Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

48 borek recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Börek een Turks voorgerecht waar eigenlijk een ander soort deeg voor wordt gebruikt maar met bladerdeeg ben je veel sneller klaar en is minstens net zo lekker.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 20 börek, 500 g gehakt (lams/runder), 1 ui, 1 pepertje, 2 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 el gehakte peterselie, Zout en peper naar smaak, 1 tl koriander, 1 tl cayenne peper, 1 tl kurkuma (koenjit), 2 pakjes roomboter bladerdeeg uit het vriesvak, 2 losgeklopte eieren,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2007
  • Turks Voorgerecht
  •  60-120 min.

Turks gerecht op de bakplaat,ik gebruik zelf altijd filodeeg i.p.v. yufka omdat dit knapperiger is en het niet plakkerig word waaneer je dubbele lagen gebruikt zoals bij de yufka wel het geval is

INGREDIENTEN

Filodeeg,500 gr.rundergehakt,400 gr.bladspinazie(diepvries,wanneer verse spinazie word gebruikt deze eerst voorkoken),1 ui, 1 ei yoghurt,olijfolie,stuk pittige witte geitenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 eetl olijfolie en olijfolie om te bestrijken, 25 gr amandelen, 4 vellen fyllodeeg, 450 gram spinazie, 1/2 ui of 1 sjalot, 2 teentje knoflook, 100 gr feta, zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor ongeveer 20 börek, 500 g gehakt (lams/runder), 1 ui, 1 pepertje, 2 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 el gehakte peterselie, Zout en peper naar smaak, 1 tl koriander, 1 tl cayenne peper, 1 tl kurkuma (koenjit), 2 pakjes roomboter bladerdeeg uit het vriesvak, 2 losgeklopte eieren,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2011
  • Turks
  •  10-20 min.

Heerlijk hartig gerecht van filodeeg en fetakaas uit het Ottomaanse Rijk.

INGREDIENTEN

1 pak filodeeg, ontdooid, 250 gram fetakaas, verkruimeld, 1 bos peterselie, fijngehakt, Rasp van 1 citroen, Zwarte peper, Losgeklopt ei,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2009
  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kaasflapjes

INGREDIENTEN

1 pak filodeeg (kant-en-klaar), Voor de vulling:, 375 g turkse (vette) feta, 2 eieren, 1 tl peper, 2 tl gedroogde munt, klontje boter,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-1999
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg, stukje fetakaas, zakje oude geraspte kaas, 1 ei (of 2), zout, peper, dille, peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Grieks
  •  30-60 min.

Turks hapje

INGREDIENTEN

Filodeeg, 250 gr feta, geraspte schil van ? citroen, 1 eetl citroensap, 5 eetl verse peterselie, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Turks
  •  20-30 min.

Filodeeghapje

INGREDIENTEN

3 vellen filodeeg-200 ml melk-125 gram margarine-3 eieren- 300 gram fetakaas-paar takjes peterselie-peper-oregano-cayennepeper, Sesamzaad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Turks
  •  20-30 min.

Bladerdeegflapjes met kaas

INGREDIENTEN

Bladerdeegflapjes met kaas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Turks gevuld deeggerecht.

INGREDIENTEN

4 vellen diepvries filodeeg, 450 gr diepvries bladspinazie, 0,5 ui, 2 el olijfolie ( olijfolie voor bestrijken), 1 teentje knoflook, 25 gr blanke amandelen, 100 gr feta, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bladerdeegflapjes met kaas

INGREDIENTEN

250 gram fetakaas *, 1? eetlepel versgehakte peterselie *, 1 eetlepel versgehakte bieslook *, witte peper *, yoghurt *, 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes *, 1 limoen of citroen *, kleine tomaatjes.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2003
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Met kaas belegde opgerolde deegbladeren, gebakken in olie.

INGREDIENTEN

20 driehoekige deegbladeren, 1 blok fettakaas, een halve bos peterselie, 1 eidooier

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2004
  • Turks Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een Turks gevuld deeggerecht.

INGREDIENTEN

4 vellen diepvries fillodeeg, 450 g diepvries bladspinazie, ? ui, 2eetl. olijfolie olijfolie voor bestrijken, 2 teentjes knoflook, 25 g blanke amandelen, 100 g feta(kaas),zout, peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kleine Turkse pasteitjes

INGREDIENTEN

175gr Feta, 1 eetl dille, 1 eetl bieslook, 2 eetl peterselie 1/2 theel zwatre peper, 90gr ongezoute boter en 8 vellen filodeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Turks
  •  30-60 min.

