Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

95 bospaddenstoelen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddestoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (liefst sucadelappen) -, 3 grote uien -, 2 teentjes knoflook -, 4 eetlepels olie -, 4 eetlepels boter -, 1/2 liter rode wijn -, peper, zout -, 1 afgestreken eetlepel bloem -, 2 laurierblaadjes -, 1 eetlepel gedroogde tijm of takjes verse tijm -, 1 flinke eetlepel paprikapoeder (edelsüsz) -, 2 theelepels paprikapoeder (scherp) -, 1 eetlepel gedroogde paddenstoelen -, 1 paddenstoelenbouillontablet of runderbouillontablet, 250 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons -, paar druppels tabasco -, peterselie om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Originele risotto met bospaddenstoelen. Italiaanser kan niet!

INGREDIENTEN

400g Risottorijst (arborio), stukje zomertruffel, alternatief: truffeltapenade, 250g bospaddenstoelen of seizoensmelange, 100g Zongedroogde tomaten, 500ml paddenstoelenfond of bouillon, Glaasje witte wijn, beetje Parmezaanse kaas, 200g rucola, 2 uien, 3 tenen knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker gerecht voor bij de High thee

INGREDIENTEN

300 gr Kipfilet, 400 gr Bospaddenstoelen, 1 Sjarlotje, 100 ml room, 100 ml wildfond, kervel, serranoham,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2012
  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een leuke en lekkere andere manier van gnocchi bereiden dan gewoon koken is bakken in een mengsel van olijfolie met een fijngesnipperde sjalot, knoflook, peper en zeezout. Het resultaat ziet er een beetje uit als gebakken aardappeltjes maar toch smaakt het heel anders. De buitenkant crispy en de binnenkant lekker zacht. Ik heb er een lekkere melange van bospaddenstoelen bij gebakken, wat uitstekend past bij deze tijd van het jaar. De verse salie geeft een heerlijke geur en smaak aan het gerecht.  Strooi er een beetje versgeraspte Parmezaanse kaas overheen en garneer eventueel met een blaadje salie. Mocht je er toch perse iets van vlees bij willen eten dan kan ik hierbij een malse biefstuk aanbevelen.

INGREDIENTEN

500 gram gnocchi, 500 gram gemengde bospaddenstoelen, 6 el olijfolie, 1 flinke sjalot of 2 kleine, 4 t knoflook, peper en zout, enkele blaadjes salie, evt. 1 paddenstoelen bouillon tablet, geraspte Grana Padano (of een andere harde pittige kaassoort)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze heldere bospaddenstoelen soep is een heerlijke variant op de talrijke gebonden en romige paddenstoelen soepen. De zelfgetrokken runderbouillon maakt de soep lekker licht en uitermate geschikt als onderdeel van een 2, 3 (of meer) gangen-menu. Houd je niet van "vreemde" paddenstoelen dan kun je ook "gewonere" soorten nemen zoals (kastanje) champignons en/of oesterzwammen.

INGREDIENTEN

- runderschenkel, - 3 runderbouillonblokjes, - enkele takjes tijm, - bladselderij en/of bleekselderij, - 2 el sherry of Madeira, - 500 gram gemengde bospaddenstoelen, - evt. bosuitjes of peterselie voor de garnering

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 klein stokbrood (bruin of wit), 2 teentjes knoflook, 5 eetl. olijfolie, 2 sjalotjes of 1 ui, 100 g kastanjechampignons, 100 g oesterzwammen, 1 eetl. groene pesto, 1 eetl. balsamicoazijn, versgemalen peper, 50 g geraspte parmezaanse kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Herfst en paddestoelen zijn onafscheidelijk. Plukt u voor dit snelle gerecht de paddestoelen maar liever niet uit het bos, er zijn pakketten bospaddestoelen verkrijgbaar bij de groentewinkel. Voor morieljes zult u waarschijnlijk gedroogde moeten nemen, aangezien deze paddestoelen in het voorjaar groeien. ( Dit recept heb ik gekregen van Bianca Boonstra, bron: receptenweb)

INGREDIENTEN

300 gram cantharellen, 300 gram morieljes, 300 gram eekhoorntjesbrood, 4 ongepaneerde kipschnitzels, olijf- of andere olie (ongeveer 8 eetlepels) 4 eetlepels verse thijm, 4 sjalotten, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

150 gr cantharellen - 150 gr morieljes - 150 gr eekhoorntjesbrood - 2 ongepaneerde kipschnitzels - 4 el olijfolie - 2 el verse tijmblaadjes - 2 sjalotten - peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 teen knoflook, 2 grote uien, in dunne ringen, 1 zakje panklare aardappelschijfjes, 6 eieren, 100 gr geraspte belegen kaas, zout, versgemalen peper, 250 gr kastanjechampignons, 200 gr gemengde paddestoelen, 2 tl tijm, 4 tomaten in stukjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Voor 2 a 3 personen.; vegetarisch recept ; voor de niet vegetariers: Voeg eventueel wat reepjes ham of krokant gebakken blokjes spek toe.

