Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Borsjt recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Uit de BK Snelkookpan: Borsjt

INGREDIENTEN

250 gram poulet of rundersoepvlees, 1 kleine ui, gewassen en grof gesneden, stukje prei, grof gesneden, 1 wortel, grof gesneden, 1 laurierblad, 3 peperkorrels, gekneusd, 500 gram gekookte bieten, 250 gram knolselderij, in piepkleine blokjes, 1 grote zoete ui, gesnipperd, 3 eetlepels witte wijnazijn, zeezout, witte peper, 125 ml zure room, 10 gram verse dille, fijngehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  • Russisch
  •  30-60 min.

Russische bietensoepEen recept van Francy

INGREDIENTEN

Een stuk of 6 bieten (kleintje of halve apart houden, fijn raspen en met wat azijn en evt suiker apart zetten), 1 selderijknol, 2 winterwortels, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1/4 (groene) kool, zonnebloemolie, bouillonblokjes, peper (evt. zout), Zure room of soyacuisine (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Traditionele Russische soep, krachtig en lekker op druilerige dagen. De perfecte manier om bietjes te ontdekken en lekker te vinden.

INGREDIENTEN

Ruderschenkel +/- 500 g, 1 grote ui, 100g selder, 100g wortel, 250g aardappel, 150 gwitte kool, 2 gekookte bietjes, 150 g gehakt, peterselie(stelen), knoflook, tijm, pepertje, 1 jeneverbes, 3 kruidnagelen, snuf nootmuskaat, beetje sinaasappelzeste, bouillonblokjes, zout en peper. Om erbij te serveren: zure room of ingedikte volle yoghurt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke Russische soep naar recept van een oude Russische dame

INGREDIENTEN

1 pond ossenstaart, 1 ons spekjes, 5 liter water, 1 pond aardappels, 3 of 4 rode bietjes(voorgekookt en vers. niet uit pot!), 1 paprika groen, 1 spitskool, 1 blikje tomaten puree, 2 uien, 4 teentjes knoflook, peper en zout naar smaak, 3 bouillonblokjes(rund), 3 laurier blaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2013
  • Russisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Russische traditionele soep met een eigen twist van Rengel.

INGREDIENTEN

500 gr. rode bieten geschil en in blokjes, 500 gr. geschilde aardappel in blokjes, 2 grote uien geschil en in halve ringen, 2 potten runderbouillon met vlees, 50 ml. sinaasappelsap, zout, peper, crème fraiche, dragon, knoflook, gembersiroop, gemberpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2011
  • Russisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 1/2 liter water, 750-1000 gr runderschenkel soepvlees, 800 gr witte kool (u kunt ook spitskool nemen, maar dan iets meer), 300 gr aardappelen, 1 middelgrote biet, 1 grote winterwortel, een stukje knolselderij, 1 witpunt paprika, 1 groot en 1 klein blik tomatenpuree, 1 blik hele gepelde Italiaanse tomaten, 2 preien (of 2 uien), 2 laurierblaadjes, 2 bekertjes zure room, zwarte peper, zout, 1 bosje peterselie, 1/2 pakje dille (diepvries)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  • Russisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Voor de broodjes :, 150 g meel (wit of gezeefd volkoren), 1 ei -, scheut olijfolie -, 1/3 zakje droge gist -, zout -, voor de zuurkoolvulling :, 1 1/2 ons (gekruide) zuurkool -, 1 ons Hutenkase of roomkwark

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Russisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram meel, wit of gezeefd volkoren -, 1 ei -, scheut olijfolie -, 1/3 zakje droge gist -, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Russisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram meel, wit of gezeefd volkoren) -, 1 ei -, scheut olijfolie -, 1/3 zakje droge gist -, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Russisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top