Bladerdeegflapjes met kaas

INGREDIENTEN

250 gram fetakaas, 1? eetlepel versgehakte peterselie, 1 eetlepel versgehakte bieslook, witte peper, yoghurt, 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes, 1 limoen of citroen, kleine tomaatjes., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Scandinavisch
  •  10-20 min.

Pittig tussendoortje of borrelhapje. Kan ook lekker als voorgerecht.

INGREDIENTEN

4 vellen diepvries filodeeg - 450 gr diepvries bladspinazie - ? ui - 2 el olijfolie en om te bestrijken - 1 teentje knoflook - 25 gr blanke amandelen - 100 gr feta - zout - peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2003
  • Grieks
  •  20-30 min.

Een hartig vegetarisch Turks gevuld deeggerecht

INGREDIENTEN

4 vellen diepvries fillodeeg, 450 gr. diepvries spinazie, 1/2 ui, 2 eetlepels olijfolie olijfolie voor bestrijken., 1 teentje knoflook, 25 gr. blanke amandelen, 100 gr. feta, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.

Turkse filoflapjes met witte kaas

INGREDIENTEN

250 gr feta van schapenmelk 1 tl citroenrasp 1 el citroensap 3 el fijngesneden peterselie 1 el fijngesneden muntblad vekkeb filodeeg olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Turks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g filodeeg, 3 a 4 lepels gesmolten boter of olie, vulling

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Turks
  •  0-10 min.

Bladerdeegflapjes met kaas Lekker als voorgerecht maar ook als borrelhapje

INGREDIENTEN

250 gr feta-kaas;, 1,5 eetlepel versgehakte peterselie;, 1 eetlepel vergehakte bieslook;, witter peper;, yoghurt;, 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes;, 1 limoen of citroen;, cherry tomaatjes voor garnering.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Grieks Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hapjes, hapjes, hapjes!

INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg, 200 g boter, 300 g spinazie, 150 g fetakaas, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2006
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, gehakt, ui, ei, sesamzaad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2012
  •  
  •  30-60 min.

Een Recept van het Engelse "Sainsbury's" Het zijn kleine deegpakketjes en deze hebben een kipvulling.

INGREDIENTEN

375 g gekookte kip, 25 g boter, 25 g bloem, 150 ml hete melk, 60 ml hete kipbouillon, 50 g Parmezaanse- of Gruyere kaas, geraspt, 1 medium ei. losgeklopt, een snufje zout en gemalen nootmuskaat, , Voor de Borek:, 8-10 vellen filodeeg, 75 g boter, gesmolten, olie om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Turks
  •  60-120 min.

Heerlijke filodeegrolletjes met geitenkaas! Maak er gerust veel en vries ze tot gebruik in. Börek, met de klemtoon op de laatste lettergreep en een harde k, is de algemene naam voor allerlei soorten 'gevuld' brood; sigara spreekt voor zichzelf.

INGREDIENTEN

* 1 plak witte kaas (geiten, schapen, koeien), in turkse winkel te koop, in blik, * 1 pakje filodeeg (vacuumverpakt of uit de vriezer; opgevouwen of, opgerold (turks of grieks) of evt. kleine chinese loempiavellen rollen, plakken lekker en gaan niet zo snel stuk), * ± half bosje peterselie, * evt. losgeklopt ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2008
  • Turks
  •  30-60 min.

Deegrolletjes gevuld met fetakaas

INGREDIENTEN

1 pak filodeeg (10 vellen), 150g fetakaas, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 ei, losgeklopt, 1ooml olie, keukenpapier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pakje diepvries filodeeg (225 g), 25 g peterselie, 15 g munt, 300 g feta, peper nootmuskaat, 100 g olijfolie of gesmolten boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2005
  • Grieks
  •  20-30 min.

Sigaarkoekjes gevuld met geitenkaas- als voorafje; Borek is een algemene benaming voor gevulde hapjes van filodeeg, gefrituurd in olie (kunnen sigaartjes zijn maar ook driehoekjes, flapjes of pakketjes.De vulling kan ook verschillen vb. gehakt en uien) - mezze- wordt vaak als voorgerecht gekozen terwijl het eigenlijk een hapje bij een glas wijn en een gezellige babbel bedoeld is.

INGREDIENTEN

3 grote vellen filodeeg; 200 g verse geitenkaas; 1 ei; 2 eetlepels gehakte gladde peterselie; (olijf)olie om te frituren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Turks
  •  20-30 min.