INGREDIENTEN

200 g 6-granen Spaghetti, 3 sjalotten, 300 g gemengde bospaddestoelen (boleten, oesterzwammen, eekhorentjesbrood, cantharellen,...), 2 eetlepels vers gehakte tuinkruiden (peterselie, kervel, citroenmelisse, koriander), 1 scheutje groene olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Smaakt echt lekker je kunt `t ook nog aanpassen aan je eigen smaak. b.v. minder aroma toevoegen. Als je geen bloem hebt kun je ook roggemeel nemen. Tot slot nog wat verse kruiden erbij b.v. basilicum, peterselie of bieslook (fijn gesneden).

INGREDIENTEN

400 ml Bospaddestoelenbouilion of Kalfsfound, 1100 ml Water (800 ml is ook genoeg), 1/4 theelepeltje GekörnteBouilionpoeder (soort Selderij aroma), 1 Kruidenbouillonblokje, 2 Paddenstoelenbouillonblokjes, 3 lente Uitjes, 1 Kipfilet, 250 gr Bospaddestoelen (kleine glazen pot) of verse, 70 gr Bloem, 70 gr (echte) Boter, 1 fl Kookroom of 200 gr Roomkaas, beetje Thijm, 1 gekookt Ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram cantharel -, 150 gram morielje -, 150 gram eekhoorntjesbrood, 2 stuks omgepaneerde kipschnitzels -, 4 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels verse tijm -, 2 stuks sjalotten -, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Herfst Paddestoelentijd U kunt ook (een pakket) gemengde bospaddestoelen van dezelfde hoeveelheid nemen.

INGREDIENTEN

300 gr. cantharel, 300 gr. morielje, 300 gr. eekhoorntjesbrood, 4 stuks kipschnitzels, ongepaneerde, 8 el. olijfolie, 4 el. tijm, verse, 4 stuks sjalotten, Peper, Zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram cantharel *, 150 gram morielje *, 150 gram eekhoorntjesbrood *, 2 stuks kipschnitzels, ongepaneerde *, 4 eetlepels olijfolie *, 2 eetlepels vers tijm *, 2 stuks sjalotten *, peper *, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram cantharel -, 150 gram morielje -, 150 gram eekhoorntjesbrood -, 2 stuks kipschnitzels, ongepaneerde -, 4 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels tijm, verse -, 2 stuks sjalotten -, peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

In de herfst kun je optimaal profiteren van een groot assortiment aan heerlijke paddenstoelen, in allerlei soorten en maten. Het nodigt dan ook uit om er allerlei lekkere gerechten mee te maken. Zo ook deze wrap met een vulling van gehakt, allerlei paddenstoelen, bosuitjes en geroosterde walnoten. De paddenstoelenmelanges kun je kant en klaar kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook samenstellen met de soorten die je zelf het lekkerst vind. Op deze manier is de herfst echt een feest!!!

INGREDIENTEN

- 6 wraps, - 750 gram gemengde paddenstoelen, - 500 gram (runder)gehakt, - 2 uien, - bosje bosuitjes, - walnoten, - 2 bospaddenstoelen bouillonblokken (AH), - tijm/salie, - 2 teentjes knoflook, - peterselie, - peper en zout, - olijfolie om in te bakken,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept is van mijn moeder. Ik heb 2 broertjes en een zus dus het was bij ons altijd druk. Deze tagliatelle is een heerlijk familiegerecht die mij aan vroeger doet denken. 

INGREDIENTEN

400 g verse bospaddenstoelen melange, 300 g tagliatelle, 10 g verse tijm, 2 teentjes knoflook, 150 ml crème fraîche, 5 g verse platte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker als brunchgerecht of bij een aspergemaaltijd

INGREDIENTEN

4 grote eieren, 100 gram gemengde bospaddenstoelen, 1 dl (kook)room, 25 gram boter, Peper en zout uit de molen, 2 bosuitjes in dunne reepjes., ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een super lekker en snel pastagerecht met heerlijke Parrano kaas snippers. 

