uur in beslag nemen. Kijk hieronder voor recepten voor Bossche bollen.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top