Snelle Joegoslavische pie van deeg, turkse kaas, eieren en eventueel spinazie

INGREDIENTEN

Filodeeg ( bij Turkse winkels te koop, let op houdbaarheidsdatum) Ik vries ze in., Eieren, vegeta ( Joegoslavische aromat), een blok Turkse kaas, beetje romige (rond), Kunt deze kaas ook in blikken krijgen. Vraag dan naar de blikken met de rode deksel.( Je hebt dan zo'n drie plakken nodig) de rest kun je onder koud water met een beetje zout in het blik laten zitten) Beetje olijfolie, Flinke scheut spa rood. En als je het lekker vindt een bosje verse spinazie. Beetje witte peper., , Deze pie kun je natuurlijk ook met bijvoorbeeld lams/rundgehakt maken, maar dan zou ik er wat koftekruiden doorheen doen)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2002
  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze "sigaren" heb ik van mijn zusje gekregen toen zij in Istanbul woonde. Erg lekker bij een bufet of als lunche gerecht.

INGREDIENTEN

12 bladen filodeeg, 500 gr feta, 100 gr zwarte olijven, 4 teentjes knoflook, 2 stengels bosui, handje peterselie, zwarte peper, 1el olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Turks
  •  30-60 min.

Yufka met kaas

INGREDIENTEN

300 gr feta kaas, 2 tl paprikapoeder, Yoghurtsaus:, 125 gr boter, 3 eieren, 2 1/2 dl melk, 150 gr turkse yoghurt, 6 yufka vellen deegvellen te koop in turkse winkel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Turks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pak fillodeeg (10 vellen), 150 g feta, 3 el fijngehakte peterselie, 1 ei, losgeklopt, 100 ml olie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Turks
  •  0-10 min.

Populair algerijns gerecht voor tussendoor of als toevoeging van een buffet.

INGREDIENTEN

1 pak aardappelpuree, 1 kilo geruld rundergehakt, 250 gr groene kleingesneden olijven, 2 uien fijn gehakt, peterselie, zout en peper, 1 ei.Een pak loempia vellen (bij de toko of de betere supermark)Veel citroenen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Borek met kip

INGREDIENTEN

1 kleine panklare soepkip, licht gezouten water, 2 - 3 laurierbladeren, enkele jeneverbessen, enkele peperkorrels, 2 uien, 4el olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 175 g rijst, peper en zout, 3,5 dl water, 50 g rozijnen, 50 g pijnboompitten, 250 g boter (gesmolten), 5 plakken bladerdeeg (30 x 30 cm), 1/2 - 3/4 1 kippenbouillon, , 1 tl kaneel,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

I.p.v. in olijfolie frituren kun je de Börek ook bestrijken met een eimengsel van eigeel vermengd met 1 dessertlepel olie en een scheutje melk. (eventueel bestrooien met sesamzaad. Hierna in de oven (op een met bakpapier belegde bakplaat) goudbruin bakken bij 200 C. (± 20min). Is een wat minder vette variant!

INGREDIENTEN

10 driehoeksdeegblaadjes, 250 gram witte kaas of schapenkaas, 1/2 bosje bladpeterselie, olie om te frituren, Water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks
  •  20-30 min.

LEKKER ALS VOORGERECHT MAAR OOK ALS BORRELHAPJE.

INGREDIENTEN

, , , , , 250 g fetakaas, 1? eetlepel versgehakte peterselie, 1 eetlepel versgehakte bieslook, witte peper, yoghurt, 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes, 1 limoen of citroen, kleine tomaatjes, , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 g fetakaas, 1? eetlepel versgehakte peterselie, 1 eetlepel versgehakte bieslook, witte peper, yoghurt, 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes, 1 limoen of citroen, kleine tomaatjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Turks
  •  30-60 min.

Een van de manieren om zelf het deeg van de boreks te maken. Je kunt ze vullen met een vulling naar keuze, waarvan er nog een aantal op deze pagina (komen te) staan.

INGREDIENTEN

400 g bloem; 330 g gesmolten boter; 1 el zout; 1 el citroensap; 1 eierdooier; 2 el olijfolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Turks
  •  > 120 min.

Een verukkelijk Borrelhapje die smaakt naar Meeeeeeer!!

INGREDIENTEN

12 Asperges, 2 Vellen Phyllodeeg 45x30cm per vel, 3 theelepels versgeraspte kaas(Parmazaanse), versgemalen Zwarte Peper, 1/2 eetlepels koud geperste olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Turks
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top