INGREDIENTEN

400 g ravioli (gevuld met bospaddenstoelen of truffel), 1 ui, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 5 g verse gemengde Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn en salie) fijn gesneden, 400 g bospaddenstoelen, in stukken gesneden, 100 ml creme fraiche, peper en zout, 10 g verse krulpeterselie, 80 g Parrano snippers (truffel-paddenstoelen mix)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 dikke kabeljauwfilets van 150 g, grof zeezout, 2 l olijfolie, 400 g bospaddenstoelen, 2 fijngehakte knoflookteentjes, 1/2 glas witte wijn, gehakte koriander, 40 g boter, zout, zwarte peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2010
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 6 personen:, 24 sint-jakobsnootjes, boter, peper en zout, balsamicosiroop, 350 g gemengde bospaddenstoelen, schoongemaakt, olijfolie, een scheut droge sherry, een half bosje waterkers, blaadjes geplukt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een lekkere pastasaus!

INGREDIENTEN

Pasta voor 2 personen(tortellini, tagliatelle..), Half pakje spinazie à la Boursin, 250 gram bospaddenstoelen (enkel champignons bij een beperkt budget), Bakje spekjes, Knoflook naar smaak, , -----------------------, Evt. chilipeper voor een beetje pit is lekker en wat gerookte zalm erdoor smaakt ook heel goed!

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2009
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kan zowel als warmvoorgerecht of hoofdgerecht geserveerd worden.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 6 personen:, 24 sint-jakobsnootjes, boter, peper en zout, balsamicosiroop, 350 g gemengde bospaddenstoelen, schoongemaakt, olijfolie, een scheut droge sherry, een half bosje waterkers, blaadjes geplukt

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 g aardappels, geschild, in stukken, 1 dl melk, 1 mespunt nootmuskaat, 250 g Gruyère AOC, geraspt, 1 + 1 + 1 el olijfolie, 300 g bospaddenstoelen, schoongemaakt, 2 uien, in partjes, 200 g rundergehakt, 1 tl boter, zout, peper, , Garnituur:, blaadjes platte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2012
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 borststukken van 2 wilde eenden, 250 gr bospaddenstoelen (eekhoorntjesbrood, kastanjeboleten, cantharellen. ), 4 dikke plakken bloedworst, 250 ml room, 250 ml kalfsbouillon, 2 el halfdroge Madeira (Verdelho of Boal), 50 gr ganzenleverterrine, 1/2 citroen, het sap, 1 tl zeer fijngehakte knoflook, boter, peper - zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2012
  •  
  •  30-60 min.

Franse salade. Eet hierna als hoofdgerecht een kalfsoester met mosterdsaus en prei. Geef er een Hasselbanck aardappeltje bij en je kerst diner staat op tafel.

INGREDIENTEN

12 sjalotjes, gepeld, 50 g boter of vloeibaar bakproduct, 100 ml rode wijn, 100 ml vleesbouillon (van tablet), 250 g gemengde bospaddenstoelen, (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes), 1 eetl. olijfolie, zout en versgemalen peper, 100 g magere gerookte spekblokjes, 2 teentjes knoflook, gehakt, 100 ml witte wijn, 1 eetl. balsamicoazijn, 125 g gemengde bladsla, 2 lente-/bosuitjes, in ringen of 2 eetl., gehakte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gruyere is niet alleen heerlijk in de kaasfondue maar ook heerlijk tussen je tosti. Met bospaddenstoelen en een beetje rozemarijn maak je een echte tosti-'deluxe'! 

INGREDIENTEN

100 g paddenstoelenmelange, 1 tl rozemarijn, fijngehakt, 1 knoflookteen, 1 sjalotje, 100 g geraspte gruyère, 2 witte boterhammen, 2 flinke klonten boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2017
  • Wereld
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotjes - 400 gram gemengde paddestoelen, als kastanje-champignons - shii-take - oesterzwammen - cantharellen - 25 gram boter - zout en peper - 2 eetlepels citroensap - 50 gram geschaafde amandelen - 2 dl. kookroom - 2 cm. verse gemberwortel - 2 eetlepels gehakte bieslook - voor de kaas-chips : 6 eetlepels vers geraspte parmenzaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Top product en overheerlijke combinatie.

INGREDIENTEN

2 aardappelen, enkele takjes tijm, enkele takjes rozemarijn, 1 el kippenbouillonpasta, 1 teentje look, 2 el gedroogde paddenstoelen, 2 zeebaarsfilets met vel, gefileerd, 250 ml room, 100 ml olijfolie, 250 gr bospaddenstoelen (beukenzwam, girolles, oesterzwammen, shiitake), enkele takjes bladpeterselie, boter - olijfolie, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit was in een wip op!!!

INGREDIENTEN

Voor het deeg;300gram bloem;3eieren losgeklopt;2cl olijfolie,zout., Voor de vulling;750gr gemengde bospaddestoelen,olijfolie;3tenen knoflook;peper en zout;250gram ricotta., Voor de salieboter;250gram hoeveboter,1bosje verse salie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotjes400 gr. gemengde bospaddestoelen (kastanjechampignons, shii-take, oesterzwammen, cantharellen)25 gr. boterversgemalen, peperzout2 eetl. citroensap50 gr. geschaafde amandelen, 2 dl. kookroom of schenkbare creme fraiche2 cm. verse gemberwortel, 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries), Voor de kaaschips:, ca 6 eetl. (vers geraspte) parmezaanse kaasbakpapier

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 tournedos,350 gram diverse bospaddestoelen,50cc creme fraiche,200 cc runderfonds (jus de rotti knor)50 c cognac,4 sjalotten peper zout gembersiroop en maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Het recept van dit soepje komt uit de Smulweb kerstbox 2015 die ik heb mogen testen. Het was zo lekker dat ik het recept wil bewaren om nog vaker te kunnen maken. Hier en daar heb ik enkele aanpassingen voor mezelf gemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld wat paddenstoelenbouillon toegevoegd omdat ik de bouillonsmaak in de soep een beetje miste. De combinatie van paddenstoelen en rivierkreeftjes was zeer verrassend maar wel erg lekker.

INGREDIENTEN

- 1 rode ui, - 2 tenen knoflook, - 350 gram gemengde bospaddenstoelen, - 100 gram rivierkreeftjes, - ½ rode peper, - ½ bosje bieslook, - 250 ml room, - olijfolie, - bouillonblokken naar smaak,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2015
  • Vis
  •  20-30 min.

.

INGREDIENTEN

* 800 gr aardappels, geschild en in stukken, * 1 dl melk, * 1 mespunt nootmuskaat, * 250 gr Gruyere AOC, geraspt, * 1+1+1 eetlpl olijfolie, * 300 gr bospaddenstoelen, * 2 uien, in partjes, * 250 gr rundergehakt, * 1 theelpl boter, * zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met verse pasta,courgettes en saus

INGREDIENTEN

ZEEDUIVEL;, 600 gr zeeduivel, zout en peper, olie en/of boter, 20 gr gedroogde paddestoelen(boleten,eekhoorntjesbrood), 75 gr champignons, 40 gr cantharellen, 1 middelgrote courgette, PASTA:, 125 gr tarwe bloem, 125 gr durum,tarwe gries, 2 el.olijfolie, 2 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 gefileerde duivenborsten, peper en zout, , 50 g Boter, 8 aardappelen van gelijke grootte, peterselie, 250 g gemengde bospaddestoelen, , Voor de saus:, * 1 sjalot, *200 cl kalfsfond, *1 glas porto, * 1 eetlepel wijnazijn, *1 kopje Aromatische koffie, * 6 jeneverbessen, * 3 kruidnagels, * Vloeibare honing, * 75 g boter, * peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500g korte pasta, bv troffiette, 500 g bospaddestoelen, echte boter+olijfolie, 4 sneetjes oud brood, hard, 50 g parmezaan, 2 takjes platte peterselie, 1 klein chilipepertje, zonder zaadjes, fijn gehakt, 1 teentje look, fijn gehakt, 2 el olijfolie, zwarte peper en grof zout, rucola,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2013
  • Europees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 400 g gemengde paddestoelen, (kastanjechampignons, shii-take, oesterzwammen, cantharellen), 25 g boter, versgemalen peper, zout, 2 el citroensap, 50 g geschaafde amandelen, 2 dl kookroom of schenkbare creme fraiche, 2 cm verse gemberwortel, 2 el gehakte bieslook, voor de kaaschips:, 6 el (vers geraspte) parmezaanse kaas,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rösti is comfortfood bij uitstek en kinderen zijn er gek op! De krokante rösti gecombineerd met de volle smaak van bospaddenstoelen is een perfect gerecht tijdens het winterseizoen. Voordeel van dit gerecht is dat het van te voren gemaakt kan worden en afbereid in de oven. Ook ideaal om kliekjes in te verwerken.  

INGREDIENTEN

* 500 g aardappelen, * 2 eieren, * zout en vers gemalen zwarte peper, * 200 g kastanjechampignons, * 200 g oesterzwammen, * 200 g shii-take, * 4 el olijfolie, * 1 rode ui, gesnipperd, * 2 teentjes knoflook, fijngesneden, * paar takjes verse tijm of rozemarijn, * 50 g Parmezaanse kaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2016
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

30 gram oesterzwammen, 30 gram champignons, 30 gram kastanjerchampignons, 40 gram Div. sla soorten, 20 gram uien, 1 tomaat (in reepjes), olijf olie (voor bakken), 0.2 dl dressing, toast en boter,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top